pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

opinie o link4

2014-06-03 21:58

lolek

Link4 to matacze oszuści czekam na odszkodowanie już miesiąc wypadek nie z mojej winy i nie jestem w link 4 ubezpieczony zabawa trwa w słowne obiecanki a to nie na to konto a to zmiana decyzji już mie to wkurwia same debile w tym link 4

2014-06-02 12:16

Ekspert LINK4

Mam do Was Jerry, Leszek i Robert prośbę byście skontaktowali się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podajcie tam proszę numer swojej polisy i wszelkie szczegóły swojej sprawy, zajmę się nimi i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Was z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2014-05-28 22:12

robert

negatyw W dużym skrócie .Przez dwa tygodnie byłem ubezpieczony w dwóch firmach,ponieważ Pan z link 4 stwierdził,że wypowiedzenie umowy oc jest nieważne, ponieważ wypowiedziałem umowę a powinienem odstąpić od umowy. Dwie dychy skasują za ten okres ale niesmak zostaje-żenada!I tak oto zyskują "zadowolonego"klienta.

2014-05-27 15:48

leszek

OSZUŚCI - od takich jak najdalej . firma robiąca przyłącze energetyczne pod ziemne , uszkodziła mi podjazd i słupek klinkierowy . Zgłosiłem to w link4 - i tu jest błąd albo haczyk . Sprawca znany , nie należy się odszkodowanie , ale PODNIEŚLI SKŁADKĘ i tak robi ubezpieczyciel który ładnie składa na początku deklaracje cytat " Pragniemy Państwa zapewnić , że dołożymy wszelkich starań , aby nasze usługi były na najwyższym poziomie "

2014-05-20 09:58

jerry

Powiem TAK - dzis przeżylem wielki szok. Mam w Link4 ubezpieczone dwa mieszkania - w jednym z nich mialem zalanie. Zglosilem szkode oraz zrobil to sasiad ktorego zalalem. Oczywiscie Link sasiadowi szkode odrzucil a ja musiale sie odwolywac zeby uzyskac zwrot kosztów ale nie o tym bo w koncu dostaem pieniadze. Dzis po prawie roku od szkody chcialem przedluzyc ubezpieczenie i co - zstalem poinformowany ze nie zostanie mi zaproponowana umowa bo mialem szkode - Z takim modelem to link niedlugo upadnie. Oczywiscie ubezpieczenie drugiego mieszkania tez u nich nie przedluze.

2014-10-22 00:20

xxx

LINK dopiero rośnie w siłę, a nie upada

2014-05-15 20:11

B.S.

Nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Ja zadzwoniłam na infolinię, od razu odebrano telefon, przyjęto zgłoszenie szkody i w ciągu czterech dni roboczych pieniądze wpłynęły mi na konto. kwota adekwatna do rozmiaru szkody.

2014-05-12 15:18

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę kamiśka byś skontaktowała się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-05-11 13:04

Edson

opinia oczywiście mega negatywna, zapomniałem zaznaczyć...

2014-05-11 13:03

Edson

ja również mam duży problem z link4, miałem szkodę z OC sprawcy - pan się zagapił i delikatnie wjechał mi w tym pojazdu, szkoda minimalna, tylko pęknięty zderzak, już mija 1 m-c i ponad dwa tygodnie od niej i dalej nie dostałem odszkodowania, do końca kwietnia byłem informowany na infolinii, że sprawca nie potwierdził szkody, po następnym kontakcie telefonicznym uzyskałem informację, że jednak szkoda została potwierdzona na początku kwietnia - paranoja /dobrze, że rozmowy na infolinii są nagrywane/, poprosiłem o wgląd w kata szkodowe celem wykonania kserokopii /na to mają 14 dni/, to uzyskałem informację, że akta zostaną przesłane pocztą elektroniczną - w poniedziałek mija te 14 dni.. dodatkowo dostałem trzy różne wyceny, różniące się kwotami ok. 600zł przy jednoelementowym wyliczeniu uszkodzeń /zderzak do wymiany z powodu pęknięcia/ - paranoja!!! po 30 dniach od zgłoszenia szkody dostałem informację, że dalej trwają czynności mające na celu ustalenie rozmiaru szkody, w tym dodatkowe ustalenia techniczne; w tym momencie poważnie zastanawiam się nad złożeniem skargi do KNF oraz o powołanie rzeczoznawcy z PZM celem wyliczenia rozmiaru szkody jak LINK4 sobie z tym nie radzi <devil>

2014-05-12 15:23

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie Edson prośbę byś skontaktował się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam, Ekspert LINK4

2014-05-26 08:09

Edson

po prawie dwóch miesiącach dostałem odszkodowanie w formie bezspornej, zaniżonej o 40%, brak mi słów na Link4...

2014-05-05 16:51

kamiśka

Link4 chce tylko wyłudzić pieniądze. Po wypowiedzeniu umowy nadal wysyłają pisma o zaległych ratach albo straszą windykacją. Po roku czasu dostałam kolejne takie pismo, mimo że kilkukrotnie wysyłałam potwierdzenie wypowiedzianej umowy. Jednym słowem PORAŻKA!

