pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Proama
  • PZU
  • Warta
  • You Can Drive

Opinie o Benefii

2013-09-03 11:09

kkkkk

okropna ubezpieczalnia, kombinują jak wyłudzić pieniądze od kogoś kto nie jest już właścicielem samochodu. I co najgorsze nie da się im wytłumaczyć, że już nie jestem właścicielem,a mam umowę sprzedaży - na to pani z Benefii "to była pani właścicielem czy nie?" moja odpowiedź "no tak. BYŁAM, ale nie jestem" ale skoro byłam to mam płacić bo teraźniejszy właściciel nie płaci ubezpieczenia i według nich ja jestem nadal ostatnim właścicielem mimo wysłania skanu umowy !!! Banda złodziei i oszustów !!!!!!!!!!!

2014-12-20 18:59

kierowca 37.

Jeżeli chodzi o obowiązkowe OC -to musi Pani zrozumieć że jest Pani właścicielką polisy z chwilą jej wykupienia- to przecież umowa cywiln-prawna. Pani ją zapewne wykupiła. każdego obowiązują ustawy. A przy sprzedaży pojazdu należy uzgodnić konsekwentnie z kupującym cenę za samochód tak dobrze / biorąc pod uwagę polisę i jej drugą ratę/ aby starczyło na zapłatę tej drugiej przecież Pani raty. Lepiej też nie udawać obrażonej Lali niewiedzącej że takie umowy istnieją, pomimo tego życzę Pani szerokiej bezpiecznej drogi i ciekawych samochodów. Skromny kierowca 37.

2013-08-19 12:19

niezadowolony

Nie polecam, miałem dwie szkody w ciągu dwóch tygodni, pierwsza - przewrócił mi się rower na dachu uszkadzając bok auta - odmowa wypłaty odszkodowania z powodu "rażącego niedbalstwa" ...druga, podczas cofania nie zadziałał czujnik parkowania - uszkodziłem lekko zderzak, zarysowałem klapę i lekko wgniotłem plastikową listwę pod zderzakiem - ponieważ listwa nie nadawała się do naprawy, a jest integralną częścią zderzaka, więc trzeba było wymienić cały zderzak - ODMOWA - z powodu "listwa uszkodzona była wcześniej"...szkoda słów, bez komentarza...! Machnąłem ręką, ale już aut ubezpieczał u nich nie będę

2013-08-08 15:01

niezadowolny bardzo

banda zlodzieji i krwiopijcow...nie polecam!!!powinno sie pojsc z widlami,pochodniami i podpalic te cale towarzystwo

2013-08-05 19:36

Marzena K

Wczoraj na trasie Gdańsk - Kraków samochód odmówił dalszej jazdy, 80km od Warszawy. Po rozmowie z konsultantem zostałam poinformowana że mogę być tylko na lawecie odholowana 50km do Płońska oddalając się od domu. Miałam do wyboru, odholować do Płońska i wziąć hotel na trzy dni, odebrać samochód z Warszawy, gdyż tam był najbliżej samochód możliwy do wypożyczenia. Najgorsze że byliśmy w trójkę w samochodzie i musimy iść do pracy dzisiaj. Benefia zaproponowała na holowanie do Krakowa za 2 600zł. Niestety wybraliśmy wariant taki że zapłaciliśmy na lewo Panu od holowania 1400zł i Nas odholował do Krakowa. Później chcieliśmy wziąć samochód zastępczy z Krakowa i musieliśmy jechać autobusem na lotnisko w Balicach gdyż tylko tam jest odbiór (2h jazdy). Na miejscu okazało się że za zarysowanie auta w ciągu tygodnia użytkowania, będę musiała zapłacić 2 600zł, gdyż Benefia nie ubezpiecza takich wypadków, a niestety w Krakowie nie jest przestronnie na ulicach, i jakby ktoś na parkingu by mnie odrapał to by trzeba by było płacić. A najlepsze że w ciemnym garażu wypożyczalni z latarką z pracownikiem szukaliśmy zadrapać i nanosiliśmy na kartkę, co po chwilę coś się znalazło. Baliśmy się że coś przeoczymy i później każą płacić. Na końcu jeździmy dzisiaj autobusem. Czy to jest normalne? Mieliśmy pierwszy raz taki problem z autem, ale ja uważam że w takich wypadkach ubezpieczenie jest na darmo płacone, wszystko zapłaciliśmy z kieszeni.

