pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Opinie o pracy w Proamie

2016-04-12 09:48

joanna212.160.175.2

ale piszecie bzdury firma zatrudnia d. Osób i chwała Im za to miałam doczynienie z Kierownikiem panią .M - nazwiska nie pamięta. osoba bardzo miła, kompetentna sprawę załatwiła od ręki Pozdrawiam i polecam ta Firmę.

2015-04-19 18:29

caj78.11.40.98

Witam. Chcialam się dowiedzieć jak w chwili obecnej wygląda praca w proama? Jaka jest stawka, jak atmosfera? Pozdrawiam

2015-04-02 20:57

Życzliwy31.61.129.159

Po odejściu Sokłowskiego i Kozłowskiego do Generali, firma stanęła w miejscu a teraz się cofa. Nie da się nic zrobić, bo firmę prowadzą osoby nie mające pojęcia o tej branży. Nie mają wiedzy, więc nie podejmują żadnych decyzji. Nie ma wyników i jedynym rozwiązaniem na kryzys jest szukanie kozłów ofiarnych. Rotacja kadry jest bardzo duża. Menadżerowie przychodzący z zewnątrz są pozbawiani kompetencji. Kompletna masakra... Jeżeli lubisz mobbing to jest to praca dla Ciebie. Jeżeli jesteś normalny, to UNIKAJ TEJ FIMRY! Inaczej ustalą Ci cele kompletnie z kosmosu. O premiach możesz zapomnieć, system jest tak ustalany aby nie było szansy. Ludzie są zastraszeni i boją się o pracę cały czas. Znajomy, który tam pracuje twierdzi, że decyzja o rozpoczęciu pracy w Proamie była najgorsza w jego życiu. Jak możesz unikaj tej firmy jak ognia. chyba nie ma gorszego miejsca do pracy. chamstwo, brak szacunku sa na porzadku dziennym. wymagaja pracy non stop, jak bedziesz mial chwile slabosci, choroba, slabszy okres - zwolnia cie bez mrugniecia okiem.

2015-02-17 08:59

Ja89.230.216.249

Wszędzie jest narzekanie, w każdej pracy. Co do zarobków, zgoda. Średnio. Najbardziej boli kręcenie tej firmy z podstawą. Dają 1500 zł brutto + jakaś premia uznaniowa. Wiadomo w zależności od wyników. Nie zrobisz premii, masz 1700 brutto czy ile tam po zmianach. Wiele razy już nam tłumaczyli ci z góry, że działają w świetle prawa. Ponoć wg nich minimalny zarobek to ten razem z premią. Ale nie miło się pracuje w firmie, która dyma Cię na pare grosz- taki zachodni dusigrosz.

