pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Opinie o AVIVA

2014-06-23 12:15

oszukany

najgorsza grupa oszustw przestrzegamy ludzi przed wyrafinowana sitwa nigdy z nimi oszukali wiele tysiecy osob.

2014-06-22 19:15

Klient

Likwidacja AC. Bezgotówkowo, bez problemu, szybko i na temat. Dostałem samochód zastępczy bez żadnego upominania się - gość w warsztacie stwierdził, że taki mają standard przy tym ubezpieczeniu (nowy ford focus jako zastępczy). Ubezpieczenie AC+OC+Assistance w następnym roku o 300zł droższe więc kontynuuję :)

2014-06-21 20:55

Pomorzanin67

Nie ma gorszego ubezpieczyciela na rynku. Potrafia tylko naciagac klienta, nic wiecej. Mam katastrofalne wspomnienia z ta pseudo firma

2014-06-11 15:08

Zdegustowany

Najwięksi krętacze i oszuści na rynku ubezpieczeń na życie UWAŻAJCIE na nich. To wyjątkowi złodzieje którzy chcą tylko wyłudzić pieniądze!!

2014-06-09 21:35

Wojtek

NIE,NIE i jeszcze raz NIE. Polisy na życie fikcja. Gońcie ich agentów, mnie wmanewrowali w tzw NOWĄ PERSPEKTYWĘ do dziś się bujam z ich ubezpieczeniami. Złotówki od nich nie zobaczycie tylko będziecie płacić i płacić i utrzymywać tych darmozjadów, Wojtek z Bielska-Białej

2014-05-14 01:11

ATOS

najgorsza z mozliwych to k........i zlodzieje mialem szkode z oc,rzeczoznawca przyjechal szybko na drugi dzien od zgloszenia nastepnie zgloslem dodatkowe ogledziny to takie mozgi tam pracuja jak ta firma kazali samemu rozebrac auto i porobic zdiecia nastepnie wyslac im to e-mail (oczywiscie skrzynka pocztowa u nich zabiedzona nie pomiescila 8zdiec).prosze panstwa maja zaufanie do ludzi mozna samemu uszkodzic np.reflektor ktory warty jest 6000 bixenon samoregulowany tak jak w moim aucie i wpisali bez problemu ,co za kretyni chca zaoszczedzic na rzeczoznawcy zeby nie placic mu za usluge( jakis tam ochlapow frajerskich) uznaja, a po przekroczeniu terminiu 30 dni i to dosc sporo gdzie powinni zakonczyc w ciagu 30 od zgloszenia,dzwoniac do nich z pytaniem co ze szkoda mowia ze pismo wyslali poczta ktore otrzymalem po 3 tyg,iodmowa odszkodowania(POLICJA BYLA NA KLOIZI UZNALI WINNEGO SPRAWCA PRZYZNAL SIE ZE ZAWINIL PRZYJA MANDAT.Przysiegam TRESOWANE SZYMPANSY sa madrzejsi od (ala likfidatorow) ktorzy tam pracuja ,(licencje pewnie kupione za jajka na rynku). Czekam na proces sadwy bo czuby w odmowie odszkodowanianie nie napisali ze mozna sie odwolac, tylko ze mozna kierowac na droge sadowa wiec tak zrobilem, i napewno napisze kochani wam jak sie skonczylo po sprawie.Napewno bym NIE POLECIL TEJ FIRMY NAJGORSZEMU WROG0WI. LUDZIE NIE ZAKLADAJCIE POLIS U TYCH ZLODZIEJI BO SOBIE ROBICIE PROBLEMY I POSZKODOWANYM JAK PRZYCHODZI ZLODZIEJA WYPLACIC ODSZKODOWANIE. UNIKAJCIE TEJ FIRMY. PO PROCESIE SIE ODEZWE JESZCZE.POZDRAWIAM

2014-05-09 15:25

karla

A ja proponuję mieć "własnego" doradcę z avivy. Miałam szkodę, przez te całe cc ciężko było cokolwiek załatwić, ciągnęło się i ciągnęło, rzeczoznawca to w ogóle jeden wielki dowcip. w końcu przez kolgę trafiłam do doradcy. Niby w ich interesie nie leży załatwianie takich rzeczy, ale bardzo mi pomógł

