pon-pt godz 9:00-17:00

71 722 80 00

Kontakt
  • Link4
  • AXA Ubezpieczenia
  • Aviva
  • Liberty Ubezpieczenia
  • Proama
  • PZU
  • Warta

Opinie o AVIVA

2013-12-15 09:58

zenek

Dlatego ubezpieczenia lepiej w Warcie

2013-12-17 13:30

Tom

Już wielokrotnie pomagałem ludziom z tego typu forum. Z doświadczenia wiem jak działają takie polisy . Jeżeli ktoś chce, żeby mu wyjaśnić lub pomóc w rozwiązaniu bez ponoszenia dodatkowych kosztów i nerwów związanych z brakiem informacji od agenta i jego ciągłym przekonywaniu, że polisa zacznie działać. W razie pytań proszę pisać: karuzel11@gmail.com

2013-12-18 22:29

zohan

Oszusci, zawierajac ubezpieczenie OC placilem ok 600 zl, rok pozniej polisa na ponad 2000 zlodzieje!!!!! Odradzam !!!! Nie dajcie sie nabrac, 3 lata miale. OC w AXA, skusilem sie na Aviva poniewaz dali na poczatek o 130 zl taniej, dzis tego zaluje!!! ODRADZAM!!!

2013-12-19 09:36

Renata

Zohan, mam na imię Renata i pracuję w Avivie. Rozumiem, że wraz z propozycją wysokości składki na kolejny rok, konsultant przedstawił Panu argumentację, dlaczego nastąpił taki wzrost? Jeśli nie, to zachęcam do kontaktu ze mną pisząc na adres: porozmawiajmy@aviva.pl. Prosiłabym o podanie numeru polisy, wtedy będę mogła sprawdzić temat. Nie jest Pan zobowiązany zaakceptować naszą ofertę. Jednak z doświadczenie wiem, że nasi konsultanci rozmawiając z Państwem o ubezpieczeniu na kolejny rok, starają się przygotować dla Państwa dodatkowe zniżki. Jeśli chciałby Pan wyjaśnić dodatkowe kwestie, pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam. Renata z Avivy

2013-12-19 14:57

KYSY

HAHA obliczłem składke oc i wynioła mnie jeszcze drozej niz płace teraz takze napewno nie bede reflektował w AVIVE

2013-12-19 15:02

kysy

siedziałem w PZU tez drogo płaciłem po 3 latach przeniosłem sie do HDI i nie załuje jestem w niej juz 10 lat teraz HDI i WARTA jest jedna wspołna firmą

2013-12-19 14:59

kysy

Wole juz siedziec w swojej ubezpieczalni ;) bynajmniem zawsze mam ta 100-wke w kieszeni;)

2013-12-19 18:19

Ela

Bardzo dziwni. Jezeli chcesz uzyskać dostęp do oryginału swojego wniosku to musisz przynieść kopię i złożyć wniosek o oryginał. Brak spójnosci pomiedzy wiadomosciami napisanymi a przesłanymi drogą mailową. Nie śpieszą się z formalnościami. Niewiarygodni.

2013-12-23 16:49

Renata z Avivy

Pani Elu, we wniosku podaje się bardzo wrażliwe dane, dlatego są stosowane różne środki ostrożności. Oczywiście, jeśli ma Pani uwagi zachęcam do napisania do nas na adres: porozmawiajmy(@)aviva.pl. Pozdrawiam, Renata z Avivy

2013-12-26 21:38

asd

Ostatnio będąc na urlopie za granicą, spotkałam (na moje nie szczęście) pracowników z firmy Aviva. Zachowywali się karygodnie, zero kultury osobistej, wstyd mi było za tych Polaków. Nie dziwię się, że mamy taką opinie za granicą....na prawdę. Wiem jedno, nigdy nie skorzystam z usług tej firmy.

2014-01-16 10:40

M. A

Mam ubezpieczenie OC z assistance z samochodem zastępczym. Jak wiadomo przy podpisywaniu umowy zawsze wszyscy wszystko zachwalają. Zastanawiałam jak to będzie gdy popsuje mi się samochód. Pech chciał, że to się zdarzyło. Mój mąż zgłosił awarie samochodu, pod sam dom przyjechała laweta. Samochód został zawieziony do mechanika, samochód zastępczy dostaliśmy bez problemu. Został przyprowadzony z Łodzi ok 60 km od mojego domu w środku nocy. Samochód był nowszy od mojego :) Pracowałam z firmie, która naprawia bezgotówkowa samochody. Zauważyłam, że w miarę szybko wypłacali odszkodowanie. Nie miałam do czynienia wypłatą odszkodowania z OC. Trudno mi na ten temat się wypowiedzieć.

