pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

Opinie o Benefii

2013-02-07 19:30

M.K.B

Benefia KOMPETENTNA??? Moze, ale dla Wiedenczykow. NIE UBEZPIECZAJCIE SAMOCHODU dla bandy oszustow i niekompetentnych pracownikow. Moja mama byla zadowolonym ubiezpieczycielem przez 2 lata do czasu wygasnienia ostatniej umowy (maj, 2013). Od maja b.r. zaden z pracownikow nie zainteresowal sie przedluzeniem umowy z moja mama, a po 8 miesiacach (grudzien, 2013) ZAZADALI splaty UWAGA prawie 1600 zl.!!!!!!! ??!!!?? Twierdza, ze obowiazkiem mamy bylo poinformowanie firmy o wycofaniu sie z umowy, aczkolwiek wedlug polskiego prawa od b.r. to ubezpieczyciel ma koniecznosc spytania o przedluzenie kontraktu a co za idzie podpisania nowego kontraktu na kolejny rok. Pracownicy BENEFII powinni byli juz w maju, nie w grudniu skontaktowac sie zamiast ZADAC kwoty, bagatelnej dla wielu. Co teraz......???? Sprawa moze trafic do sadu, chociaz po konsultacji prawniczej stwierdzono ze jest szansa wygrania sprawy. I dobrze, bo oszustom sie nie nalezy.

2013-05-04 03:25

przyszły klient

Większość opini jest zdecydowanie negatywna-to mi wystarczy-a miałem z tej firmy skorzystać,jeżeli taką mają rekomendację to niebawem firma zniknie...

2013-05-27 11:30

Michał

Chciałem się podzielić swoją opinią o Benefi! Miałem szkodę całkowitą z AC o 9:00 rano. Dość poważną cały przód. Jeszcze z miejsca kolizji zgłosiłem szkodę a wezwana laweta (także z ubezpieczenia asistance w Benefii) przyjechała dosłownie za godzinę. Odholowałem auto do warsztatu ASO i w drodze dzwonił już rzeczoznawca że czeka na mnie w ASO. Oględziny na miejscu szybko i sprawnie. Potrzebowałem samochód zastępczy wiec także z polisy asistance w Benefii. W zasadzie dwa telefony załatwiły sprawę. Auto zastępcze było już do odebrania o godz. 12:00. Procedura likwidacji szkody trwała co prawda trochę długo bo 5 tygodni ale wypłacili bez problemu. Jest to jakieś 90 % moich roszczeń. Za każdym razem jak dzwoniłem do likwidatora to rozmowa była miła i konkretna. Żadnych zastrzeżeń. Oczywiście odwołałem się i czekam na rozpatrzenie i decyzję. Nie mam podstaw żeby narzekać na Benefię.

2013-06-05 19:29

taka

ja tez odradzam u mnie wyglada to inaczej bo mama ubezpieczyla u nich kredyt w chwili kiedy zmarla w banku powiedzieli ze kredyt musi splacic ubezpieczyciel a oni maja to w d.... wiec nie ma slow na takiego ubezpieczyciela

2013-06-15 08:35

Maciej Biernacki

Podpisanie z tym towarzystwem umowy to żaden problem,spróbujcie państwo rozstać się z tą firmą,a konkretnie z ich pośrednikiem tzn.mbankiem.Dwa lata czekałem na warunki ogólne,a jak już je otrzymałem to okazało się że ubezpieczenia nieobowiązkowe są jak najbardziej obowiązkowe,czyli ac,nw oraz assistance.Wygaśnięcie tych umów jest automatycznie przedłużane.Bardzo ciekawe że w warunkach Benefii jako takiej tych zapisów nie ma.Pośrednik jakim jest mbank i BRE ubezpieczenia Sp. z o.o uważają że mają swoje prawo.Dlatego przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów,nie zbliżajcie się państwo do nich nawet na krok.

