pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

Pozostałe opinie

2009-07-09 13:33

ODRADZAM!!!!brak kontaktu!!!!!!!dranie sprzedają wirtualny dług firmą windykacyjnym!!!!!zamiast się skontaktować i zapytać.Nieład w papierach.Omijajcie szeroko tą firmę

2013-03-20 14:06

Ala

POPIERAM!!! Omijać z daleka tą firmę!!!!

2009-07-24 21:45

ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!! Miałam stłuczkę i mimo wykupionego u nich AC nie wypłacili mi ani jednej złotówki. Najpierw mi powiedzieli jaka jest kwota wypłaty, a na dwa dni przed ustalonym terminem wypłaty przysłali mi pismo, że takie zadarzenie jak moja stłuczka nie miało jednak miejsca! OSZUŚCI!!!!!

2009-08-12 15:36

Zdecydowanie odradzam. Jeśli lubicie się denerwować i wydzwaniać godzinami, być traktowani jak śmieci... proszę bardzo. Pracownicy obsługi świetnie wyćwiczeni w zbywaniu klientów i traktowaniu ich jak natrętów, którzy nie wiadomo czego chcą. Najbardziej szokujące jest, że po zgłoszeniu niezadowolenia z procesu obsługi - pani KRZYCZY!!!! że nie wie o co chodzi, bo wszystko idzie sprawnie, a niektórzy klienci się "po prostu czepiają"!!! Wycena szkody zaniżona - uznali, że cieniowanie drzwi po naprawie błotnika jest całkowicie zbędę, chociaż Autoryzowany Serwis twierdził, że jest to rzecz niezbędna. Załatwianie sprawy trwało bardzooooo długoooooo! Ja nigdy więcej w życiu nie chcę mieć z nim nic wspólnego - a tym, którzy wierzą miłej pani/panu podczas zawierania umowy przy wykupie ubezpieczenia serdecznie współczuję. Sami sobie winni jesteśmy, że pozwoliliśmy się nabrać.

2009-08-17 19:24

prawie kazdy ubezpieczyciel to oszust ale Compensa bije w tym wszelkie rekordy. niedawno cudem uzdrowili nasz samochód, nie chą nam wypłacic kasy bo stwierdzili ze jednak z samochodem jest wszystko ok mimo tego ze przysłalismy im wszelkie dowody na to co jest uszkodzone i w jakich okolicznosciach. na kase za faktury czekalismy ze 2 miesiące

2009-08-21 23:04

W moim przypadku dostalem informacje ze nie wyplaca odszkodowania ze wzgledu na brak pieniedzy,coz tu sie denerwowac,sprawe oddalem do adwokata,po pierwszym pismie dostalem telefon z zapytaniem czy odszkodowanie ma zostac przelana na zagraniczne konto gdzie mieszkam,na drugi dzien byly pieniadze,o dziwo jak szybko,ale bez prawnika marne szanse,pozdrawiam

2010-05-16 21:32

gosc1986

COMPENSA SLYSZE I MAM WYSYPKE na same slowa KOMPENSA bluzgi same z geby wychodza na zewnatrz. Dranie lobuzy i oszusci drugi rok z nimi walcze zadnych konkretow klamia jak najeci tam wyplate to maja naliczana chyba po rankingu ktora najwiecej ludzi oszuka to dostaje sowita premie mozna tak sadzic po rozmowach z nimi zero kontaktu zadko sie zdaza aby prowadzAcy byl na miejscu zawsze gdzies w terenie kierowniczka zawsze na naradzie szkoda gadac mozna pisac i pisac i zawsze cos by napisal tylko szkoda ze nic pozytywnego tragedia omijac bardzo szerokim lukiem compensa bry bry.................................... i dreszcze

2011-07-06 10:16

Mariusz

Moim zdaniem Compensa oferuje najlepsze na rynku ubezpieczenie NNW. Cena rewelacyjna – niemal 3x taniej niż z PZU! Jeżeli chodzi o likwidację szkody to przebiegła błyskawicznie, niecałe 2 tygodnie od zgłoszenia miałem kaskę na koncie :)

2014-08-13 09:31

jacek

chyba pracujesz w compensie cwaniaczku że tak piszesz...podwyżki i tak nie dostaniesz ha ha ha

2013-03-20 14:08

niezadowolony klient

to jesteś farciarzem, cena na początku atrakcyjna a później co roku wyższa o 20%!!!!!