2014-01-21 22:39

klient Avivy

jestem ubezpieczony grupowo i czekam na wypłatę świadczenia z tytułu urodzenia dziecka, czekam już kilka tygodni i nic nie wpływa nie wiem co im trzeba jeszcze udowodnić aby wypłacili? Serdecznie nie polecam Avivy nikomu zdrowemu psychicznie bo zmarnuje swoje zdrowie....

2014-05-15 15:38

ja

To jakaś bzdura,w moim ubezpieczeniu grupowym ,świadczenie z tytułu urodzenia dziecka ,wypłata nastąpiła w ciągu 4 dni( myslę,że gdyby nie święta wielkanocne) byłoby przepisowe 48 godzin. Pozdrawiam

2014-01-22 18:45

ktoś

ZŁODZIEJE i OSZUŚCI ! Mają taki bałagan w papierach, że człowiek musi płacić za coś za co nie powinien ! Odsyłają od razu dług do komornika !

2014-02-01 01:15

Nabrany

Odradzam mam dwie polisy OC+AC w AVIVIE przy załatwianiu papierów telefonicznie ok. ale przy szkodzie masakra. Niechybnie musiałem skorzystać z AC - duże gradobicie, dwie odrębne szkody. Zgłoszenie szkody w moim przypadku trwawało 2 dni (tel. do sprzedaży odbierany natychmiast, do szkody jak im się chyba chce). Rzeczoznawca wynajęty z innej firmy, który pokreślił mi auta pisakiem, który się miał zmyć hmmmmmm chyba zmyć rozpuszczalnikiem ??. Dokumentacja odszkodowania nierzetelna wręcz karygodna (przygotowana w dwóch różnych programach) - braki w wyszczególnieniu części, braki w wyszczególnieniu zakresu naprawy, zły opis samochodu. Koszt odszkodowania śmieszny. W przypadku jednej polisy odwołałem się i zostałem olany (poprawki naniesione, wartość samochodu wzrosła ale odszkodowania już nie ????) w drugim przypadku auto poszło do rzeczoznawcy (w własnym już zakresie) na wycene i szok koszt naprawy pięciokrotnie wyższy !!!!! Co ciekawe dostałem propozycję odnowienia polisy na kolejny rok ale UWAGA CZTEROKROTNIE wyższy niż poprzednio (odebrałem to jako brak chęci dalszej współpracy). Reasumując cena polisy w AVIVIe może i jest korzystna ale dla osób które trzymają samochód w garażu i wyjeżdżają tylko w niedzielę przy dobrej pogodzie w innym przypadku to chyba należy robić to co proponowali mi w każdej korospondencji oddać sprawę do sądu. Całe szczęście mam trzy lata od rozpatrzenia szody na zgłoszenie dodatkowych roszczeń.

2014-02-18 17:07

Oszukani

Nie polecam!!!! Uwaga bo aviva to oszusci, nie mila wspolpraca mam wrazenie ze to naciagacze przez 3 lata oplacalismy z mezem polise na zycie i polise to nagle zlikwidowano " z uwagi na zbyt niska wartosc polisy, niewystarczajaca na pokrycie kosztow zwiazanych z ochrona ubezpieczeniowa"

2014-02-19 07:55

Monika Żurawska

A ja tez dam pozytywną:) szkoda z mojej winy, zakładam, ze wypłacili bezproblemowo poszkodowanemu, bo nie miałam od niego ani jednego telefonu - szkoda była niewielka, no i chyba nie zaniżyli wypłaty, bo by nie wypłacili - udział własny miałam - nie pamiętam w jakiej wysokości - sprawa z 2011 roku. Pozytywne zaskoczenie - nie mieliśmy zwyżki - ale tak jak napisałam szkoda była naprawdę śmieszna. Dodatkowo zepsuł nam się samochód, to był 2010 albo 2011 rok, pomimo miejsca - szczere pole oddalone od miejscowości dość daleko, czekaliśmy na hol ok 30 minut - niestety wtedy nie mieliśmy opcji holowania do dowolnego warsztatu, więc zawieźli samochód do warsztatu, który właśnie zamykano, była sobota, więc auto zostało naprawione dopiero w poniedziałek. I tu nasza wina, bo nie dowiedzieliśmy się co dalej, a później nas poinformowano, że gdybyśmy zgłosili, że warsztat jest zamykany, to by odholowali do innego ( inny - czytaj pod dom praktycznie), ale mieliśmy opcje samochodu zastępczego - nie skorzystaliśmy z niej, bo połączenie z miejscowości mieliśmy do Warszawy dobre, a byliśmy z małym dzieckiem, więc nie chcieliśmy czekać ( warsztat w którym zostało auto nie miał auta zastępczego na miejscu - 3 godziny wcześniej wydał takowe). Generalnie wykupiłabym teraz na nowy samochód u nich OC plus AC ale...CENA!!!!! Jakaś maskara!!! Dlatego chyba zaryzykujemy inne TU choć mi ciężko z nich rezygnować:(

