pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

opinie o link4

2013-09-23 19:05

prawie wydymany

Chytry traci dwa razy. Tak też było w moim przypadku. po raz pierwszy w życiu postanowiłem zaoszczędzić i wykupić AC i OC w LInk zamiast w PZU. Niedługo potem zacząłem żałować. W maju skradziono mi auto. Kręcili przez kilka miesięcy próbując uniknąć wypłaty odszkodowania. Likwidator kłamał w żywe oczy (np, że nie dostarczyłem książki wozu itp). Po wyczerpującej walce wypłacili odszkodowanie we wrześniu czyli po ponad 4 miesiącach. Ludzie, nie oszczędzajcie na AC. Link to wydymiarze.

2013-09-27 21:07

chris

Omijać złodziei szerokim łukiem. Odszkodowanie za szybę z AC wyniosło 50% kosztów naprawy + utrata zniżek, a składka w Link4 jest dużo wyższa niż np. w mbanku.

2013-10-11 15:45

tomasz

Witam.Mialem szkode w VW z OC sprawcy i przepycham sie z LINK 4 do dzis. Uszkodzeniu ulegl przod auta : połamany zdarzak . usz błotnik i maska oraz zawiasy maski , podszybie oraz rygiel maski .W odpowiedzi LINK 4 przyznalo NAPRAWE POŁAMANEGO zderzaka i jakies zaprawki itd. Kosztorys opiewa na sume 900zl a do malowania bede mial maske,zderzak wraz z wymiana plus blotnik i 2 zawiasy.W warsztacie facet chce ode mnie ze naprawe 2500 wiec jak widac opinia LINK 4 jest b.krzywdzaca. Coz zostaje wiec Autoryzowany Servis i naprawsa bezgotowkowa ; Oczywiscie nie chce na tym nic zarobic ale chcialbym miec db zrobuione auto tak jak mialem przed wypadkiem.Coz...z LINK to jest niemozliwe. Rzeczoznawca ktory nas odwiedza w celu opisu z gory jest swiadomy ze przychodzi nas okradac poniewaz ma takie wytyczne. W czasie opini powiedzial sam ze on tylko robi zdjecia w opisuja szkode w Poznaniu ale dodal ze i tak poszkodowany jest zawsze do tylu.Jaka to sprawiedliwosc ? Zlodzieje !!!! Wszystkim moim znajomym przekazalem to info i napewno nikt dobrowolnie...tam nic nie ubezpieczy...no chyba ze powstanie szkoda z OC...wtedy beda kolejni oszukni.

2013-10-18 14:30

Ekspert LINK4

Prosimy Pana o kontakt poprzez naszego bloga: http://www.link4.pl/blog/kontakt i podanie szczegółów sprawy (m.in. numeru polisy, numeru szkody) tak byśmy wszystko dokładnie sprawdzili i wrócili do Pana z wyjaśnieniami.

2013-10-29 13:01

arek

Nigdy więcej nie ubezpieczajcie nic w takiej firmie jak LINK4. Jest to banda oszustów i złodziei. Jak zawierasz umowę to po tyłku by cię całowali, jednak jak chcesz wypowiedzieć to już jest problem. Mimo wypowiedzenia ubezpieczenia po pół roku zgłaszają się przez firmę windykacyjną po należności za polisę, której nie dostarczyli.