2013-07-22 21:27

asdwqffq

Nie polecam , wycena uszkodzeń auta wzięta chyba z kosmosu, będę musiał chyba dołożyć do naprawy

2013-06-15 08:35

Maciej Biernacki

Podpisanie z tym towarzystwem umowy to żaden problem,spróbujcie państwo rozstać się z tą firmą,a konkretnie z ich pośrednikiem tzn.mbankiem.Dwa lata czekałem na warunki ogólne,a jak już je otrzymałem to okazało się że ubezpieczenia nieobowiązkowe są jak najbardziej obowiązkowe,czyli ac,nw oraz assistance.Wygaśnięcie tych umów jest automatycznie przedłużane.Bardzo ciekawe że w warunkach Benefii jako takiej tych zapisów nie ma.Pośrednik jakim jest mbank i BRE ubezpieczenia Sp. z o.o uważają że mają swoje prawo.Dlatego przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów,nie zbliżajcie się państwo do nich nawet na krok.

2013-06-05 19:29

taka

ja tez odradzam u mnie wyglada to inaczej bo mama ubezpieczyla u nich kredyt w chwili kiedy zmarla w banku powiedzieli ze kredyt musi splacic ubezpieczyciel a oni maja to w d.... wiec nie ma slow na takiego ubezpieczyciela

2013-05-27 11:30

Michał

Chciałem się podzielić swoją opinią o Benefi! Miałem szkodę całkowitą z AC o 9:00 rano. Dość poważną cały przód. Jeszcze z miejsca kolizji zgłosiłem szkodę a wezwana laweta (także z ubezpieczenia asistance w Benefii) przyjechała dosłownie za godzinę. Odholowałem auto do warsztatu ASO i w drodze dzwonił już rzeczoznawca że czeka na mnie w ASO. Oględziny na miejscu szybko i sprawnie. Potrzebowałem samochód zastępczy wiec także z polisy asistance w Benefii. W zasadzie dwa telefony załatwiły sprawę. Auto zastępcze było już do odebrania o godz. 12:00. Procedura likwidacji szkody trwała co prawda trochę długo bo 5 tygodni ale wypłacili bez problemu. Jest to jakieś 90 % moich roszczeń. Za każdym razem jak dzwoniłem do likwidatora to rozmowa była miła i konkretna. Żadnych zastrzeżeń. Oczywiście odwołałem się i czekam na rozpatrzenie i decyzję. Nie mam podstaw żeby narzekać na Benefię.

2013-05-04 03:25

przyszły klient

Większość opini jest zdecydowanie negatywna-to mi wystarczy-a miałem z tej firmy skorzystać,jeżeli taką mają rekomendację to niebawem firma zniknie...

2013-02-07 19:30

M.K.B

Benefia KOMPETENTNA??? Moze, ale dla Wiedenczykow. NIE UBEZPIECZAJCIE SAMOCHODU dla bandy oszustow i niekompetentnych pracownikow. Moja mama byla zadowolonym ubiezpieczycielem przez 2 lata do czasu wygasnienia ostatniej umowy (maj, 2013). Od maja b.r. zaden z pracownikow nie zainteresowal sie przedluzeniem umowy z moja mama, a po 8 miesiacach (grudzien, 2013) ZAZADALI splaty UWAGA prawie 1600 zl.!!!!!!! ??!!!?? Twierdza, ze obowiazkiem mamy bylo poinformowanie firmy o wycofaniu sie z umowy, aczkolwiek wedlug polskiego prawa od b.r. to ubezpieczyciel ma koniecznosc spytania o przedluzenie kontraktu a co za idzie podpisania nowego kontraktu na kolejny rok. Pracownicy BENEFII powinni byli juz w maju, nie w grudniu skontaktowac sie zamiast ZADAC kwoty, bagatelnej dla wielu. Co teraz......???? Sprawa moze trafic do sadu, chociaz po konsultacji prawniczej stwierdzono ze jest szansa wygrania sprawy. I dobrze, bo oszustom sie nie nalezy.

