pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Pozostałe opinie

2013-12-09 11:27

marian-emeryt

Stuknął w mój samochód kierowca ubezpieczony w HDI Asekuracja. Po zgłoszeniu szkody przez internet, zadzwonił do mnie rzeczoznawca z Wrocławia, umówił się na godzinę i to było pierwsze zaskoczenie - przyjechał o czasie, opisał stłuczkę, za dwa dni telefonicznie powiadomił mnie o wyliczonej szkodzie - drugie zaskoczenie, a po tygodniu otrzymałem pieniądze na konto w banku -tzn. trzecie pozytywne zaskoczenie. Oby tak szybko działały inne biura ubezpieczeniowe. Dziękuję

2014-01-28 21:28

zorro

ile dostałeś za tą opinie

2013-12-09 11:25

marian-emeryt

Stuknął w mój samochód kierowca ubezpieczony w HDI Asekuracja. Po zgłoszeniu szkody przez internet, zadzwonił do mnie rzeczoznawca z Wrocławia, umówił się na godzinę i to było pierwsze zaskoczenie - przyjechał o czasie, opisał stłuczkę, za dwa dni telefonicznie powiadomił mnie o wyliczonej szkodzie - drugie zaskoczenie, a po tygodniu otrzymałem pieniądze na konto w banku -tzn. trzecie pozytywne zaskoczenie. Oby tak szybko działały inne biura ubezpieczeniowe. Dziękuję.

2013-01-07 10:03

obi

Też nie mogę ich źle ocenić. Składki niskie, jak zgłaszałem szkodę to przyjechali bez ociągania się. Wypłata bez szału, ale z tym nikt się nie spieszy, terminy był zachoiwany w kazdym razie.. No i super szybko załatwiasz wszystko u nich.

2012-12-31 16:05

karol

nie zgdzam sie zupełnie. korzystam z ich ubezpieczeń OC/AC od 7 lat. i co? cały czas mogę liczyć na jakieś zniżki, dwie sytuacjie likwidacji szkody - badzo szybka obsługa, poza tym wypłata w terminie. naprawde nie widze pododu do narzekań

2012-12-20 17:08

marianna

omijajcie z daleka to naciągacze , chętnie kasują skłądki z wypłatą odszkodować już gorzej

2012-12-11 15:35

kamilos

Ja też nie miałem nigdy najmniejszego problemu ze zgołoszeniem u nich szkody, wszystko jest sprawnie zarówno elektyornicznie jak i przez telefon. niebo a ziemia w porównaniu z poprzednimi ubezpiueczycielami. ;]

2012-10-26 15:46

Jarek

Jak to nie działa? Dwa razy już zgłaszałem przez net i było wszystko w porządku. Wzięli się do roboty po tym więc nie musiałem nic ponadto robić. Poza tym jak jest u nich tyle możliwości zgłoszenia to można przecież inaczej…

2012-10-24 11:03

szczesniak

nikomu nie polecam firma dyiewietnasty wiek chcialem zglosilem s zkode przez internet na ich formularzu odpisano mi ze trzeba telefonicznie wiec poco maje taka opcje zenada telefonicznie prubowalem 3 dni terz nie do pszejscia ciagle zajety stracilem natym mase pieniedzy

2012-10-17 15:39

marek

ludzie żeby po jakimś błędzie który sami naprawili (!!!) tak po nich jeździć? przecież w kajdany cię chyba nie skuli nie? szybko się miarknęli że coś jest nie halo i poprawili. wyczyścili wzorowo sytuację. jestem u nich od roku i nie miałem takich sytuacji, ale chyba jednak wolę spokojnie pogadać i wyjaśnić niż takie rzeczy zamieszczać. ode mnie na zachętę mają pozytyw :)

2012-10-09 10:59

niezadowolona

Potwierdzam ta firma to wielkie nieporozumienie !

2012-10-08 13:23

Klient

Towarzystwo Ubezpieczeniowe HDI to jedno wielkie nie porozumienie, W niewyjaśniony i sobie tylko waidomy sposób znależli w swoim bałaganie, że mam niedopłę do polisy OC z 2009 roku, i sprawę skierowali do windykacji. Po moim telefonie dowiedziałem się, że nota obciążeniowa dotycząca tej polisy została wystawiona i wysłana do mnie w 2009 roku. Tylko, że ja żadnej noty nie otrzymałem do dnia dzisiejszego. Oczywiście Pani z HDI stwierdziła, iż nota została wysłana zwykym listem. Przedstawiłem odpowiednie domunty dotyczące niby zadłużenia. Wtedy okazało się, że to ten "głupi" system komputerowy się pomylił ( jakby Pani nie wiedziała, że ten system ktoś musi obsługiwać ). Ze względu na brak dokumentów w HDI wskazujących na moje zdłużenie Pani przysłała pismo mówiące o braku zadłużenia i wycofaniu sprawy z firmy windykacyjnej. Oczywiście nie było w tym piśmie ani jednego słowa o przeprosinach.

