pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Opinie o AVIVA

2013-10-08 15:36

wrocław

dodaję dla niezdecydowanych: http://supermarket.blox.pl/2013/10/Ubezpieczyl-telefon-wart-13-tys-zl-Odszkodowanie.html Mi nie oddali za kradzież laptopa (po 4 latach był wart z 400 zł.), mimo że miał rozszerzone ubezpieczenie, sprawa trafiła do Rzecznika Ubezpieczonych, który stwierdził moją rację. PZU jednak kasy nie wypłaciło, mimo kilku pism od Rzecznika. Efekt jest taki, że zarówno dom, 3 samochody i firmę przepisaliśmy do Avivy i gdy laptop mi upadł, nie było problemu żeby Aviva zapłaciła za koszty naprawy (pęknięta matryca - koszt ok. 300 zł z hakiem). Dlatego nie polecam nikomu pzu.

2013-10-20 22:01

SĘDZIA

CHYBA SIĘ MYLISZ TO PRĘDZEJ DOSTANIESZ ODSZKODOWANIE Z PZU CHBA ŻE W AVIVIE MIAŁEŚ ZNAJOMOŚCI WIĘC PISZ PRAWDĘ REZYGNUJCIE Z AVIVY NIE POLECAM

2013-10-04 14:06

Bastion

Właśnie jestem po rozmowie z agentem mojego ubezpieczenia na życie. Okazało się, że po 17 latach płacenia składek, powinienem mieć na koncie ponad 30 tys /licząc bez odsetek/ a mam dopiero 26 tys. Gdy zakładałem fundusz obiecywali mi, że już po 3 latach fundusz będzie in plus. Minęło 17 i jestem 4 tys w plecy. I gdzie te inwestycje w akcje, obligacje, gdzie oprocentowanie roczne? Zastanawiam się nad wypisaniem, nie chcę więcej utrzymywać krawaciarzy i sam jestem na siebie zły, że przez tyle lat dałem się robić w balona. Tylko boję się, że wypłacą mi jeszcze mniejsza kwotę, po jakichś podatkach, potrąceniach itp Co robić?

2013-11-10 20:04

AP

Proszę o kontakt mailowy - pomogę.

2013-11-10 20:16

ap_s3@interia.pl

Proszę o kontakt - ap_s3@interia.pl Pomogę.

2013-10-03 19:10

esoes

Jestem po rozmowach z AVIWA i właśnie jutro miałem zawrzec umowę na AC/OC, ale opinie jakie przeczytałem przerażają mnie ogromnie.

2013-10-08 09:10

Wrocław

ustaw sobie najpierw filtr na co tu piszą bo nie wszystko jest prawdą. Mam OC w avivie i nie narzekam. Wszystko gra !

2013-10-01 15:00

Wrocław

oooo i muszę napisać pozytywną opinię. Zdaje się, że większość opinii jest sponsorowana przez konkurencję ! Szkoda mieszkaniowa i uszkodzone rzeczy po burzy ! Sprawa i zgłoszenie zostały rozpatrzone pozytywnie i bez komplikacji. Zgłoszenie rozpatrzone nawet przed czasem.

2013-09-30 15:52

wrocław

Zgłosiłem szkodę mieszkaniową i obecnie czekam na rozpatrzenie. Wkrótce minie 30 dni. Podobno do 04.10.2013 mam mieć odpowiedź. Z likwidatorem się nie można skontaktować. Przedłożyłem wszelkie dokumenty i nadal czekam. Nikt do mnie nie przyjechał i stwierdzili, że wizyta likwidatora nie jest potrzebna. Zobaczymy jak mi wycenią uszkodzone rzeczy i rzeczy po naprawie. Dodam, że uszkodzenia po burzy. Odezwę się wkrótce co i jak

2013-09-30 15:58

wrocław

a życzę sobie powodzenia bo jak nie otrzymam zwrotu poniesionych kosztów za naprawę i zwrot całości za rzeczy nienaprawialne - orzeczenia z serwisów to od razu skieruję sprawę do sądu i UOKiK.

2013-09-21 17:59

Ewelina

To prawda oszuści całą gębą

2013-09-10 20:22

aguś 128

Podzielam wypowiedzi i wpisy na temat oszustów z Aviva. Ludzie trzymajcie sie z daleka od tej firmy. Nie zawierajcie rzadnych ubezpieczeń ani AC i OC , ani na zycie czy jakieś inwestycje lub na lepszą emeryturę to totalnaściema. Ogólnie rzecz biorąc nie poolecam tej firmy byłem w tej firmie kiedyś agentem, aż wstyd się przyznac że pracowałem z tymi oszustami.

