pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Pozostałe opinie

2013-07-04 00:06

młody

Mam prawnika który zajmuje się takimi sprawami i pisma, które otrzymałem mijają się z prawdą i przepisami, a panowie którzy je wysłali do mnie po analizie przez osobę kompetentną, okazały się zupełnie mijające z rzeczywistością!!!Osoba która pracowała dla towarzystwa przez kilkanaście lat stwierdziła że przy odwołaniu poleci parę osób które po prostu kombinują by nie wypłacić odszkodowania ( wysyłając odpowiedzi na moje pisma nie czytają dokładnie co zostało wysłane parę tygodni wcześniej !!! ) Przykre ale prawdziwe, towarzystwo ubezpieczeniowe niestety w niektórych przypadkach zatrudnia osoby nie kompetentne i dlatego takie sprawy należy kierować do sądów ponieważ psełdo fachowcy powinni tracić pracę by nie oszukiwać ludzi i robić anty reklamę dla ubezpieczycieli !!! Towarzystwa ubezpieczeniowe tracą wiele dzięki nieuczciwym likwidatorom którzy myślą że ludzie będą odpuszczali sprawy jak dostaną wiele odpowiedzi negatywnych!!!W większości przypadków jest tak iż ludzie tracą dorobki życia, a Panowie likwidatorzy chyba chcą się wykazać kombinowaniem jak oszukać poszkodowanych, ale miejmy nadzieje że takich będzie coraz mniej !!! Ja już wiem że wygram z towarzystwem ubezpieczeniowym bo prawnik przeanalizował cała sprawę, ale mam nadzieje że takich Panów żerujących na ludzkiej krzywdzie los potraktuje odpowiednio i odpokutują swoje błędy.

2013-07-02 23:37

rataj

jasne że możesz.... Tylko widzę po twoim wpisie, że raczej nie będziesz miał wystarczającej ilosci zdrowia, żeby potem wywalczyć ewentualne odszkodowanie.....

2013-06-19 16:48

Młody

Zgłosiłem szkodę na infolinii Allianz , uszkodzenie dachu przez gradobicie. Szkoda trafiła do likwidacji w innym mieście oddalonym o 350km, chodź mieszkam w warszawie !!! rzeczoznawca przyjechał wypełnił papiery porobił zdjęcia i tyle go widziałem !!! kosztorys dla Allianz robiła firma likwidacyjna oddalona od likwidatora o 600km !!! Przyjechał producent i wykonawca domu, koszt naprawy dachu oszacował na 24tyś ( były jeszcze dwie inne firmy które zażyczyły sobie za naprawę znacznie więcej ) , firma likwidacyjna wyceniła naprawę na 4200 !!! 20 tyś różnicy, to ja mam propozycję – niech ten co robił ten kosztorys dla Allianz wystawi dom i jak będzie miał szkodę to niech sobie sam ją naprawi za tak zaniżoną kwotę !!! Nie chcę nikogo oczerniać ale chyba Ci ludzie myślą że jak płaci się składki to przychodzi do nich kretyn który będzie ponosił koszty ubezpieczenia a potem grzecznie brał to co mu ubezpieczyciel wypłaci !!! dosłałem pisma, kosztorysy producenta( który wcześniej Państwo mieli ) i czekam co dostanę, a w najgorszym wypadku do sądu bo nie po to płaciłem grube pieniądze za polisę by mnie oszukiwano !!!

2013-06-10 21:05

d

Tak chujowej firmy nie widziałem przez 60 lat życia

2013-05-12 20:56

motofan

Jak dla mnie to nie jest tam tak zle. Kiedys skorzystalem z ich uslug bo na stronie Rnakomt.pl kalkulator mi najtaniej wyliczyl. Nie powiem zebym byl niezadowolony. Calkiem sprawnie likwoduja szkody i obsluga tez na wysokim poziomie. Moze czasem poajawia sie jakies problemy na infolini ale bez przesady.