2012-10-06 12:07

miśka

Faktycznie ROK 2012 HDI UPADA!!!!!!!!!!!!, składki zawyżają wprowadzając nieprawdziwe dane w system, PRZECZYTAJCIE SWOJE POLISY< CZY MACIE UBEZPIECZONE TO AUTO> którym jeździcie, bo zdarzają się pomyłki i wersja oraz model się nie zgadza - filia Częstochowa - agent. Przy rezygnacji straszą sądem, policją, prokuratorem, kajdankami i więzieniem!!!!!!!!!!!!!

2012-10-16 16:38

Zdon

Nieporozumienia to zdarzają się wszędzie. Przecież samemu trzeba sobie na umowie sprawdzić czy się wszystko zgadza… Zgadzam się, że zdarzają się pomyłki, ale to akurat zdarza się wszystkim… Nie wiem, czy HDI jest jakoś szczególnie temu winne, ale ja na nich nie mam najmniejszych powodów narzekac. Solidny ubezpieczyciel.

2012-09-05 16:37

wojtek

@RADOSŁAW.G nie trafiło mi się, żeby aż tak długo mnie zbywali :/ parę dróg na kontakt z nimi jeszcze jest. może znajdź trochę czasu i pójdź do ich siedziby w swoim mieście, lub napisz maila. tak na marginesie, dziwne, że tak prosta sprawa, tyle czasu się ciągnie. może jakichś dokumentów nie przedstawiłeś? sam nie wiem…

2012-10-09 09:22

radek

hdi nawet jak dostanie fakturę vat za naprawę i tak jej nie wypłaca tylko zaniża kwotę-oszuści.

2012-09-04 22:21

RADOSŁAW.G

hdi wrocław to totalna pomyłka. zniszczono mi mieszkanie przy remoncie dachu, a wykonawca był u nich ubezpieczony. moja sprawa z nimi trwa juz czwarty miesiac- jak zadzwonie do nich to tez mnie zbywaja ze niby na urlopie jest ktos kto prowadzi moja sprawe, a to na jakims dyzurze, a to na chorobowym. ZDECYDOWANIE ODRADZAM UBEZPIECZENIA W HDI -ZAOSZCZEDZMY SOBIE CZASU, NERWóW I PIENIEDZY!

2012-08-13 12:55

Przemek

Za namową znajomego wykupiłem u nich ubezpieczenie mieszkania. Mam nieznośnego sąsiada z góry, który raz już mi zalał mieszkanie i z własnych oszczędności musiałem pokrywać straty. Teraz przynajmniej będę miał pomoc w razie powtórki z rozrywki.

2012-08-28 17:00

tylko nie hdi

No,będziesz ze szczęścia wysoko skakał,jak na pędzle starczy-ale,naiwność to przecież też matka,która swoje dzieci kocha.

2012-07-11 23:47

krzysztofiak

filia w Warszawie, w której jestem, wg mnie działa dość sprawnie. przy natłoku spraw, nie można wymagać załatwienia wszystkich formalności w 5 sek od zdarzenia :/. mnie ich obsługa w pełni pasuje.

2012-06-28 15:09

zx

rok 2012- HDI UPADA!!!!!!!!! niestety brak wypłat, składki zawyzone, niekorzystne warunki ubezpieczenia........... tyle w realiu!

2011-10-16 11:45

poszkodowany

szkoda że mnie tak nie przyznali tylko muszę z nimi walczyć bo w moim przypadku to ja muszę dołożyć ze swojej kieszeni 2000 zł ale im tego nie popuszcze.

2011-07-14 14:48

Poszkodowany

Moim zdaniem jest to najgorsza firma ubezpieczeniowa na rynku. Byłem poszkodowany w wyniku kolizji z ubezpieczonym w HDI Asekuracja. Mimo że została spisana notatka policyjna i sprawca kolizji został ukarany mandatem karnym, nie uzyskałem do dnia dzisiejszego odszkodowania z tej firmy. Dodam że szkodę zgłaszałem ponad 2 miesiące temu. Na infolinii głównej (801 801 181) nie odbierają telefonów, a jeśli ktoś odbierze nigdy nie potrafi udzielić informacji w sprawie likwidacji szkody, tłumacząc że osoba odpowiedzialna za tę sprawę jest na urlopie. I tak ta osoba przebywa na urlopie ponad dwa miesiące. Dodam tylko że moja opinia dotyczy placówek w Bielsku-Białej na ulicy Partyzantów 22 i Katowic na ulicy Grabowej 2.

2011-07-14 07:41

radek

17 maja miałem kolizję -niestety sprawca miał oc w hdi przez 2 dni dzwoniłem na ich infolinię aby zgłosić szkodę.Cały czas tylko muzyczka leciała -udało mi się w końcu obudzić w drugim dniu panią [GŁOSIK MIAŁA JAK ŚPIĄCA OSA)udało mi się umówić na oględziny za 7 dni."RZECZOZNAWCA "nie wiedział nawet gdzie są numery vin pojazdu.po następnych 2 tygodniach przysłali mi jakieś śmieszne pieniążki pocztą=nie wiedziałem za co.za następne 7 dni dopiero kosztorys - zaniżony oczywiście. Umówiłem się na kolejne oględziny w aso ponieważ kwota nie pokrywa nawet połowy kosztów naprawy.oględziny odbyły się 22 czerwca rzeczoznawca zapewniał iż kosztorys po tych powtórnych oględzinach prześle jak najszybciej drogą mailową i pocztą.Niestety do dnia dzisiejszego ne mam żadnej odpowiedzi.MINĘŁY KOLEJNE 3 TYGODNIE.HDI to totalna tragedia i brak kompetencji.

