pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 15

Kontakt
  • Link4
  • AXA Direct
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

opinie o link4

2012-08-03 10:02

Ekspert Link4

Hej kinia. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę, prosimy o kontakt poprzez blog firmowy Link4 z opisem sprawy i podaniem numeru polisy/sprawy, http://www.link4.pl/blog/kontakt/. Tak naprawdę trudno nam ocenić fakty a z opisu nie wynika jakoby sprawa dotyczyła Link4. Po sprawdzeniu wrócimy tu z wyjaśnieniami i informacją. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2012-08-15 23:42

kinia

chodzi tu o link4 pozdr. kinia

2012-08-16 10:49

kinia

ponadto chciałabym przypomnieć że z waszej reklamy wynika że jesteście najlepiej wypłacającym TU- bzdura !!! przez was mam tylko problemy.

2012-08-10 14:09

Krzysiek

No cóż moja opinia negatywna o Link4 została usunięta- taka polityka, ale napisze jeszcze raz.

2012-08-13 11:14

Ekspert Link4

Krzysztofie. Poniżej odpowiedź z prośbą o kontakt z nami. Pozdrawiam.

2014-11-06 10:04

poszkodowana

co za idiotyzmy piszecie 3 miesiace temu mialam zdarzenie d rogowe z mojej winy do dzis nie dostalam odpowiedzi zadnej co tak dlugo odszukalam poszkodowanego on tez nie dostal nic zero wyjasnien jestescie oszustami nie broncie sie niczym wiemy wszyscy co za polityke opanowaliscie ale to tylko chwile jeszcze lada moment dostaniecie od knfu kare finansową

2012-08-10 14:18

Krzysiek

A więc jeszcze raz: kilka lat temu miałem ubezpieczone 2 samochody w Link 4, po wypowiedzeniu tych umów było wszystko ok. do czasu jak dostałem w 2010r. wezwanie do zapłaty za.. Volwo 850 którego na oczy nie widziałem ani nie byłem jego właścicielem. Podobno zgłosiłem je do ubezpieczenia w 2009r............jakie moje zdziwienie że stałem się szczęśliwym posiadaczem Volwa 850 na warszawskich nr a ja mieszkam w Łodzi. Próbowałem to wyjaśnić wpierw dzwoniąc i wysyłając pismo do link 4 Ze nie jestem ani nie byłem właścicielem tego samochodu. Finał jest taki że trzeciej firmie windyfikacyjnej pisze oświadczenia że nie byłem ani nie jestem właścicielem takiego pojazdu ani nigdy go nie ubezpieczałem. Zastanówcie się więc czy warto podawać przez telefon swoje dane osobowe a zwłaszcza pesel. Nie POLECAM LINK 4 - mozecie kiedys sie dowiedzieć ze ubezpieczyliście samochód którego na oczy nie widzieliście a macie za niego zapłacić. Ciekaw jestem co na to Link 4 na tym forum. Zastanówcie sieę czy warto podawać SWOJE DANE OSOBOWE TAKIM FIRMĄ.

2012-08-13 11:14

Ekspert Link4

Witaj Krzysztofie. Chcielibyśmy wyjaśnić Twoją sprawę ale nie znamy faktów po naszej stronie. Ogromnie proszę Cię abyś podał mi numer polisy/szkody poprzez zakładkę kontakt blogu firmowego Link4, wtedy będzie łatwiej odnieść się do całej sprawy. Postaram się na ile mogę pomóc w Twojej sytuacji. Dodam tylko że, nie my jesteśmy administratorem forum i nie wpływamy na treść postów. Moją rolą na forum jest pomoc w trudnych sprawach związanych z Link4. Pozdrawiam i czekam na kontakt.

2012-08-13 14:25

Krzysiek

Witam. Wyslalem do Panstwa na adres biuro@link4.pl pelne dane dotyczace tej sprawy. Pozdrawiam i do uslyszenia.

2012-09-11 01:33

Luka

Czy jest jakaś inna forma kontaktu z likwidatorem Link4 niż infolinia i odwołania? Link4 popełnia rażące błędy na każdym z etapów likwidacji szkody z OC sprawcy a niedorozwoje na infolinii nie są w stanie konstruktywnie nic wytłumaczyć. Ostatnio się dowiedziałem, że ceny części w kalkulacji szkody na moim samochodzie pochodzą z audatex i nawet mój argument poparty stosowną dokumentacją, że mój samochód nie jest obsługiwany przez audatex nie zmienił stanowiska link4. Czuję się totalnie bezsilny, to tak jakby zadać pytanie jakiego koloru jest niebieski samochód i uzyskać odpowiedź że jest różowy. Wiadomo, z idiotą nie ma się co kłócić bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ale Ci kretyni z infolinii nie dają możliwości bezpośredniego kontaktu z rzeczoznawcą i likwidatorem. CO mam robić? Sąd nie wchodzi na tym etapie w grę i tak już czekam 2 miesiąc na kwotę bezsporną a w sądzie poczekam jeszcze 2 lata.

