pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Pozostałe opinie

2016-04-07 10:24

grzegorz188.146.65.49

ODMOWA WYPLATY -KATASTROFA SKANDAL ERGO HESTIA SZKODA O NUMERZE NADANY PRZEZ ERGO HESIE TO20/4123/15 Z DNIA 30/08/2015 VOLKSWAGEN TIGUAN 2.0 TDI Moja chistoria zaczela sie z HAMSKA NIEKOMPETENTA I SKADALICZNA ERGO HESTIA PO ZAWARCIU AC Rok temu muj samochod splonol poczas jazdy.Opisze to w skrucieFirma przy zgloszemniu taka mila jak przy kupnie polisy Pani pyta na ifolinio o wybur wariantu rozliczenia wybur pada kosztoryz.Przyjechal likwidator opisal auto wypytal jak doszlo posrawdzal wszysko i powiedzial ze do 3 dni bedzie wyliczenie.Po tym uplywie nic nie przyszlo dzwonie do HESTI ONI NA TO CZEBA CZEKAC MAJA TERTMINY USTAOWOWE I CISZA KONTAKT SIE URWAL WIEC SIE PO JAKIMS CZASIE WSCIEKLEM WZIOLEM ADWOKATA I PRZYCHODZI PISMO DECYZJA OD PANA OPIEKUNA SZKODY *** ODMOWA UZASADNIENIE BRAK OKAZANIA POJAZDU DO OGLEDZIN.TO W TAKIM RAZIE KTO OGLADAL KRASNOLUDKI POPROSTU OSZUST Z GORY MIAL ZALOZENIE OBALIC SZKODE PONIEWAZ BY PREMI NIE DOSTAL I TAK SPRAWA SIE CIAGNIE PRZEZ ROK I W PONIDZIALEK 11.04.2016 ZNAJDZIE SWOJ FINAL W SADZIE PRZESTRZEGAM BANDA OSZUSTOW ZLODZIEJI ITP

2012-10-01 22:10

Radek

Witam wszystkich serdecznie, Na początku chciałbym opisać tą przykrą sytuację od początku. Tak więc chodzi o moich rodziców, którzy posiadają gospodarstwo rolne nastawione na produkcję mleka, dnia 21.06.2012 zdarzył się wypadek i w wyniku porażenia prądem padło 10 krów z 12 posiadanych. Rodzice nie posiadali ubezpieczenia na mienie, ale wezwali pogotowie elektryczne, ponieważ chcieli ocenić sytuację i przyczynę zdarzenia ( instalacja w oborze była 5-letnia, tak jak i obora, założona prawidłowo przez prywatnego elektryka). Wezwane pogotowie elektryczne stwierdziło, że przyczyną przepalania instalacji było ,,upalone zero'' w skrzynce na boku domu, na którą elektrownia zakładała plomby, więc dostęp do tej skrzynki miała tylko i wyłącznie elektrownia. Po jakimś miesiącu elektrownia zgłosiła sprawę do swojego ubezpieczyciela- ERGO HESTII i tu zaczęły się schody. Sprawa przez elektrownię do TU została zgłoszona w połowie lipca i od tamtej pory Hestia występowała o różne dokumenty, które trzeba było dostarczyć, w międzyczasie był również rzeczoznawca, ( jak sam stwierdził, że nie ma pojęcia o elektryce). Hestia zwlekała z podjęciem jakiejkolwiek decyzji, aż do dnia dzisiejszego. Oczywiście otrzymana decyzja jest odmowna, której podstawą jest powołanie się na wcześniej wspomnianą skrzynkę, że nie jest ona własnością elektrowni i w związku z tym hestia nie ponosi odpowiedzialności za całe zdarzenie. Stąd moje pytania: 1. Kto w takiej sytuacji ponosi odpowiedzialność za zdarzenie? 2. Czy owa ,,skrzynka" , do której dostęp miała wyłącznie elektrownia powinna być konserwowana w zakresie użytkownika, czy obowiązek spoczywa na elektrowni, jako dostawcy prądu? 3. Odwołując się od tej decyzji mogę powołać się na jakieś przepisy dotyczące odpowiedzialności zaniedbań ze strony elektrowni? 4. Czy elektrownia zgłaszając szkodę do TU przyznała się do swoich zaniedbań? 5. Czy hestia bez żadnych konsekwencji może wydać decyzję równo po dwóch miesiącach, a nie jak jest to określone, w ciągu 30 dni? Bardzo prosiłbym o jakiekolwiek pomocne odpowiedzi, ponieważ produkcja mleka jest jedynym ich źródłem utrzymania, a w obecnej sytuacji moi rodzice są na skraju załamania jak i bankructwa, ponieważ nie stać ich na zakup nowych krów. Dam byłem wtedy w domu i bardzo źle wspominam te zdarzenie, ponieważ owy inwentarz był dorobkiem z kilku, a nawet kilkunastu lat, najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć, bowiem nie są to tylko straty materialne, ale również moralne. Dziękuje serdecznie za jakiekolwiek naprowadzenie i informacje. Pozdrawiam Radek