2011-07-07 12:55

Rzeszowianin

Oddział HDI Rzeszów to kompletna porażka. Oczywiście wszystko jest ładnie pięknie przy zawieraniu polisy, gorzej jak dochodzi do kolizji i przychodzi do wypłaty odszkodowania. Traktują cię jak intruza! Chyba zapomnieli że to ja ich wybrałem a nie oni mnie i mogę w każdej chwili wymienić ich na inną firmę ubezpieczeniową. Strach pomyśleć co by się działo przy dochodzeniu odszkodowania z ubezpieczenia AC.

2011-07-05 13:51

najs

Miałam stłuczkę nie z mojej winy, a sprawca był ubezpieczony w HDI. Otrzymałam mega zacne zadośćuczynienie, po naprawie auta zostały mi ponad 2.000 zł w kieszeni :P

2011-08-09 07:36

RADEK

pewnie tam pracujesz-JA OD 2 MIESIĘCY CZEKAM NA NA WYCENĘ PO KOLEJNYCH OGLĘDZINACH -KONTAKT TELEFONICZNY Z TĄ FIRMĄ TO TRAGEDIA NIKT NIC NIE WIE

2011-04-10 19:15

Zjadacz chleba

Bardzo dobra firma nie ma lepszej szkodę zgłaszasz przez telefon przyjechali zobaczyli zapłacili tydzień i nie pamiętam o szkodzie -też się tam ubezpieczę , może są tańsi ale jakość w HDI jest OK

2010-09-16 11:12

matbos77

Omijajcie z bardzo daleka HDI. Towarzystwo to jest.... ale tylko wzajemnej adoracji.Zgodnie z zasadami , po sprzedaży samochodu zostało złożone wymówienie w kwietniu 2010 ......i do tej pory HDI nie może się wywiązać z obowiązku zwrotu należności za niewykorzystane ubezpieczenie.Dla mnie jest to towarzystwo niekompetentnych i nierzetelnych ludzi.

2009-10-27 21:21

a ciekawe czy ktoś likwidował szkodę .Ja jestem w trakcie załatwienia odszkodowania z HDI. Babka ubezpieczona w HDI skasowała mi przód samochodu na parkingu.W życiu nigdy nie spotkałem się z takim traktowaniu klienta Likwidator szkody całkowicie podważył oświadczenie sprawczyni stłuczki, a mnie sugerował ,że pragnę wyłudzić odszkodowanie .Straszenie sądem to była najlżejsza forma nacisku na mnie .Sprawczynię wezwali ponownie do oddziału i tam przez godzinę wmawiali jej swoją wersję zdarzenia . Sam jestem ciekawy jak się to skończy ale na wszelki wypadek sugeruję omijanie takiego towarzystwa z daleka.Kasują pieniądze a zyski przesyłają do centrali w Hanowerze.

2011-04-10 19:12

lolo

Napisz który oddział bo nie wierzę albo kręcisz

2009-10-17 13:38

no git.. opyla sie.. kupiłem BETE e36 3.0 Mke i płace 1100zł :)

2009-10-07 13:33

chcę wykupić ubezpieczenie turystyczne w hdi. ma ktoś? czekam na opinie. oferta wygląda - ubezpieczenia turystyczne . opłaca się ?

2009-09-22 11:58

Mam ubezpieczenie OC w HDI Asekuracja tyle że przez mBank i jest jeszcze taniej niż mi teraz wyliczyło o 60zł a to różnica niewychodząć nawet z domu a załatwia się nawet dzień przed końcem dotychczasowego ubezpieczenia. Kopie wysyłają na e-mail którą się drukuje a oryginał przyjdzie pocztą w ciągu tygodnia. Nie ma tańszego ubezpieczenia już chyba a do tego tak wygodnego.

2009-09-22 11:42

Mam ubezpieczenie OC w HDI Asekuracja tyle że przez mBank i jest jeszcze taniej niż mi teraz wyliczyło o 150zł a to ładna różnica niewychodząć nawet z domu a załatwia się nawet dzień przed końcem dotychczasowego ubezpieczenia. Kopie wysyłają na e-mail którą się drukuje a oryginał przyjdzie pocztą w ciągu tygodnia. Nie ma tańszego ubezpieczenia już chyba a do tego tak wygodnego.

2009-06-16 21:49

Stuknęła mnie kobietka ubezpieczona w PTU PTU to zupełnie inna firma, która kiedyś działała w Polsce pod marką Daewoo.

2009-06-04 22:03

składka w takiej wysokości jest faktycznie naliczona w realu-właśnie taka płacę