pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Pozostałe opinie

2013-07-04 12:03

ona

Nie rozumiem skąd tyle negatywów... Miałam kiedyś stłuczkę z nieswojej winy. Gościu miał ubezpieczenie w PZU. Spisaliśmy oświadczenie, zadzwoniłam na infolinię, Pani zgłosiła szkodę w systemie, następnego dnia pojechałam na wycenę szkody do nich do siedziby i wszystko było super. Pieniądze szybciutko przyszły na konto. To samo miał mój znajomy. Polecam PZU

2013-06-26 07:21

DZESPO

Jak milo ze tu trafilem :) a wiec postaram sie jak najkrocej..! Bylem agentem i brokerem w Warszawie w swojej firmie tylko jedna osoba wyprzedzala mnie w podpisywaniu umow..! Az do chwili.. gdy zczalem zadawac gorze zbyt duzo konkretnych i jakze trafnych pytan..! Zal mi naiwnych ludzi ktorzy decyduja sie na jakiekolwiek umowy ubezpieczeniowe..! Kazda abslutnie kazda firma ubezpieczeniowa to wielkie oszustwo.. Ja tylko ubezpieczam auto i super na tym wychodze.. :)ale ile ludzi na swojej drodze spotkalem ktorzy sie sadzili i wygrywali sprawe by zyskac ze straconych pieniedzy 8.000,20.000,40.000 zl byly dziesiatki ..ale to tylko Ci do ktorych dotarlem. Poniewaz naleze do uczciwszej strony Narodu polskiego wiec sumienie nie pozwalilo mi na dalsze juz tym razem swiadome oszukiwanie innych,w pracy jesli zaczniesz drazyc temat i zadawac niewygodne pytania to Cie zwolnia ja akorat sam sie zwolnilem,mowili na mnie "maszyna do zarabiania pieniedzy" teraz pracuje za granica i jest super.. a ubezpieczen odradzam kazdemu kto ma co z kasa robic bo to wyrzucanie pieniedzy w bloto,nie pisalbym gdybym nie mial dowodow,mam wszystkie dokumenty z PZU gdy chcialem by zwrocono mi nalezne w 100% odszkodowanie bylo ciezko ale po kilkumiesiecznej batali wyplacili z tym ze na sam koniec zaslonili sie franczyza i znow oskubali troche grosza..ale na niewlsciwego czlowieka trafili i gdy bedziemy miec wiecej czlonkow w ugrupowaniu politycznym to sie za tych wszystkich zlodzieji odpowiednio zabierzemy..! Wszystkich chetnych nie tylko do pisania ktore niewiele daje zapraszam do kontaktu: ojczyzna.75@wp.pl tu zaczniemy zmieniac Nasz kraj na normalny..! Pozdrawiam i przestrzegam nie wierzcie zadnym firmom ubezpieczeniowym ani obecnym politykom..!!

2013-01-12 22:00

tghj

PZU to beton komunistyczny. Wystarczy wejść na ich stronę. Nie wiadomo co i gdzie na niej jest (tak żeby celowo wprowadzić klienta w błąd). Opinie powyżej piszą zapewne wynajęte przez PZU osoby (PZU płaci studentom za pisanie tych opinii) względnie pracownicy maja taki przykaz. (nie dość że są wyzyskiwani, zmusza się ich do pracy po godzinach za marny grosz). Dyrektorzy oddziałów regionalnych to zwykle kolesie od kieliszka i cała kadra kierownicza pamięta czasy PRL-u kiedy byli konfidentami i donosili na sowich kolesi. Naciągacze, złodzieje. Nie dość że są najdrożsi na rynku to jeszcze robią problemy przy wypłacie odszkodowań. Współpraca z nimi układa się dobrze do momentu powstania jakiejkolwiek szkody,. Nie polecam chyba że jesteś frajerem.