2014-05-12 15:20

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę kamiśka byś skontaktowała się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-04-09 00:09

wkurzony

Zakupiłem sobie motocykl bo taką miałem ochotę. Nie wiem kto będzie nim jeździł może szwagier, brat, może sąsiad, a może postawię go sobie w garażu i będę na niego patrzył gdyż nie mam prawa jazdy kat. A. Kupiłem i tyle. Brak prawa jazdy nie może mnie ograniczyć do tego stopnia , że nie mógłbym sobie pozwolić na coś o czym od zawsze marzyłem. Ponieważ ubezpieczenie OC jest obowiązkowe i mogą mi za jego brak nałożyć karę, jako poczciwy obywatel zadzwoniłem do link 4 aby rozpatrzeć się w ofercie i porównać z inną firmą ubezpieczeniową. Na wstępie rozmowy pani mnie pyta od kiedy mam prawo jazdy kat.A. Odparłem , że nie mam.Na co pani ku mojemu zdziwieniu informuje mnie , że niestety ale nie podpisze ze mną umowy ubezpieczenia OC. Poszedłem więc, do innego ubezpieczyciela gdzie panią nie interesował fakt braku prawa jazdy i bez problemu ubezpieczyłem motocykl. W końcu jeżeli coś jest obowiązkowe to raczej panią z link 4 nie powinno interesować, czy mam prawo jazdy, czy nie. Gdyby patrzeć na wszystko przez pryzmat LINK 4 to nie powinni mi tego motocykla zarejestrować, ani sprzedający nie powinien mi go sprzedać gdyż nie mam prawa jazdy. A może szanowna pani z LINK 4 ja kurde molo jestem kolekcjonerem motocykli i niekoniecznie muszę nimi jeździć. Z góry dziękuje za ubezpieczenia w LINK 4 . Raczej nigdy nie skorzystam.

2014-04-07 13:00

Krzysztof

Z link 4 jest strasznie opornie walczyć. Miałem problem z wypłatą odszkodowania z OC. Zwróciłem się do Europejskiego Rejestru Wypadków i od razu odszkodowanie się znalazło. Dodatkowo teraz pełnomocnik będzie jeszcze składał pozew przeciwko Link 4.

2014-04-07 11:08

Ekspert LINK4

Skontaktuj się proszę Dragon ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-09-25 20:33

maniuś

tak dragon skontaktuj się z panem ekspertem to Ci powie że dałeś dupy że wykupiłeś w lince ubezpieczenie.na szczęście samo to g... zdechnie =D

2014-04-03 13:28

dragon

Witam wszystkich co maja problem z link 4 bo ja tak samo wpadłem w ich super proponowane przez konsultanta przez telefon infolini zadzwoniłem do nich z zapytaniem o ubezpieczenie auta chodziło mi o pakiet AC i oc i cos tam jeszce mi powciskał zapytałem czy sa raty u nich tak jak najbardziej wziołem na 4 po 462 zł co 3 miesiące 2 raty miałem juz zapłacone i rano wychodzę z domu i mam przerysowany cały bok auta rysy 2 pary dzwi przód błotnik itył błotnik zadzwoniłem przed 8 rano do nich ale jeszcze nikt nie odbierał po 8 jeszcze raz zadzwoniłem i odebrali zgłosiłem szkode nie powiem w tym samym dniu przyjechał zrobic zdjecia i odrazu on mi powiedział tak na oko 1300 ja mu powiedziałem ze za tyle nikt tego mi nie zrobi to powiedział ze tak tylko powiedział ale to jeszcze sprawdza góra pojechałem do lakienika i zapytałm ile gdzies mnie to wyjdzie to powiedział ze 450 od elementu to ja powiedziałem mu ze tyle mi powiedzieli zeby w szopie sobie pomalowali i zadzwoniłem do niegojeszcze raz i powiedziałem mu jak powiedział mi lakiernik to powiedział ze mam czekać na kosztorys i tak zrobiłem i kosztorys przyszedł na 1320 zł udział własny co nic o takim czymś przy zawieraniu z nimi umowy nie powiedziano mi 1000 udział własny tak zwany u nich kosztorys 2 raty juz miałem zapłacone to z ubezpieczenia sami zadysponowali resztą kwoty i przelali na poczet 3 raty co i tak brakło bo mam dopłacić jecze 120 zł i za 3 miesiące 4 rate 460 to nie zobaczyłem ani złotówki od nich i auto musiałem zrobić sobie sam na swój kosztteraz do nich pisze o tym kosztorys i on mi powiedział ze tak mi powiedział przy zawieraniu umowy ze nagrane mają tą rozmowe i nie ma z nimi dyskusji tak ma być i koniec napisałem do nich ze nie zgadzam się z przyznaną mi kwotą z ubezpieczenia to popisali mi nic związane z moim odwołaniem wszystko na ich stronę 7 dni bo to itp to po co bym podpisywał AC i za to płacił jak co do czego przyszło to nie masz nic od nich tylko ich ustawy nic mi nie pozostaje tylko odwołać się do sądu i tak własnie to robię mdlaczego maja tka z nami postępować uwaga na nich fakt są przez tel bardzo mil tak jak tam koledzy piszą ale potem z nim jest cyrk sami się przekonacie jak tam macie z nimi zawarte umowy pozdrawiam dragon

