pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

Pozostałe opinie

2009-06-04 22:03

składka w takiej wysokości jest faktycznie naliczona w realu-właśnie taka płacę

2009-06-16 21:49

Stuknęła mnie kobietka ubezpieczona w PTU PTU to zupełnie inna firma, która kiedyś działała w Polsce pod marką Daewoo.

2009-09-22 11:42

Mam ubezpieczenie OC w HDI Asekuracja tyle że przez mBank i jest jeszcze taniej niż mi teraz wyliczyło o 150zł a to ładna różnica niewychodząć nawet z domu a załatwia się nawet dzień przed końcem dotychczasowego ubezpieczenia. Kopie wysyłają na e-mail którą się drukuje a oryginał przyjdzie pocztą w ciągu tygodnia. Nie ma tańszego ubezpieczenia już chyba a do tego tak wygodnego.

2009-09-22 11:58

Mam ubezpieczenie OC w HDI Asekuracja tyle że przez mBank i jest jeszcze taniej niż mi teraz wyliczyło o 60zł a to różnica niewychodząć nawet z domu a załatwia się nawet dzień przed końcem dotychczasowego ubezpieczenia. Kopie wysyłają na e-mail którą się drukuje a oryginał przyjdzie pocztą w ciągu tygodnia. Nie ma tańszego ubezpieczenia już chyba a do tego tak wygodnego.

2009-10-07 13:33

chcę wykupić ubezpieczenie turystyczne w hdi. ma ktoś? czekam na opinie. oferta wygląda - ubezpieczenia turystyczne . opłaca się ?

2009-10-17 13:38

no git.. opyla sie.. kupiłem BETE e36 3.0 Mke i płace 1100zł :)

2009-10-27 21:21

a ciekawe czy ktoś likwidował szkodę .Ja jestem w trakcie załatwienia odszkodowania z HDI. Babka ubezpieczona w HDI skasowała mi przód samochodu na parkingu.W życiu nigdy nie spotkałem się z takim traktowaniu klienta Likwidator szkody całkowicie podważył oświadczenie sprawczyni stłuczki, a mnie sugerował ,że pragnę wyłudzić odszkodowanie .Straszenie sądem to była najlżejsza forma nacisku na mnie .Sprawczynię wezwali ponownie do oddziału i tam przez godzinę wmawiali jej swoją wersję zdarzenia . Sam jestem ciekawy jak się to skończy ale na wszelki wypadek sugeruję omijanie takiego towarzystwa z daleka.Kasują pieniądze a zyski przesyłają do centrali w Hanowerze.

2011-04-10 19:12

lolo

Napisz który oddział bo nie wierzę albo kręcisz

2010-09-16 11:12

matbos77

Omijajcie z bardzo daleka HDI. Towarzystwo to jest.... ale tylko wzajemnej adoracji.Zgodnie z zasadami , po sprzedaży samochodu zostało złożone wymówienie w kwietniu 2010 ......i do tej pory HDI nie może się wywiązać z obowiązku zwrotu należności za niewykorzystane ubezpieczenie.Dla mnie jest to towarzystwo niekompetentnych i nierzetelnych ludzi.

2011-04-10 19:15

Zjadacz chleba

Bardzo dobra firma nie ma lepszej szkodę zgłaszasz przez telefon przyjechali zobaczyli zapłacili tydzień i nie pamiętam o szkodzie -też się tam ubezpieczę , może są tańsi ale jakość w HDI jest OK

2011-07-05 13:51

najs

Miałam stłuczkę nie z mojej winy, a sprawca był ubezpieczony w HDI. Otrzymałam mega zacne zadośćuczynienie, po naprawie auta zostały mi ponad 2.000 zł w kieszeni :P

2011-08-09 07:36

RADEK

pewnie tam pracujesz-JA OD 2 MIESIĘCY CZEKAM NA NA WYCENĘ PO KOLEJNYCH OGLĘDZINACH -KONTAKT TELEFONICZNY Z TĄ FIRMĄ TO TRAGEDIA NIKT NIC NIE WIE

2011-07-07 12:55

Rzeszowianin

Oddział HDI Rzeszów to kompletna porażka. Oczywiście wszystko jest ładnie pięknie przy zawieraniu polisy, gorzej jak dochodzi do kolizji i przychodzi do wypłaty odszkodowania. Traktują cię jak intruza! Chyba zapomnieli że to ja ich wybrałem a nie oni mnie i mogę w każdej chwili wymienić ich na inną firmę ubezpieczeniową. Strach pomyśleć co by się działo przy dochodzeniu odszkodowania z ubezpieczenia AC.