2013-05-01 14:55

niepełnosprawny

Witam mam pytanie chciałbym ubezpieczyć się w Allianz ubez. na życie tyle że jestem osobom niepełnosprawnym i pobieram rętę socjal nom z rodzinom połączone razem czy można się ube.jeżeli mam stopień umiarkowany na orzeczeniu proszę o poważną odpowiedz

2013-07-04 09:43

Bartosz

witam, jestem agentem w toważystwie allianz, właśnie sobie czytałem opinie na temat firmy w której pracuję i trafiłem na pańską informację. Niestety nie mam dobrych informacji. Są dwie możliwe drogi jak rozwiązała by się ta sprawa. Albo by Pański wniosek został odrzucony albo było by to bardzo drogie ubezpieczenie. Jeśli ma Pan ochotę uzyskać dokładniejsze informacje proszę o kontakt na mojego maila; wojcieh.chodecz@op.pl

2013-03-21 00:38

mam to w dupie

jedni psioczą na drugich. Nie każdy wie, że na forach siedzą medianci z każdej z firm ubezpieczeniowych, podszywają się pod fikcyjne osobowości i słodzą, tak aby Allianz czy inna firma nie była blee, więc takie wypowiedzi na forum nie są wiarygodne.

2013-03-21 09:27

lol

A wiesz że to działa w obie strony. Ludzie chętniej czytają negatywne komentarze, że niby prawdziwe, tymczasem skąd wiesz że to jakiś pracownik np. Link4 nie podszywa się pod gościa co obsmarowuje Allianz lub na odwrót :)

2013-03-16 15:58

grek

odradzam wszystkim wszelkiego ubezpieczenia w firmie allianz a w szczegolnosci oc auta gdyz wypowiedzialem im umowe a oni po poltora roku przyslali mi wyrok sadowy o zaleglej skladce ostrzegam wszyskich przed ta firma allianz s.a

2012-11-22 15:25

Romek

Odradzam Allianz odmówiło wypłaty odszkodowania z polisy AC. Polećcie sprawdzoną osobę, która pomoże odzyskać poniesione koszty. Do koggo mam się zwrócić?

2012-11-19 16:21

MOCNO ZAWIEDZIONY

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNIKAJ WIELKIM ŁUKIEM. NIC DOBREGO POLAKA OD NIEMCA NIE SPOTKA. TO KRĘTACZE

2012-10-19 18:04

Adi

Allianz to najgorsza firma z jaka miałem do czynienia. Są nierzetelni, ludzi na infoliniach to albo kompletni idioci albo tak wyszkoleni, żeby kręcić. Nie ubezpieczac się tam!! niech jak najszybciej zniknie z polskiego rynku.

2012-10-09 15:08

Szymon

Tylko nie Allianz. Miałem wypadek samochodowy ze sprawcą nie mającym ubezpieczenia. Policja odesłała mnie do swojego ubezpieczyciela, abym zgłosił szkodę. Myślałem że wszystko pójdzie ok, a tu dupa. Infolinia to jedna wielka lipa. Trzeba im wszystko na tacy podać, a jak jest problem to nie potrafią pomóc w żaden sposób. Na dodatek mówią teksty, że to nie ich wina, że ktoś nie miał ubezpieczenia lub mógł Pan wykupic u nas AC i nie byłoby problemu

2012-09-05 16:16

ADAM

NIE DAWNO PRZEBYWAŁEM W SZPITALU,POSTANOWIŁEM WIĘC ZGŁOSIĆ POBYT SZPITALNY W UBEZPIECZALNI ALLIANZ, WYSZUKAŁEM ADRES PLACÓWKI W MOIM MIEŚCIE,RAZ JEDEN,RAZ DRUGI I ANI ZA PIERWSZYM ANI DRUGIM RAZEM PLACÓWKI NIE ZNALAZŁEM BO BYŁA JUŻ PRZENIESIONA,A W INTERNECIE NADAL WIDNIEJĄ STARE ADRESY. PO DRUGIE PO ZNALEZIENIU SIEDZIBY UBEZPIECZYCIELA,DOSTAŁEM OD PANI TAM PRACUJĄCEJ FORMULARZ I KAZAŁA MI SAMEMU GO WYPEŁNIĆ!! A JEDYNE DO CZEGO OGRANICZYŁA SIĘ TA PANI TO BYŁO SKSEROWANIE DOWODU I WYPISU ZE SZPITALA!! MOJE PYTANIE WIĘC BRZMI SKĄD TAKIE WYSOKIE STAWKI UBEZPIECZENIOWE?? STĄD ŻE KLIENT SAM MUSI WYPISAĆ FORMULARZ BY OTRZYMAĆ WYPŁATĘ UBEZPIECZENIA CZY PRZEJECHAĆ PÓŁ MIASTA SZUKAJĄC PLACÓWKI??