2013-01-28 17:58

emi

NIE UBEZPIECZAJCIE SIĘ W TEJ FIRMIE. PIENIĘDZY NIE WYPŁACĄ OD RAZU, TYLKO BĘDĄ CIĄGNĄĆ SPRAWĘ, BY MÓC JESZCZE NIMI OBRACAĆ.

2013-01-28 17:56

kdnv

NACIĄGACZE I ZŁODZIEJE. JEstem klientką Mbanku, gdzie Benefia zachęca klientów do skorzystania z formy ubezpieczenia na zasadzie automatycznego oszczędzania. Wszystko było OK do momentu mojej rezygnacji z tej usługi. Gdy podjęłam decyzję o rezygnacji i chciałam wyjąć pieniądze CZEKAM NA NIE JUŻ 2 TYGODNIE!!!! W chcwili rezygnacji momentalnie przyszło pismo (2 tygodnie temu), że przyjęli moje odtąpienie od tej formy ubezpieczenia i poinformowali, że pieniądze zostana zwrócone na moje konto. CZekam na nie 2 TYGODNIE. Telefoniczna interwencja tez nie pomagła. Złodzieje będą kolejne 2 tygodnie pieniędzmi obracać. NIGDY WIĘCEJ NIC WSPÓLNEGO Z TĄ FIRMĄ. ŻADNEGO UBEZPIECZENIA NA ZYCIE W FORMIE OSZCZĘDZANIA!!!

2013-01-28 17:55

kdnv

NACIĄGACZE I ZŁODZIEJE. JEstem klientką Mbanku, gdzie Benefia zachęca klientów do skorzystania z formy ubezpieczenia na zasadzie automatycznego oszczędzania. Wszystko było OK do momentu mojej rezygnacji z tej usługi. Gdy podjęłam decyzję o rezygnacji i chciałam wyjąć pieniądze CZEKAM NA NIE JUŻ 2 TYGODNIE!!!! W chcwili rezygnacji momentalnie przyszło pismo (2 tygodnie temu), że przyjęli moje odtąpienie od tej formy ubezpieczenia i poinformowali, że pieniądze zostana zwrócone na moje konto. CZekam na nie 2 TYGODNIE. Telefoniczna interwencja tez nie pomagła. Złodzieje będą kolejne 2 tygodnie pieniędzmi obracać. NIGDY WIĘCEJ NIC WSPÓLNEGO Z TĄ FIRMĄ. ŻADNEGO UBEZPIECZENIA NA ZYCIE W FORMIE OSZCZĘDZANIA!!!

2013-09-09 08:56

bwes

Naciągacze i złodzieje - odstąpiłem podobnie jak przedmówczyni, wprawdzie nie czekałem 2 tygodnie na kasę ale z 9 składek po 200 pln (wpłacony kapitał 1800) wartość jednostek niewiele ponad 1700 pln a na konto po wykupie całkowitym zwrócili mi 530 pln !

2013-01-10 21:17

ALANKIEWICZ m

Rozwiąze wam skrut BENEFIA. B_E_N_E_F_I_A BANDA EGZOTYCZNYCH NACIĄGACZY ELIMINUJĄCA FAKTYCZNE INFORMACJE AUTOCASCO

2013-01-10 21:11

alankiewicz M

Miałem cały pakiet w tej firmie. Zapaliło mi się auto to znaczy wypięła się żarówka od halogenu i spadła na zderzak plastik zaczął się topić a następnie wystąpił żywy ogień. Szkody które powstały to do wymiany zderzak, halogen, lakierowanie, jakieś kable koszt wymiany na nowe w serwisie to ok. 2300zł. BENEFIA nie zaakceptowała szkody z AC w to wzystko wszedł Rzecznik Ubezpieczonych bez auta jestem już 2 miesiące. Odradzam wszystkim ubezpieczenia czegokolwiek w BENEFIA! M.Alankiewicz

2012-12-17 19:50

zawiedziiony

Odradzam, to oszuści.