2014-04-09 21:12

karolcia

witam dostalam propozycje polisy na zycie w aviva i nie wiem czy skorzystać .mam byc ubezpieczona na 150 tys. skladka miesieczna to 179 zl. miesiecznie i niby z tego maja mi odkladac 120zl. miesiacznie w ramach moich oszczednosci ,mowia ze bede mogla wyplacic ta kase kiedy bede chciala np. po 3 latach bez zadnych tlumaczen na co mi sa potrzebne,bez zadnych konsekwencji i prowizji dla nich.co mam robic bo nie moge sie zdecydowac a widze ze nie maja dobrej opini.

2013-09-06 19:22

niezadowolona

Wkupiłam polise OC+AC, zapłaciłam całą składkę. Nastapiło przekazanie samochodu bez sprzedaży, polisa przeszła na nową osobę (zrobili rekalkulację) nastąpił zwrót róznicy na moje konto do tej pory było ok. Po 6miesiącach dojstaję pismo z KRUKA ze mam dopłacić do składki za polisę AVIVA (bez jakiejkolwiek wcześniejszej informacji od AVIVY!). Z polisy i aneksu nie wynika żadna dopłata, nie potrafią mi wyjaśnić z czego to wynika (dostałam tylko informację że wynika z błędu ich pracownika,nie podano natomiast jaki to był błąd) Na aneksie jest OC+AC natomiast AVIVA twierdzi że tego AC nie ma!Następnie wystawiają sobie kolejny aneks do aneksu z kwotą jaka im się podoba! Skoro wg ich nie było AC to dlaczego mam dopłacać za coś czego nie było! OSZUŚCI NIE POLECAM! sprawa jest w toku..(zastanawiam się nad sądem ponieważ mam prawników w rodzinie)

2013-08-28 16:24

iga

Mam 8 lat w avivie polisy i nie miałam problemu z roszczeniem,agentka na każde telefony odbierała i kontaktowała sie ze mną.Bardzo dobra obsługa.

2013-08-24 21:59

ANNA

AVIVA to najgorsi oszusci NIE POLECAM omijac zdaleka

2013-08-20 13:40

Karolina

Banda wyzyskiwaczy składki odprowadzane przez 40lat i tak obiecywali że nawet przy złamaniu nogi jakiś pieniądz będzie a okazało się że tylko emerytalnie wracają pieniądze choć i w to wątpię zobaczymy za rok, nie warto jedno wielkie oszustwo oni z nas żyją za nasze pieniądze. Banda kretynów.

2013-08-14 17:01

szczęśliwa do bólu

Owszem obsługa przemiła, ale nic więcej. Za zalanie łazienki przyznano mi odszkodowanie w wysokości uwaga!!!!!!! 23,00zł . Pana który to oszacował nic tylko brać na zakupy bo widocznie wie gdzie można kupić chociaż jedną puszkę farby za taką kasę. Nie podam nazwiska tego Pana mimo że je znam. Im mniejsze odszkodowanie tym większa premia. Brawo AVIVA tylko tak dalej ale już bez mojej osoby. Nie pozdrawiam

2013-08-08 22:26

Basia

Uważajcie namawiają ludzi do wykupu ubezpieczenia a potem w dokumentach jest co innego ,wiele niekorzystnych warunków o ktorych nie mówi konsultant w rozmowie. Jak przyjdzie do zgloszenia szkody to pierwsze co usłyszycie to to ,zeby nie zglaszać bo sie straci znizki na ubezpieczeniu. Jak juz zglosi się szkodę to kombinują zeby wypłacić jaknajnizsze odszkodowanie. To jest skandal nei firma. Rzecznik ubezpieczonych powinien zamknąc to jedne wielkie naciągactwo jakim jest aviva.

2013-08-07 15:42

NIGDY AVIVA

AVIVA oszuści !! Nie wypłacają składek , kombinatorzy !!

2013-08-03 13:47

grzegorzm

Aviva to firma, która lekceważy sobie ludzi. Mój samochód został uszkodzony i całe dwa tygodnie zajmujemy się wydzwanianiem do nich, prosimy się o kosztorys, a jak już go przysłali łaskawie to ich wycena nie odzwierciedla uszkodzeń auta. Twierdzą, że samochód może być naprawiony za pomocą części zamiennych, tańszych. Robią wszystko żeby człowiek już nie miał siły na odzyskiwanie tych pieniędzy.