2012-08-21 16:46

Arkadiusz

piszę ocenę pchany nieuprzejmością firmy Allianz, pracownicy w "cls" potrafią tylko przytaczać regółki z OWU i manipulować treścią pism, dokonują szeregu czynności żeby zminimalizować kwotę odszkodowania, UWAGA! bardzo proszę o dokładne czytanie pism z "cls-u", oszukują w literze przepisów, mam bardzo złe doświadczenia w w likwidacji szkody z polisy "Pod wspólnym dachem" oraz z autocasco. Bardzo się popsuł ten ubezpieczyciel, a mam z nim do czynienia od 15lat, ale to dla tej firmy jest bez znaczenia, liczy się tylko żeby skasować składki.

2012-08-12 23:01

jokowawa

Pracuję w TU i niestety mogę potwierdzić jedno , w przypadku ubezpieczeń dobrowolnych tj.Auto-Casco i wszelkie ubezpieczenia mienia,domu ect ubezpieczający są sami sobie winni .Kupują ubezpieczenie jak bułki w sklepie i to się mści przy likwidacji szkody, chociażby nieznajomością OWU na podstawie których wypłacanie jest odszkodowanie. Jestem likwidatorem od dwudziestu lat, więc się napatrzyłam się na tragedię ,nieprawidłowo wystawionych polis ,za małych sum ubezpieczenia ,braku elementarnej wiedzy. Należy wybrać odpowiedniego agenta ,który zapewni pomoc w likwidacji szkody .To wszystko,a ubezpieczeń od wszystkiego w Polsce za minimalną składkę na dzień dzisiejszy brak.

2012-08-04 12:47

BEATA

Allianz to OSZUŚCI i ZŁODZIEJE!!! Płacę bardzo wysokie ubezpieczenie za sprzęt budowlany już od lat, a okazuje się że przy najmniejszej szkodzie sprawiają tyle problemów, wymyślają kolejne druki oświadczenia itd, jedni pracownicy mówią jedno inni w ich placówce co innego, wysyłają pisma o zupełnie sprzecznych treściach po czym na koniec stwierdzają że odszkodowanie się nie należy!!! PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYMI ZŁODZIEJAMI!

2012-06-28 09:35

Ewa

Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami. Przestrzegam też przed oddziałaem Allianz w Chojnicach. Pracuje tam bardzo miła PAni, która wie jak widować kwotę polis w górę, aby tylko płacić wyższe składki. Gdy przychodzi do szkody pozostaje tylko infolinia żadnej pomocy ze strony agenta. Do tego okazuje się, że Twoje OWU nie obejmuje szkody. Mieliśmy tak w przypadku OC firmy oraz ubezpieczenia domu od zalania na wskutek mocnego desczu. Złodzieje!

2012-06-19 19:38

wkurzona

Allianz to oszuści, również nie polecam tej firmy. Ja wykupiłam OC na firmę i tak mnie przedstawiciel tej firmy i jego menager wyrobił na cacko, że zakupione ubezpieczenie w rzeczywistości nie obujemuje tego co ja chciałam. Jezeli juz chcecie zawrzeć u nich umowe to sie dobrze wczytajcie w nią zanim podpiszecie i w żadnym wypadku nie słuchajcie tego co mówi przedstawiciel, bo mi mowił wiele a ubezpieczenie nie zawiera nic co chciałam. Po pół roku doszło do szkody, zgłaszam szkode,a facet mi pisze że moje ubezpieczenie tego nie obejmuje.... i tak po pół roku człowiek dowiaduje się że się zabezpieczył ale od niczego. Kasy nie ma i samu zwłasnej kieszeni trzeba wykładać. Straszni oszuści. Kłamią aby tylko kase wyciągnąć, a potem nic nie można zrobić.

