pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 15

Kontakt
  • Link4
  • AXA Direct
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

Opinie o AVIVA

2011-02-18 22:30

z Poznania

Absolutnie nie! Chciałem kupić pakiet OC+AC i niby na początku było w porządku, ale później zaczęli manipulować ofertą, żeby podać mi cenę taką, jakiej oczekuję, ale w bezczelny sposób. Usuwają z oferty bardzo istotne rzeczy, jak brak wkładu własnego czy zniesiona amortyzacja i dzwonią w kółko chcąc wcisnąć mi ubezpieczenie na siłę. Jednego dnia dostałem ofertę na 1900 zł a za dwa dni na 1400 zł. Brak profesjonalizmu i szacunku dla klienta.

2013-03-20 08:58

M

Absolutnie zgadza się z tą opinią. Ostrzegam przed AVIVA. Mam wykupiony pakiet ze zniesiona amortyzacją,a oni mi robia kalkulację z amortyzacją i mówią prosto w oczy,że jak naprawie w serwisie samochód to policzą bez amortyzacji. Naciagacze i złodzieje. Tyle mam do powiedzenia.

2013-10-27 21:02

klientka

nie polecam!!!!!!!!!!po 20 latach wplacania im kasy,,nie dostalam nawet tego co wplacilam,a gdzie odsetki przez 20 lat??

2011-05-20 15:16

Grzesiek

NIE KUPUJCIE UBEZPEICZENIA NA ZYCIE W AVIVA Wplacalem 100PLN/mc indeksowane o inflacje przez 11 lat. Uzbieralo sie 18690.80 PLN kapitalu. Pomniejszone o: - ochrona ubezpiecz. NW itp, (2228.86) - koszty administracyjne (276.22) Pozostalo Kapitalu 16185.72 PLN Wartosc polisy na 29.03.11 17418.09 PLN Zysk wypracowany przez 11 lat 1232.37 - czyli mniej niz indeksowana inflacja. Wplacajac na lokate bankowa mialbym 10x wiecej . Nikomu nie polecam - to oszustwo. czekam na ich odpowiedz jak inwestowali moje pieniadze.

2014-10-15 18:50

wts46

Zapominasz przyjacielu, że to nie jest zwykła lokata, lecz polisa z dodatkową lokatą w fundusze inwestycyjne, które zresztą sam możesz wybierać i zmieniać. A poza tym trzeba nieco cierpliwości, bo warunki (w tym tzw, wskaźnik alokacji, tj. to, co zdziera z ciebie Aviva), zmieniają się ze wzrostem stażu. U mnie, co prawda po 19 (a nie 11) latach, wartość polisy przekracza o 6,15% wartość wniesionych wpłat, a nadto nadal jestem ubezpieczony na sumę przekraczającą tę wartość o niemal 20%. Przed 10 laty sądziłem podobnie jak ty, lecz wyhamowałem. I nie była to chyba zła decyzja

2012-02-10 18:58

sedff

sam powinieneś wiedzieć jak inwestowali twoje pieniądze bo to ty wybrałeś fundusz w jaki je inwestowali w gwarancji zysku nic się nie traci

2012-04-09 09:41

xm10

AVIVA to złodzieje i oszuści , ja przez 14 lat wpłacam po 240 zł miesięcznie i mam na koncie 33 000 zł !!!!! a wpłaciłem 40 000 , obiecywali złote góry !!! jeszcze raz AVIVA to złodzieje i oszuści !!! chciałbym aby mnie ta firma podała do sądu za te oszczerstwa , może zbierzemy się wszyscy i napiszemy jakiś protest do TUSKA , może nam coś PO-radzi / hehe /

2012-04-09 23:22

frakiu

xm10 , ja wplacałem od 1995 po 300 zł miesięcznie i gdyby nie Polisa na życie, to nadal w bunkrze zyłbym i moje ukochane Osoby. dzieci. A od 2007 mieszkamy w domu z działką 4000 m2 i w międzyczasie wypłacałem z Polis. Gdybym Polis nie miał, to przeżarłbym tą kasę, a tak mam nawet z nawiązką. polecam ciągle agenta swoim najbliższym, bo dzięki niemu jestem bogatszy i mieszkam we własnym domu, o czym nawet nie marzyłem. A moi znajomi dziękują za polecenie eksperta. Dobry jest gość, ale nie dla Ciebie.

