pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

opinie o link4

2011-08-06 01:45

obywatel_

Wszystkie firmy tanie, to mają cel zebrać jak najwięcej durni do zapłaty. W razie wypłaty odszkodowania zaczynają się schody , i tak możesz je otrzymać po długotrwałym oczekiwaniu albo nie !!!

2015-01-07 09:20

nie zadowolony

macie racje banda nierobów nie panująca nad dokumentacją po sprzedaży auta wysłałem im skan umowy sprzedaży i nadal wołają pieniądze nie mogą odczytać skan bo nie mają takiego programu, ale za to mi kazali ściągnąć program z internetu żeby oni mogli odczytać wiadomość chyba po tożebym poczęstować mnie jakimś wirusem

2015-02-05 10:24

Ekspert Link4156.17.122.153

Korzystałeś ze strony link 4? Na stronie link 4 w strefie klienta znajduje się specjalny formularz "Sprzedaż samochodu", zawierający wszystkie istotne fakty, które należy podac a także opcja załączania wymaganych dokumentów - Pliki muszą mieć mniej niż 10 MB. Dozwolone typy plików to najpopularniejsze: gif jpg png txt pdf doc docx.

2011-11-02 17:00

klient LINK4

zgadzam się z tym co pisze wyżej bo ja jako sprawca też mam z tą firmą problem. spowodowałem kolizje i teraz już własnym naprawionym autem jestem zmuszony jeździć do rzeczoznawców bo link4 nie chce pokryć szkód które ja wyrządziłem i jeszcze do tego dojdzie że ja będę musiał i tak z kieszeni zapłacić więc po to płacimy OC aby biurowe nieroby się bogaciły na nas

2012-02-21 13:54

andy

A ja nie miałem żadnych problemów z likwidacją szkody w L4, pojazd wstawiłem do warsztatu autoryzowanego i bezgotówkowo załatwiłem sprawę. Towarzystwo Ubezpieczeniowe na podstawie faktur wypłaciło odszkodowanie bez problemów. Może miałeś nadzieję dużo zarobić na szkodzie. Wystarczy dokładnie czytać warunki umowy AC a na pewno nie będzie się zaskoczonym. Czytajcie OWU aby nie mieć problemów z ubezpieczeniem.

2014-03-18 20:21

Manual

..no oczywiscie jaki natychmiast pojawił sie ZADOWOLONY KLIENT LINK4:))))) Brawo dział marketingu - pozdrawiam na posterunku!!!!! KPINA w oczy frajerów!!!

2014-04-15 13:56

Andrew

Właśnie przeczytaj OWU. Nawet jeśli wykupisz opcję warsztatową a auto powyżej 5 lat to nie zastosują cen części z ASO. Mało tego ceny części , które stosują po pierwsze są zaniżone jak by były po 70% rabatu a po drugie to tych części kupić nie można bo są niedostępne. Podam ponownie przykład. Maska BMW E90 wyceniona na 320zł a reflektor kompletny to 324zł. Śmiech na sali. W dodatku likwidator obniża o 50% wartość zderzaka który miał parę rysek. Skoro ktoś pracuje w Link 4 to wystawia opinie pozytywne.

2012-08-07 07:18

poszkodowany

Nudzisz sie na Postępu?... szefowie kazali napisac te pochwały? Jesteście bandą zakłamanych oszustów.

2012-03-03 16:35

Zdegustowana niedługo już była ubezpieczona

Ja miałam problem z ubezpieczeniem assistance. Niby niewielki epieniądze, ale po to je wykupujesz, żeby czuć się bezpiecznie, jeśli zdarzy ci się cos nieprzewidzianego na drodze, a nie żeby ubezpieczyciel się wypiął. Mnie to włąśnie dziś spotkało, bo Link odmówił przyjazdu tłumacząć, że w przypadku usterki która sie powtaza, nie przyjeżdżają. I nie byłoby w tym wcale nic dziwnego, gdyby nie to, że wcześniej takiej usterki wcale nie miałam... W Link4 proponuję wykupić najwyżej OC, bo w miarę tanie, a w razie wypadku to nie mój problem, tylko poszkodowanego, żeby bawić się z Linkiem w podchody. szczerze nie polecam.