2013-07-22 21:27

asdwqffq

Nie polecam , wycena uszkodzeń auta wzięta chyba z kosmosu, będę musiał chyba dołożyć do naprawy

2013-08-05 19:36

Marzena K

Wczoraj na trasie Gdańsk - Kraków samochód odmówił dalszej jazdy, 80km od Warszawy. Po rozmowie z konsultantem zostałam poinformowana że mogę być tylko na lawecie odholowana 50km do Płońska oddalając się od domu. Miałam do wyboru, odholować do Płońska i wziąć hotel na trzy dni, odebrać samochód z Warszawy, gdyż tam był najbliżej samochód możliwy do wypożyczenia. Najgorsze że byliśmy w trójkę w samochodzie i musimy iść do pracy dzisiaj. Benefia zaproponowała na holowanie do Krakowa za 2 600zł. Niestety wybraliśmy wariant taki że zapłaciliśmy na lewo Panu od holowania 1400zł i Nas odholował do Krakowa. Później chcieliśmy wziąć samochód zastępczy z Krakowa i musieliśmy jechać autobusem na lotnisko w Balicach gdyż tylko tam jest odbiór (2h jazdy). Na miejscu okazało się że za zarysowanie auta w ciągu tygodnia użytkowania, będę musiała zapłacić 2 600zł, gdyż Benefia nie ubezpiecza takich wypadków, a niestety w Krakowie nie jest przestronnie na ulicach, i jakby ktoś na parkingu by mnie odrapał to by trzeba by było płacić. A najlepsze że w ciemnym garażu wypożyczalni z latarką z pracownikiem szukaliśmy zadrapać i nanosiliśmy na kartkę, co po chwilę coś się znalazło. Baliśmy się że coś przeoczymy i później każą płacić. Na końcu jeździmy dzisiaj autobusem. Czy to jest normalne? Mieliśmy pierwszy raz taki problem z autem, ale ja uważam że w takich wypadkach ubezpieczenie jest na darmo płacone, wszystko zapłaciliśmy z kieszeni.

2013-08-08 15:01

niezadowolny bardzo

banda zlodzieji i krwiopijcow...nie polecam!!!powinno sie pojsc z widlami,pochodniami i podpalic te cale towarzystwo

2013-08-19 12:19

niezadowolony

Nie polecam, miałem dwie szkody w ciągu dwóch tygodni, pierwsza - przewrócił mi się rower na dachu uszkadzając bok auta - odmowa wypłaty odszkodowania z powodu "rażącego niedbalstwa" ...druga, podczas cofania nie zadziałał czujnik parkowania - uszkodziłem lekko zderzak, zarysowałem klapę i lekko wgniotłem plastikową listwę pod zderzakiem - ponieważ listwa nie nadawała się do naprawy, a jest integralną częścią zderzaka, więc trzeba było wymienić cały zderzak - ODMOWA - z powodu "listwa uszkodzona była wcześniej"...szkoda słów, bez komentarza...! Machnąłem ręką, ale już aut ubezpieczał u nich nie będę

2013-09-03 11:09

kkkkk

okropna ubezpieczalnia, kombinują jak wyłudzić pieniądze od kogoś kto nie jest już właścicielem samochodu. I co najgorsze nie da się im wytłumaczyć, że już nie jestem właścicielem,a mam umowę sprzedaży - na to pani z Benefii "to była pani właścicielem czy nie?" moja odpowiedź "no tak. BYŁAM, ale nie jestem" ale skoro byłam to mam płacić bo teraźniejszy właściciel nie płaci ubezpieczenia i według nich ja jestem nadal ostatnim właścicielem mimo wysłania skanu umowy !!! Banda złodziei i oszustów !!!!!!!!!!!

2014-12-20 18:59

kierowca 37.

Jeżeli chodzi o obowiązkowe OC -to musi Pani zrozumieć że jest Pani właścicielką polisy z chwilą jej wykupienia- to przecież umowa cywiln-prawna. Pani ją zapewne wykupiła. każdego obowiązują ustawy. A przy sprzedaży pojazdu należy uzgodnić konsekwentnie z kupującym cenę za samochód tak dobrze / biorąc pod uwagę polisę i jej drugą ratę/ aby starczyło na zapłatę tej drugiej przecież Pani raty. Lepiej też nie udawać obrażonej Lali niewiedzącej że takie umowy istnieją, pomimo tego życzę Pani szerokiej bezpiecznej drogi i ciekawych samochodów. Skromny kierowca 37.