2014-03-20 21:24

klient w matni link4

Uwaga nagminnie sa usuwane uwagi negatywne na temat LINK4 To skandaliczna firma nastawiona na oszustwa i matactwa!!!! Uciekajcie z lINK4

2014-03-10 13:31

Ekspert LINK4

Mam do każdego z Państwa prośbę by skontaktowali się Państwo ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Proszę podać tam numer polisy i wszelkie szczegóły Państwa sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do każdego z Państwa z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2014-03-08 21:52

OMIJAJCIE TYCH OSZUSTÓW DUŻYM ŁUKIEM

Szkoda z tytułu AC auto z 2007r wartość około 23 tyś drzwi przednie tylnie i tylny błotnik, nigdy nie lakierowane i nie uszkodzone, szary metalic, wycena Link 4 za 3 elementy 602 zł brutto !!! Wyobrażacie sobie ? Szczęka opadła mi na stopy. Oczywiście polisę mam w opcji bez udziału własnego i bez amortyzacji, franszyzy redukcyjnej w wysokości 1000zł też akurat nie potrącili ale kosztowało mnie to 10 dni rozmów telefonicznych z 5 różnymi osobami, które udzielały sprzecznych, wręcz wzajemnie się wykluczających informacji. Obietnice terminów, nie dotrzymanych rzecz jasna, obietnice przesłania maila z udzieloną wcześniej informacją telefoniczną. Dostałem jak się dwa razy upomniałem ale o odwrotnej treści tzn na moją niekorzyść. Po kilku telefonach przedyktowaniu 15 razy moich danych i wytłumaczeniu od nowa o co chodzi w mojej sprawie dostałem maila z informacją która potwierdzała ustalenia telefoniczne. Wracając jednak do wypłaty 602 zł brutto, kalkulacja w systemie Audatex, która zawiera jedynie wartość materiału a pole robocizna w ogóle nie istnieje, gdy zwróciłem im na to uwagę, konsultant powiedział że jest dobrze wszystko i że w tej kwocie 602 zł jest robocizna i materiał. To przecież wierutna bzdura bo w kalkulacji te dwie zmienne występują oddzielnie, w każdej innej kalkulacji na podstawie tego systemu mam je wyszczególnione. Odwołałem się ale oczywiście dostanę odp żebym pocałował się w d.... ODRADZAM TYCH ....................... miałem u nich ubezpieczone 3 auta tak więc trochę przeszedłem i nie starczy tu miejsca na opisanie wszystkich sytuacji. Ta jest akurat szczególna. Nie dajcie sie skusić poczytajcie fora, poczytajcie też fora pracowników co tam się kurka wodna dzieje to ludzie pojęcie przechodzi. Są niesłowni, nieterminowi, wprowadzają klienta w błąd, zaniżają stawki, robią wyceny na zamiennikach ( generykach ) . Pamiętajcie że druga szkoda w roku polisowym skutkuje franszyzą redukcyjną w wysokości 1000zł czyli od wyliczonego odszkodowania odejmą wam 1000 zł ! Nie dajcie sobie wcisnąć opcji kosztorysowej tzn gotówkowej w przypadku odszkodowania, nigdy wam nic nie zostanie z tego odszkodowania po naprawie ponieważ w ogóle wam na nia nie starczy !!! Tylko opcja bezgotówkowej naprawy u tych oszustów ! Przeczytajcie dobrze ogólne warunki ubezpieczenia, jednak nawet wtedy macie tylko 50% szans na udowodnienie im swoich racji. Potrwa to kilkanaście dni za nim udowodnisz swoje racje, będą się wypierać mimo, iż we własnym regulaminie mają zapis świadczący o twojej racji. Będą czekali aż odpuścisz, powtarzali nieprzerwanie bzdurne formuły, zrobią co mogą żeby cie zniechęcić i zamotać ;) Mówię wam katastrofa, ale ja im bal wyprawię na tego Postępu, koniec telefonowania... ;) żeby tak ludzi oszukiwać i okradać, kto pozwala na takie rzeczy w tym kraju ja się pytam ? Bezkarni s....

2014-03-06 15:38

irus70

Witam serdecznie. Mój problem z Link 4 jest taki : Rozmawiając przez telefon z konsultantem Link 4 podjełem decyzję o zakupie OC/AC na auto .Przysłano mi ofertę polisy ,lecz ja nie zdecydowałem się na te polisy i poprostu nie opłaciłem jej , pozostając z ubezpieczeniem w swojej starej firmie ubezpieczeniowej. W dniu dzisiejszym otrzymuję pismo od Link 4 że nie wypowiedziałem umowy własnoręcznym podpisem i polisa zostaje przedłużona na następny rok.-to jakiś żart ja nigdy w Link 4 nie miałem nigdy umów.O co tu chodzi to zwykłe wyłudzenia!!!

2014-09-25 20:27

maniuś

jak to w nazwie doprowadzą klienta do linki.jak dla mnie dziadostwo z "najwyższej" półki.odmawiają wypłaty odszkodowania z byle powodu.nawet policja,straż pożarna na miejscu kolizji nie są wiarygodnym potwierdzeniem zdarzenia.omijajcie to gó.no z daleka.