2012-06-18 23:14

niezadowolony

ostrzegam wszystkich przed tym ubezpieczycielem to jest parodia a nie firma zrobią wszystko żeby nie zapłacić grosza radze omijać ja z daleka wiedzą tylko jak pobierać składki

2012-05-23 22:43

Snopi

Ta firma to naciągacze i oszusći bez sumienia. Nikomu nie polecam!!!! Żenująco okropny ubezpieczyciel - szkoda słów na nich

2012-03-29 13:23

HELMUT

Ja bym w tej firmie nawet psa nie ubezpieczył bo by był problem ha ha ha

2012-03-23 13:08

ewa

nie polecam!!! ja kupiłam samochód i wysłałam do nich pismo poleconym listem, ze rezygnuje z ich ubezpieczenia, po 6 miesiącach dostałam pismo o zapłaceniu 1930 zł za ich ubezpieczenie, a miałam wykupioną już gdzie indziej.zadzwoniłam wściekła do siedziby w warszawie, a tam mi powiedzieli, ze jeśli nie mam potwierdzenia nadania listu, to musze płacić i płakać. naszczęscie go schowałam

2012-03-19 15:45

Aneta

Nie polecam OC w ALLIANZ !! Bardzo długo trzeba czekać na przepisanie polisy (jak zakupiłam samochód od momentu przesłania dokumentów czekałam miesiąc na jej przepisanie). Najgorsze że nie do końca zmienili wszystkie dane i nie został zmieniony numer rejestracyjny. Po kolejnym telefonie do nich otrzymałam informację, że trzeba wysłać pismo z informacją, żeby zostały zmienione dane z uwzględnieniem numeru rejestracyjnego. Po wysłaniu pisma dzwoniłam do nich z zapytaniem w jakim czasie będą zmienione dane. Konsultant poinformował mnie ze w ciągu 14 dni. Minęły już 3 tygodnie, więc dzwonię do nich i otrzymałam informację, że do 4 tygodni centrala ma czas na zrealizowanie zadania w systemie. Dobrze, że ubezpieczenie kończy mi się za 3 miesiące i uciekam z tej firmy. W takim wolnym tempie realizują przerejestrowanie, a jakby trzeba było wypłacić odszkodowanie, to dopiero by się pewnie zeszło z kilka miesięcy. NIE POLECAM ALLIANZ

2012-03-19 15:45

Aneta

Nie polecam OC w ALLIANZ !! Bardzo długo trzeba czekać na przepisanie polisy (jak zakupiłam samochód od momentu przesłania dokumentów czekałam miesiąc na jej przepisanie). Najgorsze że nie do końca zmienili wszystkie dane i nie został zmieniony numer rejestracyjny. Po kolejnym telefonie do nich otrzymałam informację, że trzeba wysłać pismo z informacją, żeby zostały zmienione dane z uwzględnieniem numeru rejestracyjnego. Po wysłaniu pisma dzwoniłam do nich z zapytaniem w jakim czasie będą zmienione dane. Konsultant poinformował mnie ze w ciągu 14 dni. Minęły już 3 tygodnie, więc dzwonię do nich i otrzymałam informację, że do 4 tygodni centrala ma czas na zrealizowanie zadania w systemie. Dobrze, że ubezpieczenie kończy mi się za 3 miesiące i uciekam z tej firmy. W takim wolnym tempie realizują przerejestrowanie, a jakby trzeba było wypłacić odszkodowanie, to dopiero by się pewnie zeszło z kilka miesięcy. NIE POLECAM ALLIANZ

2012-03-18 07:48

marek

Tylko nie allianz! Kupilem pojazd 5.09.2011, dzwonilem od razu do allianz z pytaniem czy rekalkulują mi składkę, babka na to ze nie. po jakims czasie dostałem poczta polisę poprzedniego wlasciciela ale juz zmoimi danymi, zerowymi znizkami. mialemtylko zaplacic 2-gą ratę do 29.02.2012 w wysokosci 240zł. pozniej dzwonilem jeszcze raz, upewnialem się, babka przeslala mi pokwitowanie do wplaty 2-giej raty, ratę zaplacilem o czasie. a tu 16.03.2012 dostaję list (zwykly!) o przerekalkulowaniu mojej skladki i nakaz zaplaty 1860zł ! !