2012-03-05 14:21

poszkodowany

Bandaoszustów...miałem.AC.okradl.samochód.i.stiwerdzili.że.częściowo.naprawiłem.tz.ukradli.mi.katalizator.po.uzgodnieniu.z.konsultantką.L4. powiedziała.że.mogę.wspawać.kawałek.rury. aby.się.nim.poruszać.po2.miesiącach.dostałem .odmowę.że.auto.naprawiłem.częściowo.szkoda.gadać. i.przestrzegam.przed.tą.BANDĄ

2014-09-10 18:15

Ekspert Link4

Ubezpieczyciel ma 2 dni na umówienie rzeczoznawcy, jeśli nie może tego zrealizoać można samemu naprawić, lecz uporzednio wykonać dokumentację fotograficzną, wszystko jest w OWU, wiele się można z nich dowiedzieć.

2012-03-30 12:13

zawiedziona

Chciałam wypowiedzieć umowę ubezpieczenia i przez telefon konsultant powiedział że wystarczy wypowiedzenie ustne-telefonicznie (tj. rozmowa którą odbyłam), a tera już po trzech latach kiedy już u nich nie jestem nasłali na mnie komornika żebym zapłaciła składkę za trzy lata wstecz i jeszcze koszty postępowania komorniczego. Szczerze odradzam tą firmę.

2012-07-14 16:08

Paweu

Miałem podobny problem z Link4. Co innego usłyszałem od agenta przez telefon co innego było w umowie. Przed wyjaśnieniem sprawy sprawy miałem firmę windykacyjną na głowie (bardzo miłe traktowanie wieloletniego klienta). Korespondencja z Link4 - bo żywego człowieka w wypadku nieprawidłowości tam nie uświadczysz - przypominała dialog z "błękitną linią" TP SA. Zapłać i nie zawracaj głowy. NIE POLECAM!

2012-07-17 13:47

Ekspert Link4

Witaj Paweu. Proszę Cię opisz swoją sprawę szczegółowo gdyż chcemy to wyjaśnić - zakładka KONTAKT blogu firmowego Link4. Poproszę podaj numer polisy lib numer rejestracyjny pojazdu którego dotyczy Twoja sprawa. Nie znam faktów po naszej stronie ale chciałbym Ci pomóc. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2015-01-22 21:14

S

a to nie jest tak ze czepiacie się słabszych biednych ludzi,którzy nie maja pojęcia o przepisach i według was nie umieją korzystać z internetu ?i nie jest tak że działacie bezprawnie , może się tym zajmę i pofatyguje się do prokuratury albo najwyższej izby kontroli przedstawiając artykuły zainteresowanych .w Polsce wasze działanie jest jeszcze działacie prawnie ale wiem że w innych krajach jesteście przestępcami.Z tego kraju też was usuniemy.to będzie walka przeciwko wam i rządowi.już teraz zbieram chętnych na protest i zrobienie drugiego majdanu. POLSKIEGO MAJDANU

2013-11-15 10:48

oszukany tak samo

Mnie PZU oszukało tak samo. I to oszukał mnie agent u którego ubezpieczałem samochód przez 5 lat. Dacie wiarę - nie tylko Link tak oszukuje ale i inni też :)

2014-01-19 21:31

Tommy

Konfabulujesz i oczerniasz firmę. Jeśli zgłosił się do Ciebie komornik to znaczy że Twój dług został sprzedany. Przed sprzedażą należności jest ona kilkukrotnie obsługiwana przez zewnętrzną firmę - musiałaś wiedzieć o długu. Poza tym składka nie była naliczona za trzy lata, bo nieopłacona polisa nie jest odnawiana, więc składka mogła być naliczona maksymalnie za 1 rok.