2012-04-09 23:12

KrisX

Grześku, nic nie piszesz na ile zostało ubezpieczone Twoje życie, czyli gwarancja finansowa dla Ciebie i Twoich najbliższych. zakładam , że najbliższych kochasz i chciałbyś Im dać coś po sobie. Nie życzę Ci nieszczęscia!! Jeśli dla Ciebie najważniesze jest zarobienie kasy, a nie danie bezpieczeństwa finansowego kochanym przez Ciebie, to wpłacaj na lokatę jakąkolwiek która nie da Ci Gwarancji zwrotu kapitału w czasie (inflacja) Pamiętaj, że na Świecie nie ma żadnej instytucji, która da Ci jakiekolwiek pieniądze extra. Grzegorz, to Ty jesteś niestety maszynką do zarabiania pieniędzy, ale co się stanie z Tą maszynką, jeśli staniesz się rośliną? Nadal będzie działać? Ubezpieczenie z kapitałem To Idea, a nie obietnica, idea! Pamiętaj! Ale jednak ubezpieczenie, czyli gwarancja dla Twoich ukochanych Dzieci i czasem może Żony? Ta Idea Tobie być może się zwróciła w kosztach. Jeśli jesteś inteligentny, to policzycz sobie na kartce z olówkiem, a jeśli nie to giń i przepadnij. Taki Świat - nie ja!!! Zauważ plusy tego co masz, chyba że nie kochasz nikogo i znajdujesz się na poziomie kamienia łupanego, bo do tego wszyscy wracamy powoli.

2012-11-30 19:02

x

ja milem gorsza sytuacje nei chca mi wyplacic zwrotu skladki gdy sprzedalem samochod;/

2012-12-19 00:39

agent.

Witam, widze ,ze jestes rozgoryczony, ale zastanow sie to jest polisa na Twoje zycie a tylko czesc skladki jest odkładana jako inwestycja.Pomysl ,ze gdybys do banku wpłacił 100zl i np za miesiac bys zginał np w wypadku to bank wypłaciłby tylko 100zl a Aviva czy inna firma wyplaciłaby 100tys zl i tak było całe 11 lat.Indeksowana jest składka i Suma ubezpieczenia o ten sam procent.Z tej 100 wpłacanej co miesiac potraca sie na ubezpieczenie a dopiero reszta idzie na inwestycje i ta czesc pracuje.Gdybys do banku wpłacal po 100zł przez 11 lat to byłby to procent składany i wcale nie miałbys wiecej a jesli juz to tylko troche wiecej.Pamietaj jednak ze miałes przez te 11 lat zabezpieczenie rodziny a posiadajac opcje np Poważne zachorowania, lub Kalectwo to i siebie zabezpieczałes przez te lata. Jestem agentem i długo w tej firmie pracuje i musze Ci powiedziec , ze bardzo lubie te ubezpieczenia na życie.Nawet nie wiesz ile miałam wypadkow wsrod Klientow smierci i poważnych zachorowan np nowotworow i wowczas polisa okazała sie zbawieniem i bardzo dziekowali za to ,ze namowiłam ich kiedys tam w przeszłosci.Nie mysl ,ze jestem bezkrytyczna wobec firm ubezpieczeniowych i pracy niektorych agentow.Nie mam dobrego zdania o traktowaniu pracownikow przez nasza firme i dawno bym odeszła z tej pracy, ale zal mi zostawic moich zaprzyjaznonych juz Klientow na żer tym ktorzy ''ZAOPIEKUJA" sie nimi po mnie .