2013-08-08 22:40

Basia

moze podać zbiorowo tę firme do rzecznika ubezpieczonych w Warszawie, zawsze spory zbiorowe są szybciej i lepiej rozatrywane. Ja też mam z nimi problemy same.

2013-08-01 14:58

Iwuś

Dla mnie nieporozumieniem jest to,ze dzwoniąc do AVIVY chcąc się dowiedzieć o zakupionych niegdyś funduszach inwestycyjnych,dowiedziałam się,ze w związku z tym,ze zmieniłam adres,firma może wysłać tylko informacje na adres z umowy.Pani nie była w stanie stwierdzić,jak mam zmienić adres,jeżeli nie mam już kontaktu z człowiekiem od którego fundusze zakupiłam. Żeby było smieszniej na polisie wykupionej z AVIVY mam aktualny adres.Pani stwierdziła,że to jakby inna firma ???? Proponowałam scan dowodu osobistego ale to również nie wchodziło w grę. No cóż,losy moich funduszy i ilości środków na nich zgromadzonych pozostało tajemnicą. Paranoja !!!!

2013-11-10 19:58

AP

Witam, Chętnie pomogę - proszę o kontakt na maila.

2013-07-30 20:10

Lukas

Witam, jestem przed podpisaniem umowy na OC/AC, na szczęście coś mnie ruszyło i przeczytałem OWU... porażka na całej lini, szczególnie w wypadku kradzieży - sprawdźcie jak absurdalne warunki muszą być spełnione w przeciwnym wypadku ubezpieczenie od kradzieży jest zawierane przykładowo tylko na okres jednego miesiąca (przy AC na 12mcy) i aby przedłużyć je również do pełnego roku trzeba zamontować przykładowo system namierzania pojazdu zaakceptowany przez AVIVA... ktoś doczytał tego w OWU? Stara lekcja jest wciąż prawdziwa, trzeba czytać wszelakie OWU... cóż za czasy ;)

2013-07-29 21:01

andrzej

jak najdalej od nich

2013-07-29 20:21

andrzej

właśnie z nimi skończyłem z 13000 zł wsadzonego kapitału zwrócili 3093 zł nie dajcie sie nabrać na ich usługi w zakresie ubezp.na życie i inne tez podejrzewam.chała ta avyva za dychę

2013-07-16 17:36

Józef

Masakra! Najgorsza z firm to właśnie AVIVA. Założyłem Nową Perspektywę 14 lat temu, wpłacałem 250 zł miesięcznie i miało być ok. 60-65 tys., a jest... połowa!!! 33 tysiące! Rachunkiem nikt się nie zajmuje, agenta widziałem 4 lata temu. KOSZMAR

2013-08-05 09:40

fanatyk

Nowa Perspektywa 14 lat temu nie istniala w ofercie Avivy. Jak chcesz pluc to sie troche przygotuj.

2013-11-10 20:18

ap_s3@interia.pl

Pomogę - ap_s3@interia.pl

2013-07-02 14:39

djsully

Omijajcie Avive z daleka !!! Ja kupiłem u nich OC na cały rok ale tak się złożyło iż po miesiącu sprzedałem samochód. Oczywiście umowa kupna-sprzedaży była wysłana od razu. Kupujący również wysłał wypowiedzenie w terminie. Więc dzwonie i pytam się o zwrot składki tak oczywiście w ciągu 14 dni będzie na koncie. I się zaczęło. Sprzedaż auta 1 maja pismo 10 wraz z wypowiedzeniem moim i kupującego itd itd. Po czym 3 miliony telefonów do nich. Właśnie skończyłem kolejną miłą rozmowę z panią która to kolejny raz powiedziała mi iż wysyła maila z priorytetem ważne a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Założe się iż jesli nawet przyjdą każdy dzień zwłoki będzie odciągnięty ze zwrotu. Ostrzegam przed nimi. Dajcie sobie spokój. Po za tym nie ma tam mozliwosci porozmawiania z jakims przełożonym czy kierownikiem czy kim kolwiek. Masakra

2013-07-03 12:00

Renata z Avivy

Witam, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Żeby pomóc Państwu zamknąć temat prosiłabym o podanie na adres e-mail: porozmawiajmy@aviva.pl nr polisy wraz z podaniem imienia i nazwiska. Tylko wtedy będę mogła sprawdzić Państwa sprawę. Co do zasady, mamy 14 dni na zwrot składki, tyle ile Państwo mają czasu na wypowiedzenie umowy. Niestety, teraz nie potrafię powiedzieć, czy ten termin już minął.