2012-10-15 13:22

IM

Obsługa klienta w oddziale w Kartuzach jest poniżej oczekiwań. Panie zachowują się bezczelnie i odsyłają klientów do agentów. Jedno, co potrafią, to bawienie się telefonem komórkowym przy sali wypełnionej klientami lub prowadzenie mało ciekawej rozmowy ze współpracownikami. Ze wszystkimi pierdołami odsyłają do agencji biurowej, do której przez to jest ogromna kolejka. Po wyjściu z oddziału zadzwoniłam na infolinię PZU z pytaniem, czy sprawa, z którą się zgłosiłam nie mieści się w zakresie ich obowiązków i czynności. Osoba obsługująca infolinię była równie zaskoczona jak ja.

2012-08-16 21:58

L

pzu to KURWY I ZŁODZIEJE!!!!!!

2011-10-14 14:01

Joanan

Wpadliśmy w pułapkę podwójnego OC. Oczywiście można tłumaczyć, że takie są przepisy. Jednak przenosząc się do innego towarzystwa pytaliśmy pracownika czy wszystkie formalności są spełnione. Odpowiedź twierdzącą należy moim zdaniem potaktować, jak celowe wprowadzenie klienta w błąd. Nie pomógł wniosek o rozwiązanie umowy na mocy porozumienia stron oraz skarga do Rzecznika Ubezpieczonych. Dziwi fakt, że wolą stracić klienta niż rozwiązać sprawę po "ludzku". Nie podpiszę z PZU nigdy więcej żadnej polisy, a miałam u nich także inne ubezpieczenia, na szczęście nie emerytalne.

2012-11-06 13:57

pzu

odstąpienie od ubezpieczenia Oc nie należy do zadań ubezpieczyciela tylko do Ciebie

2011-07-25 19:28

zawiedziony

Macie bardzo niemiłych ludzi w swoim zespole ,obreklamowany samochód,a cham i gbór za kierownicą WI 7802L Może takiemu łobuzowi jak dajecie auto to zdejmcie reklamę z niego

2011-07-05 12:43

klaf

mam komis, zawieram ok. 100 polis rocznie i żadnej w PZU. Była jedna w zeszłym roku, ale po jakimś czasie nastąpiło pisanie sobie listów i to mnie zniechęciło. Po pierwsze jest bardzo drogo! Komunistycznie wyszkolona obsługa jest niemiła i ma wrogie podejście do klienta: „jak się da to się da”, „nie ma, wyszedł”, itp, itd. Nie polecam i nie lubię.

2013-05-28 17:38

JA

nie zawierasz pilis dla pzu bo za malo ci placa !

2011-02-05 02:45

Robcio

Co za brednie. Każdy agent PZU wylicza stawki za pomocą programu Titus i wychodzą takie same jak online (przynajmniej mnie). Dodatkowo ma czasem możliwość dać dodatkowe bonusy, jak historia ubezpieczenia klienta i jego kierownik pozwolą. I ja np. wolę dać klientowi co mogę i mieć zadowolonego klienta niż wziąć od niego 100-200 zł więcej i mieć z tego 10-20 zł i kluchy u klienta. Pozdrawiam.

2010-03-05 23:18

ludzie zwracajcie uwage na udział własny w szkodzie jaki wam PZU wpisze bo mozecie sie zdziwic jak sie cos stanie tak jak ja złodzieje O dzieki, nie pomyslalem o tym.Mozesz podac szczegóły?

2010-02-16 12:41

FAJNIE TU PISZECIE PAŃSTWO I SPOŁECZEŃSTWO WOLA I WYBÓR KAŻDEGO DOWOLNY . ALE CEL JUŻ NIE .CZY PZU ,COMPENSA I INNE NIE MA TO ZNACZENIA POPROSTU NAS PAWLAKÓW NIE DOŚWIADCZAJ

2010-02-08 17:18

Uniqa nie chce wypłacać odszkodowań: http://partacze.org/index.php?option=com_agora&task=topic&id=9&Itemid=81&lang=pl

2009-12-09 21:25

jak chcesz miec ubezpieczenie to lepiej je wykup w PZU, a jak chcesz placic za niewiadomo co, to sobie plac gdziekolwiek

2009-12-07 14:55

Tak, ale jak weźmiesz wszystko razem to maż zniżkę pakietową :)