2014-05-09 11:15

klient

Jestem osobą upoważnioną na polisie od 50 dni czekam na wypłatę ubezpieczenia po śmierci osoby ubezpieczonej jak dzwonie to pieniądze zaraz będą wysłane i nic nie wysyłają następny telefon to samo Złodziejska Firma

2014-05-09 10:13

ela

Czuję się oszukana, wykupiłam pakiet assistance w wersji rozszerzonej, kiedy chciałam skorzystać z auta zastępczego okazało się że nie przysługuje mi ponieważ holowanie rozbitego auta zleciłam prywatnie a nie zgłosiłam poprzez aviva. Co ma holowanie do auta zastępczego??? Taki mały szczegół o którym nikt nie informuje cię podczas zawierania ubezpieczenia. Więc miało być pięknie i bezpiecznie a wyszło jak zawsze!!!

2014-05-07 18:17

r.o.b

nie dla oszustów do pieniędzy dobra firma do wypłaty odszkodowan ostatnia.szukają dziury w całym żeby nie wypłacić pieniędzy.precz z dziadostwem

2014-05-06 08:46

Tomczak

Miałem szkodę z OC i z AC. Na temat OC się nie wypowiem, bo to poszkodowany dostał pieniądze a nie ja. Natomiast w AC byłem pozytywnie zaskoczony. Mam 10-letnie auto i z mojej winy lekką stłuczkę (zderzak rozwalony, trochę maska przygięta i pęknięta lampa) Podczas rejestracji szkody pytali co uszkodzone, zaproponowali kwotę ( jakbym nazmyślał, ze więcej uszkodzone to pewnie więcej bym dostał ), ja się zgodziłem. Po kilku dniach przyszedł przelew. Naprawiłem we własnym zakresie u znajomego blacharza, on tez załatwił mi tanio lampę od takiego samego modelu który był skasowany a lampa była dobra - i ogólnie wyszedłem na kilkaset złotych do przodu.

2014-05-03 14:30

ireneusz

aviva to instytucja oszustow i klamcow nie odpowiadaja na meile i telefony po wyslaniu wypowiedzenia nie chca wyslac historii ubezpieczenia po rozmowie tel w dalszym ciagu nie wysylaja historii ubezpieczenia ostrzegam innych klijentow przed ubezpieczeniem sie w AVIVIE

2014-04-25 10:33

oszukany

Mieliśmy kolizję, sprawca miał samochód ubezpieczony w Avivie, kolizja była ponad półtora miesiąca temu a Aviva cały czas kręci nosem że na pewno ich klient nie spowodował takiej kolizji (szkoda wyliczona przez salon volkswagena na 17 tys złoty) uważają ze się podstawiliśmy. Sprawa z dniem dzisiejszym trafia do sądu.. Dodam że nie wysłali żadnego rzeczoznawczy kazali wstawiać samochód gdzie chcemy a oni wypłacą szkodę... Po miesiącu wysłali rzeczoznawcę to sprawcy żeby ocenić czy on ma na tyle rozbity samochód ale sprawca po miesiącu zdążył już samochód naprawić.

2014-04-22 18:29

leon

NEGATYW NA 1000% ...brak słów

2014-04-04 01:06

raf

Ja 12 lat temu założyłem tzw. III filar, wpłaciłem im więcej o około 25% od tego co mam na koncie. Kontakt z doradcą miałem w miarę dobry przez 5-6 lat potem go "wyrzucili" a nowy doradca to jakaś starsza dyrektorka oddziału nic nie potrafi doradzić, i kontakt beznadziejny. Pieniążki będę wybierał bo to bez sensu oni inwestują w akcje i fundusze i jeszcze bezmyślnie bo i tak mają płacony % za obsługę bez znaczenia na zyski wiec im nie zależy. Lepiej samemu inwestować, były momenty gdy akcje rosną 6-8% a oni maja 1% zysku albo go nie maja, czyli opłata dla AVIVA w większości zabiera ew zyski z akcji - wniosek giełda musiała by zarabiać 15-20% aby klient otrzymał 8% zysku bo większość zjada AVIVA. Porażka że Rząd dopuścił te firmy na tak warunkach skrajnie niekorzystnych dla obywateli i teraz po 12-14 latach to widać. Za 20 lat tez nie wypracują znaczących zysków - ODRADZAM

2014-04-01 08:03

p-k

Banda oszustów i naciągaczy, żona była w szpitalu na badaniach przez tydzień bez konkretnej jednostki chorobowej a miała wykupione m.in. opcję 'I każdy inny pobyt w szpitalu powyżej 4 dni' i gnoje nie wypłaciły a na odwołanie odpisały że nie bo nie i tyle. Robią z ludzi frajerów a przed umową suszą zęby żebyś tylko podpisał.