2013-09-19 14:45

G

Ostrzegam!! Pomimo wypowiedzenia w terminie firma przedłużyła polisę. Po roku czasu oddali do windykacji!! Wznowionej polisy nie otrzymałam a na informację o tym, że polisę wypowiedziałam mailowo dostałam odpowiedź, że mal faktycznie jest ale bez czytelnych danych nowego nabywcy (przesłałam skan umowy kupna-sprzedaży). Przez rok czasu nikt nie raczył się ze mną w tej sprawie skontaktować tylko uznali że polisa jest niewypowiedziana w sposób prawidłowy więc ją przedłużyli nie przesyłając jej. Wykłucałam się 2 miesiące, aż wpisali mnie do rejestru dłużników. Zapłaciłam bo prowadzę działalność i nie potrzeba mi takich rzeczy ale ostrzegam!! Ubezpieczam u nich flotę ponad 40 samochodów i benefia może być pewna że jeszcze dziś wypowiem wszystkie ubezpieczenia!!

2013-10-09 21:19

kolizja

Zgadzam sie to najgorsza firama jaka znam.Miałam kolizje 2 miesiace temu i do tej pory nie dostałam odszkodowania od Benefia (inne firmy wypłacaja do 30 dni odszkodowanie)jak dzwonie to olewaja nie odbieraja nie polecam.

2013-11-21 09:42

Mario

Powiem tak , jeszcze takiej firmy JAK BENEFIA nie miałem nie znałem i już nie chcę znać , brak kasy brak kontaktu za kolizje , masakra od samego początku mnie chcieli przewalić na 2500 zł po odwalaniu się nagle dodali tą sumę ale co z tego jak nie mam dalej kasy na koncie , nie polecam tej firmy nikomu , jak brać kasę to tak ale jak coś wypłacić to zapomnijcie , MOJĄ SPRAWĘ PROWADZI PANI KTÓRA NOSI TYTUŁ STARSZY INSPEKTOR KATARZYNA S.

2013-11-21 17:18

mm

Klienci, Kochani Klienci :D:D

2013-11-29 12:30

odradzam

Nie jestem ubezpieczony w Benefii Vienna Insurance ale miałem tą przyjemność kontaktu z nimi bo przywalił w mój samochód ubezpieczony w tej nieszczęsnej firmie ubezpieczeniowej. Po pierwsze brak kontaktu ze stony Benefii i trudność dodzwonienia się do nich (do mojego ubezpieczyciela dodzwaniam się w 2-3 minuty a u Benefii trwa to nieraz 5-6 godzin). Po drugie - jeśli będziesz tym nieszczęśnikiem w którego uderzy samochód ubezpieczony w Benefii to nie licz na to że otrzymasz pełny zwrot kosztów i musisz iść do sądu ze sprawą cywilną przeciwko sprawcy. Po trzecie - tupet i chamstwo prowadzących twoją sprawę pracowników biura Benefii (Spółdzielnia Usługowa VIG Ekspert działająca w imieniu Benefia Vienna Insurance Grup) przekracza wszelkie granice. Tak więc mogę tylko złożyć kondolencje tym którzy zostaną poszkodowani przez pojazdy ubezpieczoe w Benefii.

2013-12-18 21:44

Benefia

Złodzieje

2013-12-26 00:49

ZYXAL

ZDECYDOWANIE NEGATYWNA OPINIA NA TEMAT BENEFII. BRAK MI SŁÓW, NIE POLECAM ANI UBEZPIECZENIA W NIEJ AUTA ANI SPRAW ZWIĄZANYCH Z UBEZPIECZONYM AUTEM W W/W FIRMIE.TO OSZUŚCI I KRĘTACZE !!!

2013-12-26 12:16

piotr

złodzieje od czterech msc. czekam na odszkodowanie omijajcie to ścierwo z daleka . składka niby korzystna ale po co płacić skoro i tak potem nie wypłacą odszkodowania lub dadzą parę groszy na otarcie łez. apeluje kto czuje się oszukany niech dochodzi sprawiedliwości w sądzie pewnie wiele nie wygramy ale damy przykład że nie jesteśmy frajerami . tępmy złodziejstwo.

2013-12-31 15:17

piotr

złodzieje

2013-12-31 21:25

Sławek

Bardzo negatywne odczucia ze współpracy z tym "tworem". Przegapiłem termin składki i ubezpieczyłem kilka dni po terminie. Poprzez firme windykacyjną dano mi znac o należności 24 zł. z tego tytułu. Na wezwanie do zapłaty czekałem pół roku gdyz liczyłem się wydatkiem,którego nikt nie potrafił oszacować. Na Nowy Rok dostałem pozdrowienia od windykatora.Nigdy nie nawiązę kontaktu z tym pseudoubezpieczycielem i odradzam innym. Plugastwo!!!