2014-02-27 19:30

lidka

Witam, radzę omijać link4 na kilometr i to szerokim łukiem ,3 lata temu zrezygnowaliśmy z ubezpieczenia w tej firmie zachowując dłaściwy termin chyba to było az 9 dni przed terminem, po 9 miesiącach przyszło upomnienie za oc dzwoniliśmy do firmy że nie przedłużyliśmy umowy i wypowiedzieliśmy zgodnie z procedurą umowę pan powiedział najpierw że do niego nie dotarło wymówienie jak udowodniliśmy że wysłaliśmy e-mailem, faxem i poleconym ba co mamy dowody to twierdził że nieczytelne. Po 2 tygodniach znowu zaczęli nas nachodzić próbowaliśmy wyjaśnić kolejny raz to wysłali nas do firmy windykacyjnej bo powiedzieli że sprzedali nasz dług windykacji, wd=indykacji próbowaliśmy wyjaśnić to samo wysyłając im dowody oni po 2 latach złożyli wniosek do sądu elektronicznego i dostali wyrok i teraz mamy komornika. tak wygląd współpraca z link4 oni idą tylko na kasę i nic poszatym. ludzie ich nie obchodzą a nawt nie wiemy czy możemy iśc do prokuratury zgłaszając wyłudzenie pieniędzy przecież link4 nie miał prawa sprzedać długu którego nie było? Może ktoś mi doradzi jak można to odkręcić. pozdrawiam lidka

2014-02-05 15:58

piotr w

Mam ogromna probe do panstwa potrzebuje zaswiadczenia o pzrebiegu ubezpieczenia w ubezpieczeniach komunikacyjnych od Link4 dzisiaj dostalem od panstwa takie zaswiadczenie tylko jest maly problem potrzebuje ubezpieczyc auto w norwegi i to zaswiadczenie musi byc na druku po polsku ale i terz przetlumaczone na jezyk angielski gdyz po polsku nie ma ono zadnej wartosci prosze o pomoc bardzo zalezy mi na czasie podaje moj nr pesel 82061700819 Piotr Wiktorowicz

2014-01-31 21:18

M

JAK SIĘ CZYTA WASZE OPINIE TO, AŻ WŁOS SIĘ JEŻY!!! DZWONILI DZIŚ DO MNIE Z LINKA ODMÓWIŁEM ZDECYDOWANIE OC/AC, BO WOLĘ DAĆ O 800 ZŁ DROŻEJ W PZU, ALE SPAĆ SPOKOJNIE!!!!! WNIOSEK NIE WARTO ŻYDOWAĆ NA POCZĄTKU !!!!

2014-04-16 20:50

speco

Poznaj ubezpieczenia a potem wydawaj opinie bo teraz jesteś śmieszny

2014-01-20 19:50

Elżbieta

Witam! W październiku 2013 skradziono mi Mazdę 6. Pojechaliśmy do lasu na grzyby a wróciliśmy tylko z grzybami! Kto stracił fajne autko ten wie co czuliśmy. Kupa nerwów i tyle,długi pobyt w komisariacie (Małkinia Górna),gdyż na tym terenie zbieraliśmy grzyby i długi powrót do domu. Zgłosiłam szkodę następnego dnia do link4,po dwóch tygodniach zgłosił się agent z Linku po tak zwane papiery itp.Mieliśmy wszystko tak jak powinno być,2 oryginalne kluczyki,pełną dokumentację samochodu,przeglądy,faktury. Najgorsze było czekanie,postępowanie policji trwało 2 miesiące zanim zostało umorzone,następnie wyrejestrowanie pojazdu i przekazanie reszty papierków do Link4 i oczekiwanie na decyzję. Otrzymałam pięniążki z polisy po 2 tygodniach. Uważam,że jeśli postępuje się zgodnie z zasadami,które się przyjęło to i druga strona też postąpi właściwie. Zdecydowanie polecam Link4 i nadal będę korzystać z ich oferty. Elżbieta K. PS. Wszystkim złodziejom życzę co najgorsze!!!

2013-12-12 12:09

.......

zapłaciłem ubezpieczenie a oni twierdza ze nie dostali wysłałem im kopie dostałem pismo że wpiszą mnie do krajowego rejestru dłużników i straszą firm a windykacyjną czy to jest normalne kto s mi to może wytłumaczyć

2013-12-16 11:53

Ekspert LINK4

Będę wdzięczny za kontakt ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2013-12-11 08:35

Karwowski

Brak kompetencji ze strony pracowników po prostu powala, doprowadzenie do furii klienta mają do prefekcji opanowane. Nastąpiła sprzedaż auta a oni wręcz maja w głębokim poważaniu ustawodastwo polskie, wyłudzają dane osobowe po to żeby potem gnębić innych ludzi. Co telefon to inne informacje i tylko odpowiedź że się zostało źle poinformowanym. To jest po prostu żenujące. Odradzam współprace z taka firmą bo to jest jakaś kpina, następne auto na pewno nie ubezpieczę w Link 4.