2012-10-02 09:09

ipolisa.pl

Witam, w takiej sytuacji powinnyście się Państwo natychmiast zgłosić do prawnika i uzyskać fachowe wsparcie.

2012-05-25 14:08

meduza

UWAGA na "zaświadczenie o przebiegu OC" uwaga 5 dni roboczych na maila !!! (proszę sprawdzić) PORAŻKA !!!!! .........no a na infolinię się dodzwonic.........tragedia ..a taki "system ponoć maja !!!

2012-05-24 00:00

tigra

najgorsza firma ubezp., ponad miesiąc czasu zajęło im proste przepisanie polisy oc po zakupie auta, milion tel. z mojej strony, maili, przesyłanie kilka razy dokumentów, pomimo osobistego dostarczenia, na złożoną reklamację brak odp.- totalna olewka z ich strony, niedouczona pracownica żądała krs od nabywcy zamiast zbywcy pojazdu, porażka...odradzam!!!

2012-03-15 13:21

olsen

Czwarty miesiąc nie mam pełnego opisu po szkodzie z OC sprawcy, Na infolinii jakaś kretynka cytuje mi OWU, na maile odpowiadali za każdym razem po 7 dniach aż przestali zupełnie odpowiadać i zaczęli mnie ignorować. Nie wypłacają nawet kwoty, którą sami wyliczyli i zatwierdzili. Nadmienię, że z serwisu Mercedesa dostałem kosztorys na to co już opisali i jest to 12350 zł brutto a oni twierdzą, że szkoda jest całkowita bo w/g ich wyliczenia powinno być 19600 zł więc wypłacą z różnicy wartości 18100 przed wypadkiem minus pozostałość 14300 i wyszło im 3800 ale od 2 miesięcy tego też nie wypłacają chociaż oficjalnie przyjęli odpowiedzialność. Dostaję opis uszkodzeń gdzie raz mam do wymiany błotnik a na kolejnym opisie jest już tylko naprawa 12 JC. Ja się śmieję bo mam kilka samochodów i ten nie jest mi niezbędny, ponadto mam auto zastępcze na okres naprawy i zdaję sobie sprawę, że będę musiał oddać sprawę do sądu gdzie na 100 % wygram. Auto zastępcze miesięcznie kosztuje tych złodziei 4900 netto, wypożyczalnia samochodów powiedziała, że sama będzie dochodzić swoich pieniędzy a ja nie poniosę żadnych kosztów.

2012-09-21 18:27

ANNA

Na nich tylko sąd!!!

2012-02-15 08:01

Klient Mariusz

Jestem klientem od trzech lat w Ergo Hestii mam ubezpieczenie H1 więc AC nie wykupuje. Musze pochwalić jednak współprace z Agencją od kiedy pojawili się w mojej okolicy korzystam tylko z ich usług. Obym nie musiał skorzystać z ubezpieczenia i zrazić się do Hestii czytając te opinie. Pozdrawiam sympatyczne Panie z Biura w Jedlinie Zdrój.

2012-10-27 22:16

Moherowy Kapelusz

Co ma wspólnego pakiet H1 z tym, że nie wykupujesz AC?