2012-03-30 13:38

Ekspert Link4

Szanowna Pani, Każdy ubezpieczyciel oferujący polisę OC, jest zobowiązany do przyjmowania wypowiedzeń w ustawowo określonej formie (taki obowiązek nakłada na niego "USTAWA z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych"), trzeba jednak zauważyć, że ustawa nie precyzuje jasno terminu 'pisemne wypowiedzenie', stąd też częsta praktyka ubezpieczycieli, by przyjmować również wypowiedzenia mailowe i faksowe. W przypadku Link4 warunkiem jest, by takie wypowiedzenie było skanem zawierającym własnoręczny podpis ubezpieczonego. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sprawę, prosimy o przesłanie nam wiadomości poprzez blog firmowy http://www.link4.pl/blog/kontakt/ z numerem Pani polisy. Po sprawdzeniu wrócimy z wyjaśnieniem i informacją, co możemy w Pani sprawie zrobić.

2014-04-15 14:00

Andrew

Ciekawe dlaczego przyjmujecie telefoniczne upoważnienie na wypłatę pieniędzy z odszkodowania. Też do was pójdę i będę chciał moje pieniądze jeszcze raz bo nic nie podpisywałem. A nie sądzę żeby według jakichkolwiek przepisów takie upoważnienie na wypłatę gotówki w formie ustnej było ważne bez świadków czy osoby prawnej. Wszyscy co to czytacie też zwróćcie się o zwrot kasy wypłaconej na podstawie upoważnienia telefonicznego.

2013-05-29 19:16

marko

To dlaczego polisa nie przechodzi na nabywce pojazdu jak poinformowała mnie pani telefonicznie? Ale umowę muszę wypowiedzieć. Tylko po co skoro ja jej nie zawierałem i mnie nie dotyczy? To chyba jako nabywca nie jestem ubezpieczony i rozwiązanie umowy mnie nie dotyczy?

2014-01-19 21:36

Tomus

W Polsce ubezpieczony jest samochód, nie właściciel. Więc ubezpieczenie zmienia właściciela razem z pojazdem. Bonusem nabywcy jest to że może wypowiedzieć polisę po zakupie pojazdu a pierwotny właściciel nie mógłby wypowiedzieć jej przed końcem okresu na jaki została zawarta.

2014-04-15 14:01

Andrew

Oczywiście , że może wypowiedzieć polisę sprzedając auto. Co za bzdury tu piszesz ?

2015-02-23 18:50

daro91.227.63.92

Bzdura

2012-04-28 19:50

kierowca

banda oszustów,kretaczy pracujaca w takim bałaganie ,ze wydzwaniaja jak mija 90 dni od likwidacji,bo maja sraczke,nigdy z tym dziadostwem jakiegos kontaktu ,i jeszcze te pozytywne opinie od dupolisów pracujących w Link4.Dziwie sie ,że jeszcze istnieją