2013-07-01 22:58

B. Michalak

Mnie Aviva zaskoczyła pozytywnie. Łącznie za operację chirurgiczną i pobyt w Szpitalu otrzymałam ok. 1700 zł , a spodziewałam się ok. 1000 zł. Przy czym dla porównania z polisy PZU ( składka miesięczna relatywnie podobna u obydwu ubezpieczycieli) otrzymałam 680 zł. Sami więc Państwo widzą, że różnica nie jest mała bo wynosi ponad 1000 zł . Niestety PZU przy Avivie wypada blado.

2013-06-25 22:27

Magdalena

Szkoda stała się w niedzielę. Oczywiście szkody telefonicznie nie dało się zgłosić od razu w niedzielę, gdyż mieli tylko Assistance. Po zgłoszeniu szkody w poniedziałek rano, zaraz w poniedziałek wieczorem rzeczoznawca umówił się na termin i godzinę w sprawie oględzin. Miały być dzisiaj czyli we wtorek o godzinie 12.00. Po upływie 2 godzin szanowny pan rzeczoznawca raczył zadzwonić ze się spóźni i tak zamiast dotrzeć na umówione spotkanie o godzinie 12 dotarł po 15. Przez dwie godziny nawet łaskawe nie raczył odebrać telefonu, przez 40 minut między godziną 12.05 a 12.45 gadał z kimś przez telefon. Przepraszam ale inni ludzie też pracują. Nie dość ze panowie rzeczoznawcy są bezczelni, nie kompetentni, nie słowni i w dodatku nie punktualni to jeszcze z wielką łaską robią oględziny auta. Po prostu jedna wielka banda!!!

2013-06-26 08:33

Renata z Avivy

Pani Magdaleno, pracuje w Avivie. Żebym mogła zweryfikować współpracującego z Avivą rzeczoznawcę, który weryfikował Pani szkodę, proszę o przesłanie na adres: porozmawiajmy@aviva.pl nr szkody lub numeru polisy. Z poważaniem.

2013-06-25 11:45

WARTA oszusty

Będąc w Hotelu,której ubezpieczyciel jest TUIR WARTA SA. Schodząc z schodów za haczyłem butem o wystającą metalowa listwę,upadając uszkodziłem kolanowe więzadła wewnętrzne i z tego powodu otrzymałem 3 miesiące zwolnienia lekarskiego.Za pośrednictwem Prawnika zwróciłem się do WARTY o odszkodowanie i wiecie co mi odpisali:"Zdaniem TUiR Warta SA wypadek jakim uległ poszkodowany nosi znamiona nieszczęśliwego wypadku.Biorąc pod uwagę powyższe ustalenia podjęto decyzje o odmowie wypłacenia odszkodowania....." Ludzie omijajcie szerokim lukiem tą dziadowską Firmę!!! Idę z nimi do Sadu z oszustami

2013-06-22 20:38

oszukani

Nie polecam !!! po ostatnim deszczu zalało sufit z dachu, ostatnie piętro w bloku. Zgłosiłam przez telefon, miał przyjechać ktoś zobaczyć szkodę, zamiast tego dostałam pisno że szkoda została wyceniona na 450 zł a oni wypłacają dopiero od 500. Ostatecznie spółdzielnia przyszła mi z pomocą a avivie już dziękujemy po 10 latach. Bajbaj.

2013-06-24 15:45

Renata

Witam, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Przeczytałam Pani opinię i przede wszystkim chciałabym przeprosić za wszelkie niedogodności związane z tą sytuacją. Jednocześnie prosiłabym o przesłanie maila z podaniem imienia i nazwiska oraz numeru szkody lub polisy na adres: porozmawiajmy@aviva.pl. Postaram się sprawdzić ten temat. Z poważaniem.

2013-06-13 22:00

maciej

Zdecydowanie odradzam. Są powolni jak muchy w smole. 40 dni się użerałem, bo najpierw wystawili kosztorys z dupy, potem gdy serwis go skorygował zaczęli się czepiać. Likwidator na podstawie zdjęcia uznał, że zderzak "mógł być naprawiany" i dwa tygodnie zajęło mi wyprostowanie jego domysłów. Szkoda nerwów dla tych kombinatorów. Minęło 40 dni i jeszcze nie ma kasy.