2011-07-29 18:22

OSZUKANY

ODRADZAM WSZYSTKIM ZAWIERANIA UMÓW Z TYM UBEZPIECZYCIELEM BO ONI TYLKO OSZUKUJĄ I OKRADAJĄ LUDZI I NIC POZA TYM INNEGO NIE POTRAFIĄ!!!NIE DAJCIE SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH!

2011-07-11 12:23

Darek

Moja opinia o Hestii jest bardzo pozytywna. Miałam szkodę, zgłosiłam ją na infolinię i na drugi dzień przyjechał rzeczoznawca, zrobił kosztorys i wysłał mi go na maila. Bałam się że odszkodowanie może być za niskie i będę musiała dopłacać żeby naprawić samochód, ale wyszłam ze wszystkim na czysto. Czas wypłaty odszkodowania to, w moim przypadku, tydzień. Jestem bardzo zadowolona.

2012-09-21 18:26

ANNA G.

Darek, a Tobie coś odcięli, że piszesz jak panienka????

2011-07-05 15:33

Jan

od pół roku bezskutecznie próbuję uzyskać pieniądze z należnego odszkodowania. Przesłałem na własny koszt wszystkie dokumenty, dzwoniłem do Hestii milion razy i za każdym razem byłem odsyłany z kwitkiem – albo rozłączenie telefonu, albo brak kontaktu z osobą odpowiedzialną za likwidację szkody. Totalne lekceważenie klienta. Nie polecam tej firmy.

2011-12-20 16:53

ryś

witam,mogę panu pomóc w odzyskaniu odszkodowania,znam dobrą firmę,mój num tel 667254240,pozdrawiam

2011-06-04 14:26

rozczarowana

ŻAL, nie przyjęli mi szkody chociaż ją całkowicie udokumentowałam. no po prostu ręce opadają. będę się z chujami użerać teraz NIE POLECAM na przyszłość

2011-05-25 23:59

kostek

UWAGA NA TYCH ZŁODZIEI, TO FIRMA KRZAK ŻERUJE NA NAIWNYCH KLIENTACH !!! Może składka Wam wyjść czasem taniej, ale to podpucha, w zamian nie dostaniecie nic !!!! Mam OC + AC + HCA (wersja Premium), miałem zderzenie z sarną na autostradzie w nocy. Rezultat jest DRASTYCZNY, wycena naprawy serwisowej zawyżona, ale tylko po to by osiągnąć szkodę całkowitą, a wtedy to już horror.... Sami wyceniają naprawę na 12 500, ale z drugiej strony uznają że nawet zepsuty samochód jest wart 11 500, pomimo iż wyceniają go na 14 500 przed szkodą (jest jeszcze lepiej bo na umowie miałem 15 600 dwa tygodnie wcześniej), to jest poprostu ŻENADA, śmieją mi się w twarz!!!! Odejmują wartość po wypadku (11 500) od wartości przed (14 500) i zostaje Ci 3000 zł odszkodowania !!!! Można nimi sobie tyłek podetrzeć, bo nawet znajomy mechanik nie chce tego zrobić poniźej 8000!!! A dwa tygodnie przedłużyłem z nimi umowę za niewielkie 1500 zł !!!. UWAŻAJCIE NA MANIPULANTÓW i ZŁODZIEI, mają obecnie chyba najwięcej spraw w UOKK, a sporo ich zapisów z OWU znajduję się w Rejestrze Klauzul Zabronionych.

2011-02-19 12:12

OSZUKANY PRZEZ HESTIĘ

HESTIA TO NAJGORSZA FIRMA Z JAKĄ KIEDYKOLWIEK SIĘ SPOTKAŁEM. Moja szkode z AC likwidowano 6 miesięcy. totalna olewka, zero korespondencji a na koniec odmowa. Powtarzam po 6 miesiącach. JEŚLI DBACIE O SWOJE ZDROWIE LUB MACIE SŁABE SERCE TO OMIJAJCIE TĘ HESTIE Z DALEKA. mam nadzieję że uratowałem choć jedną osobę przed popełnieniem błędu.