2012-11-16 12:05

benefia = bedą kłopoty!

Szkoda miała miejsce 19.09 dzis dwa miesiace pozniej dowiedzialem sie kilka ciekawych faktów na temat mojej szkody: na początku była szkoda całkowita, oczywiscie w sposób(naciaganie kosztow naprawy i obnizenie wartosci pojazdu), pożniej kiedy zobaczyli ze wartosc szkody nie moze przekroczyc takiego przekretu, obnizyli o polowe i juz byla czesciowa, pozniej wyslali cztery razy zle wypisany dokument do banku, pozniej zmienili numer infolini, pozniej stwierdzili ze brakuje okumentow od sprawcy, pozniej pojechali do sprawy,m pozniej ja pojechałem z nimi na miejsce zdarzenia i tak oto minely dwa miesiace, a i na koniec pani likwidator musi skierowac sprawe do ponownego rozpatrzenia swojemu przelozonemu poniewaz przekracza ponad jej kompetencje,no i oczywiscie nie powiedziana mi kto jest jej przelozonym, nie spotkalem sie jeszcze z jawnym oszustwem kiedy wszystkie te ubezpieczalnie dzialaja legalnie, to państwo nie chroni obywatelów, to państwo chroni nieuczciwe koncerny wysługując sie naiwnymi obywatelami;/

2012-11-12 20:48

michal

naprawde nie warto

2012-11-12 20:47

kolkljkjjddd

masakra szkoda pisac

2012-11-12 20:45

jjvfhfrigtjiikr

masakra masakra masakra i jeszcze raz masakra ,najgorsza firma jaka jest ,zbywaja i odsyłaja z numeru na numer ,nie ma z kim porozmawiać w sprawie odzkodowania ,zwlekaja na kazdym kroku moja sprawa trwa juz 3 miesiace i dalej nic a wisza mi tylko 800 sł a przedzwoniłem juz ze 100 zl by zacokolwiek cos sie dowiedziec ,idalej nic olewaja z gory na dół,szkoda mowic.poprostu gorzej niz zle nawet niechce sie pisac co oni wyprawiaja ,nikomu niepolecam naprawde pierwszy i ostatni raz tam ubezpieczyłem cokolwiek ,masakra ,odradzam,naprawde.

2012-10-19 11:13

xyz

fakt, TU Benefia to dziwny twór, notoryczne kłamstewka, przewlekłość w likwidacji szkód, brak możliwości kontaktu z osobą odpowiedzialną za likwidowaną szkodę (cudem uzyskałam emaila)! wykupiłam pakiet dilerski, więc wielkiego wyboru nie miałam. Teraz bujam się z odzyskaniem odszkodowania, wypadek z mojej winy-jednak to nie jest powód żeby człowieka traktować jak trędowatego! wszystko pięknie wygląda w chwili podpisywania polisy-sprawę załatwia się u jednej osoby, ale jak robi się problem, to człowiek zostaje zostawiony sam sobie. W mojej opinii, to towarzystwo działa na szkodę klientów i sądzę, że ktoś kto miał postępowanie szkodowe i boryka się z wieloma problemami, nie wróci już nigdy to takiego TU. Faktem jest że właściwie prawie każde towarzystwo tak działa..przykre ale prawdziwe. W chwili podpisywania i wpłaty pieniędzy na polisę jesteśmy KLIENTAMI w chwili zgłoszenia roszczeń DZIADAMI

2014-01-06 23:21

benk

Hmmm - "PAKIET DILERSKI"?? Tzn OC na prochy Palikota??

2014-12-17 12:55

j

mieli jeszcze "FERIE Z DILEREM"

2012-03-31 23:30

md

BENEFIA to banda oszustów i chamów, nie udzielili mi pomocy mimo przyjęcia zgłoszenia zignorowali mnie i moje roszczenia. Nigdy więcej u nich nic nie ubezpieczę i wszystkim zdrowo myślącym szczerze ODRADZAM !!!