2014-03-08 18:34

Klient Oszukany

Agenci ładnie mają du... a przyjdzie co do czego odwracają się bo i tak prowizje mają z Ciebie umowę podpisałeś najważniejsze a później martw się o siebie. Brak ludzi kompetentnych w firmie jak cała firma odrzucają wnioski a składki każą płacić. Jedna wielka ściema i oszukaństwo. uważajcie na słodkie słowa i obietnice nie będą dotrzymane.

2014-03-01 20:26

Oli

A u mnie bardzo pozytywnie!!! Zgłosiłam szkodę z AC, pani zapytała czy mam swój warsztat i czy moze on zrobic zdjęcia i wysłać kosztorys do nich. To oni zaakceptują i bedzie mozna naprawiać, chciałam bezgotowkowo. Zbyt piekne zeby było prawdziwe. Ale po trzech dniach zadzwonił pan z warsztatu ze moge już auto postawic, bo mu wszystko klepneli. Ofertę na następny rok dostałam oczywiście wyzsza, ale po tak zalatwionej likwidacji szkody to chyba z nimi zostanę.

2014-02-27 11:13

Bobi

Mam pakiet AC+OC w wersji standard audi a4, w połowie lutego miałem szkodę za granicą , pomoc asistance oceniam słabo ale to moja wina że miałem wykupiony taki pakiet który powoduje iz lepiej poruszać się w obrębie swojego województwa - holowanie do 150 km. N mały minus zasługuje fakt iż nie wspomnieli że do 1000 euro mogę za granicą podjąć czynności bez konsultacji z nimi. Tutaj też połowę winy biorę na siebie doczytałem dopiero po powrocie.Cały proces likwidacji to wzór dla wszystkich innych firm, następnego dnia po zgłoszeniu był likwidator, był bardzo rzetelny, na drugi dzień miałem kalkulację - i tu uwaga trzeba czytać wskaźniki amortyzacji cen części. Ponieważ nie zgłaszałem zastrzeżeń do wyceny pieniądze miałem po dwóch dniach na koncie. Miałem kiedyś szkodę w Pzu i dwa lata latania po sądach, także argumenty że duża polska firma do mnie nie trafiają. Następne auto również ubezpieczę w avivie, jeżeli składka będzie ok.

2014-02-24 09:44

mario

jestem ich klientem od roku. Kultura obsługi w wypadku szkody komunikacyjnej to w porównaniu z PZU niebo a ziemia. Gdzie ziemia i to tak metr pod bagnem to....PZU. Z Avivy jestem zadowolony. naprawde krótko zwięźle rzeczowo. Gorzej jest niestety z ich assisance które wykupiłem w wersji maksymalnej. Ostatnio po awarii samochodu w trasie który w piątek wieczorem sam ściągnąłem kilkaset kilometrów pod dom, i jedyne czego od nich oczekiwalem to za pare stówek auta zastępczego na czas naprawy spotkałem sie z odmową bo nie wolno mi ściągać auta z trasy bo musi być laweta itp itd....jednym słowem dzwonie dumny że oszczędziłem im pare tysięcy kosztów a spotkałem sie z odmowa bo... jest to jakiś wykwit braku wyobraźni mało rozeznanego w temacie prawnika ( gosciu byl pewnie tani...) na który radziłbym zwrócic uwagę.

2014-02-23 10:16

maciek

nie bede sie rozpisywał poniewaz co co jest opisane pod negatywnymi opiniami trafiło sie mi takze,po co poszedłem do tej avivy to nie wiem to znaczy wiem teraz.nie polecam tego ubezpieczenia nawet najgorszemu wrogowi

2014-02-23 10:09

TOMEK

KUPIŁEM AUTO Z TYM UBEZPIECZENIEM I NIE MOGE ZREZYGNOWAC Z NIEGO NA PYTANIA NIE ODPOWIADAJA TYLKO GROZA KARA 500ZŁ I TYLKO KASA I KASA.TAKI POLSKI CHARAKTER ZA 200 ZŁ ZABIJA.TAKZE NIGDY WIECEJ AVIVA.MYSLEZE NIKT TAM JUZ NIE POJDZIE I W KONCU SPLAJTUJA