2015-02-06 09:40

GieKSa37.152.19.60

złodzieje i tyle ja po 3 latach wplacilem 6 000zl i nic nie zarobili nawet zl nie mam wiec rezygnuje a jak ktos nie wierzy i chce zobaczyc moje dokumenty z ubezpieczenia to pytania na trelagrzegorz@interia.pl udostepnie dokumenty uwaga na goscia o nazwisku machowski zapewnial mnie ze to dobra inwestycja ze nawet po ok 18 latach to nawet wiecej zarobie niz wloze he jak skoro przez 3 lata gamonie nic nie zarobili????? a teraz dzwonie zeby mi to wytlumaczyl to nie odbiera tel ani nie oddzwania. odradzam. a to ze polisa i bliskich chcecie chronic wporzadku wykup polise na zycie a jesli chcesz odlozyc bezpiecznie piniadze to jest milion lepszych rozwiazan.

2014-01-18 21:20

heniek

każdy agent tej firmy tak napisze

2012-12-30 08:29

Jan

Ale z ciebie analfabeta . Naucz się czytać i liczyć, albo znajdź zaufaną osobę która zrobi to za ciebie. Głupotą raczej nie należy się chwalić. A co do firmy, to maja dużo innych, prawdziwych słabych punktów.

2013-06-09 21:00

Marek

A ubezpieczenie za darmo? Ja mam osobno ubezpieczenie i inwestycje , w inwestycji już po 3 latach mam stopę zwrotu 8% rocznie, zdecydowanie lepiej niż w banku. Jeśli chodzi o ubezpieczenie to niewiarygodnie szybko płacą ,za szpital dostałem w ciągu 5 dni

2014-01-18 21:15

heniek

Ja wpłacałem 20 lat i w tej chwili dostanę 2700zł mniej niż wpłaciłem. Czuję się oszukany. nikomu nie polecam

2011-07-05 12:22

Natalka

W mojej opinii bez zarzutów: miła i profesjonalna obsługa, korzystna cena za polisę. Nie ma problemów ze skontaktowaniem się z CU przez internet czy telefon – nie ma opcji żeby nie odebrali. Pełna fachowość.

2014-03-06 09:42

Ann

Taa... lepiej od razu się przyznaj, że tam pracujesz.

2015-02-04 20:50

D77.115.120.27

Ja pracuję w tej firmie i z powodzeniem radzę sobie z doradztwem moim Klientom. Najważniejsze to słuchać siebie nawzajem, najistotniejsze są potrzeby Klienta, ale i przekaz ze strony doradcy co mamy do zaoferowania i na jakich zasadach to funkcjonuje. Jeżeli ktoś oczekuje darmowej ochrony życia i zdrowia to znaczy, że ktoś tu czegoś nie dopowiedział... stąd niespełnione oczekiwania. Uwierzcie jednak, że wdzięczność osób przy wypłacaniu SU na poziomie kilkuset tysięcy w chwilach prawdziwych tragedii jest nie opisana.

2015-02-06 09:50

GieKSa37.152.19.60

tak wyplacaja... juz w tv byl program jak poszkodowana kobieta wluczyla sie po sadach bo nie chcieli odszkodowania wyplacic to nawet dedektywa wynajeli zeby jakims sposobem uniknac wyplacenia su.

2015-02-16 16:05

klientka88.88.93.144

co z tego, że odbiorą, skoro nic nie załatwisz? ja próbuję załatwić wypłatę polisy i nie mogę nic uzyskać ani dzwoniąc do centrali, ani do konsultantki.