2015-01-08 14:22

tusekgnój

1237 dostajesz i tyle, do tego nadgodziny i non stop i one nie są do odebrania, może w niektórych działach firmy są, ale w większości działów, to jest po prostu praca charytatywna, zapitalasz po 9, 10 godzin dziennie, urlopy możesz brać tylko wtedy kiedy to pasuje firmie, czyli zapomnijcie o urlopach w dniach czerwiec/lipiec/sierpień - bo wtedy jest najwięcej ruchu samochodów w Polsce i najwięcej szkód, więc proama dyma swoich pracowników i każe im zapitalać wtedy - żeby zarobili dużo kasy dla firmy, ale oni potem widzą z tej kasy marne 500 złotych brutto, przy czym jeśli już przyznają ci premię, to wtedy obniżają ci podstawę, czyli zamiast 1237 netto + 400 premii netto (500 brutto) to dostajesz 1000 netto plus 400 netto = 1400, zamiast 1627 masz 1400, czyli realna wartość premii to nie 500 brutto, nie 400 netto, ale tak naprawdę 1400 - 1237 = 163 zł! Ta-daamm! tak te gnoje oszukują ludzi uczciwych. Kolejna bzdura kolegi z góry, że nadgodziny są zawsze do odebrania - bzdura, można je odebrać tylko wtedy kiedy pasuje to firmie, czyli zazwyczaj nigdy, czasem może ci dadzą godzinkę odebrać. To znaczy, że szykujcie się na jakieś średnio 20-40 nadgodzin miesięcznie, z których w kolejnym miesiącu może odbierzecie 4-5 nadgodzin. koniec tematu. "Młodzi fajni- to najważniejsze"? co ty pitolisz? i co z tego, że młodzi i fajni? najesz się tym jacy fajni, zapłacisz rachunki bo są fajni...? gówno z tego jest i tyle. fakt, ludzie pracujący tam są w 90% bardzo spoko (też są ofiarami wykorzystywania) , ale z tego czy pracujesz z fajnymi ludźmi to nie wyżyjesz, z pensji wyżyjesz! A zapomniałem i oczywiście nieformalny zakaz korzystania z przerwy - czyli są takie naciski, że możecie sobie robić przerwę jak uporacie się z obowiązkami - czyli nigdy, albo po skończonym 9,10 godzinnym dniu pracy... aha, fajnie... jak ktoś lubi pracować na głodnego 9, 10 godzin, albo jeść przed kompem to ok. Generalnie obóz pracy za śmieciowe pieniądze. Byłoby w porządku gdyby płacili adekwatnie do obowiązków i zapieprzu jaki tam jest - czyli najniższe pensje od 2500 zł. dlatego właśnie, że w lublnie bieda i każdy weźmie byle jaką pracę za byle pieniądze to jest u nas koll center proamy za 1200 netto, a nie w wawce, bo tam by pies z kulawą nogą nie poszedł do takiej chałtury...

2015-04-10 10:52

e195.149.64.252

Jak się nie umie efektywnie pracować to się zarabia 1400 zł. Najlepiej to leżeć i pachnieć i miliardy na konto dostawać. Żenada :) Pracowałam tam 2 lata nigdy nie miałam nawet 2 nadgodzin. A co do przerwy to możesz w ciągu dnia wykorzystywac przerwę oby nie w pierwszej i ostatniej godz pracy i tak aby tej przerwy nie przekraczać. A jak Ci tak źle i tylko narzekasz to po co tam siedzisz? Nikt na siłę Cie chyba nie trzyma! możesz iść do "wawki" i pracować w call center i dwa razy więcej płacić za mieszkanie i koszty utrzymania :) Pozdrawiam

2015-04-16 08:16

ddd80.54.47.86

ale cymbał z Ciebie w wawie masz praktycznie takie same koszta wiec jak nie byłeś to nie pisz bzdur.

2014-12-17 19:24

Tusk

Jak 1200 netto jak najniższa jest 1237zł ?

2014-11-22 14:50

ucieszony faktem

swoją drogą jedna z takich Pan ostatnio została zwolniona:P zreszta nie pierwsza,,,nic nie reprezentując sobą poza skąpym ubraniem i tyłkiem niestety, to nie tutaj. jednak zarząd ma głowę i zasdady i oczy

2014-11-22 14:45

YOMEN

Co do tych co sie niby gapią na laski i rzekomego mobingu, smiszy mnie to trochę. Jak nie od dziś wiadomo ze wszedzie znajdzie się taka Pani co specjalnie ubiera sie jakby wyskoczyła z planu filmu dla dorosłych i jeszcze celowo kręci tą pupą bo moze któryś sie skusi i uda mi sie awansować przez łóżko...to widać z daleka...i szczytem hipokryzji jest to ze to zwykle te same panie potem piszą o mobingu i tych co sie gapią rozczarowane ze nikt ich za to nie awansował:P masakra:)

2014-11-22 14:45

KK

Co do tych co sie niby gapią na laski i rzekomego mobingu, smiszy mnie to trochę. Jak nie od dziś wiadomo ze wszedzie znajdzie się taka Pani co specjalnie ubiera sie jakby wyskoczyła z planu filmu dla dorosłych i jeszcze celowo kręci tą pupą bo moze któryś sie skusi i uda mi sie awansować przez łóżko...to widać z daleka...i szczytem hipokryzji jest to ze to zwykle te same panie potem piszą o mobingu i tych co sie gapią rozczarowane ze nikt ich za to nie awansował:P masakra:)