2013-11-09 10:57

darecki

link4 przysyła mi rachunki za niepodpisaną uwowe,teraz zajeła się tym group presco, to jedna mafia i to jest wyłudzenie moich pieniędzy

2013-11-14 20:42

RAQ

witaj. Mam podobną sytuacje, link wypisał mi OC na pojazd którym nie jestem właścicielem. Dostałem wyrok z sadu elektronicznego o zapłatę. Poszedlem do prawnika zaplacilem za pismo od niego i ...(po pół roku) sprawa została skierowna do Sadu już stacjonarnego w moim miejscu zamiewszkania. A najfajniejsze jest to że ktoś podal moje dane i wykupił na moje dane polise OC. Teraz ze strony Linku występuje PRESKO złodzieje firma windyfikacyjna ale jest nadzieja ze po półtora roku wreszcie się skończy nękanie mnie o zapłatę . Rozważam pozwanie po skończonej sprawie o wyłudzenie Linku4. Także proponuje jeżeli nie zawierałeś żadnej umowy od razu do prawnika bo informacja z Twojej strony że nie zawierałeś OC ich nie interesuje, dalej będą Cię nękać Pozdrawiam.

2013-11-15 09:48

Ekspert LINK4

Proszę Państwa o kontakt poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Proszę podać tam numer szkody i wszelkie szczegóły dotyczące Państwa sprawy, zajmiemy się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócimy do Państwa z informacjami w danej sprawie. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2013-11-20 10:31

zbulwersowany

Złodziejstwo-to jedyne słowo,jakie ciśnie mi się na usta! Miałem ubezpieczone auto w Link4.Płacę zawsze składkę półroczną.Drugą ratę opłaciłem na początku Września,bo od 12.09.2013 -11.03.2014 przypadał mi okres drugiego półrocza polisy. Pod koniec Października byłem wyzłomować auto.Na początku listopada przesłałem faxem do link4 zaświadczenie o demontażu pojazdu.Konsultantka tej złodziejskej firmy doradziła mi,żebym na tym zaświadczeniu dopisał,żeby zwrot pieniędzy za niewykorzystany okres kierowali na mój adres domowy (gdyż nie posiadam konta bankowego.)Tak zrobiłem,a za kilka dni otrzymałem od nich e-maila,żeby podać nr konta. Odpisałem im,że na zaświadczeniu,które przefaksowałem,dopisałem notkę o zwrocie na adres domowy i nie omieszkałem wspomnieć w odp. o niekompetencji pracowników Link4 skoro czytają i nie widzą,co czytają.Wczoraj znów do mnie dzwonił koleś od nich,bo zamówiłem rozmowę tel.i podałem mu nr. konta,bo dzień wcześniej założyłem.Koleś spisał,nie pytając w jakim banku mam to konto(nie wiem,czy to ważne przy przelewach,czy wystarczy tylko podać nr konta) i nie potrafił mi odp.kiedy mogę się spodziewać przelewu.Konsultantka,z którą pierwszy raz rozmawiałem wspominała coś o miesiącu.Czy uczciwa firma będzie przetrzymywać nasze pieniądze cały miesiąc?Dlaczego od razu się z nami nie chcą rozliczyć i obracają naszymi pieniędzmi?Zastanawiam się,czy w ogóle doczekam się tego zwrotu,bo oni wiedzą,że nikt o 100 zł nie będzie im zakładał sprawy sądowej i pewnie już wiele osób wydupczyli na kasę! powinna być jakaś instytucja (rzecznik),która zajmowałaby się szybko i skutecznie takimi złodziejskimi firmami,bo to rozbój w biały dzień!

2013-11-21 20:08

Ekspert LINK4

Mam do Ciebie prośbę zbulwersowany byś skontaktował się ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2013-11-29 13:21

Prawnik

Proponuję zgłosić sprawę do TVP1 do Pani Ewy Jaworowicz aby zrobiła reportaż o LINK4. To co tutaj czytam to SKANDAL!! Ludzie nie poddawajcie się, walczcie w sądach, zawiadamiajcie prokuraturę jeżeli czujecie się oszukani !!! Informujcie MEDIA ! Gazety : FAKT i inne!! Jesteśmy w UE, nie można tak postepować z ludźmi !!!