2014-02-23 10:09

TOMEK

KUPIŁEM AUTO Z TYM UBEZPIECZENIEM I NIE MOGE ZREZYGNOWAC Z NIEGO NA PYTANIA NIE ODPOWIADAJA TYLKO GROZA KARA 500ZŁ I TYLKO KASA I KASA.TAKI POLSKI CHARAKTER ZA 200 ZŁ ZABIJA.TAKZE NIGDY WIECEJ AVIVA.MYSLEZE NIKT TAM JUZ NIE POJDZIE I W KONCU SPLAJTUJA

2014-02-23 10:16

maciek

nie bede sie rozpisywał poniewaz co co jest opisane pod negatywnymi opiniami trafiło sie mi takze,po co poszedłem do tej avivy to nie wiem to znaczy wiem teraz.nie polecam tego ubezpieczenia nawet najgorszemu wrogowi

2014-02-24 09:44

mario

jestem ich klientem od roku. Kultura obsługi w wypadku szkody komunikacyjnej to w porównaniu z PZU niebo a ziemia. Gdzie ziemia i to tak metr pod bagnem to....PZU. Z Avivy jestem zadowolony. naprawde krótko zwięźle rzeczowo. Gorzej jest niestety z ich assisance które wykupiłem w wersji maksymalnej. Ostatnio po awarii samochodu w trasie który w piątek wieczorem sam ściągnąłem kilkaset kilometrów pod dom, i jedyne czego od nich oczekiwalem to za pare stówek auta zastępczego na czas naprawy spotkałem sie z odmową bo nie wolno mi ściągać auta z trasy bo musi być laweta itp itd....jednym słowem dzwonie dumny że oszczędziłem im pare tysięcy kosztów a spotkałem sie z odmowa bo... jest to jakiś wykwit braku wyobraźni mało rozeznanego w temacie prawnika ( gosciu byl pewnie tani...) na który radziłbym zwrócic uwagę.

2014-02-27 11:13

Bobi

Mam pakiet AC+OC w wersji standard audi a4, w połowie lutego miałem szkodę za granicą , pomoc asistance oceniam słabo ale to moja wina że miałem wykupiony taki pakiet który powoduje iz lepiej poruszać się w obrębie swojego województwa - holowanie do 150 km. N mały minus zasługuje fakt iż nie wspomnieli że do 1000 euro mogę za granicą podjąć czynności bez konsultacji z nimi. Tutaj też połowę winy biorę na siebie doczytałem dopiero po powrocie.Cały proces likwidacji to wzór dla wszystkich innych firm, następnego dnia po zgłoszeniu był likwidator, był bardzo rzetelny, na drugi dzień miałem kalkulację - i tu uwaga trzeba czytać wskaźniki amortyzacji cen części. Ponieważ nie zgłaszałem zastrzeżeń do wyceny pieniądze miałem po dwóch dniach na koncie. Miałem kiedyś szkodę w Pzu i dwa lata latania po sądach, także argumenty że duża polska firma do mnie nie trafiają. Następne auto również ubezpieczę w avivie, jeżeli składka będzie ok.

2014-03-01 20:26

Oli

A u mnie bardzo pozytywnie!!! Zgłosiłam szkodę z AC, pani zapytała czy mam swój warsztat i czy moze on zrobic zdjęcia i wysłać kosztorys do nich. To oni zaakceptują i bedzie mozna naprawiać, chciałam bezgotowkowo. Zbyt piekne zeby było prawdziwe. Ale po trzech dniach zadzwonił pan z warsztatu ze moge już auto postawic, bo mu wszystko klepneli. Ofertę na następny rok dostałam oczywiście wyzsza, ale po tak zalatwionej likwidacji szkody to chyba z nimi zostanę.

2014-03-08 18:34

Klient Oszukany

Agenci ładnie mają du... a przyjdzie co do czego odwracają się bo i tak prowizje mają z Ciebie umowę podpisałeś najważniejsze a później martw się o siebie. Brak ludzi kompetentnych w firmie jak cała firma odrzucają wnioski a składki każą płacić. Jedna wielka ściema i oszukaństwo. uważajcie na słodkie słowa i obietnice nie będą dotrzymane.

2014-04-01 08:03

p-k

Banda oszustów i naciągaczy, żona była w szpitalu na badaniach przez tydzień bez konkretnej jednostki chorobowej a miała wykupione m.in. opcję 'I każdy inny pobyt w szpitalu powyżej 4 dni' i gnoje nie wypłaciły a na odwołanie odpisały że nie bo nie i tyle. Robią z ludzi frajerów a przed umową suszą zęby żebyś tylko podpisał.