2015-02-26 14:59

elena90.200.151.130

Chyba ktos tu coś ma na sumieniu skoro tak żarliwie wstawia komentarze o strojach pań :)

2014-11-22 14:45

KK

Co do tych co sie niby gapią na laski i rzekomego mobingu, smiszy mnie to trochę. Jak nie od dziś wiadomo ze wszedzie znajdzie się taka Pani co specjalnie ubiera sie jakby wyskoczyła z planu filmu dla dorosłych i jeszcze celowo kręci tą pupą bo moze któryś sie skusi i uda mi sie awansować przez łóżko...to widać z daleka...i szczytem hipokryzji jest to ze to zwykle te same panie potem piszą o mobingu i tych co sie gapią rozczarowane ze nikt ich za to nie awansował:P masakra:)

2014-11-22 14:44

pracownik

Co do tych co sie niby gapią na laski i rzekomego mobingu, smiszy mnie to trochę. Jak nie od dziś wiadomo ze wszedzie znajdzie się taka Pani co specjalnie ubiera sie jakby wyskoczyła z planu filmu dla dorosłych i jeszcze celowo kręci tą pupą bo moze któryś sie skusi i uda mi sie awansować przez łóżko...to widać z daleka...i szczytem hipokryzji jest to ze to zwykle te same panie potem piszą o mobingu i tych co sie gapią rozczarowane ze nikt ich za to nie awansował:P masakra:)

2014-11-05 09:33

e

Nie przesadzajmy, zarobki to podstawa (najnizsza krajowa) plus prowizje, ale przynajmniej na umowie o pracę, jesli chodzi o nadgodziny- chcesz to zostajesz, nie to nie, ale zawsze nadgodziny były do odebrania. Rzeczywiście system motywacyjny pozostawia wiele do życzenia, ale 1700-1800 zł można zarobić jak sie nie będziesz obijać. Są i tacy co zarabiają po 3000 zł. Generalnie Proamy nie wspominam źle- fajni, młodzi ludzie, to najważniejsze. Co do kierownictwa nie ma tragedii, wiedzą po co tam są, jest ciśnienie, ale jak w każdej pracy na sprzedaży. A co do gapienia się na czyjś tyłek- jak laska przychodzi w spódnicach, które ledwo zakrywają tyłek- to nic dziwnego, że się kierownik gapi. Nie ma co płakać i narzekać, w końcu wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

2014-11-04 17:58

były pracownik

uciekać jak najdalej, oszuści 1200 netto plus premie, które kasująz byle okazji, więc 1200 zł, i do tego nadgodziny non stop, oczywiście nie do odebrania, czyli po 9, 10 godzin w pracy. nie dajcie sie oszukać, ludzie, uciekajcie!

2014-11-04 17:56

prawda

mało, bardzo mało, najniższa krajowa, plus premie czyli 1200 zł plus maksymalnie 500 zł na rękę, ale to te 1700 zł netto wycisniesz tylko wtedy jeśli będziesz spędzać codziennie przynajmniej po 9 godzin w pracy więc dolicz sobie na dojazdy po 30 minut rano i po południu, bo dojazd tam jest do de... i masz 10 godzin dziennie wyjęte z życia... ogólnie nie polecam! uciekać jak najdalej, może jak im się sypnie firma z powodu braku chętnych to się nauczą szacunku i zaczną płacić po ludzku. Za taki zapier.... to minimum 2000 netto powinni płacić... szkoda gadać, szkoda czasu.

2014-10-14 01:45

satelita

A głupoty piszecie ja pracuje w poranną jeżdżę BMW z 2014 r mam dwu pietrową wille z basenem I lokaja, do pracy latam prywatnym samolotem a moim kierownikiem jest osoba która świetnie zna swoich ludzi zawsze można z nim pogadać bo przecież wie że sprzedawcy to filar tej firmy więc docenia wartość ludzi szanując każdego i nie traktując jak śmiecia. Koniec bajki.

2014-10-11 15:17

n

Proama to spesjaliści ds spraw ubezpieczeń. niestety kierownicy nie są specjalistami, w kadrach i płacach również. Oszukiwanie na każdym kroku. Gdyby człowiek nie pilnował swojej kasy i urlopów to nie miałby ani tego ani tego. Tak to jest jesli kierownikami zostają osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia.