2009-10-26 19:51

w pzu płaci się ac a oc w najtańszej firmie

2009-10-11 10:47

Oczywiście jak przedstawisz rachunki za zakup części i za robociznę to PZU wyrówna ci odszkodowanie do w/w pokwitowań. Jednak zapewne twoje myślenie było takie - ktoś ci wjechał w twój pojazd miał OC w PZU - pomyślałeś lub ktoś ci podpowiedział weź gotówkę z PZU dobrze płacą wyszpachlujesz sobie auto i jeszcze dużo ci zostanie ! Zapewne tak postąpiłeś - i masz teraz to co chciałeś. Miałem dużo szkód z OC w PZU (byłem poszkodowanym) Za każdym razem proponowali mi naprawę w salonie lub w Sieci Naprawczej PZU - która ma szybkie terminy realizacji i daje gwarancje na naprawe !!! Za każdym razem korzystałem - bo nie muszę zarabiać (jak 70 % polaków) na szkodach z OC mi zależy aby mieć dobrze zrobione auto. Oddawałem do warsztatu tam dawali mi Auto Zastępcze - bezpłatnie i odbierałem gotowe auto z gwarancja naprawy !!! - warsztat rozliczył sie bezgotówkowo z PZU Ja jestem super zadowolony ze współpracy z nimi I nie jestem ani pracownikiem pzu ani tez agentem !!! I cieszy mnie ze PZU zabrało sie za tych kombinatorów co brali pieniądze za szkody oc i tak robili żeby im zostało. Wyżej mamy przykład ze tak zapłacili ze nie zostało i zabrakło - tak trzymać PZU !!! Trzeba było wybrać wariant bezgotówkowy - a nie probować kombinować. Oczywiście tak jak pisałem jak Pan przedstawi rachunki za zakup części i robociznę - zapłacą wszystko. Tylko zapewne pojawia sie pytanie - no przecież ja mam tylko paragon na 5 kg szpachlu a pan "Mietek" co klepał mi auto w stodole przecież nie wystawi mi rachunki :)

2009-10-02 14:29

zawiodłem sie zabrakło mi na remont auta ,policzyli mi czesci w euro taxie ,wycenili mi 1500zł a w warsztacie4500 do zapłaty oczywiscie trzeba dołozyc ,więc niema sęsu ubezpieczać w PZU!!!!!

2009-09-29 21:57

Mam znajomych, których rodzice zginęli w wypadku samochodowym. Sprawca miał ubezp. w AXA i już trzeci rok ubezpieczyciel miga się od wypłaty odszkodowania tekstem typu " śmierć bliskiej osoby nie może być sposobem wzbogacenia się" . Myślę, że nikt by nie chciał być w takiej sytuacji, a pisanie- oc i tak nie jest dla mnie, więc wykupię byle taniej- to poprostu nic innego jak myślenie tylko o sobie, tym bardziej że PZU ma teraz ceny konkurencyjne.Radzę pomyśleć, bo "jutro" też możecie znależć się w takiej sytuacji i co wtedy? Trochę wyobrazni ...

2009-09-24 10:10

Ci ktorzy "bronia PZU" niech sobie go bronia, w koncu po to forum, zeby kazdy mogl sie swobodnie wypowiedziec i podzielic swoimi opiniami, wypowiedzi typu PZU to scierwo, albo agenci to zlodzieje, sa troszke irytujace, bo przeciez agenci, to tez ludzie pracujacy, tak samo jak kierowcy ciezarowek, ktorzy czasem zapierdzielaja, nie zwracajac uwagi na mniejszych uzytkownikow drog, czy sprzedawca, czy wogole ktos kto probuje zarobic na przetrwanie. Zanim zaczniecie kogos negatywnie oceniac to zastanowcie sie, co Wy robice i jak to robicie, i czy przypadkiem w swojej pracy tez nie oszukujecie np szefa, kolegi itd... Ja tez mam ubezpieczenie w PZU, raz zmienilam na Hestie, i nie bylam zadowolona, na poczatku naliczyli mi duzo mniejsza skladke za OC, niz PZU, ale jak doszlo do pelnego pakietu AC,OC NW itd, to okazalo sie ze jest tylko 100 zl roznicy niz w PZU.... Wrocilam do PZU i raczej sie stad nie rusze :) Pamietajcie, ze w PZU tez mozna negocjowac znizki, i jesli ktos sie uprzejmie o to upomni, mysle ze wiekszosc agentow jest w stanie to zalatwic

2009-09-16 16:16

Assistance to też dobry przekręt bo działa dopiero 50km od miejsca zamieszkania - wiedział ktoś o tym? bo mi np Agent nie powiedział...... Zawierając umowę ubezpieczenia oświadczasz własnoręcznym podpisem, że zapoznałeś się z OWU. Jeżeli tego nie uczyniłeś, tylko ślepo zaufałeś agentowi to już Twój problem.

