pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

opinie o link4

2014-03-06 15:38

irus70

Witam serdecznie. Mój problem z Link 4 jest taki : Rozmawiając przez telefon z konsultantem Link 4 podjełem decyzję o zakupie OC/AC na auto .Przysłano mi ofertę polisy ,lecz ja nie zdecydowałem się na te polisy i poprostu nie opłaciłem jej , pozostając z ubezpieczeniem w swojej starej firmie ubezpieczeniowej. W dniu dzisiejszym otrzymuję pismo od Link 4 że nie wypowiedziałem umowy własnoręcznym podpisem i polisa zostaje przedłużona na następny rok.-to jakiś żart ja nigdy w Link 4 nie miałem nigdy umów.O co tu chodzi to zwykłe wyłudzenia!!!

2014-09-25 20:27

maniuś

jak to w nazwie doprowadzą klienta do linki.jak dla mnie dziadostwo z "najwyższej" półki.odmawiają wypłaty odszkodowania z byle powodu.nawet policja,straż pożarna na miejscu kolizji nie są wiarygodnym potwierdzeniem zdarzenia.omijajcie to gó.no z daleka.

2014-03-08 21:52

OMIJAJCIE TYCH OSZUSTÓW DUŻYM ŁUKIEM

Szkoda z tytułu AC auto z 2007r wartość około 23 tyś drzwi przednie tylnie i tylny błotnik, nigdy nie lakierowane i nie uszkodzone, szary metalic, wycena Link 4 za 3 elementy 602 zł brutto !!! Wyobrażacie sobie ? Szczęka opadła mi na stopy. Oczywiście polisę mam w opcji bez udziału własnego i bez amortyzacji, franszyzy redukcyjnej w wysokości 1000zł też akurat nie potrącili ale kosztowało mnie to 10 dni rozmów telefonicznych z 5 różnymi osobami, które udzielały sprzecznych, wręcz wzajemnie się wykluczających informacji. Obietnice terminów, nie dotrzymanych rzecz jasna, obietnice przesłania maila z udzieloną wcześniej informacją telefoniczną. Dostałem jak się dwa razy upomniałem ale o odwrotnej treści tzn na moją niekorzyść. Po kilku telefonach przedyktowaniu 15 razy moich danych i wytłumaczeniu od nowa o co chodzi w mojej sprawie dostałem maila z informacją która potwierdzała ustalenia telefoniczne. Wracając jednak do wypłaty 602 zł brutto, kalkulacja w systemie Audatex, która zawiera jedynie wartość materiału a pole robocizna w ogóle nie istnieje, gdy zwróciłem im na to uwagę, konsultant powiedział że jest dobrze wszystko i że w tej kwocie 602 zł jest robocizna i materiał. To przecież wierutna bzdura bo w kalkulacji te dwie zmienne występują oddzielnie, w każdej innej kalkulacji na podstawie tego systemu mam je wyszczególnione. Odwołałem się ale oczywiście dostanę odp żebym pocałował się w d.... ODRADZAM TYCH ....................... miałem u nich ubezpieczone 3 auta tak więc trochę przeszedłem i nie starczy tu miejsca na opisanie wszystkich sytuacji. Ta jest akurat szczególna. Nie dajcie sie skusić poczytajcie fora, poczytajcie też fora pracowników co tam się kurka wodna dzieje to ludzie pojęcie przechodzi. Są niesłowni, nieterminowi, wprowadzają klienta w błąd, zaniżają stawki, robią wyceny na zamiennikach ( generykach ) . Pamiętajcie że druga szkoda w roku polisowym skutkuje franszyzą redukcyjną w wysokości 1000zł czyli od wyliczonego odszkodowania odejmą wam 1000 zł ! Nie dajcie sobie wcisnąć opcji kosztorysowej tzn gotówkowej w przypadku odszkodowania, nigdy wam nic nie zostanie z tego odszkodowania po naprawie ponieważ w ogóle wam na nia nie starczy !!! Tylko opcja bezgotówkowej naprawy u tych oszustów ! Przeczytajcie dobrze ogólne warunki ubezpieczenia, jednak nawet wtedy macie tylko 50% szans na udowodnienie im swoich racji. Potrwa to kilkanaście dni za nim udowodnisz swoje racje, będą się wypierać mimo, iż we własnym regulaminie mają zapis świadczący o twojej racji. Będą czekali aż odpuścisz, powtarzali nieprzerwanie bzdurne formuły, zrobią co mogą żeby cie zniechęcić i zamotać ;) Mówię wam katastrofa, ale ja im bal wyprawię na tego Postępu, koniec telefonowania... ;) żeby tak ludzi oszukiwać i okradać, kto pozwala na takie rzeczy w tym kraju ja się pytam ? Bezkarni s....