2011-07-14 07:41

radek

17 maja miałem kolizję -niestety sprawca miał oc w hdi przez 2 dni dzwoniłem na ich infolinię aby zgłosić szkodę.Cały czas tylko muzyczka leciała -udało mi się w końcu obudzić w drugim dniu panią [GŁOSIK MIAŁA JAK ŚPIĄCA OSA)udało mi się umówić na oględziny za 7 dni."RZECZOZNAWCA "nie wiedział nawet gdzie są numery vin pojazdu.po następnych 2 tygodniach przysłali mi jakieś śmieszne pieniążki pocztą=nie wiedziałem za co.za następne 7 dni dopiero kosztorys - zaniżony oczywiście. Umówiłem się na kolejne oględziny w aso ponieważ kwota nie pokrywa nawet połowy kosztów naprawy.oględziny odbyły się 22 czerwca rzeczoznawca zapewniał iż kosztorys po tych powtórnych oględzinach prześle jak najszybciej drogą mailową i pocztą.Niestety do dnia dzisiejszego ne mam żadnej odpowiedzi.MINĘŁY KOLEJNE 3 TYGODNIE.HDI to totalna tragedia i brak kompetencji.

2011-07-14 14:48

Poszkodowany

Moim zdaniem jest to najgorsza firma ubezpieczeniowa na rynku. Byłem poszkodowany w wyniku kolizji z ubezpieczonym w HDI Asekuracja. Mimo że została spisana notatka policyjna i sprawca kolizji został ukarany mandatem karnym, nie uzyskałem do dnia dzisiejszego odszkodowania z tej firmy. Dodam że szkodę zgłaszałem ponad 2 miesiące temu. Na infolinii głównej (801 801 181) nie odbierają telefonów, a jeśli ktoś odbierze nigdy nie potrafi udzielić informacji w sprawie likwidacji szkody, tłumacząc że osoba odpowiedzialna za tę sprawę jest na urlopie. I tak ta osoba przebywa na urlopie ponad dwa miesiące. Dodam tylko że moja opinia dotyczy placówek w Bielsku-Białej na ulicy Partyzantów 22 i Katowic na ulicy Grabowej 2.

2011-10-16 11:45

poszkodowany

szkoda że mnie tak nie przyznali tylko muszę z nimi walczyć bo w moim przypadku to ja muszę dołożyć ze swojej kieszeni 2000 zł ale im tego nie popuszcze.

2012-06-28 15:09

zx

rok 2012- HDI UPADA!!!!!!!!! niestety brak wypłat, składki zawyzone, niekorzystne warunki ubezpieczenia........... tyle w realiu!

2012-07-11 23:47

krzysztofiak

filia w Warszawie, w której jestem, wg mnie działa dość sprawnie. przy natłoku spraw, nie można wymagać załatwienia wszystkich formalności w 5 sek od zdarzenia :/. mnie ich obsługa w pełni pasuje.

2012-08-13 12:55

Przemek

Za namową znajomego wykupiłem u nich ubezpieczenie mieszkania. Mam nieznośnego sąsiada z góry, który raz już mi zalał mieszkanie i z własnych oszczędności musiałem pokrywać straty. Teraz przynajmniej będę miał pomoc w razie powtórki z rozrywki.

2012-08-28 17:00

tylko nie hdi

No,będziesz ze szczęścia wysoko skakał,jak na pędzle starczy-ale,naiwność to przecież też matka,która swoje dzieci kocha.

2012-09-04 22:21

RADOSŁAW.G

hdi wrocław to totalna pomyłka. zniszczono mi mieszkanie przy remoncie dachu, a wykonawca był u nich ubezpieczony. moja sprawa z nimi trwa juz czwarty miesiac- jak zadzwonie do nich to tez mnie zbywaja ze niby na urlopie jest ktos kto prowadzi moja sprawe, a to na jakims dyzurze, a to na chorobowym. ZDECYDOWANIE ODRADZAM UBEZPIECZENIA W HDI -ZAOSZCZEDZMY SOBIE CZASU, NERWóW I PIENIEDZY!

2012-09-05 16:37

wojtek

@RADOSŁAW.G nie trafiło mi się, żeby aż tak długo mnie zbywali :/ parę dróg na kontakt z nimi jeszcze jest. może znajdź trochę czasu i pójdź do ich siedziby w swoim mieście, lub napisz maila. tak na marginesie, dziwne, że tak prosta sprawa, tyle czasu się ciągnie. może jakichś dokumentów nie przedstawiłeś? sam nie wiem…

2012-10-09 09:22

radek

hdi nawet jak dostanie fakturę vat za naprawę i tak jej nie wypłaca tylko zaniża kwotę-oszuści.

2012-10-06 12:07

miśka

Faktycznie ROK 2012 HDI UPADA!!!!!!!!!!!!, składki zawyżają wprowadzając nieprawdziwe dane w system, PRZECZYTAJCIE SWOJE POLISY< CZY MACIE UBEZPIECZONE TO AUTO> którym jeździcie, bo zdarzają się pomyłki i wersja oraz model się nie zgadza - filia Częstochowa - agent. Przy rezygnacji straszą sądem, policją, prokuratorem, kajdankami i więzieniem!!!!!!!!!!!!!

2012-10-16 16:38

Zdon

Nieporozumienia to zdarzają się wszędzie. Przecież samemu trzeba sobie na umowie sprawdzić czy się wszystko zgadza… Zgadzam się, że zdarzają się pomyłki, ale to akurat zdarza się wszystkim… Nie wiem, czy HDI jest jakoś szczególnie temu winne, ale ja na nich nie mam najmniejszych powodów narzekac. Solidny ubezpieczyciel.