2009-09-03 16:41

Podejrzewam ,że nie powiedział bo wtedy by nic nie sprzedał !!! jestem byłą agentką pzu - obecnie prowadzę multiagencję i jest to fajne o tyle ,że jest w czym wybrać i nie muszę mydlić oczu klientom że moja firma jest najlepsza Polecam kontakt z multiagentami a nie z agentami na wyłączność bo firm jest dużo i różnych (tańszych i czasem lepszych)a pzu wcale nie jest najlepsze!!!!!!!!!!!!

2011-05-11 15:38

Miśka

taaaaaa, a Państwo multiagenctwo doradzi ta firmę , która płaci jej najlepiej, co wcale nie równa się dobremu ubezpieczeniu dla klienta

2011-10-08 11:13

stempik

Nie jest najlepsze ale to jedyna polska firma na naszym rynku. Nie chcę ich bronić , ale jak nie zaczniemy kupowac swoich wyrobów i usług to nas skolonizują. tak po prawdzie to juz skolonizowali więc moze to ostatni dzwonek. Po 15 latach zastanawiam sie czy nie wrócic do PZU. p.s. Co do multiagentów to z całym szacunkiem oni też chodzą do pracy po to by mieć z niej jakiś zysk. A zakładam że różne firmy nie wypłacają jednakowej stawki "od głowy" że tak powiem, więc jeśli są różne to zawsze będzie pokusa aby troszkę więcej na tym zarobić.

2013-09-16 20:31

leo

zgadzam się całkowicie jest co zaproponować każdemu klientowi, a nie tani bajer, że wszyscy są be... tylko PZU najlepsze,

2009-09-03 16:36

nie wiem czemu niektórzy tak bardzo bronią pzu? Miałem już do czynienia z kilkoma firmami i wcale pzu nie jest najlepsze a porównywując jeszce cenę to spodziewałem się czegoś więcej Assistance to też dobry przekręt bo działa dopiero 50km od miejsca zamieszkania - wiedział ktoś o tym? bo mi np Agent nie powiedział......

2009-09-02 00:31

Zadowolony jestem - i już na nic innego nie zmienię ! PZU wiadomo nie należy do najtańszych ubezpieczycieli, ale za to jakość oferowana przez nich - nieporównywalna !! Nie mowie tu o małych szkodach ok 1000-5000 zł Ja mam firme transportową ubezpieczam duzo aut to tez suma składek nie jest mała. Tylko ze tu szkody sie zdarzają nawet po 200 -350 tys zł. I jestem tego świadomy - ze za porządną obsługę trzeba płacić więcej W PZU warunki są przejrzyste i tez potem z likwidacją szkód nie ma problemu. Nie mają żadnych dziwnych udziałów własnych itp. Naprawa w salonie tez nie stanowi problemu. Powiem szczerze ze skusiłem sie na inną firmę ubezpieczeniową ze wzg. na cenę Pierwszy padł Allianz - problemy przy odszkodowaniach.(i składka w 2 roku - 3x wyższa) Drugi odpadł Generali - Który myślał ze jak będzie pisał same odmowy odszkodowań - będę wkładał je do szuflady i zapominał o nich - a jednak tak nie było brałem firmy które odszkodowania mi należne egzekwowały - tylko szkoda moich nerwów i straconego czasu. A najwieksze pretensje mieli do mnie jak nie chciałem wziąc gotówki za szkodę (do wypłaty 3x mniej niz naprawa szkody - miałem chyba wszystko wyszpachlować i pomalować sam w garażu) tylko naprawiłem w salonie. Tak jak ze wszystkim - lepiej troche drożej a spokojniej i pewniej. Niż oszczędzić 200-300 zł i sie szarpać miesiącami Jak wiadomo człowiek uczy sie na błędach - ja juz nie nauczyłem Juz dalej nie zamierzam próbować zostaje w PZU tam gdzie było mi najlepiej !! Pozdrawiam Marek