2012-03-29 12:55

Maria

Ja miałam taką sama sytuację tylko że po pięciu miesiącach dostałem do zapłaty 1036 zł a składka poprzedniego właściciela była opłacona na cały rok posiadał on zniżki 60 % i ja też mam zniżki 60 % jak wysłałam i pisma to to zmniejszono mi na 260 zł wiec napisałam im ze maja mi wyjaśnić dlaczego mam zapłacić im tą kwotę wiec wczoraj dostałam następne pismo z kwota 122 zł do zapłaty i co najważniejsze ze nie było odpowiedzi na moja odpowiedz dlaczego mam im zapłacić jak składka jest opłacona nie zamierzam im niczego zapłacić gdyż składka jest opłacona . przestrzegam wszystkich aby się nie ubezpieczali w Allianz jest to najgorszy ubezpieczyciel

2012-03-14 08:16

Maria

kupiłam samochód w pażdzierniku 2011 r od poprzedniego właściciela który miał ubezpieczenie OC ważne do czerwca 2012 r poinformowałam ALLIANZ o zmianie właściciela w lutym dostałam list a w mim kwit do zapłaty 1036 zł po udokumentowaniu ze posiadam 60 % zniżek kwota ta została zmniejszona do 260 zł związku z rekalkulacją została podwyższoną tak pisze Allianz i dalej nie rozumiem dlaczego składka poprzedniego właściciela została zapłacona na cały rok w kwocie 420 zł i karzą mi dopłacić jeszcze 260 zł coś tu jest nie w porządku

2012-01-17 12:09

tom

Nikomu nie zyczę ubezpieczyć oc. w tej zasranej firmie. obłuda, wyłudzenia, niekompetentność to główne cechy taj firmy. Chcecie mieć spokój to omijajcie ALLIANZ

2011-07-29 23:42

gaba

Koszmar, KOSZMAR i tyle co mam do powiedzenia Jak zawierałam umowę o ubezpieczenie domu to przedstawiciel "obiecywał gruszki na wierzbie" a ja naiwnie poprosiłam o takie ubezpieczenie (przedstawiając wcześniej wszystkie zagrożenia), które zapewni mi "spokojny sen"...no i zapewnił mi ....KOSZTY i tyle JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-07-08 10:03

Rejtan

Ja z ubezpieczenia Allianz jestem zadowolony. Miałem kolizję, zgłosiłem szkodę telefonicznie i nigdzie nie musiałem jeździć. Rzeczoznawca ku mojemu zaskoczeniu zjawił się na drugi dzień, a na następny miałem już wycenę. Kwota odszkodowania była całkiem zadowalająca i wpłynęła w ciągu miesiąca.

2011-07-07 10:58

Ronaldo

Też miałem problem z wypłatą odszkodowania z Allianz. Bus zarysował mi w nocy cały bok samochodu i uciekł z miejsca zdarzenia. Trzy miesiące dochodziłem swoich pieniędzy. Najpierw twierdzili, że uszkodzenia są za małe. Przez tydzień moje auto stało na parkingu i mogli sprawdzić jak duże są uszkodzenia i porównać ze zderzakiem busa. Ich opory wynikały pewnie z tego, że jakby szkody były większe i ucierpiałby na tym pasażer to policja szukałaby sprawcy, a oni mieliby zysk. Ale ja cieszę że skończyło się to dla mnie tak, a nie inaczej.

2011-07-05 15:04

Hubert

Poza tym, że Allianz jest drogi to jeszcze stwarza duże problemy z wypłata odszkodowania. Tańsze ubezpieczenia można zawierać przez Internet. Nowe firmy, takie jak Link4 czy Liberty Direct kładą duży nacisk na dobrą opinię, taki Kolonko nie pokazałby się w reklamie, po skandalu z niewypłaceniem odszkodowania. Odchodząc z Allianz skorzystałam zarówno finansowo i ze względu na bezpieczeństwo wypłaty.

2011-07-05 10:44

Marek

Nie wiem kto ubezpiecza się w Allianz? Przecież to najdroższa firma na rynku! Ich siedziba w Warszawie jest tak wielka jak Alcatraz.

2011-04-18 17:32

gabi

JAK NAJDALEJ OD ALLIANZ. Oszczedzają na każdej zlotówce, nie wypłacaja odszkodowań ,które się należą.Są żałośni i niebezpieczni , ponieważ jedyne co im "wychodzi" to pobieranie składek. Od reszty się wymigują. Powinni jak najszybciej zniknąć z rynku.I to jest niby firma europejska. Absolutnie nie należy wykupywać ZADNYCH ubezpieczeń. Oficjalne urzędy powinny informować o praktykach jakie stosują.

2011-02-18 22:28

niepodam

Poza tym, że Allianz jest drogi to jeszcze stwarza duże problemy z wypłata odszkodowania. Tańsze ubezpieczenia można zawierać przez Internet. Nowe firmy, takie jak Link4 czy Liberty Direct kładą duży nacisk na dobrą opinię, taki Kolonko nie pokazałby się w reklamie, po skandalu z niewypłaceniem odszkodowania. Odchodząc z Allianz skorzystałam zarówno finansowo i ze względu na bezpieczeństwo wypłaty.