2013-12-10 14:18

maczo

Jak wysyłac wypowiedzenie to zrób sobie kopie ,a wszystkie rozmowy można nagrywać tak jak oni to robią i zapisac sobie dane konsultanta ,Bo jak pużniej nie odbiera to masz jego dane ,a jak cię olewają to zamuwić u nich rozmowe na ich koszt to będą myśleli że chcesz wykupić OC to sami zadzwonią .I WTEDY prosisz o konkretnego konsultanta i się nie wymiga jak mu powiesz że masz waszą rozmowę nagraną .Ja tak mialem w LIBERTY DIRECT mieli mi wysłać potwierdzenie na meila co olali to zrobilem tak jak napisałem i zalatwiłem potwierdzenie w 2minuty ,Tak że robić kopie ,nagrywać ,a jak coś przyślą to nie olewać bo firmy windykacyjne odkupują długi nie pacząc czy sa po terminie tylko biora na ilość i szukają głupich bo ludzie nie znają prawa i zawsze ktos im zaplaci.

2013-12-04 16:46

Krzysieek

Miałem stłuczkę w Anglii holenderski kierowca wjechał mi w bok auta przednie i tylne drzwi były dość poważnie wgięte , starałem się coś z tym zrobić w Anglii ale tam nikt się mną nie przejmował dopiero jak przyjechałem do Polski miesiąc po tej stłuczce zadzwoniłem do link4 był to wtorek a w czwartek przyjechał do mnie rzeczoznawca byłem zdziwiony że tak szybko się tym zajęli no ale cieszyłem się że w ogóle interesują się sprawą . Potem 30 dni czekania nic sie nie działo dzwoniłem, pytałem co ze sprawą cały czas czekali na odzew z holenderskiej firmy , sprawę tak naprawdę już skreśliłem wszyscy znajomi tez mi mówili ze nic nie zrobią, zrobiłeś błąd że kupiłeś tam ubezpieczenie no ale po około 40 dniach od rozpoczęcia sprawy dostałem list w którym przyznano mi dość duże odszkodowanie. Mam audi a6 2006r wiec koszty nowych drzwi były by duże lecz polscy blacharze którzy czynią cuda zrobili mi to dość tanio. No w tej sprawie nie moge narzekać na link4 chodź trwało to dość długo ale na szczęście dla mnie wszystko skończyło sie dobrze. Ale tak naprawdę drzwoniąc do nich jest ciężko coś załatwić trzeba mieć szczęcie i trafić na normalną osobę która siedzi z drugiej strony bo większość to b...

2013-12-02 21:00

oszukany !!!

Tak jak pozostali opiniodawcy daję negatywa !!! Chodzi o niewypłacanie zwrotu niewykorzystanej polisy po sprzedaży samochodu ! M-eile wysłane -podane wszystko jak na talerzu ! nr konta meilem oraz podczas rozmowy z konsultantką a pieniążków jak nie było na koncie tak nie ma ! I niech nie łżą że przelew od nich na moje konto idzie kilka dni - bo w to nie uwierzy nawet małe dziecko !!! Mam konto już b,długo-robię przelewy-kupuję płacąc przelewami i max 2 dni chociaż tylko 1 raz tyle szedł !!! Zrobiłem głupotę ubezpieczając nowy samochód u nich-ale to już ostatni raz ! Wszystkim znajomym odradzam Link -4 !!! oszukany !!! !

2013-12-01 16:35

jan

widac ze jakis frajer z link4 to pisal

2013-11-29 23:10

adamo

Ja opowiem swoją historię: moja wina kolizja w połowie października, miałem OC i AC wariant warsztat w ASO, zero udziału własnego itd. na częściach oryginalnych, owszem trochę poczekałem zanim ASO z marki mojego samochodu dogadało się z LINK4 ok. 2 -2,5 tyg. ale po dogadaniu się z serwisem z ASO ustaliłem termin naprawy i ... samochód zrobiony w ASO (za nie małe pieniądze), sprawa opłacona przez LINK4 i wszystko gra. Mam czasami takie wrażenie, że ci co narzekają to albo kombinują albo chcą aby od dnia kolizji do dnia naprawy upłynął 1 tydzień, a tak się nie da. Ja swoją sprawę uczciwie opisałem w protokole szkody i jakoś żadnej przeszkody ani innych przeszkód nie miałem ze strony LINK 4 - wiem teraz jedno nigdy nie będę czytał opinii gdzie warto kupić OC i AC bo jak czytam te wasze wypociny, narzekania to wiem jedno coś chyba macie sami na sumieniu ...

2013-12-01 11:41

klient

TY JESTEŚ JEDYNY ,który wypowiada się pozytywnie o tej firmie,a tych,którzy narzekają jest cała masa więc coś w tym jest.Albo jesteś pracownikiem Link4 albo miałeś fuksa.Nikt nie będzie wymyślał oszczerstw na uczciwą firmę.Każdy sobie sam wypracowuje reputację-proste!