2012-03-19 16:52

M.K.

Moi drodzy Państwo, to nie całkiem jest tak, jak to wszystko tutaj opisujecie. Trzeba sobie uświadomić dla swojego dobra że po jakiekolwiek UBEZPIECZENIE przychodzi się do SWOJEGO AGENTA, tak samo jak się chodzi do SWOJEGO PRAWNIKA, czy też LEKARZA a nawet KSIĘDZA jako spowiednika. Pamiętajmy że wykup POLISY (jakiejkolwiek) to nie to samo co zakup nowej pary butów czy telewizora albowiem jest to wbrew pozorom ISTOTNY CZYNNIK złożonego aspektu NASZEGO ŻYCIA, i tę materię należy pozostawić w rękach ludzi znających temat, a przede wszystkim traktować poważnie. Na ubezpieczenie czegokolwiek lub kogokolwiek w portalu, lub przez infolinię mogą sobie pozwolić tylko i wyłącznie nieliczne osoby z dobrą znajomością zagadnień ryzyk ubezpieczeniowych. Więc czego oczekujecie jako przysłowiowi Kowalscy bez znajomości podstaw zagadnienia. Reasumując MOI DRODZY to trzeba sobie powiedzieć jasno i wprost, że TAK WAŻNE DLA NAS SPRAWY JAK UBEZPIECZENIA-POZOSTAWMY FACHOWO WYKSZKOLONEJ KADRZE DOBRYCH AGENTÓW, KTÓRZY MAJĄ NA TYM POLU SPORE DOŚWIADCZENIE. KORZYSTAJMY Z BIUR UBEZPIECZENIOWYCH POLECANYCH PRZEZ LUDZI KTÓRYM UFAMY. Jeszcze jedno, pamiętajmy o sprawie BARDZO WAŻNEJ, a mianowicie przy wyborze ubezpieczenia i towarzystwa w którym je będziemy zawierali - nie kierujmy się tak do końca tylko ceną tego ubezpieczenia, bo jego NISKA CENA w chwili zawarcia- może być BARDZO WYSOKĄ CENĄ jaką przyjdzie nam zapłacić w chwili zdarzenia.

2014-12-17 12:54

1511

trafne spostrzeżenia p. M.K.

2016-05-31 14:10

Paweł78.88.31.204

co ty pierdolisz biznes ubezpieczeń to hieny a wszyscy pseudo doradcy to hieny polujące dla większych hien. Profesjonaliści którzy nie znają nawet zapisów regulaminu tylko wkuli na pamięć to co im na szkoleniu przekazali. Ubezpieczam pojazdy od 20lat i likwidowałem 4 szkody za każdym razem musiałem się szarpać poprzez prawnika . Tylko w latach 90 normalnie wypłacali ubezpieczenia komunikacyjne. I przestrzegam wszystkich przed wszystkimi towarzystwami oferującymi polisy inwestycyjne. Masz kase chowaj do skarpety kupuj złoto lub ziemię lub nieruchomości.

2012-07-20 18:51

XXX

NISKA CENA w chwili zawarcia- może być BARDZO WYSOKĄ CENĄ jaką przyjdzie nam zapłacić w chwili zdarzenia. ŚWIĘTE SŁOWA

2012-02-28 12:21

AR

potwierdzam opinie negatywną szybko biorą składką za szkodę zderzak i spojler dwa elementy do wymiany i malowania wypłacili 975 pln kpina gdzie części kosztują 5400 nie polecam dodzwonienie się i dostanie kosztorysu to wyczyn ubrania kasku na lewą stronę

2011-12-29 10:32

xo

Oszuści! kontakt z klientem zerowy, nie chca wydac kosztorysu, nie odpowiadaja na pytania! bez poinformowania przygotowali oferte sprzedazy i chca za to 700 zl! nikt ich o to nie prosil! Wszystko sie ciagnie miesiacami, najgorsza firma ubezpieczeniowa!