2011-01-21 20:39

anty-allianz

Witam, Alianz to najgorsza ubezpieczalnia z jaką się kiedykolwiek spotkałem. Ubezpieczyłem tam skuter. Zwykły poj.50. Zapłaciłem składkę,która wynosiła 100 coś zł. a przy następnej składce zawołano 400 coś blisko 500 za skuter!!! Pomyślałem sobie, dobra zmienię ubezpieczalnie i po problemie. Dzień przed upływem terminu pojechałem do ubezpieczalni 20km od mojej miejscowości aby złożyć wymówienie. Wypełniłem druk i podałem go przedstawicielce. Ona również wypełniła swoją dokumentację i wręczając mi pokwitowanie podziękowała. W domu zorientowałem się, że na moim oraz przedstawicielki druku jest błąd. Źle wpisany miesiąc wypowiedzenia. Zadzwoniłem do biura i poinformowałem o błędzie. Miła Pani zapewniła mnie, że sprostuje. Po jakimś czasie otrzymałem list w którym były zamieszczone informację o karzę jaką poniosę za nie opłacenie składki. Zadzwoniłem do siedziby w Warszawie i poinformowano mnie, abym skontaktował się z przedstawicielem aby stamtąd wysłano sprostowanie do allianz. Zrobiłem jak kazano. Mimo, że sprostowanie zostało wysłane kolejny raz otrzymałem list. Tym razem z groźbą podania sprawy do sądu. Zadzwoniłem do Warszawy i powiedziałem o wyjaśniłem... Po wielu próbach mój problem został rozwiązany. Teraz wiem, że nawet jeśli będę kiedykolwiek coś ubezpieczał nigdy nie wybiorę allianz. Jest to firma, która ukrywa najważniejsze informację przed klientem, oraz szuka tanich chwytów, aby wyłudzić pieniądze. Swoją opinię opublikuję również na innych tego typu forach.

2012-01-17 12:15

tom

No właśnie nawet wysłany list polecony o dziwo do nich nie dociera, zawsze giną dokumenty ale tylko wtedy gdy chcesz wymówić ubezpieczenie.Ja wożę plakietkę na szybie Wyłudzenia-= allianz jest spore zainteresowanie

2010-07-01 21:49

Roman

Ludzie otwórzcie oczy!!!!!!Bylem w Alianzie przez dwa lata,potem zrezygnowalem i przeszlem do innej firmy.Wszystko sie odbylo jak nalezy,wypowiedzenie przed czasem ,papiery ,.podpisy...........po roku przychodza mi pisma o zaleglą skladke,,,a co jest najlepsze mam prawo jazdy 20 lat bezszkodowosci ,a naliczają mi skladke jak 20 -stolatkowi.Zadne pisma niepomagaja...bo oczywiscie dokumenty im zginely......czy to nie jest smieszne??????//

2009-12-14 23:21

Każdy post na tym forum opisujący negatywne lub pozytywne doświadczenia ma podstawowy błąd - nie opisuje konkretnej sytuacji. Nie sposób dyskutować na podstawie określeń "złodzieje", "dobrzy przy braniu składki", "nie płacą" itd. By wyrażać opinie na temat czyiś doświadczeń należy je znać. Inaczej wszystko jest "wirtualne"

2009-11-16 14:33

Unikajcie allianzu, za boczna stluczke-uszkodzone dzrzwi i prog auta oraz zderzak, eksperci orzekli, ze naprawa jest nieekonomiczna, bo bedzie kosztowac przeszlo 70 % wartosci rynkowej megane II. jednym slowem auto do kasacji!!!!co zrobic z tym fantem.? Wziąc pieniądze i sprzedać pozostałości, wtedy powinna Ci zostać wartość pojazdu a z tego co wiem to Allianz pomaga w znalezieniu kupców na "wrak" w związku z czym nie powienieneś być stratny

2009-10-08 08:56

Unikajcie allianzu, za boczna stluczke-uszkodzone dzrzwi i prog auta oraz zderzak, eksperci orzekli, ze naprawa jest nieekonomiczna, bo bedzie kosztowac przeszlo 70 % wartosci rynkowej megane II. jednym slowem auto do kasacji!!!!co zrobic z tym fantem.?