2014-02-01 00:19

garaz

banda oszustow i naciagaczy

2012-05-07 16:20

foniu

Uważaj jak będziesz rezygnował z ich ubezpieczenia !! To nie takie proste. Wygląda to tak: pod koniec okresu ubezpieczenia zadzwonią, jak co roku, z ofertą przedłużenia na następny rok; Ty się nie zgodzisz, bo nie musisz, a oni poinformują Cię o konieczności pisemnego wypowiedzenia, które w określonym czasie musi do nich wpłynąć; i tu Cię mają! zostajesz odhaczony jako stracony klient, ale nie tak od razu; odnotują że przyjdzie od Takiego i Takiego wypowiedzenie umowy i po prostu nie odbierają do konkretnej daty i w ten sposób ubezpieczenie zostaje automatycznie przedłużone (wiem - przepisy od lutego się zmieniły i decyduje ponoć data nadania) nic prostszego, po prostu mówią: "dostaliśmy ale nie wypowiedzenie, tylko pustą kopertę" . W moim przypadku oprócz "pustej koperty" nowy mój przedstawiciel ubezpieczenia OC wysłał fax! I co? No nic!: "przyszła pusta kartka, bo nie mieliśmy tonera w faxie". Po czym mija jakiś okres i dowiaduję się od firmy windykacyjnej PRESCO (współpracują z LINK4 - jedna mafia) że odkupili mój rzekomy dług za niezapłaconą składkę OC od LINK4. I zaczyna się młyn z wezwaniami do zapłaty, z sądowym nakazem zapłaty z eSądu w Lublinie, odwołania, sprzeciwy, nie przespane noce, wertowanie netu z podobnymi sprawami (a jest tego tysiące!), stres, a kończy się rozprawą w sądzie właściwym (niektórzy jeszcze mają schody z komornikiem sądowym i zajęciem wypłaty - mnie to ominęło bo w porę i dobrze złożyłem sprzeciw do nakazu zapłaty - a to nie takie proste jak się wydaja dla zwykłego zjadacza chleba). Jedyna rada, to jechać osobiście do Warszawy i złożyć z potwierdzeniem. Wszystko co napisałem znam z autopsji; właśnie wróciłem z rozprawy sądowej, która dla mnie zakończyła się wygraną, ale rok batalii o dobre moje imię. Stres i nieprzespane noce - czy były warte 700pln? Dla mnie to fortuna, ale ile zdrowia mi zeżarli LINK4 i PRESCO !?!?! PRESCO z siedzibą w Luxemburgu, ponoć weszli na polską giełdę, a w większości cywilizowanych krajów mają zakaz działalności. W Polsce 10 mln zysku rocznie, właśnie z takiej działalności - POCZYTAJCIE w necie i z dala od LINK4

2012-05-07 21:44

zinnegoforum

gosia1 napisał: Ostrzegam przed Link4. Jeśli żyjecie spokojnie to nie zawierajcie umowy ubezpieczenia w Link4. Do czasu trwania umowy w tej firmie to jako tako będzie jak nie będziecie mieć wypadku i żadnych szkód a jeśli zechcecie wypowiedzieć umowę to dopiero zobaczycie co was czeka. Ja wypowiedziałem umowę i pracownik z Link4 potwierdził mi wypowiedzenie, powiedział że wszystko jest w porządku i umowa nie będzie przedłużana. Zawarłem umowę ubezpieczenia z inna firmą a Link4 po tygodniu przysyła mi dokument przedłużający umowę i dokument do zapłaty. Dzwonię i otrzymuję odpowiedź ,że nie wprowadzili wypowiedzenia do systemu i automatycznie zostało wydrukowane. Przeprosili i kazali to zignorować. Po prawie pół roku zaczęli mnie nękać ponagleniami do zapłaty, nie reagowali na żadne wyjaśnienia, pisma,nawet na reklamację-żadnej odpowiedzi.Dalej zaczęli mnie nękać z firmy Altus (zajmuje się ściąganiem należności na rzecz Link4). Rozmowy z nimi to tak jakbyś rozmawiał z głuchym a wręcz rozmowy to krzyki z ich strony,straszenie tytułem egzekucyjnym i słowo do widzenia i koniec rozmowy- nie da się nic wyjaśnić i nic powiedzieć. Rozpocząłem z nimi walkę na dobre.Dzwoniłem do Rzecznika Praw Obywatelskich i otrzymałem odpowiedź,że w przypadku braku odpowiedzi w terminie 30 dni (a minęło już 2 miesiące) reklamację uznaje się za rozpatrzoną pozytywnie. Napisałem kolejne pisma do Link4 i Altus informując ich o tym i żadnej odpowiedzi tylko nękanie sms-ami i telefonami z Altus. Zgłosiłem sprawę do Rzecznika Praw Ubezpieczonych i czekam na odpowiedź. Nie wiem co będzie dalej i jak to się skończy. Jeśli ktoś z was przeżył taką sytuację i wyszedł po niej zwycięsko to proszę niech napisze jak wygrać z tymi złodziejami. Identyczna sprawa w moim przypadku !! Z tym, że mnie ścigała firma windykacyjna PRESCO. Nękanie telefonicznie i kupa wezwań do zapłaty. Potem sądowy nakaz zapłaty od którego się skutecznie odwołałem, a dzisiaj rozprawa sądowa zakończona moim sukcesem. ROK ! KU.WA ROK mnie bezzasadnie nękali! Mam taką ochotę ich podać o odszkodowanie za szkody moralne, nieprzespane noce, a przede wszystkim za nieprawne przekazanie moich danych osobowych firmie "trzeciej", ale jestem za malutki i za biedny. Może kiedyś jakiś "mocarz" zbierze nas do kupy i zorganizuje jakiś pozew zbiorowy. ps miałem już chwile zwątpienia i dla spokoju chciałem zapłacić - a ilu takich zapłaciło? NIE DAJCIE SIĘ !! A PRZEDE WSZYSTKIM Z DALEKA OD LINK4