2011-10-28 09:28

gola

Jak można mieć jakiekolwiek zdanie o ubezpieczycielu jak sie nie miało wypadku? Potwierdzam wypowiedź przedmówcy - dodzwonić się do nich nie sposób, odszkodowanie jest śmieszne a jak już udało mi się nawiązać kontakt z osobą prowadzącą moją sprawę to wrażenie moje było takie jakby osoba dopiero co weszła w branżę. ponadto kupa niezgodności między informacją telefoniczną a tym co w umowie. Odradzam!

2011-09-21 16:16

cyzex

Ja jestem zadowolony z obsługi w Benefii i na pewno wrócę do nich po kolejne ubezpieczenia. Od dwóch lat kupuję w tym towarzystwie ubezpieczenie samochodu i w mojej opinii Benefia to dobry wybór. Ps. Nie mogę wystawić opinii Benefii na temat usuwania szkód, bo nei miałem do czynienia z tym problemem.

2012-02-22 12:58

benedyktynka

to życzymy Ci szkody, żebys sie dowiedział jak Cie Benefia urządzi ;)

2012-09-04 16:46

Szukacz

Jak można oceniać tak nie mając żadnych doświadczeń....pod koniec ubezpieczenia dowiedziałem sie z Benefii, przy próbie zawarcia kolejnej umowy, że tak na prawdę nie miałem żadnego AC. Powodem było to, że kupując przez internet wpisałem zniżki za bezszkodową jazdę, tylko że bezszkodowa jazda w ich mniemaniu jest czym innym niż w większości z Nas. Babeczka powiedziała, że w dopiero w przypadku szkody korygowane są dane jakie tam wpisałem, czyli jak mam rok więcej bezszkodowej jazdy wpisany to mogę im naskoczyć nic nie dostane. Tego skorygować nie chcieli przyjmując pieniądze, ale rzeczoznawcę do auta od razu przysłali. Poza tym niby Benefia przenosi zniżki z OC na AC (tak się reklamowali) ale tylko z Benefi. Ogólnie nie polecam...wymówiłem umowę

2013-08-01 19:34

D.g

To lekko stuknij auto i się przekonasz jak ja. W 20 miesięcznym aucie zakwalifikowali remont jako szkodę całkowitą i zaczęła się jazda. Jaki będzie finał ? Nie wiem. Pozdr. - D. G.

2013-09-22 11:45

radek

To twoja opinia jest tutaj zbędna! klocki zaczynają się albowiem jak się od nich coś chce a nie jak się daje :P

2011-07-07 10:30

Karol

Nie zgadzam się, trudno znaleźć jakiekolwiek zalety tej firmy. Benefia usilnie poszukuje sposobu, aby nie wypłacić odszkodowania. Kontakt z ubezpieczycielem bardzo trudny..

2013-04-29 08:01

benk

A na czym owa trudność polega?

2013-12-05 08:50

ja

Popieram w 100% Kontaktu brak, odszkodowania brak, zwłoka 43 dni

2011-05-20 14:33

Mietek

Wg mnie Benefia to jedna z najbardziej kompetentnych firm ubezpieczeniowych dostępnych na rynku ubezpieczeniowym w Polsce. Korzystam od kilku lat i szczerze polecam Benefię kupującym ubezpieczenia autocasco i OC.

2016-07-06 19:56

karol77.89.74.206

chyba kolega pomylił firmy ubezpieczeniowe, mało że drogo to totalnie olewają klienta karol

2012-02-22 12:57

pułkownik

Ale pierdzielisz kocopały! Chyba jesteś przedstawicielem tej firmy. To złodzieje i oszuści. UWAGA na tą firmę, mam wykupiony pełen pakiet OC/AC, ktos na parkingu mi walnął w tył nowego samochodu, szkoda ma być bezgotówkowo rozliczona z salonem. Oczywiście Benefia nie chce wypłacić pełnej kwoty (szkoda jest na 9 tys. Benefia wypłaci tylko 3 tys.) skandal, skandal w biały dzień!!! Przestrzegam przed ta firmą!

2016-07-06 19:57

karol s77.89.74.206

popieram kolegę masz rację oszuści

2013-09-22 11:49

radek

pff autocasco i po co to komu chyba że planujesz rzucić auto z mostu :)