2009-08-30 02:37

Ala mam jeszcze jedna niarozliczona kolizje z 2008r auto poszlo do kasaci choc szkode zglosiłem to odszkodowania ni mam bo gosc sie nie przyznal Twój problem :) i sprawa poszla do s adu sprawe po roku wygralem bo bez wyroku prawomocnego pzu niie czuje sie winnym Jakby czuło się winnym bez prawomocnego wyroku to złamało by prawo. Towarzystwo ubezpieczeniowe nie może podejmować decyzji czy ich klient jest winny czy nie. Jeżeli sprawca się nie przyznał i sprawa trafiła do sądu to TU musi czekać na wyrok. A to, ile czasu trwa sprawa, wydanie odpisu itp, to już nie zależy w żadnym stopniu od TU.

2009-08-30 02:30

Uwaga na agentów PZU a nie na PZU dla swojej prowizji sa w stanie kręcić niezłe numery dość kosztowne PZU ma ich chyba z łapanki. Nie ma z łapanki, ale jak wiadomo, agenci działają na swój własny rachunek. Jeżeli ktoś uważa, że agent źle wyliczył składkę, to najprostsza metoda, iść do jednostki ubezpieczyciela, żeby wyliczyli składkę ;) I kulturalnie poprosić o zwrot nadpłaconej składki, ewentualnie zaliczyć na poczet przyszłej polisy :) I nie tylko w PZU tak jest.

2013-05-07 20:53

agent

Co za bzdury... ! Agent robi polisę, ale jest ona dokładnie sprawdzana w dziale do którego trafia po zawarciu, więc nawet jakby agent zrobił błąd to musi go poprawić, a jak nie poprawia tzn, że robi według wytycznych firmy, a nie swoich własnych!!!

2009-08-30 02:26

Aleś Ty mądry.. Ale - masz rację.. Druga sprawa - podobno PZU wygrało ranking na najlepszą likwidację szkód ze wszystkich towarzystw ubezpieczeniowych. Zgoda - pytanie tylko - kto ustalal zasady i płacił za badania? Odpowiedź chyba nasuwa się sama... Mylisz się :) są przepisy (ustawy i takie tam) których ubezpieczyciel, jeśli chodzi o likwidację z OC musi się trzymać i nie ma przebacz :) Poza tym, PZU w ciągu roku likwiduje ~60-70% wszystkich szkód komunikacyjnych :) Więc różnica jest ;) Żeby nie było, jest to KILKASET TYSIĘCY SZKÓD ROCZNIE jeśli nie więcej.

2009-08-30 02:22

a co mnie to obchodzi? odszkodowanie jest dla poszkodowanego, a nie dla mnie, więc najwyżej on straci. a w im gorszej firmie się ubezpieczę tym trudniej poszkodowanemu będzie uzyskać odszkodowanie, ale to już nie moje zmartwienie. dla mnie liczy się tylko cena. w MTU jest najtaniej bez zniżek a w PZU najdrożej, nawet ze zniżkami. Co o ni z tymi pieniędzmi robią?? PZU to krowa dojna wszystkich kolejnych ekip rządzących tym krajem.. Co Cię to obchodzi? :) A powinno, bo jak kogoś trafisz i ubezpieczyciel nie pokryje 100% kosztów naprawy czy poniesionych kosztów przez poszkodowanego, to poszkodowany może Cię pozwać w procesie cywilnym :) A wtedy nie ubezpieczyciel się będzie martwił o wypłatę odszkodowania, tylko TY jako sprawca zdarzenia. :)