2011-07-08 10:40

Sebastian

U mnie mija już miesiąc od złożenia dokumentów i na razie cicho jak makiem zasiał. Pani likwidatorka twierdzi, że nie dostała papierów od rzeczoznawcy. I teraz się zastanawiam, czy to wynik bałaganu czy celowe opóźnianie..?

2011-07-11 12:31

killroy

Jak żyję – nigdy nie spotkałem się z tak daremnym likwidatorem OC

2011-07-12 11:25

Justyna

W mojej opinii jedyną wadą Compensy są mało kompetentni pracownicy: zerowe zainteresowanie klientem i każdy mówi co innego.

2011-11-17 19:36

Krispo

Niestety odradzam wszystkim jakiekolwiek ubezpieczenie w Compensie chyba ze macie wiele cierpliwosci i kasy na telefony jedynie można rozmawiac z nimi przez prawnika o ile jeszcze kogos na to stać, Fakt że wycenę szkody z AC miałem w dwa dni ale decyję dopiero po miesiącu i w dodatku odmowna nie znają zalecen producentow samochodów i wymyślają powody ze to z powodu mojego zaniedbania nastąpila szkoda.

2012-02-15 12:16

wykorzystana

ODRADZAM NIE KORZYSTAJCIE BO BĘDZIECIE PŁACIĆ ZA NIC !!!!!!!

2012-02-21 19:27

aaaa

Z daleka od Compensy. Zobaczcie na jakie sumy procesują się ludzie w rzeszowskich sądach z compensą. Nigdy więcej COMPENSA - gdyz bedziecie płakać.

2013-04-21 09:00

observer

Zgadza się ci ludzie co stoją za nazwą COMPENSA zakładają setki albo tysiące spraw zwykłym obywatelom, aby zabrać im dopiero co wypłacone odszkodowanie

2012-03-21 20:15

!!!

Pod opiniami -OC W COMPENSA - Waldemar pisze: Moim zdaniem Compensa oferuje najlepsze na rynku ubezpieczenie NNW. Cena rewelacyjna – niemal 3x taniej niż z PZU! Jeżeli chodzi o likwidację szkody to przebiegła błyskawicznie, niecałe 2 tygodnie od zgłoszenia miałem kaskę na koncie :) Waldemar A na tym poście Mariusz pisze to samo identycznie. Myślę więc,że piszą to pracownicy compensy. Żenada

2013-03-20 14:09

ds

bo tylko pracownicy mogą napisać coś pozytywnego o tych ZŁODZIEJACH!!!!

2013-04-21 09:01

yar

tak - to jest z pewnością prawda

2012-06-07 03:42

Monika

Ja zaplaciłam składkę agentowi, ten "zwinął żagle" i składka nie wpłynela do compensy. A co firma na to??? Rozwiązałą umowę nie informując mnie o tym!!! efekt, od roku mam nieubezpieczony dom i nic o tym nie wiem, a składkę zapłaciłam. GRATULUJĘ MENEDŻEROM DOBORU WSPÓŁPRACOWNIKÓW. Proponuję wspolną akce na facebooku. Czy ktoś wie jak to zrobić? jak Kuba Bogu, tak... Przstańmy byc obojetni na partactwo korporacji i zatrudnionych tam nieuczciwych pracownikow

2012-07-20 16:19

kasia_opolskie

Po tygodniu dostałam pieniądze, nie wiedziałam nawet, że tak szybko to będzie. Pozytywne zaskoczenie.

2013-03-20 14:10

ds

nie ma jak być pracownikiem firmy:)

2012-12-21 17:22

poszkodowany

Zdecydowanie odradzam......zastanów się zanim zrobisz ten sam błąd co ja.W biurach terenowych,każdy mówi co innego, a konsultanci maja cie gdzieś...

2013-04-21 08:55

destroyer

Firma wypłaca ludziom pieniądze z tytułu szkód, ale potem doszukuje się motywów jakby je z powrotem zabrać od tych lub innych ludzi, którzy mieli związek z pewnym zdarzeniem. Firma zaczyna od wysyłania listów, że wg jej opinii jednak było inaczej w zdarzeniu sprzed 2 lat i domaga się zwrotu pieniędzy, które wypłaciła. Następnie podaje sprawę do sądu która zazwyczaj ciągnie się latami i oczywiście kryjąc się za nazwą COMPENSA nie bierze w zakładanych przez siebie sprawach udziału...a jak przegrywa to wysyła zapytania do sądów dlaczego tak zostało osądzone, ....aby tylko gnębić człowieka. Nie polecam tej firmy. Robią wszystko, aby zabrać, pogrążyć itd.