2012-06-25 15:51

Bożka

ZŁODZIEJE I OSZUŚCI TO LINK 4 Potwierdzam wpis gosi 1. Nie odpowiadają na pisma, są NIEUCZCIWI ogólnie WSZYSTKO JEST LEPSZE OD LINK 4. Nie dosyć, że wysyłałam prośby - bez odpowiedzi rzecz jasna, dzwoniłam, potem sprzedałam samochód i prosiłam o wyliczenie raty do zapłaty za czas ubezpieczenia (podwójnego rzecz jasna, bowiem moja rezygnacja wbrew zapewnieniom poczty została odebrana dzień po terminie), W końcu po dwóch latach w roku 2011 (maj) dostałam SMS z kwotą do zapłaty o oczywiście bez jakiegokolwiek wyliczenia. Zapłaciłam dla świętego spokoju kwotę jaką mi wysłali, a po kolejnym roku, całkiem niedawno otrzymałam wezwanie do zapłaty odsetek z kancelarii prawnej korczyński i wspólnicy. Nie mam słów na obrzydliwe złodziejskie praktyki tej firmy OMIJAJCIE TYCH ZŁODZIEI Z DALEKA

2012-06-26 22:51

Ekspert Link4

Witaj Bożka. Trudno mi się odnieść do Twoich zarzutów gdyż, nie znam szczegółów po naszej stronie, dlatego mam prośbę do Ciebie o kontakt z nami i podanie numeru polisy lub numeru rejestracyjnego pojazdu gdyż chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę. Zapraszam do kontaktu poprzez blog firmowy Link4 zakładka kontakt.

2012-05-08 14:50

Ekspert Link4

Witaj FONIU. Link4 nie jest firmą, która działa w taki sposób, jaki został opisany w Twoim wpisie. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sprawę, dlatego mam prośbę o kontakt z nami poprzez blog firmowy Link4, zakładka KONTAKT. Proszę podaj numer swojej polisy lub numer rejestracyjny pojazdu, sprawdzimy to i wrócimy do Ciebie z wyjaśnieniami. Chciałbym dodać też parę słów, jak to jest z wypowiedzeniami umowy OC w Link4. Każdy ubezpieczyciel oferujący polisę OC, jest zobowiązany do przyjmowania wypowiedzeń w ustawowo określonej formie (taki obowiązek nakłada na niego "USTAWA z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych"). Trzeba jednak zauważyć, że ustawa nie precyzuje jasno terminu 'pisemne wypowiedzenie', stąd też częsta praktyka ubezpieczycieli, by przyjmować również wypowiedzenia mailowe oraz faksowe i takie Link4 przyjmuje bez problemu. W przypadku Link4 warunkiem jest, by takie wypowiedzenie było skanem zawierającym własnoręczny podpis ubezpieczonego. Ekspert Link4 informuje, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z ubezpieczeniami motoryzacyjnymi. Aby dowiedzieć się więcej zapraszam do odwiedzenia bloga Link4. Tam w zakładce Helpdesk dokładnie opisujemy, co zrobić, aby wypowiedzenie było skuteczne.

2014-03-18 20:19

Bogdan

..poprostu płakać się chce jaka opieka i troska:))))))))

2014-07-11 13:24

mmmzzz

A gówno!!!!!!!!!!! NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!! Dostaliście wypowiedzenie faksem i pocztą , a po jakimś czasie dostaję od firmy windykacyjnej nakaz zapłaty! To jakim cudem??????????? Jesteście zwykłymi oszustami i naciągaczami!!!!! Ilu ludzi już nabraliście???