2009-08-30 02:18

Po zalaniu mieszkania zjawil sie laskawie po kilku dniach likwidator szkody z zapytanie/niejeden by mu w g...wyrznal/czy rozmawialem z sasiadem w celu wyplacenia odszkodowania ,kpiny sobie poprostu robia,to po co place ubezpieczenie od zalania?a po to zeby taki baran przyszedl i mnie poinformowal zebym sam sie zajal sciagnieciem pieniedzy od sasiada,ale to norma w PZU Ubezpieczenie majątkowe mieszkania jest DOBROWOLNE, więc jak zaleje Cię sąsiad, to żadne Towarzystwo Ubezpieczeniowe nie może dochodzić w Twoim imieniu odszkodowania od właściciela mieszkania które spowodowało szkodę w Twoim mieszkaniu. Jak sąsiad ubezpieczony i zgodzi się na pokrycie szkód ze swojego ubezpieczenia to OK, ale jak się nie zgodzi to albo naprawa z własnego ubezp. albo proces sądowy. Idiotów jak widać nie brakuje. Ale cóż się dziwić. Jak teraz każdy jest zdania że jak płaci to mu się należy. Ciekaw jestem ilu z was przed podpisaniem ubezpieczenia przeczytało Ogólne Warunki Ubezpieczenia jeśli chodzi o ubezpieczenie dobrowolne, albo przepisy krajowe odnoszące się do ubezpieczeń obowiązkowych.

2009-08-30 02:14

PZU MA DODATKOWĄ ZNIŻKE 20 %DLA WSZYSTKICH WIĘĆ PROSZE ODJĄĆ OD KAŻDEJ KWOTY PO 20% I OKAZUJE SIĘ ŻE JEST NAJTAŃSZE A DO TEGO OFERUJE DARMOWE CHOLOWANIE PRZY STLUCZCE TAK!!!!darmowe holowanie do wlasnego warsztatu gdzie auta sa naprawiane czesciami zakupionymi na allegro lub na szrocie Do własnego warsztatu? A od kiedy to jakiekolwiek Towarzystwo Ubezpieczeniowe ma WŁASNE zakłady naprawcze? Jeżeli już, to współpracują z serwisami - czyt. mają z nimi podpisane umowy na naprawy powypadkowe za ustalone z góry stawki rbh. Jak rzucasz takie rzeczy, że "holują do WŁASNYCH serwisów, które kupują części zamienne na SZROCIE albo na ALLEGRO" to poproszę o dowód :)

2009-08-30 02:11

Pzu to zlodzieje zlodzieje i jeszcze raz zlodzieje.Zaplacilem dzisiaj OC 638zl na pół roku a moja znajoma ma w AXA 700 z groszami na rok.Co sie bardziej oplaca?? Ostatni raz zaplacilem w PZU za pół roku przechodze do innego ubezpieczyciela. yhy, interesujące :) Żebyś nie był rozczarowany, to weź sobie ustawę o obowiązkowych ubezpieczeniach i sprawdź kiedy możesz zrezygnować z ubezpieczenia OC w jednym TU aby się przenieść do Innego :)

2009-08-30 02:09

A ja zapłaciełm 700 za OC i niemam zniżek. Pozdrowienia. Co z tego składka to jedno- zobaczycie jak w razie kolizji policzą wam wartość szkody - 50 % max Dla sprawcy z OC? Doszkól się dzieciaku. Dla takich jak Ty składka powinna być +200% ustawowo.

2009-08-26 12:26

zaplacilem za silnik 1,8 420 zł w Liberty Direct. Pierniczone Zlodzieje ubezpieczeniowe chca zebym zaplacil im 800. po co im tyle keszu? Tak na boku: fajnie czyta sie ten Marketing Szemrany: ze "jestem zadowolony bo place 2 razy wiecej i jestem pewny..." pewny czego jestes? pewny ze jak napiszesz 100 postow dzisiaj, to dniowke zarobisz? szkoda gadac...