2014-03-10 13:31

Ekspert LINK4

Mam do każdego z Państwa prośbę by skontaktowali się Państwo ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Proszę podać tam numer polisy i wszelkie szczegóły Państwa sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do każdego z Państwa z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2014-03-20 21:24

klient w matni link4

Uwaga nagminnie sa usuwane uwagi negatywne na temat LINK4 To skandaliczna firma nastawiona na oszustwa i matactwa!!!! Uciekajcie z lINK4

2014-04-03 13:28

dragon

Witam wszystkich co maja problem z link 4 bo ja tak samo wpadłem w ich super proponowane przez konsultanta przez telefon infolini zadzwoniłem do nich z zapytaniem o ubezpieczenie auta chodziło mi o pakiet AC i oc i cos tam jeszce mi powciskał zapytałem czy sa raty u nich tak jak najbardziej wziołem na 4 po 462 zł co 3 miesiące 2 raty miałem juz zapłacone i rano wychodzę z domu i mam przerysowany cały bok auta rysy 2 pary dzwi przód błotnik itył błotnik zadzwoniłem przed 8 rano do nich ale jeszcze nikt nie odbierał po 8 jeszcze raz zadzwoniłem i odebrali zgłosiłem szkode nie powiem w tym samym dniu przyjechał zrobic zdjecia i odrazu on mi powiedział tak na oko 1300 ja mu powiedziałem ze za tyle nikt tego mi nie zrobi to powiedział ze tak tylko powiedział ale to jeszcze sprawdza góra pojechałem do lakienika i zapytałm ile gdzies mnie to wyjdzie to powiedział ze 450 od elementu to ja powiedziałem mu ze tyle mi powiedzieli zeby w szopie sobie pomalowali i zadzwoniłem do niegojeszcze raz i powiedziałem mu jak powiedział mi lakiernik to powiedział ze mam czekać na kosztorys i tak zrobiłem i kosztorys przyszedł na 1320 zł udział własny co nic o takim czymś przy zawieraniu z nimi umowy nie powiedziano mi 1000 udział własny tak zwany u nich kosztorys 2 raty juz miałem zapłacone to z ubezpieczenia sami zadysponowali resztą kwoty i przelali na poczet 3 raty co i tak brakło bo mam dopłacić jecze 120 zł i za 3 miesiące 4 rate 460 to nie zobaczyłem ani złotówki od nich i auto musiałem zrobić sobie sam na swój kosztteraz do nich pisze o tym kosztorys i on mi powiedział ze tak mi powiedział przy zawieraniu umowy ze nagrane mają tą rozmowe i nie ma z nimi dyskusji tak ma być i koniec napisałem do nich ze nie zgadzam się z przyznaną mi kwotą z ubezpieczenia to popisali mi nic związane z moim odwołaniem wszystko na ich stronę 7 dni bo to itp to po co bym podpisywał AC i za to płacił jak co do czego przyszło to nie masz nic od nich tylko ich ustawy nic mi nie pozostaje tylko odwołać się do sądu i tak własnie to robię mdlaczego maja tka z nami postępować uwaga na nich fakt są przez tel bardzo mil tak jak tam koledzy piszą ale potem z nim jest cyrk sami się przekonacie jak tam macie z nimi zawarte umowy pozdrawiam dragon

2014-04-07 11:08

Ekspert LINK4

Skontaktuj się proszę Dragon ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-09-25 20:33

maniuś

tak dragon skontaktuj się z panem ekspertem to Ci powie że dałeś dupy że wykupiłeś w lince ubezpieczenie.na szczęście samo to g... zdechnie =D

2014-04-07 13:00

Krzysztof

Z link 4 jest strasznie opornie walczyć. Miałem problem z wypłatą odszkodowania z OC. Zwróciłem się do Europejskiego Rejestru Wypadków i od razu odszkodowanie się znalazło. Dodatkowo teraz pełnomocnik będzie jeszcze składał pozew przeciwko Link 4.