2013-04-21 08:58

ker

Ten podmiot nawet nie zasługuje na nazwę FIRMA, jedynym celem ludzi stojących za nazwą COMPENSA to okradanie ludzi jak słynny portal POBIERACZEK. Należy omijać z daleka.

2013-06-21 11:38

maryan

Poszukiwałem ubezpieczenia turystycznego. Trafiłem na Compensę. Przeanalizowałem ofertę i zapoznałem się z OWU. Poszukiwałem produktu z opcja ratownictwa dla turystów górskich. W OWU zastanowił mnie punkt dotyczący "sportów ekstremalnych". W punkcie tym wymienione były dyscypliny określane jako sporty ekstremalne (np. alpinizm, wspinaczka skałkowa, windsurffing itp). Jednak znalazły się tam dwa podpunkty pt:" wyprawy do miejsc charakteryzujących się ekstremalnymi warunkami klimatycznymi" i "trekking na wysokości ponad 2500m npm lub w trudnych warunkach terenowych lub klimatycznych". Szczególnie interesował mnie terkking ponieważ to jest zaliczane do sportów ekstremalnych. Ale powyżej 2500 metrów. Jednak jest tam jeszcze tajemniczy dopisek ALBO w trudnych warunkach terenowych czy klimatycznych. Zadałem więc drogą mailową pytania do Compensy z prośba o zdefiniowanie tych ekstremalnych warunków i trudnych warunków. I co nastąpiło? Pierwsze co to to odsyłanie mnie do jakiejś jednostki terenowej i obiecankami że ktoś się ze mną skontaktuje. Zapytałem więc w jakim celu jednostka terenowa? OWU chyba obowiązuje dla całego kraju? Ale dałem numer telefonu i powiedziałem z jakiego województwa jestem. Zadzwonił przedstawiciel. Zapytałem więc o to o co pytałem w mailu. Powiedział że przygotuje odpowiedzi i oddzwoni. I nie oddzwonił. Więc wysłałem raz jeszcze zapytanie do centrali Compensy. W końcu ktoś postanowił mi odpowiedzieć. Ale odpowiedział na jedno pytanie to odnośnie tych ekstremalnych warunków! Drugiego udał ze nie widzi! Więc ja w kolejnym mailu podziękowałem zz zdefiniowanie jednego terminu i przypomniałem że prosiłem o definicje jeszcze jednego. Nie zdefiniowany został termin "trekking w trudnych warunkach terenowych". Bądź co bądź określenie bardzo ogólne i pozwalające na masę różnych interpretacji. I co mi Compensa odpisała ? Tutaj cytat: "Szanowny Panie, odnośnie definicja zawartych w OWU, zostały one opracowane w trosce o zapewnienie najwyższej jakości obsługi. Zapytania Pana dotyczy definicji związanej ze sportami ekstremalnymi, która w naszej ocenie jest wyczerpująca i w sposób nie budzący wątpliwości wyjaśnia kwestie zakresu ubezpieczenia" Podpisane: Starszy doradca klienta (imię i nazwisko). I tak właśnie działa Compensa. Mamy przykład kiedy firma ubezpieczeniowa robi wszystko żeby nie wyjaśnić do końca pewnych terminów których interpretacja pozwala na wiele. Nawet bardzo wiele. Wiadomym jest że byłe zainteresowany ubezpieczeniem na wycieczki górskie. Wędrówki i to nie tylko górskie to jest właśnie trekking. Wiedziałem że będę chodził poniżej 2500 m npm. No ale zostały jeszcze tajemnicze "trudne warunki". Podejrzewam ze firma nie chce wyjaśniać takich definicji bo wtedy ma doskonałe możliwości do odmowy wypłaty odszkodowania jeżeli by się coś stało. Bo przecież pod trudne warunki terenowe można podciągnąć niemalże co się chce. Im mniej potencjalny klient wie, tym lepiej dla takich towarzystw jak Compensa. I tak się zakończyła moja krótka przygoda z firmą Compensa. Jednak na szczęście na rynku jest wiele innych firm które miały znacznie bardziej przejrzyste i jasne OWU i chętnie służyły informacja i wyjaśnieniami.