2009-08-21 23:10

PZU MA DODATKOWĄ ZNIŻKE 20 %DLA WSZYSTKICH WIĘĆ PROSZE ODJĄĆ OD KAŻDEJ KWOTY PO 20% I OKAZUJE SIĘ ŻE JEST NAJTAŃSZE A DO TEGO OFERUJE DARMOWE CHOLOWANIE PRZY STLUCZCE TAK!!!!darmowe holowanie do wlasnego warsztatu gdzie auta sa naprawiane czesciami zakupionymi na allegro lub na szrocie

2009-08-21 23:09

Po zalaniu mieszkania zjawil sie laskawie po kilku dniach likwidator szkody z zapytanie/niejeden by mu w g...wyrznal/czy rozmawialem z sasiadem w celu wyplacenia odszkodowania ,kpiny sobie poprostu robia,to po co place ubezpieczenie od zalania?a po to zeby taki baran przyszedl i mnie poinformowal zebym sam sie zajal sciagnieciem pieniedzy od sasiada,ale to norma w PZU

2009-08-16 14:40

muszę się włączyć bo widzę na stado laików kłuci się nie mając bladego pojęcia o mechanizmach żądzących się wsró ubezpieczalni. musze Ci drogi kolego powiedzieć że kończą się czasy że nie obchodziło nas gdzie mieliśmy OC,"niech się poszkodowany martwi" teraz koleś niezadowolony z likwidacji szkody przez naszego ubezpieczyciela może pozwać nas do sądu cywilnego o wypłatę odszkodowania. jestem włąściecielem zakąłdku blacharskiego i mam na placu jeszcze kilka samochodów które nie mogę wydać bo nie mam za nie zapłaty. klient zaoszczędził na polisie parę złotych a teraz nie może wyegzekwować odszkodowania, a najgorsze że dzwoniąc do linka, który nie ma siedziby, do którego nie możesz się pójść pokłócić, możesz jedynie co pogryźć słuchawkę czekając kilka dni na połączenie. życzę powodzenia i polecam trochę zainteresować się tematem a nie patrzeć tylko na cenę "tanie mięso psy jedzą, mówiła mi babcia, coś w tym jest

2009-07-31 22:13

Pzu to zlodzieje zlodzieje i jeszcze raz zlodzieje.Zaplacilem dzisiaj OC 638zl na pół roku a moja znajoma ma w AXA 700 z groszami na rok.Co sie bardziej oplaca?? Ostatni raz zaplacilem w PZU za pół roku przechodze do innego ubezpieczyciela.

2009-07-24 16:19

PZU MA DODATKOWĄ ZNIŻKE 20 %DLA WSZYSTKICH WIĘĆ PROSZE ODJĄĆ OD KAŻDEJ KWOTY PO 20% I OKAZUJE SIĘ ŻE JEST NAJTAŃSZE A DO TEGO OFERUJE DARMOWE CHOLOWANIE PRZY STLUCZCE

2009-07-16 10:43

A ja zapłaciełm 700 za OC i niemam zniżek. Pozdrowienia. Co z tego składka to jedno- zobaczycie jak w razie kolizji policzą wam wartość szkody - 50 % max a co mnie to obchodzi? odszkodowanie jest dla poszkodowanego, a nie dla mnie, więc najwyżej on straci. a w im gorszej firmie się ubezpieczę tym trudniej poszkodowanemu będzie uzyskać odszkodowanie, ale to już nie moje zmartwienie. dla mnie liczy się tylko cena. w MTU jest najtaniej bez zniżek a w PZU najdrożej, nawet ze zniżkami. Co o ni z tymi pieniędzmi robią?? PZU to krowa dojna wszystkich kolejnych ekip rządzących tym krajem.. no i właśnie dlatego, że nie jest to twoje zmartwienie płacisz składkę większą - bo czym się możesz jeszcze przejmować

2009-07-08 10:21

mój brat miał ubezpieczenie na OC i AC, jak przyszło co do czego to nie miał kto odszkodowania wypłacić, a ubezpieczenie obejmowało daną szkodę Witam, jestem doradcą ubezpieczeniowym PZU, służę pomocą – wystarczy zadzwonić pod numer 0 801 102 102 – z przyjemnością rozwiejemy wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam, Robert.