2012-03-27 13:41

Q

Życzę bezwypadkowej jazdy. Pozdrawiam

2013-10-20 21:49

OSZUKANY

TA FIRMA JEST TYLKO DO PRZYJMOWANIA KASY I NIC WIĘCEJ DRUGIE AMBERD GOLD NIE POLECAM TO ZWYKŁE OSZUSTWO .JAK BANKI MOGĄ KORZYSTAĆ Z ICH USŁUG -CHYBA ŻE MAJĄ COŚ Z TEGO

2013-11-28 17:52

OLO

JAK BĘDZIESZ MIEĆ SZKODĘ TO SZYBKO ZMIENISZ ZDANIE TO złodzieje DO n POTĘGI

2013-12-05 08:05

Moni

Podzielam opinię, mam ubezpieczone 2 mieszkania, 3 samochody, bardzo profesjonalna obsługa, mozna ponegocjować stawki, likwidacja szkody ( a miałam ich kilka, kradzież, zalanie, stłuczka ) to minimum formalności, nie musiałam nigdzie jeździć, dostarczać żadnych dodatkowych paierów ani i tracić czasu.

2011-07-07 11:15

Joe

Kupiłem ubezpieczenie OC + AC w Aviva. Obsługa przy zawieraniu polisy – super. Nie miałam okazji korzystać jeszcze z likwidacji szkód czy Assistance, więc na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Sam zakup ubezpieczenia przebiegał wzorowo. Mam nadzieję, że przy wypłacie odszkodowania są również tak profesjonalni.

2012-11-14 21:51

reser

I módl się do boga ,żebyś nie musiała od nich wydzierać pieniędzy bo stracisz 10 razy tyle zdrowia co przy wypadku.

2013-02-25 19:59

TATI

TO POCZEKAJ DO SZKODY ODPOWIEDZ NA USZKODZENIE DRZWI BYŁA TAKA NIE WYPŁACAMY Z AC GDY SAMOCHÓD JEST W RUCHU KOSZMAR

2013-10-15 19:00

meggi

no to się możesz zdziwić jak zgłosisz roszczenie

2011-07-12 10:25

Aleks

Szkodę miałem 25 sierpnia wieczorem, a rzeczoznawca przyjechał na oględziny 30 sierpnia. Po kilku dniach dostałem wycenę szkody na maila. Odszkodowanie na moim koncie pojawiło się 16 września i była adekwatna do szkody, więc Aviva na pewno nie stosuje praktyk zaniżających sumę odszkodowania. U mnie likwidacja szkody w Allianz przebiegała bardzo sprawnie więc polecam.

2014-07-19 00:41

dkk

He he, a powiedzieli ci ile powinni policzyć za roboczo godzinę serwisową prawdziwą? Policzyli części o wartości oryginałów jak mówią przepisy? Bo zapewne tyle co zamienniki i wiele innych o których nie macie pojęcia, jak ubezpieczyciele robią was w konia! Zapewne powinieneś dostać dwa razy tyle jak nie lepiej.

2011-11-21 22:13

kempiński

To oszuści uwaga na AVIVA. Oszukali mnie

2014-05-07 19:18

oszukany

Swego czasu miałem kolizje z ubezpieczonym w AVIVIE.jego wina,moje auto do kasacji [co prawda nie nowe ale super sprawne ]za sumę przyznaną po wycenie szkody mogłem kupić najwyżej hulajnogę,Tacy spece.!

2012-02-10 19:00

dfbfb

oszukali jak podziel się ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

2011-11-21 22:14

oszukany

Miałem okazję korzystać z likwidacji szkody. Odmówili. To oszuści uwaga na Avivę złodzieje

2011-11-21 22:16

klient odszukany

Zapomnniałem dodać negatywną opinie. Uwaga na tą złodziekską firmę nie wypłacą. Chyba pracownik lub akwizytor pisze pozytyw. Uwago AVIVA to złodzieje.

2014-06-13 16:01

Ja czyli on

Uwaga mam nick badz go nie mam jestem anonimowy chyba konkurencja pisze opinie... Maslo maslane komentarz komenarzowy...