2013-11-29 15:14

Czesio

Elżbiety Jaworowicz,a nie Ewy Panie Prawniku i musieliby zarezerwować Krakowskie Błonia,żeby pomieścić wszystkich pokrzywdzonych :)

2013-11-29 23:10

adamo

Ja opowiem swoją historię: moja wina kolizja w połowie października, miałem OC i AC wariant warsztat w ASO, zero udziału własnego itd. na częściach oryginalnych, owszem trochę poczekałem zanim ASO z marki mojego samochodu dogadało się z LINK4 ok. 2 -2,5 tyg. ale po dogadaniu się z serwisem z ASO ustaliłem termin naprawy i ... samochód zrobiony w ASO (za nie małe pieniądze), sprawa opłacona przez LINK4 i wszystko gra. Mam czasami takie wrażenie, że ci co narzekają to albo kombinują albo chcą aby od dnia kolizji do dnia naprawy upłynął 1 tydzień, a tak się nie da. Ja swoją sprawę uczciwie opisałem w protokole szkody i jakoś żadnej przeszkody ani innych przeszkód nie miałem ze strony LINK 4 - wiem teraz jedno nigdy nie będę czytał opinii gdzie warto kupić OC i AC bo jak czytam te wasze wypociny, narzekania to wiem jedno coś chyba macie sami na sumieniu ...

2013-12-01 11:41

klient

TY JESTEŚ JEDYNY ,który wypowiada się pozytywnie o tej firmie,a tych,którzy narzekają jest cała masa więc coś w tym jest.Albo jesteś pracownikiem Link4 albo miałeś fuksa.Nikt nie będzie wymyślał oszczerstw na uczciwą firmę.Każdy sobie sam wypracowuje reputację-proste!

2013-12-10 14:36

aser

JAK likwidujesz szkode w warsztacie ktury z nimi współpracuje to inna sprawa bo wtedy o wszystko martwi się szef warsztatu .A co innego jak robisz szkode na kosztorys to zaczynają sie schody bo po co dawać zarabiać jakiemuś frajerowi w aso jak np, rzecoznawca muwi ci że dostaniesz np 2tys. iszukasz sobie warsztat sam ,a ty nie chcesz bo wolisz odebrać auto gotowe to twija sprawa .ja zawsze biore kase do ręki bo kiedyś dostałem ok 2tys za szkode , aauto zrobilem za 4zl. to policz ile mialem dla siebie .A JAK myśli kto że ASO to zrobia ci na cacy to tak nie jest bo kupują tanie blachy a na fakturze niby orginalł żeby rachunek byl jak najwiekszy ,a na warsztat cię nie wpuszczą.Ate warsztaty mają układy i sie znaja z rzeczoznawcami i wiedzą na co się zgodzą Bo kazdy chce zarobić.jak nie wierzysz to idz do serwisu spytaj się o ceny blach to się przekonasz że jak by ci wstawiali orginały to cena za naprawe była by kosmiczna i zadne towarzystwo na to nie pujdzie bo ceny biorą z eurotaxu

2013-12-01 16:35

jan

widac ze jakis frajer z link4 to pisal

2013-12-02 21:00

oszukany !!!

Tak jak pozostali opiniodawcy daję negatywa !!! Chodzi o niewypłacanie zwrotu niewykorzystanej polisy po sprzedaży samochodu ! M-eile wysłane -podane wszystko jak na talerzu ! nr konta meilem oraz podczas rozmowy z konsultantką a pieniążków jak nie było na koncie tak nie ma ! I niech nie łżą że przelew od nich na moje konto idzie kilka dni - bo w to nie uwierzy nawet małe dziecko !!! Mam konto już b,długo-robię przelewy-kupuję płacąc przelewami i max 2 dni chociaż tylko 1 raz tyle szedł !!! Zrobiłem głupotę ubezpieczając nowy samochód u nich-ale to już ostatni raz ! Wszystkim znajomym odradzam Link -4 !!! oszukany !!! !