2012-09-11 11:07

Ekspert Link4

Hej Luka. Chcemy wyjaśnić Twoją sprawę. Podaj mi proszę numer Twojej szkody będę mogła porównać fakty po naszej stronie i Ci pomóc. Kontakt ze mną poprzez blog firmowy Link4: http://www.link4.pl/blog/kontakt/ Po sprawdzeniu wrócę tu z informacjami dla Ciebie. Pozdrawiam.

2012-09-13 10:51

ja

Bzdura !!! Ode mnie chcieli wypowiedzenie tylko pocztą (a termin już był na tyle krótki, że istnaniało zagrożenie, że list nie dojdzie), po czym naciągnęli na kolejny rok polisy !!! Naciągacze i oszuści !!! Radzę trzymać się z daleka od te firmy !!! Złapać klienta bardzo chętnie, ale wyrwać się z ich szpon już nie tak łatwo !!!

2012-09-13 15:10

Ekspert Link4

Witaj JA. Jeśli miałeś jakiś problem z wypowiedzeniem naszej polisy proszę Cię o kontakt i opisanie sprawy poprzez blog firmowy Link4: http://www.link4.pl/blog/kontakt/ Chętnie wyjaśnimy tę sprawę, gdyż nie działamy tak jak opisujesz w swoim poście. Działamy zgodnie z prawem i tak jak nakazuje nam Ustawa o obowiązkowych ubezpieczeniach. Napiszę kilka słów jak to jest z tym wypowiedzeniem polisy OC. Każdy ubezpieczyciel oferujący polisę OC, jest zobowiązany do przyjmowania wypowiedzeń w ustawowo określonej formie, trzeba jednak zauważyć, że ustawa nie precyzuje jasno terminu 'pisemne wypowiedzenie', stąd też częsta praktyka ubezpieczycieli, by przyjmować również wypowiedzenia mailowe i faksowe. W przypadku Link4 warunkiem jest, by takie wypowiedzenie było skanem zawierającym własnoręczny podpis ubezpieczonego. Oczywiście przyjmujemy wypowiedzenia wysłane do nas Pocztą. W tym przypadku liczy się data nadania pisma, a nie jak piszesz data wpłynięcia go do nas.

2012-09-20 12:18

teti

Nie polecam zdecydowanie. Miałem stłuczke, sprawca ubezpieczony w link4. Odszkodowanie niepełne wypłacone po 60 dniach, za najem samochodu kasy nie wypłacili, bo nie....brak jakichkolwiek odpowiedzi i ciągła gra na zwłoke, infolinia nigdy nic nie wie, a ja muszę jakoś zyć i sie poruszać, ! na szczęście sprawa w sądzie!

2012-09-20 14:27

Ekspert Link4

Witaj Teti. Dziękuję za wpis na portalu, zawsze staramy się analizować i wyciągać wnioski z wpisów takich jak Twoje. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę dlatego mam do Ciebie prośbę abyś podał nam numer szkody (lub numer rejestracyjny sprawcy) poprzez blog firmowy Link4: http://www.link4.pl/blog/kontakt/ , abym mogła zweryfikować fakty po naszej stronie. Po sprawdzeniu wrócę tu z informacjami/wyjaśnieniami co i jak możemy Ci pomóc. Pozdrawiam i czekam na kontakt.

2012-09-21 18:57

ola

Wjechał w moją posesję młodzieniec, który miał ubezpieczenie w Link 4. MIAŁAM PODWÓJNEGO PECHA!!! Po pierwsze zniszczono mi ogrodzenie i fragment posesji (część schodów, chodnik, barierka), po drugi ten ..... był niestety ubezpieczony w link 4. wszem szybko przysłali rzeczoznawcę, ocenili szkodę i po 3 tygodniach przysłali pieniądze (1/3 kwoty , która pokrywa szkody). I zaczęło się - od tej pory ścigam się z nimi, a oni mają mnie za nic. Słupek ogrodzeniowy wycenili na 20 zł(!), płytki na schodach (4 stopnie - na 50!!! tak 50 zł). O takich drobiazgach jak wywiezienie gruzu, posprzątanie, przywiezienie zakupów zapomnieli. I dalej uważają,że mają rację. Innymi słowy firma oszustów, nieuków itp. Jeżeli ktoś wie co z tym fantem zrobić niech napisze. Ja chyba jednak zdecyduję się na sąd. Pozdrawiam wszystkich oszukanych przez tą "nobliwą i arcyuczciwą" firmę