2014-10-10 21:08

zaręczona

kierowniku mój z działu sprzedaży!!nie gap się tak na moja pupę bo jesteś śmierdziel!!

2014-10-11 01:31

lol

daj link ze zdjęciem pupy - zobaczymy czy kierownik ma gust! :D <LOL>

2014-10-10 19:27

szeefo

ta praca to szit tyle wam powiem pracuje tu już kawałek czasu nie ujawnię ile bo te mordki to czytają ( pozdrowienia dla was gestapowcy) a tak niech mają łamigłówkę kto to :) będą drążyć i szukać :) czyhają tylko na takie coś jak ten wpis bo uwielbiają szukać powodu by kogoś zwolnić albo mu coś obciąć najlepiej całą prowizję ciekawe kiedy wam coś obetną?? myślicie że jesteście tacy wspaniali?? niech ktoś sie zajmie tymi pseudo kierowniczkami po podstawówkach co mają problemy osobiste i przenoszą je do pracy tu się mogą wyrzyć.

2014-09-30 15:35

max

masakra sciągają ludzi z drugiego końca polski do polski c lublina i oferuja 1500 zlociszy kierowniczki po polsku nie mowią ..weszedl wziąść i tego typu wyksztalciuchy po podstawowce

2014-09-15 10:20

ghdjghrugh

moim zdaniem ich ogłoszenia o pracę mają na celu tylko i wyłącznie pozyskiwanie danych osobowych i grają na naiwności ludzi szukających pracy. także szczerze się zastanówcie zanim wyślecie tam swoje cv :)

2014-09-01 21:55

Hater

Nie polecam tej firmy, szukajcie dalej bezrobotni. Szkoda czasu i nerwów na tych przygłupów. Nie zarobicie tu kokosów, za to dowiecie się czym jest sprytnie ukrywany mobing i wyciskanie 300 procent z człowieka przy jednoczesnym wydymaniu z premii z powodów różnych.

2014-06-20 17:25

emek

Dziś zostałem oszukany bo spotkałem się ze specjalistą z Proamy. chcesz być z kasy wydymany-wstąp do proamy!

2014-06-20 09:01

Wiesław Szymborski

Z pozdrowieniami dla wszystkich korporacyjnych kukiełek... Nie chcę podwyżki, po co trzynastki, To wszystko nędzne szczęścia namiastki, A szczęście dla mnie to praca szczera: Dwanaście godzin przy komputerach! Nie wzbraniaj, ojcze! Precz z oczu, matko! Nie dla mnie żona i dzieci stadko, Jeść, spać, dorastać - ja pragnę w biurze I umrzeć - z dłońmi na klawiaturze. Lecz zanim zejdę, normę wykonam, Godzin piętnaście - także podołam! Nie chcę obiadu, nie chcę kolacji, Walczę o wartość firmowych akcji. A kiedy umrę - tak się rozmarzę, Nad trumną ujrzę zarządu twarze Nie, tak nie będzie, prawda to szczera, Ci będą znowu szukać frajera.

2014-05-28 09:25

kazik

Większość zarabia 1500 zł na rękę a początkujący to z 1200 zł, bo zanim system motywacyjny ogarniesz to ci się zejdzie, a! i jak już go ogarniesz ten system to przygotuj się na to że zaraz go zmienią... co miesiąc zmieniają na gorszy...

2014-05-25 23:02

neo

Kierownikami w Proama zostaje sie jak sie chodzi z właściwymi osobami na fajke.