2013-06-24 16:21

Renata z Avivy

Witam. Mam na imię Renata i jestem przedstawicielem Avivy. Chciałam się zapytać, czy już otrzymał Pan wypłatę odszkodowania? Jeśli nie, prosiłabym o maila na adres: porozmawiajmy@aviva.pl wraz z podaniem nr szkody lub numeru polisy. Sprawdzę, czy mogę w tym temacie pomóc. Z poważaniem.

2013-06-03 10:43

jakub

Aviva jest liderem w oszukiwaniu klientów przy wypłacie odszkodowania pracownicy tej firmy nie posiadają podstawowej wiedzy motoryzacyjnej ich tzw likwidatorzy szkód szkoleni są jedynie fachowcami w zaniżaniu wypłacanych odszkodowań . W przesyłanych pismach posługują się wyrokami Sądowymi z lat 2002-2003. Nie dajcie się naciągać trzeba się z nimi sadzić .

2013-05-29 12:03

jaco

Nie polecam. Za zalane mieszkanie wypłacili pół tego co dałem za przywrócenie mieszkania do stanu sprzed zalania. Dodatkowo nie chcą podać szczegółowego kosztorysu wyceny swoich prac, a mają taki obowiązek. Można sobie dzwonić na infolinię i tylko tracić czas i kasę za telefon. Na pewno nie przedłużę u nich ubezpieczenia.

2013-05-27 20:53

buli328

No to ja niewiem! jakiś wyjątek się trafiłem.A może mam szczęście...któtko: w marcu br. PIERWSZY raz wykupiłem w aviva oc i ac korzystając tylko z rankomatu,wcześnij był link4. Nawet nie czytałem opinji tylko jak wynik wyszedł o 500 zł mniejszy od link4 ,a warunki podobne wybrałem aviva.(posiadam wszystkie zniżki)15.04 zgłosiłem szkodę (z mojej winy) wcześniej konsultacje w trzech w miare solidnych warsztatach ocenili szkode i robociznę od 2200 do 3000 zł Wierzcie czy nie, ale 22.04 odwiedził mnie szpec od wyceny czy też oceny.Prawie 40min. dokładne oględziny,analiza lakieru,opon,fotki itp,itd. 25.04 otrzymałem wstępną wycene na e-mail A 29.04 pieniądze na koncie trochę powyżej 3 tys.Jeden NEGATYW jest taki że: niewiem dlaczego we wstępnej wycenie była kwota o 500 zł wyższa niz ostatecznie wypłacili.Ale i tak nijak się ma to do tego co tu jest opisywane,Liczyłem na taką wycenę i otrzymałem i koniec...

2013-05-22 12:23

ola

To co mogę powiedzieć o tej firmie, to w moim odczuciu najgorsza firma z jaką się spotkałam.

2013-05-19 15:41

Tarnów

Też mam jak najgorsze zdanie o firmie aviva...inwestycje z dużą stratą. Zrezygnowałem z ich "usług" banda oszustów i złodziei. Trzymajcie się z daleka od tej firmy jak nie chcecie stracić pieniędzy.

2013-05-19 14:17

Arczi

Aviva - odradzam. Nie dostałem odszkodowania ze wzgledu na uszczerbek na zdorwiu. Twierdzili, ze ze ubytek po prostu powstal z fizjologii a nie podczas jakiego zdarzenia, chociaz zglaszalem jako zdarzenie podczas cwiczen fizycznych. Brak profesjonalizmu.

2013-05-16 11:12

Bartney

NIE POLECAM TEJ FIRMY! Na zwykły aneks do OC, po kupnie samochodu czekałem ponad 1,5 miesiąca i gdyby nie moja uporczywość i ciągłe telefony na infolinie to pewnie NIGDY by tego nie zrobili. Całkowity brak profesjonalizmu. Z takim lekceważącym podejściem jeszcze się nie spotkałem. ODRADZAM!