2011-01-05 23:19

mlobejko

Firma nie wypłąca mi przyznanego odszkodowania od 1,5 miesiąca. Chodzi o szkodę majątkową. Mimo licznych telefonów wciąż słyszę to samo, że całą winę za zaistniałą sytuacją ponosi ich pracownik, który nie wykonał polecenia przelewu a jego kierownik nie ma możliwości wpłynięcia na swego pracownika. Chodzi o małą kwotę. Dla mnie oznacza to brak szacunku dla klienta i zwykłe oszustwo. dodam, że na adres skargi@ergohestia.pl pisałam wielokrotnie, jak dotąd bez żadnego odzewu!!!

2010-09-28 17:49

perperkoz

macie racje :) na forum każdego TU są zażalenia bo ludzie zadowoleni nie szukają ujścia swoich emocji w internecie , w wielu waszych przypadkach moze być to poprostu ludzki błąd nie twierdze ze waszy ale porpstu czyjś błąd a one są wszędzie, Ubezpieczcie sie w LInku to przynajmniej za taką cene nie beziecie mieli prawa nażekać bo beziecie sami sobie winni :) a znajdźcie lepszego agenta co nie tylko bierzes kładke lecz dorzuci do pieca gdy trzeba :)

2010-03-19 12:29

Za śmierć ojca (wypadek samochodowy) ubezpieczonego w hestii dostałem 2500zł!!!!!Odradzam !!!!!! A na jaką kwotę go ubezpieczyłeś(aś

2010-02-28 19:41

Takich firm na naszym rynku być nie powinno , to przykład jak brać i nie dawać . Hestia powinna mieć takie logo " zapłać a zobaczysz jakie będą jaja" albo "zapraszamy do ciuciubabki" albo "przyjdż ubezpieczycielu bo w h..... zrobiliśmy już wielu nasz kochany przyjacielu"

2010-02-03 18:20

STANOWCZO odradzam usługi HESTI wypowiedziałam EH umowę ubezpieczenia OC i AC miałam płacone nadal!!!2007 rok Posłali mi potwierdzenie pisemne przyjęcia tego wypowiedzenia po trzech latach oddali mnie do sądu grockiego domagając sie składki i odsetek za 3lata i koszty sądowe wczesniej ich radca prawny został z mojej strony poinformowany że z mojej strony wszystko poczyniłam OK ale mimo to oddał mnie do sądu.Po wysłuchaniu moich wyjaśnień w sądzie ustalono termin drugiej rozprawy i naraz jak ręką odjął RADCA PRAWNY wycofał pozew nie wyjaśniając przyczyny i nie stać ERGO HESTIĘ na PRZEPROSINY STANOWCZO TĄ BANDĘ ODRADZAM

2009-12-10 19:34

Za śmierć ojca (wypadek samochodowy) ubezpieczonego w hestii dostałem 2500zł!!!!!Odradzam !!!!!!

2012-10-29 17:50

Gargamel50

Z jakiej polisy tyle dostałeś/dostałaś? Z OC pojazdu, czy z NNW kierowcy i pasażerów. Na jaka sumę był ubezpieczony?

2009-11-15 16:45

Na moje nieszczęście miałam kiosk i ubezpieczyłam go w Hestii... Okradli mnie, szkodę wyceniłam po inwentaryzacji na 4 500 z groszami. Jak myślicie??? Odszkodowania po kradzieży nie dostałam, bo "ponoć" nie spełniłam warunków ubezpieczenia. Jak zapytałam dlaczego mnie ubezpieczyli, to oczywiście na odpowiedz czekam od kwietnia do dzisiaj. Druga sprawa: Zlikwidowałam działalność gospodarczą i poinformowałam Hestię o tym fakcie 24-08-2009. Dzwoniłam na cud infolinię... Pan obiecywał, ze wszystko jest jest załatwione... EFEKT??? Na pieniądze czekam do dzisiaj.. Reasumując: jak macie za dużo kasy i chcecie ją komuś dać to zróbcie przelew na organizację charytatywną ale ubezpieczenia w tej złodziejskiej firmie lepiej nie robić.