2011-12-27 18:20

Piotr

MAM jak najgorsze doświadczenia z nimi. Wszytsko jest OK, do czasu aż zgłosisz roszczenie. Później juz tylko wielkie "olewanie". Klient to dla nich 'Pikuś". O ponad 100 dni przekroczyli wszelkie dopuszczalne terminy zaatwienia sprawy, kóra i tak aktualnie załatwili "połowicznie". jeżeli kontakt z nimi - wyłacznie pisemny, za potwierdzeniem odbioru. W aadnym razie znie korzystać z mozliwości zgłoszenia reklamacji poprzez ich stronę www - nie ma śladu, że coś wysłałeś. dzwoniąc do działu roszczeń, i tak rozmawiasz z ludźmi z BOK (niezorientowani) Gdy sie zorientowali, że przekroczyli terminy, za co groża kary od KNF i UOKiK, to próbowali ode mnie wyłudzić ponowne złożenie wniosku (pod prestekstem, zet stary jest w archiwum na drugim końcu wszechświata i długo potrwa, zanim kwity stamtąd ściągną. - Nie zgadzać się. Składając pisma jakiekolwiek w ich oddziałach - zawsze z kipopia i datwonikiem z potwierdzeniem odbioru. Wtedy z przeciętnym adwokatem macie szansę przymusić ich, aby wywiązali sie z umowy.

2012-04-09 23:41

Lichosik

Masz trochę rację, ale nigdy, przenigdy nie kupuj już przez inernet żeczy które wymagają profesjonalnego doradztwa, ale przecież chcesz najtaniej, no to masz! Sam wybrałeś, chyba tego potrzebowałeś!? taniocha kosztuje, przecież wiesz! Jest najdroższa. Gdybyś do mnie napisał byłbyś zadowolony, ponieważ od lat 15 lat obsługuje mnie i moich znajomych Facet który wyjaśnił nam w czym rzecz. Kartongipsy w moim domu poprawiałem 5 razy. Gdybym Jego posłuchał, zaoszczedziłbym dla moich Dzieci na przyszłe studia kupę kasy. Nie jest pewnie najlepszy, ale ma prawdziwy pogląd na sprawy finansowe. Jeśli masz Kogoś lepszego to podam Jego dane do konfrontacji, ciekawe kto wygra? Polecam Ludzi godnych!!

2012-09-17 09:26

Bielecki Grzegorz

Witam w klubie. Ja teraz z nimi walcze.

2012-01-06 23:27

ola

Każde Towarzystwo jest oszustem jeśli nie wypłaca tak jak my tego oczekujemy tak samo jest z avivą

2012-02-09 15:43

TJ

Absolutnie NIE. Owszem, podali dość atrakcyjną stawkę za AC/OC. Stawka była wyliczana na podstawie wielu parametrów dotyczących samochodu. Przysłali arkusz kalkualcji ale bez podania w polisie wartości rynkowej pojazdu. Pani twierdzi że wartość ta jest określana... w momencie zgłoszenia szkody (dotyczy AC). Twierdzi również że jest absolutnie pewna że robią tak wszystkie towarzystwa. Tylko dlaczego mam oferty Warty, PZU, Allianz, Hestii gdzie składka jest podawana jednocześnie z wyceną samochodu? Żeby było ciekawiej, normatywny przebieg pojazdu leasingowego określają na 10400 km /rok.

2014-08-25 17:25

Paweł

Wg mojej wiedzy nawet 20 lat temu tak było: dostajesz wycenę samochodu gdy zawierasz polisę, ale gdy wystąpi szkoda wykonywana jest ponowna wycena i właśnie ta ponowna wycena się liczy. Gdy ubezpieczałem swój pierwszy samochód i dowiedziałem się o tym od kolegi uważałem, że to oszustwo, ale z czasem się przyzwyczaiłem... Nie ma sensu się denerwować jeżeli nie można czegoś zmienić... Niektóre umowy (zwłaszcza na nowy samochód) nie mają takiej klauzuli i gwarantują, że wycena jest ostateczna lub nawet, że niezależnie od ceny będzie można kupić identyczny, nowy samochód w razie kradzieży. Jednak to są wyjątki od reguły.