2012-09-23 23:12

Ekspert Link4

Hej OLA. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę, dlatego mam prośbę do Ciebie abyś skontaktowała się z nami i podała numer szkody poprzez blog firmowy Link4 zakładka kontakt: ( http://www.link4.pl/blog/kontakt/ ). Po sprawdzeniu faktów po naszej stronie wrócimy tu z wyjaśnieniami i odpowiedzią. Pozdrawiam i czekam na szczegóły.

2012-10-08 13:01

KLIJENT

UWAGA!!!! NA OSZUSTÓW NIE POLECAM TO BANDA ZŁODZIEJ BIORĄ SKŁADKI I TYLKO Z TEGO ŻYJĄ!!!!! NIE POLECAM PROSZĘ ZOBACZYĆ NA KOMENTARZE PRAWIE SAME NEGATYWY -A POZYTYWY SAMI SOBIE PISZĄ !!!!!!!! TAK JAK BYŁO W AMBER GOLD KLIENT

2012-10-08 16:21

Ekspert Link4

Witaj KLIJENT. Dzięki za wpis dotyczący Link4. Proszę napisz jaka sytuacja w kontaktach z naszą firmą wywołała u Ciebie takie odczucia. Chciałabym Ci pomóc, dlatego mam do Ciebie prośbę abyś opisał nam tą sytuację - napisz do nas zakładka kontakt blogu firmowego Link4 (http://www.link4.pl/blog/kontakt/). Opisz sprawę i podaj numer polisy lub numer rejestracyjny pojazdu. Dodam tylko że, nie tworzymy wpisów na temat naszej firmy. Pozdrawiam i czekam na kontakt.

2012-10-29 19:35

Dan

Link 4! Mi z tej dziadoskiej firmy odrazu nasłali firme windykacyjna(do wyrwania 700zl) po 2 latach latach od wlasciwego wymowienia umowy bo pewnie liczyli ze nie mam jak udowadnic wymowienia umowy ale sie oszukali bo powiedzialem ze jak chca zaswiadczenie to zobacza ja w sadzie.Pojechalem wpieniony do ich oddzialu w Warszawie i zrobilem taka zadyme ze ludzie siedzacy przy stolikach gdzie zawierali umowy patrzyli na mnie jak na wariata a ochroniarz nawet sie slowem nie odezwal jak darlem na nich ryja! Ale z drugiej strony wiedzialem ze ci biedni ludzie tylko tam zarabiaja na chleb wiec poprosilem o jakiegos przelozonegoz ktorym dokonczylem monolog. Po kilku dniach przyslali mi piekne przeprosiny mimo ze nic im nie pokazalem.Nagle ich oswiecilo ze nie jestem im juz nic winien.Nigdy wiecej juz na szczescie nie zadzwonili! Pozdrawiam!

2012-12-17 21:31

kaczorek

witam wszystkich z uwagą przeczytałem wszystkie wpisy jakie znajdują się na tym forum ponieważ właśnie wypowiedziałem umowę OC w Link 4. wszystko z zachowaniem odpowiednich terminów oraz procedur oraz zgodnie z "USTAWĄ z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych" na którą to tak chętnie powołuje się ekspert z Link 4 wypowiadając się na tym forum. Jak to się skończy zobaczymy po wygaśnięciu ubezpieczenia. Jednak już teraz nasuwa mi się jednak tylko jedno spostrzeżenie , mając do czynienia z takimi praktykami jakie stosuje ta firma to jedynym rozsądnym wyjściem jest jak widać zbieranie wszystkich faktur , potwierdzeń oraz kopii wszelkiej korespondencji prowadzonej z tą firmą a w przypadku jakichkolwiek problemów kierować sprawę od razu na drogę sądową. a w następnie jeżeli sąd stwierdzi że to my mamy racje a nie Link 4 to domagać się od nich wysokiego odszkodowania. domyślam się, że zaraz odezwą się głosy że takie sprawy ciągną się bardzo długo a i tak nie wiadomo jak to się zakończy, albo że za 700 czy 1000 zł. to nie warto tracić czasu i chodzić po sądach. I niestety na takim właśnie podejściu do sprawy bazują takie firmy jak Link 4 a co gorsza również firmy windykacyjne które często działają na granicy prawa lub wręcz często naginają to prawo dla własnych potrzeb. dlatego uważam wszyscy którzy czują się oszukani, nękani oraz poszkodowani przez takie firmy jak Link 4 oraz współpracujące z nimi firmy windykacyjne powinni kierować sprawy do sądu oraz domagać się wysokich odszkodowań. ponieważ jest to jedyna sposób do zmiany praktyk takich firm które po przegranych sprawach będą zmuszone do wypłaty odszkodowań.a jeżeli takie odszkodowania pójdą w setki tysięcy złotych to albo firma zmieni swoje podejście do klienta z zasady postępowania albo po prostu zniknie z rynku. co tak czy tak wyjdzie tylko wszystkim na dobre. dlatego każdy kto uważa że w ten czy inny sposób został oszukany powinien dochodzić swoich praw przed sądem. i nie czekać aż zrobi to firma windykacyjna.a jak widać zrobi to na pewno więc i tak czeka nas bieganie po sądach.