2009-11-08 09:12

CIEKAWE CZY POWYŻSZE OPINIE SĄ AUTENTYCZNE ??? CZY NIE MAJĄ OKREŚLONEGO CELU? MIAŁEM KOLIZJĘ SAM / MOSTEK-POŚLIZG /, BEZ DANYCH INNEGO UCZESTNIKA RUCHU, BRAK POLICJI NA MIEJSCU - OGUMIENIE NIE BOGATE NA ZDJĘCIACH I OTZRYMAŁEM PIENIĄDZE NA KONTO W CIĄGU 30 DNI. POLECAM !

2009-11-03 15:23

Polecam tego ubezpieczyciela miałam likwidację szkody z AC i od złożenia do wypłaty pieniędzy - trwało to wszystko tylko 3 dni. a w tedy zadzwonił budzik i musiałem wyjść do pracy ;) pozdrawiam

2009-10-26 20:51

Polecam tego ubezpieczyciela miałam likwidację szkody z AC i od złożenia do wypłaty pieniędzy - trwało to wszystko tylko 3 dni.

2009-10-13 16:06

jebane skurwysyny!!! zabić takich chujów to mało. Trzeba jeszcze tych gnojów męczyć przed ty jak zdechną!!! niezadowolony PAN KLIENT

2009-10-04 18:49

Mam w hesti ubezpieczenie 2 lata i mam zamiar przedłużyć na kolejny rok. Jak dla mnie mają atrakcyjne ceny jeśli chodzi o kwotę ubezp. Poza tym nie ma idealnego ubezpieczyciela, zawsze znajdą sie jacyś ludzie co będą narzekać na jednego czy drugiego. Miałem szkodę na AC i nie było żadnych problemów z wypłaceniem odszkodowania. Wszystko otrzymałem w ciągu 30 dni, czyli tylu ile przewiduje procedura. NA razie złych doświadczeń nie miałem z Hestią.

2009-09-14 22:44

Tragedia!!!!!Tego typu firmy ja hestia czy MTU już dawno powinny przestac istniec. To co tam się wyrabia przerasta wszelkie ludzkie wyobrażenia!!!!! Moja sprawa dotycząca wypłaty za kradzież auta trwała rok i nic!!!! Pewnie skończy się w sądzie bo podstawy odmowy wypłaty są niezgodne z prawem. Hestia nie ma nic wspólnego z MTU! To MTU podpięło się pod grupę Ergo i jest jak bękart Hestii, psując jej nie tylko opinię, ale i przekreślając zdobycie wielu klientów. Od MTU radzę trzymać się z daleka, bo to bagno nie firma, ale z Hestii jestem bardzo zadowolona.

2009-09-14 22:39

Witam trzy tygodnie temu ktoś mi wjechał w tyłek po 5 dniach przyjechał likwidator, po 5 dniach dostałem kalkulację z HESTI na 3,100 tys. w serwisie kosztorys był na ponad 7,000 tys. w zaufaniu likwidator powiedział mi że taką mają politykę wiedzą że działają niezgodnie z przepisami ale jeżeli nie odwołasz się do sądu to nic więcej nie dostaniesz no bo przecież ile osób się odwołuje? Bzdura! Po co od razu do sądu? Wystarczy wziąć rachunek z serwisu i oddadzą wszystko. Najlepiej rozliczać się bezgotówkowo. A tak przy okazji to dobrze mieć mądrego agenta, który nie tylko weźmie kasę za polisę, ael w przypadku szkody pomoże i doradzi.

2009-09-11 18:28

Tragedia!!!!!Tego typu firmy ja hestia czy MTU już dawno powinny przestac istniec. To co tam się wyrabia przerasta wszelkie ludzkie wyobrażenia!!!!! Moja sprawa dotycząca wypłaty za kradzież auta trwała rok i nic!!!! Pewnie skończy się w sądzie bo podstawy odmowy wypłaty są niezgodne z prawem.

2009-09-11 08:57

No to widzę, że jestem w "klubie wydymanych przez Hestię"! Czekam na kasę z ubezpiecznia już trzeci miesiąc, a oni ciągle mnie zwodzą, że pracownik podpisujący decyzje jest na urlopie, że może w przyszłym tygodniu... bla, bla, bla... Z opinii moich przedmówców wnioskuję, że raczej nie mam co liczyć na odszkodowanie! A może powinniśmy zawiązać stowarzyszenie i wspólnie walczyć o swoje prawa!