2014-05-20 16:56

nektarynka

Nie polecam, żeby tam się miło pracowało w fajnej atmosferze, to trzeba mieć kogoś znajomego, najlepiej kierownika, wtedy szybko sie awansuje i planów nie trzeba robić sprzedażowych, bo znajomy kierownik znajdzie milion powodów żeby cie wybronic przed górą, nie jest to też praca dla ludzi mających swoje zdanie, lepiej tam siedzieć cicho i nie podskakiwać, a jeszcze lepiej wiedzieć komu się tam podlizywać i nadskakiwać. Parę osób poleciało tam dla przykładu, żeby innych nastraszyć. Druga kwestia, to system motywacyjny który co miesiac się zmienia, czyli nie wiesz ile zarobisz, a do tego nie było miesiąca żeby dobrze policzyli te premie, jak nie kierownik urlopów nie policzył albo czegos tam, to księgowa się machnie i tak w koło Macieju, ale jak konsultant sie pomyli, łooooo, afera na pół biura ! Poza tym traktują ludzi jak śmieci, mydlą oczy jacy to my super jesteśmy a potem się z nas śmieją za plecami. To praca na chwilę, jak ktoś chce się poczuć wykorzystany i zgnojony to zapraszam. Morale napewno pójdą w dół.

2014-05-19 15:26

carmen

Ostrzegam o nieświadomym zawarciu umowy czy to na stronie czy telefonicznie !!! - omijać szerokim łukiem

2014-05-20 00:14

ccr

Jak można nieświadomie zawrzeć umowę?

2014-05-21 07:59

Józef

Jak można nie świadomie zawrzeć umowę przez WEB albo TELEFON? Najpierw to trzeba zaakceptować wszelkie zgody....a w razie problemu można od takiej umowy odstąpić z zachowaniem terminu. Nieznajomość prawa szkodzi:)

2014-05-05 13:41

buh

mnie tez oszukali na 1000zl

2014-05-04 13:36

proama

Warszawski zarząd ma Lublin głęboko w .... w ramach nowego systemu demotwacyjnego prowizje zostałyu ucięte praktycznie o połowę. Dziki wschód na którym można płacić grosze a ludzie i tak sie mają cieszyć. żal szanowny zarządzie, żal. chce sie powiedzieć Robert wróc

2014-04-26 16:38

ribu

70 % znizki daje 70 % potracen amortyzacji za wiek pojazdu :) lol

2014-03-29 20:47

JJK

CZESLAW SZKODA MI ZE CHWALISZ TE GOWNO ZAWANE PROAMA... MAM NADZIEJE ZE TE SKU**SYNY DLUGO NIE ZAGRZEJA TU MIEJSCA...

2014-03-29 19:05

Poszkodowana

Czesław gratuluje wyników i zadowolenia. Szkoda tylko, że osoby poszkodowane przez ubezpieczonych w PROAMA nie mogą czuć takiego zadowolenia, naprawić samochodu i zapomnieć o wypadku. Dostają takie odszkodowania za które nawet w "garażu u Pana Władka" nie naprawią auta. Dodam jeszcze, że jak poszkodowany sam nie zadzwoni to nie ma co liczyć na kontakt z pracownikami PROAMA.

2014-05-07 12:10

KK

Jasne, najlepiej jakby placili za 10 letniego rupiecia tak jakby był nowy nie?:!:) POlska - kazdy chce wiecej niz mu sie nalezy...:/

2014-05-09 08:48

Poszkodowana

KK ja nie napisałam, że szkodzie uległ 10 letni rupieć. Moje auto jest znacznie młodsze i mam prawo oczekiwać, że jego stan będzie taki sam jak przed szkodą. Oczekuje tylko tego co mi się należy.

2014-07-09 23:33

obeznany

KK widzę że masz identyczne podejście do starszych aut jak pracownicy proamy czyli zero pojęcia co się dzieje na rynku. 20 letnie auta czasami mają większą wartość niż 5 letnie tej samej marki i klasy. Żenada

2014-11-22 14:29

KK

To pokaż mi cene takiego auta gdziekolwiek na otomoto moze? nie widze

2014-03-29 11:32

Czesław ;)