2012-12-18 12:46

Ekspert Link4

Witaj kaczorek. Dziękuję za wpis dotyczący Link4. Każdą opinię o nas traktujemy zawsze bardzo poważnie, analizujemy ją i staramy się wyciągać wnioski nawet z naszych błędów. W poście piszesz o wypowiedzeniu umowy Odpowiedzialności Cywilnej. Tak jak wszyscy ubezpieczyciele opieramy się na ustawie, o której wspominasz. Jest w niej zapisane, że umowa OC musi być wypowiedziana co najmniej jeden dzień przed jej końcem, aby automatycznie nie nastąpiło jej przedłużenie. Mimo, że ustawodawca mówi o zachowaniu formy pisemnej wypowiedzenia, my akceptujemy także skany wypowiedzeń wysłane do nas drogą e-mailową i fax-em. Dodam, iż każdego klienta traktujemy z należytą troską, a nasi konsultanci zawsze informują o takim obowiązku. Jeśli jakaś rzecz w kontakcie z naszą firmą nie była dla Ciebie zadowalająca zapraszam do opisania jej na naszym blogu (zakładka kontakt) a chętnie ją wyjaśnię i udzielę Ci wyczerpującej odpowiedzi. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2012-12-21 12:29

Feliks

Mam bardzo dobre doświadczenie - tym bardziej do mnie przemawiające, że niemal w tym samym czasie nastąpiła druga kolizja (na szczęscie inna strefa samochodu) z winy klienta Generali i mam porównanie. Otóż w Link4 nie tylko sprawę zalatwiono szybko i miło, to jeszcze odszkodowanie jakie dostałem było wyższe niż rzeczywiste koszty naprawy w warsztacie - i to nie mało, bo prawie dwa razy więcej (oczywiście gdyby używać oryginałów i robić w autoryzowanym serwisie to by wyszło na zero). Może dlatego tak to ładnie wygląda, bo wartość szkody niewielka (5000zł), ale jednak - patrz niżej. Dla porownania Generali - szkoda wyceniona przez warsztat (na tych samych warunkach co powyższa, czyli naprawa "ekonomiczna") na przeszło 3000zł. Generali wypłaciło... 600zł. I zdaje się nic poza sądem ich nie poruszy, żeby choć rozpatrzyli odwołanie. Zatem szczerze polecam Link4

2013-01-20 01:09

sceptyk

kolego feniks fajnie piszesz tylko szkoda, że głupoty jak sam napisałeś były to dwie naprawy różnych stref twojego samochodu więc o jakim porównaniu ty mówisz skoro za każdym razem były naprawiane zupełnie inne. elementy samochodu a jeżeli twierzisz że link 4 za szkodę wartości 5000 zł, wypłacił ci prawie 10 000 zł to tylko pogratulować. ja ma jednak inne doświadczenia z link 4 i uważam że jest to banda złodziei i oszustów a ty poprostu opowiadasz jakieś bzdury.

2013-01-21 00:19

Ekspert Link4

Witaj sceptyk. Dziękuję za wpis dotyczący Link4. Napisz jaka sytuacja w kontaktach z nami wywołała u Ciebie takie odczucia. Proszę skontaktuj się ze mną poprzez blog firmowy Link4 / zakładka kontakt, podaj numer szkody i opisz tam szczegóły swojej sprawy. Po sprawdzeniu faktów po naszej stronie wrócę do Ciebie z wyjaśnieniami. Pozdrawiam.

2013-01-02 19:53

lena

jestem zadowolona z link 4.w ciagu miesiaca zostalo zalatwione wszystko lacznie z przelaniem pieniedzy na konto.polecam...