2009-08-21 22:59

W moim przypadku dostalem nie dokument,tylko jakis kawalek papieru zalany plynem,w gornej czesci przekreslony bledny adres,wpisany na nowo dlugopisem,z informacja ze wyplaca 50% odszkodowania,reszte moge sobie droga sadowa dochodzic,HESTIA to nie ubezpieczalnia tylko ....szkoda gadac,mam nadzieje ze sie cos zmieni i takie ubezpieczalnie niebeda mialy prawa bytu

2009-08-21 22:55

Hestia to ostatnie dno,brak mi poprostu slow co do kwesti wyplacalnosci odszkodowania,z mojej strony w 100% dopelnione sprawy,a oni nadal sie ukrywaja przed wyplata,nie polecam,ostatnie....tam pracuja i zeruja na fakcie ze ludzie niesa wstanie zaplacic za prawnika i walczyc o swoje prawa,juz niemowiac ze zastraszaja klienta ktoremu sa winni pienidze/odszkodowanie

2009-08-21 22:49

Ostrzegam przed ubezpieczalnia hestia,wszystko gra do czasu szkody,brak komunikacji z likwidatorem,ciagle wymyslaja i lekcewaza klienta.zdecydowanie odradzam ,pozdr

2009-07-31 22:24

rozwaliłem koło na dziurze zarządca drogi ubezpieczony w hestii. wszystkie dokumenty załatwione w jeden dzień policja, starostwo, a hestia wypłacała pieniążki przez pół roku nie wiem czy nie wydałem więcej na telefony i dojazdy. Dają taką niską składkę boi tak nie wypłacają odszkodowań, znaczy same zyski, ale ludzie i tak nie czytają tych opini

2009-07-28 11:07

Hestię ZDECYDOWANIE ODRADZAM: - miałem szkodę w pojeździe (m.in. uszkodzona tylna klapa bagażnika), - zgłosiłem w terminie, - człowiek z Hestii obejrzał, - pojechałem do warszatu autoryzowanego, - naprawili. Minęło 9 miesięcy i o sprawie dawno zapomniałem. A tu: - warsztat się do mnie odzywa: Hestia nie wypłaciła odszkodowania, więc poprosimy o zapłacenie za naprawę (prawie 5KPLN), - zapłaciłem (warsztat nie jest stroną w sprawie), - następnie powymieniałem się z hestią papierami, - zahaczyliśmy nawet o rzecznika praw ubezpieczonych, który dwa razy przyznał mi rację i poprosił hestię o zwrot ubezpieczenia, - ale Hestia pieniędzy nie oddała, - jedyne rozwiązanie do iść do sądu. Podsumowując: Hestię ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Chyba że się ma mocne nerwy i dużo czasu na walkę z nimi. Lepiej zapłacić ciut więcej i mieć więcej pewności, że w razie czego dostaniesz odszkodowanie.

2009-07-28 10:25

hestie .link 4 allianze hdi ptu mtu od nich odszkodowania same problemy są pozadne firmy takie jak PZU , Warta Copmensa Generalli trzemu w nich sie nei ubezpieczacie ntylko tam gdzie tanio a potem macie problemy tez szukałem tanio raz się przejechałem i juz nie szukam