2014-04-09 00:09

wkurzony

Zakupiłem sobie motocykl bo taką miałem ochotę. Nie wiem kto będzie nim jeździł może szwagier, brat, może sąsiad, a może postawię go sobie w garażu i będę na niego patrzył gdyż nie mam prawa jazdy kat. A. Kupiłem i tyle. Brak prawa jazdy nie może mnie ograniczyć do tego stopnia , że nie mógłbym sobie pozwolić na coś o czym od zawsze marzyłem. Ponieważ ubezpieczenie OC jest obowiązkowe i mogą mi za jego brak nałożyć karę, jako poczciwy obywatel zadzwoniłem do link 4 aby rozpatrzeć się w ofercie i porównać z inną firmą ubezpieczeniową. Na wstępie rozmowy pani mnie pyta od kiedy mam prawo jazdy kat.A. Odparłem , że nie mam.Na co pani ku mojemu zdziwieniu informuje mnie , że niestety ale nie podpisze ze mną umowy ubezpieczenia OC. Poszedłem więc, do innego ubezpieczyciela gdzie panią nie interesował fakt braku prawa jazdy i bez problemu ubezpieczyłem motocykl. W końcu jeżeli coś jest obowiązkowe to raczej panią z link 4 nie powinno interesować, czy mam prawo jazdy, czy nie. Gdyby patrzeć na wszystko przez pryzmat LINK 4 to nie powinni mi tego motocykla zarejestrować, ani sprzedający nie powinien mi go sprzedać gdyż nie mam prawa jazdy. A może szanowna pani z LINK 4 ja kurde molo jestem kolekcjonerem motocykli i niekoniecznie muszę nimi jeździć. Z góry dziękuje za ubezpieczenia w LINK 4 . Raczej nigdy nie skorzystam.

2014-05-05 16:51

kamiśka

Link4 chce tylko wyłudzić pieniądze. Po wypowiedzeniu umowy nadal wysyłają pisma o zaległych ratach albo straszą windykacją. Po roku czasu dostałam kolejne takie pismo, mimo że kilkukrotnie wysyłałam potwierdzenie wypowiedzianej umowy. Jednym słowem PORAŻKA!

2014-05-12 15:20

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę kamiśka byś skontaktowała się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-05-11 13:03

Edson

ja również mam duży problem z link4, miałem szkodę z OC sprawcy - pan się zagapił i delikatnie wjechał mi w tym pojazdu, szkoda minimalna, tylko pęknięty zderzak, już mija 1 m-c i ponad dwa tygodnie od niej i dalej nie dostałem odszkodowania, do końca kwietnia byłem informowany na infolinii, że sprawca nie potwierdził szkody, po następnym kontakcie telefonicznym uzyskałem informację, że jednak szkoda została potwierdzona na początku kwietnia - paranoja /dobrze, że rozmowy na infolinii są nagrywane/, poprosiłem o wgląd w kata szkodowe celem wykonania kserokopii /na to mają 14 dni/, to uzyskałem informację, że akta zostaną przesłane pocztą elektroniczną - w poniedziałek mija te 14 dni.. dodatkowo dostałem trzy różne wyceny, różniące się kwotami ok. 600zł przy jednoelementowym wyliczeniu uszkodzeń /zderzak do wymiany z powodu pęknięcia/ - paranoja!!! po 30 dniach od zgłoszenia szkody dostałem informację, że dalej trwają czynności mające na celu ustalenie rozmiaru szkody, w tym dodatkowe ustalenia techniczne; w tym momencie poważnie zastanawiam się nad złożeniem skargi do KNF oraz o powołanie rzeczoznawcy z PZM celem wyliczenia rozmiaru szkody jak LINK4 sobie z tym nie radzi <devil>

2014-05-12 15:23

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie Edson prośbę byś skontaktował się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam, Ekspert LINK4

2014-05-26 08:09

Edson

po prawie dwóch miesiącach dostałem odszkodowanie w formie bezspornej, zaniżonej o 40%, brak mi słów na Link4...

2014-05-11 13:04

Edson

opinia oczywiście mega negatywna, zapomniałem zaznaczyć...

2014-05-12 15:18

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę kamiśka byś skontaktowała się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje od Ciebie. Ekspert LINK4

2014-05-15 20:11

B.S.

Nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Ja zadzwoniłam na infolinię, od razu odebrano telefon, przyjęto zgłoszenie szkody i w ciągu czterech dni roboczych pieniądze wpłynęły mi na konto. kwota adekwatna do rozmiaru szkody.