2014-08-19 08:02

antyexpert

Dlaczego 'EXPERT" nie wyjasni sprawy w trakcie trwania w link4, tylko potem wygladza polityke firmy na forum internetowym?Miejscem gdzie powinna sprawa byc wyjasniona NIE JEST STRON INTERNETOWA..Czy sie mylę?

2015-01-22 20:13

s

wam podać jakiś numer to zaczynają się problemy,idziemy na wojne

2015-01-22 21:22

S

I SOBIE ZADZWONIE POZNAM IMIE I NAZWISKO BO MUSISZ SIE PSZEDSTAWIC I CIE ZNAJDE. TEZ MOGE NAGRYWAC A JAK SIE SPODKAM Z ODMOWA TO UZNAM TO ZA OSZUSTWO

2012-05-09 22:50

ROBERT

Sprawca kolizji miał OC w LINK 4 , uszkodzenie było niewielkie, tylny zderzak.Spisaliśmy oświadczenie i mój serwis zają się likwidacją szkody.Zrobili zdjęcia i wysłali do LINK 4.Po kilku dniach przyszła wycena szkody wykonana przez LINK 4 i tu szok. Przedstawili zdjęcia samochodu sprawcy kolizji już po naprawie i stwierdzili , że ten samochód nie mógł dokonać takich uszkodzeń.Zakładam sprawę w sądzie.Unikajcie tej firmy.

2014-08-19 07:58

Zubzyk

dobre dobre...mnie zlamal facet z link4 nogę, a ich "neutralny" ekspert napisał, że to niemożliwe i dostałam odmowę wypłaty!!!!! Trzeba koniecznie zakladac sprawy w sądzie, poprostu! UWAGA FIRMA LINK4 wynajmuje detektywów !!!Nie dajcie się tez nabrac na UGODĘ ! najpierw niech link4 sie pod nia podpisze, a potem Wy bo oni sie po miesiącu wycofują a WY nie macie wtedy rachunków!!

2012-05-16 09:49

MIka

Piękne reklamy i to wszystko, likwidacja szkody z AC przeciąga się w nieskończoność bo podobno tak można, mimo, że ogólne warunki mówią o terminie 30 dni. Brak kontaktu z likwidatorem, informacja na infolinii u osoby niezbyt zorientowanej powtarzającej w kółko to samo "ja niestety nie mogę Pani tego wyjaśnić", więc kto , bo likwidator przecież nie może kontaktować się z klientem. Mija dwa miesiące od szkody z mojej polisy i wciąż brak wypłaty odszkodowania bo trwają czynności wyjaśniające. Nie dajcie się nabierać na tanie polisy OC - ktoś będzie miał duży problem, AC - za naprawę będziecie musieli zapłacić sami.

2015-01-22 21:28

S

ZRÓBMY Z NIMI PORZĄDEK.ICH TRZEBA WYGONIĆ Z KRAJU.K KUPIE SIŁA.

2012-05-16 13:38

Ekspert Link4

Witaj Mlka. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę, prosimy o przesłanie nam wiadomości poprzez blog firmowy http://www.link4.pl/blog/kontakt/ z opisem sprawy i numerem Pani polisy. Po sprawdzeniu wrócimy z wyjaśnieniem i informacją, co możemy w tej sprawie zrobić. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2014-03-18 20:17

Jagoda

To jedna wielka sciema!!!! Zobaczcie jak LINK4 manipuluje opiniami udając zatroskanych wpisami osób oszukanych lub wprowadzonych w błąd!!!