2009-07-24 10:24

Po pierwsze, ludzie co tutaj wypisujecie to sa jakies smieszne przyklady, np jaki agent ma oddzwaniac po wypadku? Przeciez agent ubezpiecza, od likwidacji sa likwidatorzy. Primo, przed zawarciem ubezpieczenia trzeba czytac warunki ubezpieczenia, pozniej mozecie miec pretensje tylko do siebie, konkretnie odwoluje sie do tego co pisze osoba o holowaniu. Kwestia 30 dni, owszem 30 dni maja na wyplate, jesli wszystko jest dopelnione i ze strony poszkodwanego i ze strony policji. Jednymi slowy dostarczone papiery na czas. Jesli sa zastrzeżenia to czas oczywiscie sie wydłuża. Dlaczego tak pisze? Bo mam tam ubezpieczenie od 6 lat, mialem 2 razy do czynienia z ich wyplata odszkodowania, warunki ubezpieczenia przeczytalem od deski do deski i na nie przystapilem skladajac podpis na polisie. Polecam poczytac warunki innych towarzystw, dla przykladu Link4 :) tam dopiero sa ukryte kruczki. Jak to mowia madry polak po szkodzie. Jakos tak sie przyjelo ze my polacy zawsze tylko narzekamy. Tuaj cos im nie pasuje powiedza ze Pzu lepsze tam pojda cos sie wydarzy bedzie zonk i kolejne towarzystwo do przekreslenia. Ludzie skoro otrzymaliscie wyplaty to sie cieszcie ze w ogole je macie. Ja po 2 latach nie otrzymalem od pewnego ubezpieczyciela. Ale potrafie docenic ze w koncu pieniadze sie znalazly na koncie. Takze polecam wam usiasc i zaczac czytac warunki. Kwestia rozlozenia samego OC na raty, nazekasz? A co jesli zapomni ci sie oplacic kolejnej raty? Co w przypadku szkody? Zastanowiles sie co by wtedy bylo? Z wlasnej kasy chcesz wykladac? Bo jakbys mial na raty to znajac ludzi terminy by byly nagminnie przekraczane, a pozniej placz ze nie wyplacaja odszkodowania. Tego w ogole wiekszosc z Was nie bierze pod uwage. Ipolisa ma wiele bledow jesli chodzi o skladki, bo w kazdym biurze ktos moze dac ci inne znizki, bo np jeden zalatwi z przedstawicielstwem dodatkowa znizke inny to oleje. Polecam szczegolnie ich pakiet H7. Mam dom i 3 samochody u nich i dzieki temu ze pakiet na kazdym aucie 20% mniej. Pozdrawiam. Ja ubezpieczalni nie zamierzam zmienic poprzez opinie paru niezadowolonych.

2012-02-15 08:09

Agent

Witam jestem Agentem i w ciągu jednego tygodnia zgłasza się do mnie przynajmniej 4 osoby ze szkodą bo tak poinformowano ich na infolinii....więc problem na pewno istnieje, że kierują do Agenta . Przynoszą całą dokumentację każą dzwonić do Hestii i załatwiać sprawę. Notabene to co wypisują to na pewno w 80% prawda klienci wściekli rzucający łacina tez się zdążają i to bardzo często a nawet za często. Obwiniają Nas , że sprzedaliśmy im takie ubezpieczenie w takiej złej Firmie, która ich oszukuje.

2012-03-15 13:00

olsen

Masz szczęście, że nie miałeś problemów albo nie wiesz na ile Cię orżnęli, mnie próbują oszukać na około15tyś i już 4 miesiąc czekam na odszkodowanie z OC sprawcy.

2009-07-21 18:54

Witam trzy tygodnie temu ktoś mi wjechał w tyłek po 5 dniach przyjechał likwidator, po 5 dniach dostałem kalkulację z HESTI na 3,100 tys. w serwisie kosztorys był na ponad 7,000 tys. w zaufaniu likwidator powiedział mi że taką mają politykę wiedzą że działają niezgodnie z przepisami ale jeżeli nie odwołasz się do sądu to nic więcej nie dostaniesz no bo przecież ile osób się odwołuje?

2009-07-05 00:40

Frma do niczego,składki za nic.Holowanie auta po awarii przy full ubezpieczeniu to 25 km w ramach ubezpieczenia,reszta na własny koszt.Śmiech na sali .PTU oferuje do 150 km..Za granicą holowanie auta do serwisu ( nigdzie indziej) ,oczywiście za to że auto tam stoi-10 euro za rozpoczęty dzień .Zupełny brak profesjonalizmu.Zero zainteresowania.Brak zorganizowania przy transporcie osób w razie awarii..Żero pomocy.Jedna WIELKA ŚCIEMA!!!Tylko dla idiotów