2009-07-06 21:26

ja tez liczyłam oc w 7 firmach i na moja corse 1.7 najtaniej wyszło w pzu ! ! ! po za moimi znizkami za brak szkód wliczyli mi dodatkowe 25 % :) , szkoda, ze tylko na 1 rok :(

2009-06-29 22:12

Widac specjalisci od reklamy z PZU wypowiadaja sie w dwoch powyzszych postach... Dziwne, jak dla sprawdzenia zadzwonilem po oferte na swoj samochod to dostalem ataku smiechu z podanej ceny. Dziekuje o ponad 50% drożej niz w mojej obecnej polisie w Link4. Z PZU rozstalem sie po tym jak dziwnie liczyli lata do znizek i jak jako jedyni liczyli zwyzke za lata do konca roku w ktorym sie konczylo owe 25 lat (a ja koncze 4 stycznia, wiec bylem u nich rok w plecy), pomijam problemy z naliczaniem odszkodowań za samochód do "skasowania" (tak lekko licząc 60% wartosci odtworzeniowej). Na szczescie to już baardzo dawne dzieje, ale do firmy sie zrazilem i nie wroce chocby mi dawali OCAC za darmo. I zeby nie bylo, Link4 tez nie jest bez wad. W sumie ma drogie ubezpieczenia (szczegolnie ostatnio poszybowaly stawki w gore) i tez sa rozne problemy... Ale to inna sprawa...

2009-06-21 21:00

Kupilem samochodzik honde silnik 1.4 i powiem ze z tych ofert co zebralem to nie wiem jakim cudem bo przy wczesniejszych samochodach pzu bylo dosc drogie to teraz jest najtansze na runku ! WIEC COS W TYCH DURNYCH REKLAMACH JEST:)!!!

2009-06-21 14:11

Mam AC+OC+NW+AS w PZU i jestem strasznie zadowolony. najtaniej bylo w PZU. Auto ubezpieczalem 2 miesiace temu hyundai coupe 2006 2.0 i place niecale 1800zl. ale na dzialalnosc gospodarcza-byc moe to ma znaczenie :) Goraco polecam

2009-05-19 13:10

też bym chciała wiedzieć o czym oni dwaj pisali. Chwalili się jak wyłudzili pieniądze? A może ja się mylę. Ja do PZU nic nie mam oprócz tego że polisy są drogie . Ale wypłaty z polis nie są do zakwestionowania. Nikt nikomu nie wmawia, że miał sobie podróbki wstawić, cena oryginalna obowiązuje. Tak przynajmniej było!

2009-04-26 16:54

O czym Wy piszecie? (Ci dwaj wyżej...) Co to za język?

2009-04-21 22:20

ja tez mialem kolizje ale wszystko zalatwilem wraz zotrzymaniwm pieniedzy w ciagy miesiaca była to drobna kolizia bo za bltnik do malowania i zderzak ktory sam podrapalem troszke pumeksem ale wiadomo strrczy jedna rysa i liczy sie malowanie calego elementu plus demontarz ale itak mnie zrobili bo moglem walczyc o jego wymiana bo ma czarna gumowalistwe ktura sie nie sciaga ale nie chcjalop mi sie

2009-04-21 22:10

31.12.08 miala\em kolizje gosc mnie lekko zarysowal na blotniku polici nie wzywallem spisalismy protokółna drugi dzin zgłosilem to w pzu po 3 dniach miałem ogledziny i wycene na koszt wlasny dostalem 1588zlkase na konto po 10 dnich za 250 auto zrobilem na cacy u lakiernika i tyle jestem na plusie Ala mam jeszcze jedna niarozliczona kolizje z 2008r auto poszlo do kasaci choc szkode zglosiłem to odszkodowania ni mam bo gosc sie nie przyznal i sprawa poszla do s adu sprawe po roku wygralem bo bez wyroku prawomocnego pzu niie czuje sie winnym na odpis wyroku czekalem 4 mc bo sedzia ni miala czasu go podpisac dopiero po interwenci u prezesa sadu zalatwjono to w 5 minut i dopiero po 14 mc zlozylem ten wyrok wpzu i teraz jestrm pelen obaw ile bede czekal na odszkodowanie ch oc juz mam wycena 1,5 roku dobrze ze nie posluchałem policii zeby doc auto na porking policyjny bo po tylu miesjacach to rachunek by narusł pore tysiecy niby z polisy oc spraecy Ale ja sprzedalam auto na alegro za 600 zł gosciowi na przekladke pewnie wziol i jezdzi aja jak dostane ta kase to i tak bede na plusie choc po 15 mc to jestem i tak w plecy bo kase mam ale jak narazje na papierze ciekawe ile to potrwa bo niby do 30 dni