2012-02-21 21:47

dżasta

Suma ubezpieczenia, którą agent poda ci w dniu wyceny to tak naprawdę notowanie pojazdu w danym dniu. Zgodnie z Eurotax-carwert. Zawierając polisę suma ubezpieczenia w TU Aviva wyznacza górną granicę odpowiedzialności towarzystwa(czyli więcej nie dostaniesz). A co najważniejsze i tak w razie szkody wyznacza Aviva jej wysokość na podstawie sumy ubezpieczenia w dniu przed powstaniem szkody. Pojazd nie młodnieje z upływem czasu. Ale w składce jest uwzględniony spadek wartości pojazdu. Notowanie pojazdu możesz sam sprawdzić i porównać które z towarzystw zaniża bądź podwyższa ją sztucznie, a co najważniejsze sprawdź jak su w dniu wyliczenia ma się do tej liczonej przy szkodzie.

2013-01-29 23:17

lukas

Dostałeś dobrą propozycję i narzekasz? hahaha co za popieprzeniec:)

2012-02-21 17:09

fajna

Oszustwo wplilam na polise 6000 ,chcialam zrezygnowac powiedzieli ze jak odejde dostane 0 zl.a mialam miec polise ktora mnie zabezpiecza a wyszlo ze okradli mnie..Aviva Okrada Ludzi w majestacie prawa.nie dajcie sie nabrac

2014-07-03 21:00

DORADCA PRAWNY

Współpracuję z jedyną w Polsce firmą, która może pomóc w odzyskaniu wpłaconych pieniędzy. Kom 517 054 746 lub 780 154 812 email ; adambhpippoz@wp.pl

2012-02-29 09:41

klient

aviva to naciągacze przy braniu pieniedzy to mili jak przychodzi do wyplaty odszkodowania to trzeba do sadu bo inaczej maja cie w d..........., sprawa w sadzie w tok

2012-03-09 12:23

lm

Proszę o pomoc co zrobić - mam ubezpieczenie na życie (zmieniło się to później na nowa perespektywa) od 1998 płacąc najpierw 200 zł kwartalnie teraz 470 zł. Przez te lata wpłaciłem około 18 000 zł. Przychodzą mi pisma że wartość wykupu jest 12 800. Zrezygnować czy nie i czy te 12800 dostanę do ręki czy jeszcze coś odbiją.

2012-12-19 00:56

agent

Witam, masz duzo mozliwosci dokonania zmian w Twojej polisie(obnizenie składki jesli jest za wysoka, rezygnacja z opcji itd) najgorsza rzecza jest likwidacja polisy, bo jestes o 15 lat starszy i nikt nie da Ci tak dobrych warunkow, jak te, ktore dostałes przed 15 laty.Zgłos sie do najblizszego biura i porozmawiaj z agentem ,a najlepiej ze swoim agentem ktorego mozesz ustalic na infolinii lub w biurze.

2013-10-15 16:53

asr

Miałam podobna sytuacje i zrezygnowałam po upływie równo 10 lat- ciagle mi mówili że po 10 latach dostane zwrot w pełnej sumie i z zyskiem. Zysku nie było ani pełnej sumy, ale przynajmniej juz im nic nie płace.

2013-12-17 13:29

Tom

Mam doświadczenie jeżeli chodzi o takie polisy. Już wielokrotnie pomagałem ludziom z tego typu forum. Z doświadczenia wiem jak działają takie polisy . Jeżeli ktoś chce, żeby mu wyjaśnić lub pomóc w rozwiązaniu bez ponoszenia dodatkowych kosztów i nerwów związanych z brakiem informacji od agenta i jego ciągłym przekonywaniu, że polisa zacznie działać. W razie pytań proszę pisać: karuzel11@gmail.com

2012-03-10 15:57

oszukany

nie zawierajcie polis z agentem z krakowa Łukasz Miszczynski miły usmiechniety potem nie wiesz gdzie twoje pieniadze