2009-08-13 22:38

już sie zmieniło na plus

2009-08-12 14:58

a ja jestem w pełni zadowolona uniqa byla moim poprzednim ubezpieczycielem ale mialam same problemy nie chcieli mi uznac dotychczasowych znizek złodzieje a w Allianz nie było z tym problemu jeszcze bede miec rekalkulacje OC i bede płacic jeszcze mniej juz teraz bez żadnych zniżek dałam łącznie z NW 815zł a w innych towarzystwach a obeszłam ich duzo chcieli ode mnie 1300zł to dopiero zdzierstwo Allianz nie dolicza smiesznych zwyżek za wiek i tak dalej jak inni pozdrawiam 25 latka Od kiedy nie Allianz nie liczy zwyżek za wiek??? Wybacz koleżanko, ale jestem w tym samy wieku i zwyżka 30%. przy zniżkach 20% żyć nie umierać. A jeszcze jeden szczegół dostając druk przelewu do kontynuacji ubezpieczenia nie ma słowa o opcji wykpienia NNW i tak od 2 lat w nieświadomości żyłam.

2009-04-03 17:31

Kazde T.Ub. jest dobre do brania składki, tylko potem wyegzekwować szkode. Z PZU nie było problemów, natomiast InterRisk (Cigna) dlugo i problemy, zwalanie winy (i kasy) na ubezpieczonego

2009-03-06 23:43

A ja już ubezpieczałam się w kilku firmach m.in Generali, , PZU, Hestia ale jeśli chodzi o wypłatę odszkodowań to najbardziej jestem zadowolona z Warty . Od zgłoszenia szkody w ciągu 7dni kasa, a sumę odszkodowania wiedziałam już na drugi dzień, jeden wykonany telefon i holowanko też było. Więc polecam

2009-03-05 17:39

Nigdy w zyciu nie ubezpieczac sie w allianz szczegolnie AC a ich infolinia nadaje sie do Monthy Phytona, niekompetencja, nieuctwo, brak podtsawowychg wiadomosci na temat wlasnego ubezpieczenia, chamskie zachowanie.

2009-03-04 13:59

no właśnie tylko PZU może tak szykanować na swojego o niebo lepszego konkurenta. żal mi pzu tak wielu kientów straciło a ten proces dopiero się zaczyna. znam dzisiątki osób które przeszły z pzu do Allianz- jestem jedna z nich. mam dosyć włóczenia się z nimi po sądach. pzu jest dobre do brania pieniędzy ale kiedy dochodzi do wyplaty to firma broni każdej złotówki. żałosne..

2009-02-06 13:16

Nie no gość jest chyba z PZU.

2009-02-06 11:37

ludzie nie kupujcie ubezpieczenia przez tel czy net to jest fikcja ja takie kupiłem i miałem same problemy z wypłatą odszkodowania bo szkode trzeba według ustawy zgłosic do 3 dni do ubezpieczyciela a tam zgłaszasz na infolinii np link4 a dodzwonic sie tam to jest nierealne szybciej sie do Białego Domu dodzwonicie a po waszych pieniadzach nici złodziele nie ma to jak z agentem moze i wezmie prowizjeale jest ona juz wliczona w składke nie dajecie nic dodatkowo a potem zgłaszacie szkode do zywego człowieka który wam pomoze a nie maszyna do której nie mozna sie dodzwonic

2009-02-06 11:32

Allianz jest najlepsza fimą ubezpieczeniowa jezeli chodzi o młode osoby bez zniżek przychylam sie do poprzedniej opinii u nich na starcie zapłacisz ok 720zł a nie jak u innych ponad 1000 zł polecam bardzo

2009-02-06 11:30

a ja jestem w pełni zadowolona uniqa byla moim poprzednim ubezpieczycielem ale mialam same problemy nie chcieli mi uznac dotychczasowych znizek złodzieje a w Allianz nie było z tym problemu jeszcze bede miec rekalkulacje OC i bede płacic jeszcze mniej juz teraz bez żadnych zniżek dałam łącznie z NW 815zł a w innych towarzystwach a obeszłam ich duzo chcieli ode mnie 1300zł to dopiero zdzierstwo Allianz nie dolicza smiesznych zwyżek za wiek i tak dalej jak inni pozdrawiam 25 latka