Pracuje w Proama już prawie 3 lata. Na rynku pracy jestem obecny już od 7 lat, byłem w wielu miejscach i robiłem różne rzeczy, ale...nigdzie nie znalazłem takiej atmosfery, otwartych ludzi i takiego entuzjazmu jak tam. Awans? Jasne, liczba miejsc jest ograniczona, ale są ludzie w tej firmie, którzy dzięki zaangażowaniu, zgłaszaniu pomysłów i ciężkiej pracy przeszli od słuchawki do stanowisk kierowniczych. Kasa? Mówimy o zarobkach, które niektórym Doradcom pozwalają nie tylko utrzymać się na stancji, ale to ludzie, którzy z "kasy na słuchawce" spłacają kredyty mieszkaniowe, utrzymują rodziny i mają jeszcze kasę by polecieć na wakacje. Czy znacie firmę, której Prezes przyjeżdża i rozmawia z szeregowymi pracowniami min raz w miesiącu? Znacie miejsce gdzie wszytki sukcesy świętuje się razem z Zarządem? Znacie firmę, gdzie głównym celem przełożonych jest rozwój ich ludzi? (bo kto będzie pamiętał o wynikach za jakieś 3 lata...). Wskażcie tez miejsce, gdzie żeby wylecieć, trzeba najpierw przejść przez proces naprawczy, pracować nad poprawa wyników. Jedyne za co można być zwolnionym z dnia na dzień to oszukiwanie. Jak dodać do tego poukładane procesy i ciągła chęć usprawniania systemów - to jak dla mnie wychodzi miejsce gdzie można się baaardzo dużo nauczyć o tym jak powinna funkcjonować firma zorganizowana na zachodni wzór. Mam w d... to, ze ktoś napisze, że to podstawiony komentarz a ja jestem "słupem" z działu PR. Byłem, widziałem, pracuję z tymi ludźmi. I uważam to za jedno z najcenniejszych doświadczeń w moim życiu. I jeszcze jedno na koniec: jeśli nie masz ambicji, nie chcesz ciężko pracować, zamierzasz "jakoś przetrwać" - nie idź do Proama. Zrobisz sobie krzywde, a komuś zajmiesz cenny czas. Oczywiście o ile przejdziesz przez system rekrutacji ;) Warto mieć to miejsc pracy w CV.

2014-05-20 17:00

Roman

Ty chyba zjarany przychodzisz do tej pracy człowieku, albo jesteś w dziale innym niż sprzedaż albo sam jesteś kierownikiem, który awansował bo miał tam znajomości :-)

2014-09-30 15:41

max

to jest kryptoreklama czesiu

2014-03-16 12:58

Tusk

najniższa krajowa+premie

2014-11-04 17:58

prawda

uciekać jak najdalej, oszuści 1200 netto plus premie, które kasująz byle okazji, więc 1200 zł, i do tego nadgodziny non stop, oczywiście nie do odebrania, czyli po 9, 10 godzin w pracy. nie dajcie sie oszukać, ludzie, uciekajcie!

2013-12-14 17:02

JARY_28

Teraz znajoma mi napisała, że szukają ludzi jak zapytałem ile się zarabia to powiedziała że " to zależy "jak chciałem się dowiedzieć coś więcej też nie chciała mówić ale słyszałem też dziwne opinie podobno niektórzy nie otrzymują premii a sama pensja jest bardzo niska trudno sie dowiedzieć szczegółów bo nikt nie chce podać konkretów, może ktoś życzliwy napisze jak jest??? a ten mobbing? to prawda? bo tez w tym temacie coś slyszalem jestem dobry w sprzedaży ale jak mam zmienić firmę to tylko na lepszą pozdrawiam

2014-05-20 17:22

mob

Mobbing to tam pod każdą postacią znajdziesz, daj sobie spokój z tymi wyzyskiwaczami

2013-12-15 23:23

lil

Jak jesteś dobry w sprzedaży to nie masz się czego obawiać

2013-12-13 18:52

adi

nigdy nie ubezpieczę u tych debili

2013-12-06 20:08

Zły 2

Nikomu nie polecam tej pracy. Sami znajomi i rodzina jest zatrudniona. Chociaż kasa jak na Lublin niezła, ale jeszcze trochę i pewnie się to zmieni, bo ciągle spada wynagrodzenie. Jakość i profesjonalizm niestety pozostawia wiele do życzenia. 300 osób.... Zrobiło się typowe call center, choćby nie wiem jak chcieli uniknąć tego zwrotu. Dodatkowo niektórzy co mniej kompetentni kierownicy stosują mobbing, żeby się dowartościować chyba.