2013-12-04 16:46

Krzysieek

Miałem stłuczkę w Anglii holenderski kierowca wjechał mi w bok auta przednie i tylne drzwi były dość poważnie wgięte , starałem się coś z tym zrobić w Anglii ale tam nikt się mną nie przejmował dopiero jak przyjechałem do Polski miesiąc po tej stłuczce zadzwoniłem do link4 był to wtorek a w czwartek przyjechał do mnie rzeczoznawca byłem zdziwiony że tak szybko się tym zajęli no ale cieszyłem się że w ogóle interesują się sprawą . Potem 30 dni czekania nic sie nie działo dzwoniłem, pytałem co ze sprawą cały czas czekali na odzew z holenderskiej firmy , sprawę tak naprawdę już skreśliłem wszyscy znajomi tez mi mówili ze nic nie zrobią, zrobiłeś błąd że kupiłeś tam ubezpieczenie no ale po około 40 dniach od rozpoczęcia sprawy dostałem list w którym przyznano mi dość duże odszkodowanie. Mam audi a6 2006r wiec koszty nowych drzwi były by duże lecz polscy blacharze którzy czynią cuda zrobili mi to dość tanio. No w tej sprawie nie moge narzekać na link4 chodź trwało to dość długo ale na szczęście dla mnie wszystko skończyło sie dobrze. Ale tak naprawdę drzwoniąc do nich jest ciężko coś załatwić trzeba mieć szczęcie i trafić na normalną osobę która siedzi z drugiej strony bo większość to b...

2013-12-10 14:18

maczo

Jak wysyłac wypowiedzenie to zrób sobie kopie ,a wszystkie rozmowy można nagrywać tak jak oni to robią i zapisac sobie dane konsultanta ,Bo jak pużniej nie odbiera to masz jego dane ,a jak cię olewają to zamuwić u nich rozmowe na ich koszt to będą myśleli że chcesz wykupić OC to sami zadzwonią .I WTEDY prosisz o konkretnego konsultanta i się nie wymiga jak mu powiesz że masz waszą rozmowę nagraną .Ja tak mialem w LIBERTY DIRECT mieli mi wysłać potwierdzenie na meila co olali to zrobilem tak jak napisałem i zalatwiłem potwierdzenie w 2minuty ,Tak że robić kopie ,nagrywać ,a jak coś przyślą to nie olewać bo firmy windykacyjne odkupują długi nie pacząc czy sa po terminie tylko biora na ilość i szukają głupich bo ludzie nie znają prawa i zawsze ktos im zaplaci.

2013-12-11 08:35

Karwowski

Brak kompetencji ze strony pracowników po prostu powala, doprowadzenie do furii klienta mają do prefekcji opanowane. Nastąpiła sprzedaż auta a oni wręcz maja w głębokim poważaniu ustawodastwo polskie, wyłudzają dane osobowe po to żeby potem gnębić innych ludzi. Co telefon to inne informacje i tylko odpowiedź że się zostało źle poinformowanym. To jest po prostu żenujące. Odradzam współprace z taka firmą bo to jest jakaś kpina, następne auto na pewno nie ubezpieczę w Link 4.

2013-12-12 12:09

.......

zapłaciłem ubezpieczenie a oni twierdza ze nie dostali wysłałem im kopie dostałem pismo że wpiszą mnie do krajowego rejestru dłużników i straszą firm a windykacyjną czy to jest normalne kto s mi to może wytłumaczyć

2013-12-16 11:53

Ekspert LINK4

Będę wdzięczny za kontakt ze mną poprzez blog firmowy LINK4: http://link4.pl/blog , zakładka kontakt. Podaj tam proszę numer polisy i wszelkie szczegóły sprawy, zajmę się nią i po sprawdzeniu wszystkiego wrócę do Ciebie z informacjami. Pozdrawiam i czekam na informacje. Ekspert LINK4