2014-02-19 07:55

Monika Żurawska

A ja tez dam pozytywną:) szkoda z mojej winy, zakładam, ze wypłacili bezproblemowo poszkodowanemu, bo nie miałam od niego ani jednego telefonu - szkoda była niewielka, no i chyba nie zaniżyli wypłaty, bo by nie wypłacili - udział własny miałam - nie pamiętam w jakiej wysokości - sprawa z 2011 roku. Pozytywne zaskoczenie - nie mieliśmy zwyżki - ale tak jak napisałam szkoda była naprawdę śmieszna. Dodatkowo zepsuł nam się samochód, to był 2010 albo 2011 rok, pomimo miejsca - szczere pole oddalone od miejscowości dość daleko, czekaliśmy na hol ok 30 minut - niestety wtedy nie mieliśmy opcji holowania do dowolnego warsztatu, więc zawieźli samochód do warsztatu, który właśnie zamykano, była sobota, więc auto zostało naprawione dopiero w poniedziałek. I tu nasza wina, bo nie dowiedzieliśmy się co dalej, a później nas poinformowano, że gdybyśmy zgłosili, że warsztat jest zamykany, to by odholowali do innego ( inny - czytaj pod dom praktycznie), ale mieliśmy opcje samochodu zastępczego - nie skorzystaliśmy z niej, bo połączenie z miejscowości mieliśmy do Warszawy dobre, a byliśmy z małym dzieckiem, więc nie chcieliśmy czekać ( warsztat w którym zostało auto nie miał auta zastępczego na miejscu - 3 godziny wcześniej wydał takowe). Generalnie wykupiłabym teraz na nowy samochód u nich OC plus AC ale...CENA!!!!! Jakaś maskara!!! Dlatego chyba zaryzykujemy inne TU choć mi ciężko z nich rezygnować:(

2014-02-18 17:07

Oszukani

Nie polecam!!!! Uwaga bo aviva to oszusci, nie mila wspolpraca mam wrazenie ze to naciagacze przez 3 lata oplacalismy z mezem polise na zycie i polise to nagle zlikwidowano " z uwagi na zbyt niska wartosc polisy, niewystarczajaca na pokrycie kosztow zwiazanych z ochrona ubezpieczeniowa"

2014-02-01 01:15

Nabrany

Odradzam mam dwie polisy OC+AC w AVIVIE przy załatwianiu papierów telefonicznie ok. ale przy szkodzie masakra. Niechybnie musiałem skorzystać z AC - duże gradobicie, dwie odrębne szkody. Zgłoszenie szkody w moim przypadku trwawało 2 dni (tel. do sprzedaży odbierany natychmiast, do szkody jak im się chyba chce). Rzeczoznawca wynajęty z innej firmy, który pokreślił mi auta pisakiem, który się miał zmyć hmmmmmm chyba zmyć rozpuszczalnikiem ??. Dokumentacja odszkodowania nierzetelna wręcz karygodna (przygotowana w dwóch różnych programach) - braki w wyszczególnieniu części, braki w wyszczególnieniu zakresu naprawy, zły opis samochodu. Koszt odszkodowania śmieszny. W przypadku jednej polisy odwołałem się i zostałem olany (poprawki naniesione, wartość samochodu wzrosła ale odszkodowania już nie ????) w drugim przypadku auto poszło do rzeczoznawcy (w własnym już zakresie) na wycene i szok koszt naprawy pięciokrotnie wyższy !!!!! Co ciekawe dostałem propozycję odnowienia polisy na kolejny rok ale UWAGA CZTEROKROTNIE wyższy niż poprzednio (odebrałem to jako brak chęci dalszej współpracy). Reasumując cena polisy w AVIVIe może i jest korzystna ale dla osób które trzymają samochód w garażu i wyjeżdżają tylko w niedzielę przy dobrej pogodzie w innym przypadku to chyba należy robić to co proponowali mi w każdej korospondencji oddać sprawę do sądu. Całe szczęście mam trzy lata od rozpatrzenia szody na zgłoszenie dodatkowych roszczeń.

2014-01-22 18:45

ktoś

ZŁODZIEJE i OSZUŚCI ! Mają taki bałagan w papierach, że człowiek musi płacić za coś za co nie powinien ! Odsyłają od razu dług do komornika !