2013-11-13 18:13

MARTII

22O OSOB ZATRUDNIONYCH W LUBLINIE NA 300 W CALEJ FIRMIE-TO JUZ NASUWA DOMYSLY ZE ZA PSIE ODCHODY SIE ZAPIER.......!!!!!ZWRACAJA PRZY UBEZPIECZENIU NA KOLOR SAMOCHODU ,WPYWA TO NA WYSOKOSC SKLADKI,GRUPA GENERALI ,TO ZNACZY ZE KTOS WE WLOSZECH MU SIE NAZREC ZA CHARUWE INNYCH TZW POLSKICH MURZYNOW!!!!! DLATEGO henr nie otrzymales odpowiedzi od tych murzynow!

2014-04-01 18:27

szok

Proponuję popracować nad ortografią jak można w 1 wyrazie zrobić 2 błędy ortograficzne jak? pisze się harówka

2014-11-22 14:23

antifa

Ty skonczyłeś chociaż podstawówkę?:P i jeszcze jakiś rasizm wtrącasz skąd jesteś z ONR?:D

2014-11-22 14:23

AF

Szkoda mi Ciebie - silna frustracja widze

2013-10-28 22:12

henr

Ponawiam pytanko. Ile zarabia się w Proamie na początek? jak jest z możliwością awansu, jak wygladają pakiety socjalne itp?

2014-05-20 17:21

awans

Jak lubisz i umiesz włazić w d... to awansujesz :-)

2013-12-09 15:37

Lusia

Pensja jest w porządku jak na Lublin, ale zależy od działu. Najwięcej na sprzedaży, ale ciągle jest gorzej i gorzej. Jeśli chodzi o awans to jeśli jesteś siostrą, bratem, mężem, żoną kogoś kto już pracuje to jak najbardziej. Zwykłe szaraki nie mają szans. Pakiet socjalny też może być, ale nie ma żadnych paczek na święta, ani za wczasy.

2013-10-16 20:11

Danulka1957

Zmieńcie reklamę ,jakiś czas temu reklamował Wasza firmę bardzo przystojny mężczyzna/grał w jednym z seriali/a teraz reklamuje Was taki okropny gostek.Zróbcie cos z tym albo usuńcie tę reklamę , pozdrawiam

2013-08-28 16:33

depresjaLBN

Jezeli juz zachwalacie Proama jako pracodawce i dobrze sie Wam zarabia, to napiszcie ile sie tam zarabia. Moze, ze te pozytywne opinie rzeczywiscie pisza *slupy*. Czy daja premie? A moze jest tyko podstawa? Ile? Pytam, bo na innych forach czytam, ze daja dobrze zarobic jak na Lublin, co jest bardzo subiektywne. To znaczy ile dadza zarobic? I tu pojawia sie moje przedluzajace sie pytanie, otoczone watpliwosciami. Bo jezeli ktos zachwala firme i pisze, ze ma dobre zarobki, a nie napisze jakie, to cos tu jest nie tak. I nie piszcie mi o tym, ze do pracy idzie sie pracowac, bo o tym dobrze wiem.

2014-05-20 17:19

joł

Większość zarabia 1500 zł na rękę a ty jako początkujacy to z 1200zł bedziesz brał, bo zanim system motywacyjny ogarniesz to ci sie zejdzie, aha i jak już go ogarniesz ren system to przygotuj sie na to ze zaraz go zmienia, jak złapiesz bakcyla, bedziesz mieć trochę szczescia to ponad 2000 weżmiesz'

2013-11-13 18:02

MARTII

TO TYPOWE WLAZI DUPY, ZERO KONRETOW ,SAME SLOGANY WYUCZONE NA SZKOLENIACH!!!JACY ZNAWCY -PROSTAKI MARKETINGOWE!!!1

2013-12-09 20:29

Lusia

To zależy co uważasz za dobre... Jest podstawa plus premia (prowizja). Dobre jak na miasto Lublin i słuchawkę.

2013-08-11 21:50

lljoi

Jazek ogarnij się chłopie-o takie rzeczy nie pyta się na forum.