2013-12-10 14:36

aser

JAK likwidujesz szkode w warsztacie ktury z nimi współpracuje to inna sprawa bo wtedy o wszystko martwi się szef warsztatu .A co innego jak robisz szkode na kosztorys to zaczynają sie schody bo po co dawać zarabiać jakiemuś frajerowi w aso jak np, rzecoznawca muwi ci że dostaniesz np 2tys. iszukasz sobie warsztat sam ,a ty nie chcesz bo wolisz odebrać auto gotowe to twija sprawa .ja zawsze biore kase do ręki bo kiedyś dostałem ok 2tys za szkode , aauto zrobilem za 4zl. to policz ile mialem dla siebie .A JAK myśli kto że ASO to zrobia ci na cacy to tak nie jest bo kupują tanie blachy a na fakturze niby orginalł żeby rachunek byl jak najwiekszy ,a na warsztat cię nie wpuszczą.Ate warsztaty mają układy i sie znaja z rzeczoznawcami i wiedzą na co się zgodzą Bo kazdy chce zarobić.jak nie wierzysz to idz do serwisu spytaj się o ceny blach to się przekonasz że jak by ci wstawiali orginały to cena za naprawe była by kosmiczna i zadne towarzystwo na to nie pujdzie bo ceny biorą z eurotaxu

2013-11-29 13:21

Prawnik

Proponuję zgłosić sprawę do TVP1 do Pani Ewy Jaworowicz aby zrobiła reportaż o LINK4. To co tutaj czytam to SKANDAL!! Ludzie nie poddawajcie się, walczcie w sądach, zawiadamiajcie prokuraturę jeżeli czujecie się oszukani !!! Informujcie MEDIA ! Gazety : FAKT i inne!! Jesteśmy w UE, nie można tak postepować z ludźmi !!!

2013-11-29 15:14

Czesio

Elżbiety Jaworowicz,a nie Ewy Panie Prawniku i musieliby zarezerwować Krakowskie Błonia,żeby pomieścić wszystkich pokrzywdzonych :)

2013-11-20 10:31

zbulwersowany

Złodziejstwo-to jedyne słowo,jakie ciśnie mi się na usta! Miałem ubezpieczone auto w Link4.Płacę zawsze składkę półroczną.Drugą ratę opłaciłem na początku Września,bo od 12.09.2013 -11.03.2014 przypadał mi okres drugiego półrocza polisy. Pod koniec Października byłem wyzłomować auto.Na początku listopada przesłałem faxem do link4 zaświadczenie o demontażu pojazdu.Konsultantka tej złodziejskej firmy doradziła mi,żebym na tym zaświadczeniu dopisał,żeby zwrot pieniędzy za niewykorzystany okres kierowali na mój adres domowy (gdyż nie posiadam konta bankowego.)Tak zrobiłem,a za kilka dni otrzymałem od nich e-maila,żeby podać nr konta. Odpisałem im,że na zaświadczeniu,które przefaksowałem,dopisałem notkę o zwrocie na adres domowy i nie omieszkałem wspomnieć w odp. o niekompetencji pracowników Link4 skoro czytają i nie widzą,co czytają.Wczoraj znów do mnie dzwonił koleś od nich,bo zamówiłem rozmowę tel.i podałem mu nr. konta,bo dzień wcześniej założyłem.Koleś spisał,nie pytając w jakim banku mam to konto(nie wiem,czy to ważne przy przelewach,czy wystarczy tylko podać nr konta) i nie potrafił mi odp.kiedy mogę się spodziewać przelewu.Konsultantka,z którą pierwszy raz rozmawiałem wspominała coś o miesiącu.Czy uczciwa firma będzie przetrzymywać nasze pieniądze cały miesiąc?Dlaczego od razu się z nami nie chcą rozliczyć i obracają naszymi pieniędzmi?Zastanawiam się,czy w ogóle doczekam się tego zwrotu,bo oni wiedzą,że nikt o 100 zł nie będzie im zakładał sprawy sądowej i pewnie już wiele osób wydupczyli na kasę! powinna być jakaś instytucja (rzecznik),która zajmowałaby się szybko i skutecznie takimi złodziejskimi firmami,bo to rozbój w biały dzień!

2013-11-21 20:08

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę zbulwersowany byś skontaktował się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2013-11-15 09:48

Ekspert LINK4

Proszę Państwa o kontakt poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Proszę podać tam numer szkody i wszelkie szczegóły dotyczące Państwa sprawy, zajmiemy się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócimy do Państwa z informacjami w danej sprawie. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2013-11-14 20:42

RAQ

witaj. Mam podobną sytuacje, link wypisał mi OC na pojazd którym nie jestem właścicielem. Dostałem wyrok z sadu elektronicznego o zapłatę. Poszedlem do prawnika zaplacilem za pismo od niego i ...(po pół roku) sprawa została skierowna do Sadu już stacjonarnego w moim miejscu zamiewszkania. A najfajniejsze jest to że ktoś podal moje dane i wykupił na moje dane polise OC. Teraz ze strony Linku występuje PRESKO złodzieje firma windyfikacyjna ale jest nadzieja ze po półtora roku wreszcie się skończy nękanie mnie o zapłatę . Rozważam pozwanie po skończonej sprawie o wyłudzenie Linku4. Także proponuje jeżeli nie zawierałeś żadnej umowy od razu do prawnika bo informacja z Twojej strony że nie zawierałeś OC ich nie interesuje, dalej będą Cię nękać Pozdrawiam.

2013-11-09 10:57

darecki

link4 przysyła mi rachunki za niepodpisaną uwowe,teraz zajeła się tym group presco, to jedna mafia i to jest wyłudzenie moich pieniędzy

2013-10-29 13:01

arek

Nigdy więcej nie ubezpieczajcie nic w takiej firmie jak LINK4. Jest to banda oszustów i złodziei. Jak zawierasz umowę to po tyłku by cię całowali, jednak jak chcesz wypowiedzieć to już jest problem. Mimo wypowiedzenia ubezpieczenia po pół roku zgłaszają się przez firmę windykacyjną po należności za polisę, której nie dostarczyli.