2014-01-20 19:50

Elżbieta

Witam! W październiku 2013 skradziono mi Mazdę 6. Pojechaliśmy do lasu na grzyby a wróciliśmy tylko z grzybami! Kto stracił fajne autko ten wie co czuliśmy. Kupa nerwów i tyle,długi pobyt w komisariacie (Małkinia Górna),gdyż na tym terenie zbieraliśmy grzyby i długi powrót do domu. Zgłosiłam szkodę następnego dnia do link4,po dwóch tygodniach zgłosił się agent z Linku po tak zwane papiery itp.Mieliśmy wszystko tak jak powinno być,2 oryginalne kluczyki,pełną dokumentację samochodu,przeglądy,faktury. Najgorsze było czekanie,postępowanie policji trwało 2 miesiące zanim zostało umorzone,następnie wyrejestrowanie pojazdu i przekazanie reszty papierków do Link4 i oczekiwanie na decyzję. Otrzymałam pięniążki z polisy po 2 tygodniach. Uważam,że jeśli postępuje się zgodnie z zasadami,które się przyjęło to i druga strona też postąpi właściwie. Zdecydowanie polecam Link4 i nadal będę korzystać z ich oferty. Elżbieta K. PS. Wszystkim złodziejom życzę co najgorsze!!!

2014-01-31 21:18

M

JAK SIĘ CZYTA WASZE OPINIE TO, AŻ WŁOS SIĘ JEŻY!!! DZWONILI DZIŚ DO MNIE Z LINKA ODMÓWIŁEM ZDECYDOWANIE OC/AC, BO WOLĘ DAĆ O 800 ZŁ DROŻEJ W PZU, ALE SPAĆ SPOKOJNIE!!!!! WNIOSEK NIE WARTO ŻYDOWAĆ NA POCZĄTKU !!!!

2014-04-16 20:50

speco

Poznaj ubezpieczenia a potem wydawaj opinie bo teraz jesteś śmieszny

2014-02-05 15:58

piotr w

Mam ogromna probe do panstwa potrzebuje zaswiadczenia o pzrebiegu ubezpieczenia w ubezpieczeniach komunikacyjnych od Link4 dzisiaj dostalem od panstwa takie zaswiadczenie tylko jest maly problem potrzebuje ubezpieczyc auto w norwegi i to zaswiadczenie musi byc na druku po polsku ale i terz przetlumaczone na jezyk angielski gdyz po polsku nie ma ono zadnej wartosci prosze o pomoc bardzo zalezy mi na czasie podaje moj nr pesel 82061700819 Piotr Wiktorowicz

2014-02-27 19:30

lidka

Witam, radzę omijać link4 na kilometr i to szerokim łukiem ,3 lata temu zrezygnowaliśmy z ubezpieczenia w tej firmie zachowując dłaściwy termin chyba to było az 9 dni przed terminem, po 9 miesiącach przyszło upomnienie za oc dzwoniliśmy do firmy że nie przedłużyliśmy umowy i wypowiedzieliśmy zgodnie z procedurą umowę pan powiedział najpierw że do niego nie dotarło wymówienie jak udowodniliśmy że wysłaliśmy e-mailem, faxem i poleconym ba co mamy dowody to twierdził że nieczytelne. Po 2 tygodniach znowu zaczęli nas nachodzić próbowaliśmy wyjaśnić kolejny raz to wysłali nas do firmy windykacyjnej bo powiedzieli że sprzedali nasz dług windykacji, wd=indykacji próbowaliśmy wyjaśnić to samo wysyłając im dowody oni po 2 latach złożyli wniosek do sądu elektronicznego i dostali wyrok i teraz mamy komornika. tak wygląd współpraca z link4 oni idą tylko na kasę i nic poszatym. ludzie ich nie obchodzą a nawt nie wiemy czy możemy iśc do prokuratury zgłaszając wyłudzenie pieniędzy przecież link4 nie miał prawa sprzedać długu którego nie było? Może ktoś mi doradzi jak można to odkręcić. pozdrawiam lidka