2013-05-12 21:04

motofan

Ale to sa chyba jakies skrajne wypadki. Ojciec kiedyś u nich kupił, no bo najtaniej akurat wyliczył na stronie Rankomat.pl, nie pamietam aby mial takie dziwne przyapdki a szkoda bylo na 27 300 zl, ale to bylo gdzies z pol roku temu wiec moze sie cos pozmienialo:D

2013-04-27 06:32

Tomek

Zdecydowane NIE dla tych oszustów,miesiąc czekania na jakikolwiek kontakt po wizycie likwidatora szkoda przekroczyła kwotę 10 tys. odszkodowanie wypłacono mi w kwocie 566,12 zł. Pozostaje tylko sąd.

2013-04-30 16:30

Renata z Avivy

Witam, jestem przedstawicielem Avivy. Rozumiem, że uważa Pan, iż wycena była dla Pana niesprawiedliwa. Jeśli mogłabym prosić o przedstawienie Pana stanowiska na adres: porozmawiajmy@aviva.pl, może spróbuję pomóc lub coś wyjaśnić.

2013-04-24 20:14

Mariusz

Z decydowanie nie dla Avivy. Wypłata odszkodowanie po miesiącu od zdarzenia z AC w dodatku nie z godna z kwotą kalkulacji, którą sami wyliczyli. Brak profesjonalizmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-04-10 15:38

sebo

Jak czytam opinie to widzę ,że konkurencja nie śpi. Po co sobie tak pluć w oczy.Ja jestem doradcą w Avivie,wcześniej byłem ubezpieczony i nadal jestem w AVIVIE. Mieliśmy z zoną 3 szkody-mieszkanie + zdrowie.Wysokość odszkodowań przerosła nasze oczekiwania.Byliśmy zadowoleni.To zadecydowało,że zgodziłem sie pracować dla AVIVY. Nie podoba mi się to,że agenci innych Towarzystw,wypisują brednie na formum,psując nam opinię. czy nie można pracować w myśl zasady -nie ma złych towarzystw,ale my robimy wszystko,aby byc najlepsi? Po co takie oczernianie??? Wszędzie w każdym towarzystwie są ludzie i ludziska. Jedni pracują,drudzy się ślizgają.Towarzystwo Ubezpieczeniowe wyłapuje takich ślizgaczy i usuwa ich. Po co więc dolewać jeszcze oliwy do ognia??? Konkurencja -popukać sobie po głowie i znaleźć inne metody na powiększenie sobie sprzedaży!!!!

2014-05-11 08:47

Gość

Jestem poszkodowanym przez osobę posiadającą oc w aviva, firma wykręca się od odpowiedzialności bo klient spóźnił się z opłatą za ubezpieczenie. Wszystkie naprawy muszę wykonać z własnego ac mimo, że jestem poszkodowanym. AVIVA TO OSZUŚCI

2013-04-08 14:59

Kasia

Ankieta na temat reputacji firmy Aviva! Jeśli ktoś ma czas i ochotę pomóc mi w badanich do pracy licencjackiej, proszę o wypełnienie! Z góry dziękuję! http://www.interankiety.pl/interankieta/8fb1549ebbe44f98eff46edb40cedf6c.xml

2013-04-06 07:33

Sławek

AVIVA....w żadnym razie!!!! Towarzystwo obarczyło mnie kosztami za wyrządzoną szkodę w ramach OC, pomimo tego, że zapłaciłem całą składkę / bo jakżeby inaczej /.ŻENADA...tym bardziej, że kwota odszkodowania była śmiesznie niska. NIGDY WIĘCEJ nie ubezpieczę niczego w AVIVA

2013-03-25 14:12

Jan

Niestety należę do grona rozgoryczonych tym towarzystwem. Przez 11 lat oszczędzałem na emeryturę. Jak zaczął się światowy kryzys, chciałem zlikwidować polisę ale agentka CU (dzisiaj Aviva) przedstawiając różne wykresy przekonywała, ze nie warto rezygnować, że kryzys się za chwilę skończy i na emeryturze będziemy mieli "złote góry". Nabrałem się i razem z żoną straciliśmy ponad 8000 zł.

2013-03-08 17:00

p

Oszuści przez duże O. Pani obsługującą mnie obiecywała gruszki na wierzbie, a po wniesieniu opłaty nie wysłała nawet dokumentów polisy. Gdy doprosiłem się o nie, okazało się, że w polisie za ponad 3200 zł nie przysługuje mi nawet assistance w razie awarii. Reklamację odrzucono, ponieważ Pani rzekomo podsumowała mi podobno na końcu rozmowy wszystkie warunki, co jak sądzą, anulowało jej wszystkie wcześniejsze obietnice. Omijać z daleka!