2014-01-21 22:39

klient Avivy

jestem ubezpieczony grupowo i czekam na wypłatę świadczenia z tytułu urodzenia dziecka, czekam już kilka tygodni i nic nie wpływa nie wiem co im trzeba jeszcze udowodnić aby wypłacili? Serdecznie nie polecam Avivy nikomu zdrowemu psychicznie bo zmarnuje swoje zdrowie....

2014-05-15 15:38

ja

To jakaś bzdura,w moim ubezpieczeniu grupowym ,świadczenie z tytułu urodzenia dziecka ,wypłata nastąpiła w ciągu 4 dni( myslę,że gdyby nie święta wielkanocne) byłoby przepisowe 48 godzin. Pozdrawiam

2014-01-16 10:40

M. A

Mam ubezpieczenie OC z assistance z samochodem zastępczym. Jak wiadomo przy podpisywaniu umowy zawsze wszyscy wszystko zachwalają. Zastanawiałam jak to będzie gdy popsuje mi się samochód. Pech chciał, że to się zdarzyło. Mój mąż zgłosił awarie samochodu, pod sam dom przyjechała laweta. Samochód został zawieziony do mechanika, samochód zastępczy dostaliśmy bez problemu. Został przyprowadzony z Łodzi ok 60 km od mojego domu w środku nocy. Samochód był nowszy od mojego :) Pracowałam z firmie, która naprawia bezgotówkowa samochody. Zauważyłam, że w miarę szybko wypłacali odszkodowanie. Nie miałam do czynienia wypłatą odszkodowania z OC. Trudno mi na ten temat się wypowiedzieć.

2013-12-26 21:38

asd

Ostatnio będąc na urlopie za granicą, spotkałam (na moje nie szczęście) pracowników z firmy Aviva. Zachowywali się karygodnie, zero kultury osobistej, wstyd mi było za tych Polaków. Nie dziwię się, że mamy taką opinie za granicą....na prawdę. Wiem jedno, nigdy nie skorzystam z usług tej firmy.

2013-12-19 18:19

Ela

Bardzo dziwni. Jezeli chcesz uzyskać dostęp do oryginału swojego wniosku to musisz przynieść kopię i złożyć wniosek o oryginał. Brak spójnosci pomiedzy wiadomosciami napisanymi a przesłanymi drogą mailową. Nie śpieszą się z formalnościami. Niewiarygodni.

2013-12-23 16:49

Renata z Avivy

Pani Elu, we wniosku podaje się bardzo wrażliwe dane, dlatego są stosowane różne środki ostrożności. Oczywiście, jeśli ma Pani uwagi zachęcam do napisania do nas na adres: porozmawiajmy(@)aviva.pl. Pozdrawiam, Renata z Avivy

2013-12-19 14:59

kysy

Wole juz siedziec w swojej ubezpieczalni ;) bynajmniem zawsze mam ta 100-wke w kieszeni;)

2013-12-19 14:57

KYSY

HAHA obliczłem składke oc i wynioła mnie jeszcze drozej niz płace teraz takze napewno nie bede reflektował w AVIVE

2013-12-19 15:02

kysy

siedziałem w PZU tez drogo płaciłem po 3 latach przeniosłem sie do HDI i nie załuje jestem w niej juz 10 lat teraz HDI i WARTA jest jedna wspołna firmą

2013-12-18 22:29

zohan

Oszusci, zawierajac ubezpieczenie OC placilem ok 600 zl, rok pozniej polisa na ponad 2000 zlodzieje!!!!! Odradzam !!!! Nie dajcie sie nabrac, 3 lata miale. OC w AXA, skusilem sie na Aviva poniewaz dali na poczatek o 130 zl taniej, dzis tego zaluje!!! ODRADZAM!!!