2013-08-10 23:24

pracownik

biorac pod uwagę to co się dzieje na lubelskim rynku pracy- naprawdę warto. słuchawa nie gryzie, a ubezpieczenia sa obowiązkowe dla zmotoryzowanych (nie żadne telewciski)

2013-08-09 19:38

jazek

ludzie niech ktoś napisze jak człowiek, warto tam pracować czy nie?Jak wygląda praca na słuchawce? Pytam tych którzy wiedzą bo pracują lub pracowali. dzięki

2013-05-19 10:11

K

No widzisz kolego - sukces firmy polega na tym, że "szeregowi doradcy" jak to ująłeś, posługują się właśnie takim językiem jaki w innych firmach zarezerwowany jest dla kadry kierowniczej.

2013-05-16 12:43

przejrzałem was

te opinie pozytywne to piszą na BANK pracownicy marketingu albo kadry zarządzającej a nie szeregowi doradcy i konsultanci - język jakim są pisane te "opinie" jest żywcem wyjęty z folderów reklamowych i szkoleń motywacyjnych i motywacji zespołu - po tym widać ze kadra to głupki które nie potrafią zrozumieć że sztuczność zdań typu "nigdzie mi tak dobrze się nie pracowało jak tam" czy ".Cieszę się że podchodzą profesjonalnie do rekrutacji,dają szansę wszystkim a wybierają najlepszych" czy wcześniej coś o fascynujacej pracy rzuca się od razu w oczy... żenada... nawet nie potrafią już pisać językiem potocznym tak, jakby to napisał pracownik wypowiadający swoją opinię...

2014-05-20 17:13

gaga

I w ten sposób przemawiają do pracowników, robią jakieś śmieszne zebrania, przyjeżdza prezes, gada o wynikach, że super, że ekstra, a czemu nie zapyta i nie pogada o zarobkach, sam na warszawskiej pensji siedzi to mu dobrze a tu ludzie po100zł premii czasem biora i słyszą teksty w stylu " nie planujcie L4" hahaha jak można chorobę zaplanować, bo tam jak sie pójdziena zwolnienie to już umarł w butach, na koncie 1100zl i opłać stancje i nic nie jedz przez miesiac

2013-05-18 09:57

judres

Potocznym językiem? Jak ktoś nie narzeka w tym kraju to już jest podejrzane:)

2013-12-12 19:57

pss

Najpierw przyjdź na rekrutację, przejdź ją pozytywnie to zobaczysz jak się tutaj rekrutuje, pracuje a nie jakieś swoje wymysły wypisujesz...

2013-05-05 20:35

Jakaśtam

Pracuję w firmie od sierpnia i jest super.Dobra kasa /oczywiście jesli ktos chce pracować/, zdrowa atmosfera czyli to co najwazniejsze w pracy. A zwolnienia....są , jak wszędzie, wylatują lenie i obiboki albo Ci co mysleli, ze dorobią sie na przekrętach.

2013-04-10 12:06

E.

Jestem byłam pracownikiem firmy. Jestem bardzo zadowolona z pracy, zwolniłam się ze względu na przeprowadzkę z Lublina - ale nigdzie mi tak dobrze się nie pracowało jak tam. Obecnie pracuję w Warszawie, zarabiam mniej niż Proama i w dużo gorszej atmosferze. Szczerze polecam!

2013-05-21 21:24

MB

Tak Emilio,masz rację :-) :-)

2013-03-12 14:21

felix

PROAMA To nie porozumienie są najdrożsi !!! sprawdziłem dwa samochody i czuje się oszukany . Chujowa firma, omijajcie dalekim łukiem !!!

2013-03-11 15:22

Paweł

To firma wirtualna, reklamuje się niskimi składkami, żeby jak najwięcej naściągać kasy. Działa jak piramida finansowa, gdy przychodzi do wypłacenia odszkodowania to zaniżają odszkodowanie do 1/3 kwoty, robią uniki, nie chcą się kontaktować z poszkodowanym, mataczą, nie chcą przesłać dokumentów na podstawie których obliczyli takie a nie inne odszkodowanie. Kiedy opowiedziałem w Biurze Rzecznika Ubezpieczonych, to nie chcieli w to wierzyć, ze można tak bezczelnie omijać prawo.