2009-07-02 12:56

Zdecydowanie odradzam. Ukradli mi samochód. Zgłosiłem do Hestii następnego dnia, dostałem informację, że w przeciągu 2 dni skontaktuje się ze mną agent. Nikt się ze mną nie skontaktował. W sumie trwało to 10 dni (kilka telefonów, jeden mail) aż pofatygował się wreszcie do mnie Pan. Zabrał dokumenty i powiedział: proszę zadzwonić za tydzień aby się dowiedzieć jaka jest decyzja. Dzwonię. Ponownie zabawa w głuchy telefon. Linie zajęte. Za trzecim razem okazuje się, że decyzji nie ma bo mam dosłać: decyzje z policji, dokument o wyrejestrowaniu samochodu i dowód rejestracyjny. Może to oczywiste dla kogoś kto miał takie doświadczenia ale ja ma pierwszy raz kontakt z ubezpieczeniem (żadnych wypadków) a Pan nic mi takiego nie powiedział. W umowie jest zapisane, ze Hestia ma 30 dni na wydanie decyzji. Pani na infolinii powiedział mi, że mają 14 dni od dostarczenia im kompletu dokumentów. Decyzji wciąż nie mam, po jutrze minie 30 dni od zgłoszenia. Zobaczymy co będzie dalej. A najbardziej rozbawili mnie dziś. Dzwoniłem w poniedziałek aby dowiedzieć się o decyzje, linie zajęte i Pan zapisał mi mój numer mówiąc, że oddzwoni. Nie odwonili oczywiście. Zadzwoniłem następnego dnia. Dziś (czwartek) otrzymuje telefon, że zostawiłem numer i oddzwaniają do mnie i jaka mam sprawę. Mówię, że już wyjaśniłem. Ona mnie pyta czy może sobie odznaczyć, że do mnie zadzwoniła. Odpowiedziałem, proszę bardzo, tylko proszę zaznaczyć że dzwoni Pani do mnie po 4 dniach. Nie może. Czyli w systemie wszystko w porządku: zostawiłem numer, oddzwonili. Nauczka na przyszłość: lepiej zapłacić więcej ale mieć spokój i firmę, która ma profesjonalny system obsługi klienta.

2009-05-22 12:11

Najgorsze towarzystwo ubezpieczeniowe na rynku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trudno liczyć na wypłacenie odszkodowania z oc sprawcy zawartego w hesti ergo. żenada!!!!brak słów...pasował by przeklinać w tym momencie a ci którzy podbierają telefony pod 0801107107 są niekompetentni i w niczym nie mogą pomóc sam jestem świadkiem i ofiara niewypłacenia odszkodowania przez tą firmę. Won z Polskiego rynku!!!

2009-04-30 12:50

Witam wszystkich zainteresowanych!!! Oczywiście zrobicie jak uważacie ale ja wszystkim odradzam zawieranie jakich kol wiek ubezpieczeń z Hestią, miałem tam 3 ubezpieczenia OC-AC-NNW miałem wypadek i chciałem auto naprawić z polisy AC bezgotówkowo. Dramat trwało to po prostu cztery miesiące i wszystko załatwia się przez telefon bo w Łodzi jest siedziba ale wszystko załatwiane jest w Sopocie.Po prostu tragedia nie polecam w 100%

2009-04-14 02:23

ja naprawiłem auto a zaległej kasy prawie 7tys. PLN jeszcze nie zapłacili (a mija zaraz drugi rok od zdarzenia)......nawet Rzecznik Ubezpieczonych nic nie pomógł, takie uparciuchy z tej HESTIA.....szkoda słów

2009-03-27 09:34

Zgadza się szukają kruczków prawnych, są chamscy w obsłudze, ciężko coś załatwić, potrafią tylko wyciągać ręce po pieniądze

2009-03-22 11:27

to zwykli naciagacze a do wyplaty lewusy juz rok ida do mnie 230 zl tytulu zwrotu oc zlodzieje

2009-02-05 23:49

to zwykli naciagacze a do wyplaty lewusy juz rok ida do mnie 230 zl tytulu zwrotu oc zlodzieje

2009-02-02 09:45

Kalkulator informuje ze mozna dostać w Hestii OC komunikacyjne na 4 raty. Pytałem agentów i mówią że tak ale tylko w pakiecie, a nie samo OC. Pozatym na dwie raty samego OC podobno tez nie mozna.