2013-12-19 09:36

Renata

Zohan, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Rozumiem, że wraz z propozycją wysokości składki na kolejny rok, konsultant przedstawił Panu argumentację, dlaczego nastąpił taki wzrost? Jeśli nie, to zachęcam do kontaktu ze mną pisząc na adres: porozmawiajmy@aviva.pl. Prosiłabym o podanie numeru polisy, wtedy będę mogła sprawdzić temat. Nie jest Pan zobowiązany zaakceptować naszą ofertę. Jednak z doświadczenie wiem, że nasi konsultanci rozmawiając z Państwem o ubezpieczeniu na kolejny rok, starają się przygotować dla Państwa dodatkowe zniżki. Jeśli chciałby Pan wyjaśnić dodatkowe kwestie, pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam. Renata z Avivy

2013-12-17 13:30

Tom

Już wielokrotnie pomagałem ludziom z tego typu forum. Z doświadczenia wiem jak działają takie polisy . Jeżeli ktoś chce, żeby mu wyjaśnić lub pomóc w rozwiązaniu bez ponoszenia dodatkowych kosztów i nerwów związanych z brakiem informacji od agenta i jego ciągłym przekonywaniu, że polisa zacznie działać. W razie pytań proszę pisać: karuzel11@gmail.com

2013-12-15 09:58

zenek

Dlatego ubezpieczenia lepiej w Warcie

2013-12-12 15:08

DACIAman

Najtańsza firma! Ale chyba tam gdzie są jedyną firmą. w OC zaproponowali + 50% w OC + AC propozycja o 40% wyższa od konkurencji z udziałem własnym który konkurencja zniosła Każdy zrobi jak uważa, ja jestem na NIE NIE

2013-12-10 15:40

Adam

Nie wiem jak u innych bylo ale mnie agent poinformowal ze aviva to nie oszczedzanie tylko ubezpieczenie, a to ze nie placa to wiadomo nie od dzis ze firmy ubezpieczeniowe sa od wyciagniecia z nas pieniedzy i w razie naszego nieszczescia robienia wszystkiego by nam nic nie zaplacic

2013-12-16 09:58

Renata z Avivay

Witam, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Pozwolę sobie wyjaśnić, że w ofercie Avivy są zarówno ubezpieczenia, jak i fundusze inwestycyjne. Jeśli planuje Pan oszczędzać można wybrać programy oszczędnościowe, które są zbudowane zarówno na funduszach lub ubezpieczeniach, ale ochrona jest minimalna, w porównaniu do typowych ubezpieczeń ochronnych. W tym roku wg rankingu Analiz Online opublikowanego w Rzeczpospolitej, Aviva Investors zdobyło pierwsze miejsce. Jeśli jednak myśli Pan o typowej ochronie oczywiście jest inna oferta. Jeśli potrzebowałby Pan dodatkowych wyjaśnień, pozostaję do Pana dyspozycji. Prosiłabym o kontakt: porozmawiajmy(@)aviva.pl

2013-12-02 23:24

Alex

W lipcu 2013 zgłosiłem do Aviva szkode rozsadziło komin i do mojego mieszkania dostawał sie dym nadpalona została podłoga Tzn panele listwa przypodłogowa oraz sciana okopcona na wysokosc około 1metra cale mieszkanie smierdzi dymem jak wedzarnia nie przebywam w tym mieszkanie wiec stwierdziłem szkode w lipcu . Wszystkie rzeczy śmierdza dymem łòżko w pokoju w ktòrym wystapiła szkoda materac przesiakniety dymem po około tygodniu przyjechał rzeczoznawca porobił zdjecia na pytanie ze czy pod panelami podkład i deski podłogowe moga byc nadpalone powiedział ze moge zdjac panele i sprawdzic Tzn wezwac firme zdjac panele klejone i zrobic zdjecia a Aviva zwroci koszty olałem to bo watpie ze kase oddadza ,ogledziny zrobił podpisałem papierek ale zadnego potwierdzenia nie mam . Po kilku tygodniach dzwoniłem Aviva nic nie ma jeszcze firma rzeczoznawcow twierdza ze czekali na zdjecia po ponad miesiacu do Avivy glłuchy telefon wciaż czekam na jakies pismo lub odszkodowanie nic bez odzewu jest grudzien 2013 AVIVA to oszusci !!!

2013-12-16 10:01

Renata z Avivy

Proszę Pana, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Prosiłabym o kontakt na adres: porozmawiajmy(małpa)aviva.pl wraz z podaniem numeru polisy, żebym mogła sprawdzić i ewent. pomóc.

2013-12-01 19:46

Oszukani!

Absolutnie NIE POLECAM Avivy jako ubezpieczyciela komunikacyjnego, w szczególności AC. Pomimo ewidentnej szkody odmawiają wypłaty odszkodowania. Prawda ich nie interesuje, liczy sie tylko zarobek na "durnym" kliencie, ktory wykupi u nich ubezpieczenie. Nie po to wykupuje się AC!, zeby potem i tak pokrywać szkody z własnej kieszeni... Odwołania nic nie dają! Do zobaczenia w sadzie!