2013-03-03 21:04

Mis Koralgol

Po tym jak obejrzalem program "Interwencja" otworzyly mi sie oczy.W dobrym momencie zostal wyemitowany,poniewaz mialem skorzystac z uslug Avivy.Dam sobie spokoj z oszustami.

2013-02-26 21:52

Roman

Zdecydowanie nie polecam. Nie przestrzegają nawet swoich procedur wynikających z umowy i ogólnych warunków ubezpieczenia. Szukają pretekstow , żeby nie wypłacać w terminie pieniędzy, nie odpowiadają nawet na wezwanie przesądowe, telefonicznie powołując się na bliżej nie określone procedury. Myśle, ze pozostaje tylko sad , rzecznik ubezpieczonych, KNF. Jestem radca prawnym i wszczynam wszelkie prawnie dopuszczalne działania nie tylko w swoim interesie. O rezultatach poinformuje .

2013-02-26 10:44

Kasia

Nie i nie !!!! Uwazajcie na nich, jest wielki Problem z wyplacaniem pieniedzy! Mamy ubezpieczenie zdrowotne za granica do 15 Lutego mieli zaplacic za szpital i Cisza do Tej Port nikt nic nie wie ja dzwonilam ze 20 razyi prosilam tylko o Info czy zaplaca czy mamy sami Schukac kasy nawet tegoIDIOCI nie zrobia! Lepsze Pzu tam nigdy nie bylo problemu

2013-02-22 02:50

ak47

kredyt ubezpieczony w tej firmie to dopiero saygon mają cie w dupie gnoje jedne ludzie zdaleka od tej dziadoskiej ps.firmy

2013-02-20 23:23

Piter

NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE!!! Zalanie mieszkania - 4 piętro - łazienka dwie ściany do malowania i sufit - jedna ściana płytki, przedpokój dwie ściany tynk strukturalny plus malowanie i sufit gładź plus malowanie. Do tego odgrzybianie każdej powierzchni i zapłata komuś kto to wszystko zrobi- WYCENA TYCH PARTACZY - 339,49ZŁ!!! Do tego skandalicznie nie miły kontakt!!! Trzykrotnie prosiłem o kontakt z likwidatorem i nie miał dla mnie czasu!!! Jak już się dodzwoniłem to Pani likwidator zgoniła winę na kolegę, który niby zajmuje się moją sprawą i powiedziała, że teraz ona się będzie kontaktować, lecz wszystkie dokumenty były podpisane jej imieniem i nazwiskiem. OSZUŚCI!!! NIE POLECAM, A WRĘCZ WSZYSTKIM ODRADZAM!!!

2013-02-18 11:20

Sławek

AVIVA TO UCZCIWA FIRMA I DZIAŁAJACA BEZ ZARZUTÓW.POLECAM

2013-02-20 23:24

Piter

Jasne. Słowo uczciwa widzieli tylko w słowniku.

2013-07-29 20:22

andrzej

co?pracujesz tam

2013-02-03 17:58

Leszek

Mam ubezpieczony dom w Aviva w dniu 29.12.2012.nastąpiło zalanie zgłosiłem szkodę a po tygodniu miałem wizytę pana który udokumentował szkodę . Wypłata odszkodowania nastąpiła po miesiącu suma odszkodowania była adekwatna do poniesionych strat. Moim agentem jest p.Szymon Drzewiecki jest to profesjonalista umie doradzić a nie jest nachalny.

2013-02-25 15:11

piter

Sam widzisz. Po tygodniu wizyta kogoś kto udokumentował wszystko, a zgodnie z przepisami mają trzy dni.

2013-01-31 15:52

guter

Przy zawieraniu umowy ubezpieczenia bardzo miła i rzetelna obsługa.Po kilku dniach spotkał mnie pech i miałem szkode z AC.Nie bede sie zbyt rozpisywał ale powiem jedno.Nigdy wiecej w zyciu w tej ubezpieczalni nie zawre umowy poniewaz auto juz dwa tygodnie stoi uszkodzone i z nikim nie idzie sie dogadac,nie potrafia powiedziec kiedy dostany jakas wycene.Jeszcze raz nie polecam nikomu.

2013-01-31 14:53

tram

Zdecydowanie odradzam. Okradziono mi samochód szkoda wg wyceny ich sieciowego warsztatu: na nowych częściach 5-6 tys., na używanych nie mniej niż 2500,00. Wypłacono mi 1450,00!