2014-05-20 09:58

jerry

Powiem TAK - dzis przeżylem wielki szok. Mam w Link4 ubezpieczone dwa mieszkania - w jednym z nich mialem zalanie. Zglosilem szkode oraz zrobil to sasiad ktorego zalalem. Oczywiscie Link sasiadowi szkode odrzucil a ja musiale sie odwolywac zeby uzyskac zwrot kosztów ale nie o tym bo w koncu dostaem pieniadze. Dzis po prawie roku od szkody chcialem przedluzyc ubezpieczenie i co - zstalem poinformowany ze nie zostanie mi zaproponowana umowa bo mialem szkode - Z takim modelem to link niedlugo upadnie. Oczywiscie ubezpieczenie drugiego mieszkania tez u nich nie przedluze.

2014-10-22 00:20

xxx

LINK dopiero rośnie w siłę, a nie upada

2014-05-27 15:48

leszek

OSZUŚCI - od takich jak najdalej . firma robiąca przyłącze energetyczne pod ziemne , uszkodziła mi podjazd i słupek klinkierowy . Zgłosiłem to w link4 - i tu jest błąd albo haczyk . Sprawca znany , nie należy się odszkodowanie , ale PODNIEŚLI SKŁADKĘ i tak robi ubezpieczyciel który ładnie składa na początku deklaracje cytat " Pragniemy Państwa zapewnić , że dołożymy wszelkich starań , aby nasze usługi były na najwyższym poziomie "

2014-05-28 22:12

robert

negatyw W dużym skrócie .Przez dwa tygodnie byłem ubezpieczony w dwóch firmach,ponieważ Pan z link 4 stwierdził,że wypowiedzenie umowy oc jest nieważne, ponieważ wypowiedziałem umowę a powinienem odstąpić od umowy. Dwie dychy skasują za ten okres ale niesmak zostaje-żenada!I tak oto zyskują "zadowolonego"klienta.

2014-06-02 12:16

Ekspert LINK4

Mam do Was Jerry, Leszek i Robert prośbę byście skontaktowali się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podajcie tam proszę numer swojej polisy i wszelkie szczegóły swojej sprawy, zajmę się nimi i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Was z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2014-06-03 21:58

lolek

Link4 to matacze oszuści czekam na odszkodowanie już miesiąc wypadek nie z mojej winy i nie jestem w link 4 ubezpieczony zabawa trwa w słowne obiecanki a to nie na to konto a to zmiana decyzji już mie to wkurwia same debile w tym link 4

2014-06-23 22:46

mario

Chciałem przejść do Link4, ale tam drożyzna. Za OC do golfa 1,4 krzyknęli 383zł, a w pośrednictwie broker znalazł mi ubezpieczenie za równe 3 stówki. Ściemniają z tymi dobrymi cenami.

2014-06-27 15:29

Zenek

Mi tam wisi czy oszuści czy też nie! AC+NNW mam w PZU, a OC mam w Link4. Najtańsza składka. Za 2.0 HDi zapłaciłem tylko 343 PLN.

2014-07-14 15:54

Cegliełka

Będzie Ci wisiało, jak sam będziesz miał wypadek i za złamaną nogę nie dostaniesz ani grosza. Wcześniej zaproponują Ci ugodę (podpiszesz bo im uwierzysz) a po 30 dniach ci odmówia kasy. Naturalnie im wierząc nie bedziesz miał żadnych rachunków. A ja jestem w takiej sytuacji, że mlody człowiek któremu wisiało tu się ubezpieczył i nie mam grosza. Złamana noga, która się nie poprawia i zero kasy. Ja już wydałam na opaski, maści, lekarzy ponad 4 tysięce.WW więc może niech Ci wisi coś innego jednak!

2014-08-03 18:47

poszkodowany

nie bedzie Ci wisialo, jak sprawca ubezipieczony w lik4 walnie w Twoje auto, zlamie Ci noge i nie dostaniesz zadnej kasy!!!

2014-08-19 08:11

mnieniewisi

Zenku oczywiscie, że Ci wisi :) Tylko jak sprawca będzie miał ubezpieczenie w linku i odmówią Ci wypłaty odszkodowania mimo złamanej kończyny i będziesz ponosił koszty rehabilitacji (15 tyś. zł) to PRZESTANIE CI WISIEC! p.s. nie pisze się "mi" tylko mnie :)