2013-10-11 15:45

tomasz

Witam.Mialem szkode w VW z OC sprawcy i przepycham sie z LINK 4 do dzis. Uszkodzeniu ulegl przod auta : połamany zdarzak . usz błotnik i maska oraz zawiasy maski , podszybie oraz rygiel maski .W odpowiedzi LINK 4 przyznalo NAPRAWE POŁAMANEGO zderzaka i jakies zaprawki itd. Kosztorys opiewa na sume 900zl a do malowania bede mial maske,zderzak wraz z wymiana plus blotnik i 2 zawiasy.W warsztacie facet chce ode mnie ze naprawe 2500 wiec jak widac opinia LINK 4 jest b.krzywdzaca. Coz zostaje wiec Autoryzowany Servis i naprawsa bezgotowkowa ; Oczywiscie nie chce na tym nic zarobic ale chcialbym miec db zrobuione auto tak jak mialem przed wypadkiem.Coz...z LINK to jest niemozliwe. Rzeczoznawca ktory nas odwiedza w celu opisu z gory jest swiadomy ze przychodzi nas okradac poniewaz ma takie wytyczne. W czasie opini powiedzial sam ze on tylko robi zdjecia w opisuja szkode w Poznaniu ale dodal ze i tak poszkodowany jest zawsze do tylu.Jaka to sprawiedliwosc ? Zlodzieje !!!! Wszystkim moim znajomym przekazalem to info i napewno nikt dobrowolnie...tam nic nie ubezpieczy...no chyba ze powstanie szkoda z OC...wtedy beda kolejni oszukni.

2013-10-18 14:30

Ekspert LINK4

Prosimy Pana o kontakt poprzez naszego bloga: http://www.link4.pl/blog/kontakt i podanie szczegółów sprawy (m.in. numeru polisy, numeru szkody) tak byśmy wszystko dokładnie sprawdzili i wrócili do Pana z wyjaśnieniami.

2013-09-27 21:07

chris

Omijać złodziei szerokim łukiem. Odszkodowanie za szybę z AC wyniosło 50% kosztów naprawy + utrata zniżek, a składka w Link4 jest dużo wyższa niż np. w mbanku.

2013-09-23 19:05

prawie wydymany

Chytry traci dwa razy. Tak też było w moim przypadku. po raz pierwszy w życiu postanowiłem zaoszczędzić i wykupić AC i OC w LInk zamiast w PZU. Niedługo potem zacząłem żałować. W maju skradziono mi auto. Kręcili przez kilka miesięcy próbując uniknąć wypłaty odszkodowania. Likwidator kłamał w żywe oczy (np, że nie dostarczyłem książki wozu itp). Po wyczerpującej walce wypłacili odszkodowanie we wrześniu czyli po ponad 4 miesiącach. Ludzie, nie oszczędzajcie na AC. Link to wydymiarze.

2013-08-19 20:44

indiri

po 4 latach od wypowiedzenia umowy dowiaduję się, że jestem L4 winna zapłate za jakąś polisę, oczywiscie komornik, firma windykacyjna itd. ale ludzie słuchajcie-nie dajcie się, zareagujcie, poszukacje na forach prawniczych jak napisać odwołanie od wyroku nawet jak nie udowodnicie, że wypowiedzieliście umowę. Pamioętacjcie, że komornik to nie ostateczność, tak jak nakaz zapłaty w e-sądzie i straszenie przez firmę z Luxemburga....wrzućcie w google nazwę firmy widnykacyjnej i L4 i dowiedzie się jak napisac pisma procesowe, jak się odwołać od nakazu zapłaty.

2014-04-16 20:55

speco1

Nie ma to jak kombinować jak ukryć własną niewiedzę i niechęć do pilnowania swoich spraw.

2013-08-08 21:55

Halszka

Sprzedałam samochód 3 tygodnie temu. W dniu sprzedaży wysłałam do link4 :umowę kupna - sprzedaży, wypowiedzenie umowy ubezpieczenia oc przez nabywcę (podpisaną) oraz wniosek o zwrot składki. Wczoraj wysłałam email do link4 z zapytaniem "kiedy otrzymam należna mi kwotę". Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Dzisiaj rano zadzwoniłam do link4 i zadałam podobne pytanie. Powiedziano mi, że dokumenty, które otrzymali są nie podpisane przez nabywcę pojazdu. W najbliższym czasie zamierzam wysłać kopie przesłanych dokumentów do Rzecznika Praw Ubezpieczonych. Nie można tolerować niezgodnego z prawem postępowania. Wystawiam opinię negatywną. Jestem pewna, że pieniądze odzyskam. Odezwę się wkrótce. Pozdrawiam.

2013-07-31 20:49

D303

Podobnie jak wielu tutaj , link4 w raz z kolesiową spółeczką windykacyjną próbują wyłudzić ode mnie pieniądze za, niby nie zapłacone oc.. sprawę zgłosiłem do Rzecznika ubezpieczonych , ale mają to w du.pie zatem .. zawiadomię prokuraturę za działanie z Art. 286kk..

2013-07-16 16:31

kolejny oszukany

robią co chcą, bez oglądania sie na rację, słuszność i prawo!!!