2012-03-29 23:03

kolezanka

ubezpieczenie na zycie, skladka 90zl/mc, po roku oplacania na koncie mam 80 pare zlotych. rezygnuje i nie dostaje z tego nic, ale wole odejsc teraz i stracic 1080 zł niz zrezygnowac za rok (tak jak sobie zastrzegli ze po roku nic nie zwracaja) wplaciwszy im 2160 zl a wyjmujac jakies 160... czyli byc teraz w plecy 1080 zl a nie cale 2000 za rok... prosty rachunek. dla mnie zenada. wiekszy zysk bede miala z glupiego konta oszczednosciowego, ktore de facto nie da mi ubezpieczenia na zycie, ale zywot moj nie jest prowadzony w zbyt ekstremalny sposob wiec mam nadzieje ze nic sie nie wydarzy ;) dziekuje, ja wysiadam, na pierwszej stacji, teraz, tu :)

2012-11-23 10:29

naiwna

wplacalam na 3 filar 200zł miesięcznie przez 4 lata co daje 9600zł .Teraz mam 4700. Ale sobie uskładalam na emeryturę.Chcialam zrezygnować ale namówiono mnie żeby pozostać bo kokosy dopiero będą.Zawiesiłam opłatę składek,ale kapitał się zmiejszył i tak wynosi tyle co napisałam.Chcę odzyskać choć tyle ale coś kręcą.Kto zezwala na to żeby tak okradać ludzi.Przecież tak nas zachęcali do oszczędzania na emeryturę-tylko czyją?

2013-08-27 12:50

vpw

Oczywiście nie przeczytałaś, że przez pierwszy rok lub dwa jakieś 90% składki idzie na ubezpieczenie a na inwestycję pozostałe 10%. Nigdy produkt łączony nie ma sensu, bo jak chcesz mieć ubezpieczenie na życie to je kup a jak fundusz inwestycyjny to też lepiej mieć taki produkt, ale nie można na ubezpieczyciela zwalać tego, że się umowy nie przeczytało. Ja po 20 latach mam wartość wykupu większą sporo od wpłaconych środków i jednocześnie mam świadomość, że w innym przypadku po prostu bym tych pieniędzy nie odłożył tylko wydał.

2012-05-13 11:24

md

po 11 latach " oszczędzania " na przyszłą emerytuę wreszcie się opamiętałem .Wpłaciłem na konto w banku i po 2 miesiącach zarobiem na oprocentowaniu więcej niż w Avivie za 2 lata .

2012-06-25 14:39

Anna

Mam podobny zamiar, chcę zrezygnować z III filaru w Aviva (oszczędzam od 1999 roku). Proszę mi podpowiedzieć w jaki sposób mam złożyć rezygnację, jakie dokumenty dostarczyć. I jeszcze jedno: czy wyplacono Panu pełną zaoszczędzoną sumę czy coś potącono? Z góry dziekuję za informacje :)

2012-06-01 13:23

malik

Wpłacone w ciagu 10 lat ok 18tys, teraz jest 12tys, Na wypłacenie pieniędzy trzeba czekać ponad miesiąc (tzn. już czekam miesiąc a pieniedzy jak nie było tak nie ma...)

2012-06-14 09:19

Arka

Nie polecam. Procedury długie, firma droga a jak przyjdzie co do czego to zlewają klienta. Ich ubezpieczenia na życie są najbardziej kosztowne na rynku a zapowiadana stopa zwrotu to bajka. Wystarczy spojrzeć na rozliczenia po 10-15 latach prowadzenia polisy. Współczuję tym co mają tam II i III filar. Poczytajcie sobie jak zrobili w bambuko emerytów w W.Brytanii. W Polsce trafili na jeszcze lepsze stado baranów więc strzygą ich ile się da.

2012-07-06 20:39

KOLO

UWAGA AVIVA TO MATACZE I OSZUŚCI WIĘC NIE KUPUJCIE TAM ŻADNEJ POLISY A NA PEWNO NIE AC

2014-11-25 08:38

Oszukany

Potwierdzam !!!!!