2013-11-28 09:19

AZ

Uwaga na Avivę mi nawet nie płacili jak był prawomocny wyrok. Komornik musiał dokonać swego.

2013-11-22 21:18

kwinto59

Jestem poszkodowany i na moje nieszczęście sprawca ubezpieczony w Avivie.Pierwsza rzecz branie tzw. rzeczoznawcy który nie ma pojęcia co opisuje , a opisuje na korzyść ubezpieczyciela czyli na moją szkodę. Jako że jechałem motocyklem dochodzi uszkodzona odzież , czyli kurtka , spodnie i buty.Rzeczy praktycznie nowe od 2do 6 tyg. od daty zakupu.Pani likwidator mówi że spodnie nowe bo maja 2 tyg. ale reszta to już amortyzacja itd. czyli obniżenie wartości.Kontakt na granicy 2 tyg. na odpowiedz maile w piątki po 16.30 abym tylko nie próbował się kontaktować tel. niech się prześpię przez weekend. Mail o treści a gdzie kask i rękawice czemu nie dołączono do oględzin, skoro chodziło mnie o w/w rzeczy tzn. że kask nie ucierpiał a o rękawicach najzwyczajniej zapomniałem i nie dopominam się o zwrot kasy aby nie przedłużać sprawy.Ale niestety przepychanka trwa .Moja rada wołać policję i niech dokładnie opiszą szkody włącznie z rzeczami .

2013-11-21 01:19

PITER

UWAGA!!!!!!! NIGDY AVIVA NIE POLECAM OSZUŚCI!!!!!Płacilem 18 lat czekam teraz aż mi oddadzą wiecie ile 4.500.Nie wiem jeszcze czy dostanę?Czy ktoś dobierze im się do tyłka?NIe polecam tez agentów Jacek Szykula maż Zofi ze Slupcy..Wciskają nowąperspektywe na sile.Ne zmieniajcie umów.

2013-11-14 15:22

AS

Minął miesiąc od zgłoszenia szkody, a do tej pory nie przesłali nawet wyceny, nie mówiąc o wypłacie odszkodowania. Traktowanie klienta poniżej krytyki, brak odpowiedzi na maile, na infolinii pracują osoby totalnie niekompetentne nie potrafiące udzielić odpowiedzi na najprostsze pytania. NIE POLECAM!

2013-11-07 18:39

ppp

Z L O D Z I E J E ! ! ! !

2013-11-07 18:38

ppp

UWAGA!!! A V I V A to banda oszustów!!!!! Nabyłem ubezpieczenie na cały rok z góry.Po 10 m-cach dostałem pismo od windykatora że nie opłaciłem 2 raty.Z Ł O D Z I E J E! ! ! ! ! Zgłaszam powiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa,NIGDY więcej AVIVA! ! !

2013-10-30 22:04

Natalia

Nie wchodźcie do Avivy - oszukają Was !!!

2013-10-29 19:01

bercik

Aviva to naprawdę są złodzieje nic nie informują tylko prosto dzwonią do firmy windykacyjnej wten sposobu może każdy głupi zrobic złodzieje i oszuści nigdy więcej

2013-10-26 21:40

kolo

jak mają taka reklamę to dzięki

2013-10-23 18:45

Janusz

obsługa miła i gotowa na ustępstwa przy zakupie polisy, trochę gorzej to wygląda przy wypłacie odszkodowania, okazuje się, że o wielu rzeczach nie było mowy, jak np. wkład własny, orzeczenie kosztów bardzo zaniżone, teraz nie są już gotowi na żadne negocjacje i w sumie większość szkody trzeba pokryć osobiście, kompletnie niewiarygodna jest Aviva

2013-10-20 21:56

ADWOKAT

NIE POLECAM -NIE POLECAM DZIWI MNIE FAKT ŻE BANKI KORZYSTAJĄ Z ICH USŁUG CHYBA ŻE MAJĄ ZNAJOMYCH DYREKTORÓW ODDZIAŁÓW I ODPALAJĄ IM ZA KOLEJNEGO IDIOTĘ KASĘ LUB WYCIECZKĘ INTEGRACYJNĄ MOŻE KTOŚ ZBADA ICH POWIĄZANIA