2012-06-05 16:55

piast

U mnie sprawa Link4 wyglądała następująco. Kupiłem samochód z firmy, która sprzedała mi go jako uszkodzonego i na niższą fakturę. Faktury na naprawę miała mi firma dosłać. Po zarejestrowaniu samochodu oczywiście faktur na naprawę już nie zobaczyłem. Samochód ubezpieczyłem OC+AC i po czterech dniach został skradziony. Link4 ubezpiecza bez oglądania samochodu. Mają na to klika miesięcy - u mnie nie wyrobili się. Zaczęli więc podważać, czy pojazd w ogóle był, a jeśli tak, czy był naprawiony (miałem dokumenty badania technicznego i z całą pewnością był sprawny, bo 4 dni nim jeździłem). Przeciągali wypłatę odszkodowania, w końcu przysłali mi odmowę wypłaty odszkodowania, pod pretekstem podejrzenia popełnienia przestępstwa karnoskarbowego, gdyż rzeczywista kwota jaką zapłaciłem za samochód była wyższa niż ta na fakturze. Na odmowie wypłaty odszkodowania napisali, że rozważają zgłoszenie tego przestępstwa do prokuratury. Stało się jasnym, że jak się odwołam, to zgłoszą i będę miał nieporównywalne problemy. Nie odwołałem się. Myślałem o skorzystaniu z instytucji czynnego żalu w Urzędzie Skarbowym, wówczas nie mieliby podstaw do podania mnie do prokuratury. Z drugiej jednak strony zacząłem wiązać fakt nieuczciwego sprzedawcy z kradzieżą samochodu - obawiałem się, że samochód kupiłem od jakiegoś gangu (któremu US wejdzie na głowę, a później oni mi) i w obawie o zdrowie swojej rodziny nie podjąłem kroków w US. Machnąłem ręką. Już prawie zapomniałem o sprawie, a tu dostaje wezwanie do prokuratury. Okazało się, że firma, która mi sprzedała samochód rzeczywiście była grupą przestępczą, ale głównie zajmowali się przestępstwami skarbowymi (cło i VAT). Prokuratura trafiła na ich ślad i bez mojej pomocy. Przy okazji postawiono mi dwa zarzuty paserstwa (nabycie pojazdu który był przedmiotem paserstwa) i posługiwanie się fałszywym dokumentem (przedłożenie w urzędzie komunikacji zaniżonej faktury do zarejestrowania samochodu). Sprawa w prokuraturze toczyła się kolejnych klika lat. Wczoraj po siedmiu latach od zakupu samochodu dostałem decyzję prokuratury o umorzeniu spraw przeciwko mnie. Prokurator, który stawiał mi zarzuty po wysłuchaniu mojej historii i przeanalizowaniu dokumentów polecił mi, abym pozwał Link4 o szantaż. Oni jako instytucja mając podejrzenie popełnienia przestępstwa mają obowiązek zgłoszenia takiego faktu, a nie szantażowanie tym swoich klientów. Zdaję sobie sprawę, że odkodowania za samochód nie odzyskam, ale czy w takiej sprawie o szantaż mogę dochodzić jakiegoś odszkodowania i czy to się w ogóle opłaca. Do tego można było dodać pozew o uszczerbek na zdrowiu. Przez pół roku zjedli mi mnóstwo nerwów, co odbiło się na moim zdrowiu. Konkluzja na koniec: kontakty w prokuraturze w charakterze podejrzanego są znacznie bardziej przyjemne, niż kontakty z Link 4 w charakterze klienta. To powinno wystarczyć by podsumować jakość usług tej "wspaniałej" firmy.

2012-06-06 11:38

Ekspert Link4

Witaj piast. Chcemy wyjaśnić tą sprawę ale trudno nam się odnieść do tego co piszesz gdyż nie wiemy jakie są fakty po naszej stronie. Poproszę o kontakt z nami poprzez blog firmowy Link4 - http://www.link4.pl/blog/kontakt/ z opisem sprawy i numerem Pana polisy/szkody. Po sprawdzeniu wrócimy do Pana z wyjaśnieniem i informacją, co możemy w tej sprawie zrobić. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2013-06-12 14:07

śmiechuawrte

Miałem ubezpieczyć auto w firmie link4 ale teraz p przeczytaniu tych opowieści włos mi sie jeży na głowie. a cytat z link 4 to mnie całkiem rozwalił. Cytuję odpowiedź na list klienta i odpowiedź link4 . "Chcemy wyjaśnić tą sprawę ale trudno nam się odnieść do tego co piszesz gdyż nie wiemy jakie są fakty po naszej stronie"

2016-10-07 13:34

o5.172.255.134

I ip

2012-07-15 18:13

LIN4fil

Dlaczego usuwacie krytyczne opinie z tego forum? Link4 to gówniana firma i nic tego nie zmieni. Ubezpieczyciel do pierwszego wypadku lub próby załatwienia czegokolwiek poza wpłatą składki!