2013-01-05 21:16

Grynkiewicz

banda złodziei trzeba aby wszyscy się zebrali pokrzywdzeni i zrobili z nimi porządek żyjemy nie w czasach komuny gdzie trzeba było pysk trzymać teraz jest demokracja pracują tam prawnicy komunistyczni za papier toaletowy i myślą ze są nietykalni zbiorowy pozew i nagłośnienie w mediach ich doprowadzi do bankructwa te zarazy

2013-01-05 21:57

Ekspert Link4

Witaj /Grynkiewicz/. Dziękuję za opinię która dotyczy naszej firmy. Po Twoim wpisie widać iż, jakaś sytuacja w kontaktach z nami nie była dla Ciebie komfortowa. Zawsze staramy się analizować i wyciągać wnioski z wpisów takich jak Twoje. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę dlatego mam do Ciebie prośbę abyś opisał całą sprawę i podał numer Twojej polisy/szkody poprzez blog Link4 – zakładka kontakt. Wtedy tylko mogę zweryfikować fakty po naszej stronie. Po sprawdzeniu wrócę tu z informacjami/wyjaśnieniami co i jak możemy Ci pomóc. Pozdrawiam i czekam na kontakt z Twojej strony.

2013-01-09 10:56

Andrzej

Potwierdzam negatywne opinie o link4,w moim przypadku mija już 87dni a nie otrzymałem kwoty bezspornej, gdzie sprawa jest oczywista i nie zachodzi potrzeba jakiś szczególnych ustaleń .Jestem poszkodowanym,sprawca miał polisę w link4,jest notatka z policji,wszystkie dokumenty dostarczone,a oni bezprawnie przedłużają termin wypłaty,bez podania konkretnych przyczyn .Dodatkowo zaniżona wycena szkody-ich rzeczoznawca ustalił kwotę szkody na 6400zł a niezależny biegły sądowy na 22400zł, chore... Sprawa na pewno trafi do sądu,a na przedłużający się termin wypłaty kwoty bezspornej napisałem już skargę do Komisji Nadzoru Finansowego .

2013-01-10 15:13

Ekspert Link4

Andrzeju informacja którą otrzymałem przed chwilą: Sprawa zostala pozytywnie zakonczona, dzisiaj pieniądze zostały przekazane na konto. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu inne osoby.

2013-01-09 12:57

Ekspert Link4

Andrzeju proszę skontaktuj się ze mną poprzez blog firmowy Link4 zakładka kontakt, podaj numer szkody lub numer rejestracyjny pojazdu a postaram się Ci pomóc i wyjaśnić sprawę. Pozdrawiam i czekam na kontakt z Twojej strony.

2013-01-10 11:39

Ekspert Link4

Witaj Andrzej. Dziękuję za kontakt ze mną i podanie szczegółów szkody na blogu Link4. Po sprawdzeniu mam dla Ciebie pewne informacje. Decyzja odnośnie Twojego odszkodowania została podjęta a wypłata została skierowana do realizacji. Sądzę iż, pieniądze powinieneś mieć na swoim koncie w tym tygodniu. Przepraszam Cię za opóźnienie które wynikło z trudności i złożoności Twojej sprawy. Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam na blog Link4.

2013-01-10 21:38

Andrzej

Drogi Ekspercie, dziękuje za zainteresowanie jesteś pierwszą osobą z Link4 ,która powiedziała mi coś konkretnego , byłbym jeszcze wdzięczny za informację, jakie to trudności i złożoności wystąpiły w mojej sprawie?Wszystkim wydawała się wyjątkowo prosta i oczywista,wszystkim oprócz Link4... jeśli moja sprawa była dla Was taka trudna to współczuję ludziom, którzy mają naprawdę trudne sprawy, pewnie dostają odszkodowania po wielu latach ;) Jeśli jutro pieniądze będą na moim koncie to uda Wam się zmieścić w 89dniach na ustawowe 90( które jest oczywiście przewidziane w wyjątkowo trudnych sprawach), brawo Link4 ;)

2013-01-10 22:21

Ekspert Link4

Andrzeju, ja także dziękuję Ci za kontakt ze mną. Dodam że, każdą sprawę zgłoszoną traktujemy poważnie, jednocześnie pragnę zapewnić ze, dołożymy wszelkich starań aby kolejne doświadczenia z Link4 były dla Ciebie satysfakcjonujące. Pozdrawiam.

2013-01-11 21:32

Andrzej

No i mimo zapewnień Pana Eksperta ,pieniędzy na koncie dalej nie mam...

2013-01-13 23:34

Ekspert Link4

Andrzeju sprawdzę jaki jest status przelewu po naszej stronie dam znać. Pozdrawiam.