2013-07-16 09:38

chas

współczuję wszystkim, sobie też mała stłuczka 2 pojazdów tyłem, jest policja, uznają winę kierowcy ubezpieczonego - OC -w L4, zostaje pouczony, rzeczoznawca, ocena techniczna - kalkulacja - b.szybko, i co??? L4 uznaje mnie współwinnym - wypłaca 50% kwoty ustalonej kalkulacją pozostaje sąd

2013-09-10 07:40

chas

odwołałem się od decyzji L4, przyznali mi rację - otrzymałem 100% kwoty ustalonej kalkulacją

2013-07-13 08:37

wroglinka

Nie podpisujecie ugody, ktora proponuja i wysylaja nie podpisana wczesniej przez linka. Mnie zaproponowali ugode, wiec nie zbieralam rachunkow. Wycofali sie bo obrazenia ciala mam "niezgodne" z obrazeniami auta. Odmowili wyplaty. Sprawca byl z linka. Podalam ich do sadu. Kolejny sprawca uszkodenia mojego samochodu tez jest z linka. Pamietajcie, najpierw niech oni podpiszą ugode, potem Wy bo nie dostaniecie ani grosza. Teraz tez czekam na naprawe auta ponad 3 tygodnie!!!! na likwidacje innej szkody w link4 czekalam piec miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szanowny ekspercie link tzw. "neutralny".Nie jestes neutralny jako pracownik i jeszcze do tego przykladasz swoja reke. Wiec nie obrazaj nas swoja dobrocia.

2014-07-14 15:59

większywróglinka4

dokładnie to samo miałam!!! propozycja ugody, a gdy czekacie na kasę link po 30 i więcej dniach odpisuje że cofa ugodę!!!! kiedyś facet na pasach potrącił bliska mi osobe,która wyladowala w szpitalu. Ta sama gra, nie chcieli zaplacić 5 miesięcy, nie odbierają telefonów, nie łączą rozmów NIC. złożyłąm sprawę do sądu.

2013-07-01 16:19

mz123

a gdzie pozytywy??

2013-06-28 15:33

tomek

BARDZO NEGATYWNIE. wypowiedzenie umowy jest droga przez meke. Matactwa ze strony ubezpieczyciela nie maja konca. Mimo otrzymania potwierdzenie wypowiedzenia umowy, otrzymalem po roku komornicze wezwanie do zaplaty. Potem kolejne, wyjasnienia, wnioski, stracone cale dnie i kupa kasy. NIE POLECAM.

2013-06-22 00:16

jaca

Miałem likwidację szkody z AC, rzeczoznawca Link4 wycenił na 1400 zł. Pojechałem do ASO, tam wycenili na 2000 zł, na moją prośbę wysłali cennik do Link4 i dostałem zgodę. Zapłaciłem sam w ASO 2000 zł i dostałem zwrot piniędzy na konto po okazaniu faktury w Link4. Nie było problemów.

2013-06-18 11:47

ziak

Szkoda gadać w sumie z asistance jestem zadowolony przyjechała pomoc samochód zastępczy i nawet długo nie czekałem ale jeśli już chodzi o wypłatę z AC to mam wrażenie że towarzystwo robi wszystko by zaniżyć kwotę odszkodowania i jak najdłużej jej nie wypłacać pod byle pretekstem ( zaginięcie dokumentów brak jakiejś tam opinii itd) Poza tym dowiedzenie się czekokolwiek o szkodzie przed upływem miesiąca graniczy z cudem na infolinii codziennie odbiera ktoś inny przeprowadzana jest długa weryfikacja żeby na koniec dowiedzieć się że Pani nic nie wie i żeby zadzwonić jutro i tak przez miesiąc. Szkoda że pożałowałem tych paru stówek ale to nauczka w następnym roku z pewnością wybiorę PZU drooogo ale przynajmniej pewnie.

2013-06-25 14:01

Ekspert_LINK4

Prosimy Pana o kontakt przez Blog LINK4 ( http://www.link4.pl/blog/kontakt ) i podanie szczegółów sprawy (m.in. numeru polisy, numeru szkody) wraz z kontaktem do Pana. Dokładnie zbadamy tę sprawę i wrócimy do Pana z wyjaśnieniami.

2013-11-15 11:35

kibic

Hehe PZU - parę stówek hm ciekawe jaki oni mają cennik ale mój agent z PZU (były bo mnie oszukał) sam odradzał u nich ubezpieczenia bo praktycznie w przeciągu 5 lat płacenia AC kupił bym takie samo auto, a więc nikomu sie nie usmiecha płacić 10 tyś za AC tylko dlatego ze nie mial wcześniej AC. Człowieku ogarnij się i powtarzam jeszcze raz - nie ma firmy która nie robi na swoją korzyść - takie są reali i taka jest prawda :)

2013-06-10 22:38

max

Prowident, presco, link 4, totalne badziewie, firmy adekwatne do naszej demokracji. Pozdrawiam

2013-06-07 20:05

Poszkodowany

Firma Link 4 kłamliwa i złodzieje . Odradzam ubezpieczenie się w tej firmie. Straciłem wszystko i nic nie mogłem robić. Kolejne osoby na infolinia mieli tylko dla mnie taki odpowiedż "przykro nam"