2012-07-17 13:40

Ekspert Link4

Hej internauto /LIN4fil/. Nie jesteśmy administratorem forum i nie usuwamy jak piszesz żadnych postów. Nasza obecność na forum opiera się na komunikacji z klientem który ma problem lub nie wie jak załatwić sprawę, zawsze staramy się pomóc i tak też jest w Twojej sprawie. Jeśli masz jakieś zarzuty poproszę Cie o opisanie ich oraz podanie numeru polisy i kontakt z nami poprzez blog firmowy Link4 zakładka kontakt: http://www.link4.pl/blog/kontakt/ W razie pytań zapraszam do zadawania ich poprzez ww blog. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.

2012-07-22 16:02

Krzyś

JA mam ubezpieczenie w Lonk4 od 4 lat i jestem w zasadzie zadowolona . Miałem stłuczkę z mojej winy i bez problemów otrzymałem odszkodowanie, ponieważ szkoda nie była duża w ciągu tygodnia sprawa się skończyła. To co mi jednak powiedziano podczas likwidacji to to żebym kolejnym razem wykupił amortyzację bo za rok nie byłoby tak różowo. Trzeba dobrze dobrać wariant to nie będzie kłopotów .

2014-03-18 20:28

Bolo

Kolejna ZADOWOLONA:)))) OPANUJCIE SIĘ Z TYM AROGANCKIM TRAKTOWANIEM LUDZI!!! Uciekajcie z LINK4

2014-04-15 13:50

Andrew

Ja wykupiłem full opcję włącznie z wykupem amortyzacji i wkładu własnego. Do naprawy samochodu muszę dołożyć min.2tys zł. Jeśli firma Link4 wycenia nową maskę do samochodu Bmw E90 na 320zł to raczej kpina. Używanej nie kupi się taniej niż 600zł. Proszę nie wystawiać pozytywnej opinie tej firmie. Ja wiem , że ubezpieczalnie są nastawione na zyski ale niech chociaż pozwolą naprawić samochód z ubezpieczenia , które po to się wykupiło , żeby później nie płacić z własnej kieszeni.

2014-06-11 11:06

LEON

hahaha ty KRZYŚ DLACZEGO PISZESZ W RODZAJU RZEŃSKIM A NIE MĘSKIM COŚ CI SIE POJE....ŁO

2014-07-11 13:26

mmmzzz

Ciesz się dopóki nie wypowiesz umowy, bo potem to..... zresztą sama się przekonaj.

2014-09-26 22:49

jan

ciekawe kto dodał ten komentarz? ten sam ekspert z link4 co się wypowiada tutaj :D

2012-07-28 19:36

znawca ubezpieczen

ciekawe z tym brakiem tonera skoro faksy katalogowane sa w link4 elektronicznie...widać, że nie masz pojecia o czym piszesz. z dala to od takich osob jak ty foniu

2012-08-02 13:01

kinia

miałam wypadek którego byłam sprawcą poszkodowany ubiegał się o odszkodowanie a był mocno pokiereszowany (motocyklista)starał się o nie bardzo długo z ciągłymi problemami jak i przeciąganiem wypłaty przez kilka miesięcy. to zgodnie z prawem mnie obarczył odszkodowaniem które wygrał w sądzie w kwocie 40tyś zł. Tak więc nie polecam bo mogą być problemy. zgodnie z prawem jeżeli ubezpieczyciel nie wywiązuję się z wypłaty odszkodowania kwotą obarczony jest sprawca w tym wypadku ja.